ΠΟΣΠΕΡΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οκτ. 4, 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ κ. ΤΣΑΚΝΗ

                            Αγία Παρασκευή, 04/10/2017

 

Για άλλη μια φορά ο πρώην Πρόεδρος της ΕΡΤ, ρίχνοντας μελάνι, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

 

Η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε τη θέση  ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να διοικείται με το οργανωτικό σχήμα της διαρχίας, γιατί αυτό είχε αποδειχθεί προβληματικό και βλαπτικό για τη λειτουργία  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πλήθος εγγράφων και ανακοινώσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ το αναφέρουν, καθώς και υπομνήματα που έχουν κατατεθεί στη Βουλή από το 2010 έως και σήμερα.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν απολογείται γιατί παραμένει σταθερή στις απόψεις της, πόσο μάλλον όταν αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από την έως τώρα λειτουργία της ΕΡΤ. Άλλωστε ο κ. Τσακνής μετά την αποχώρηση του κ. Ταγματάρχη, μας καλούσε να επαναδιατυπώσουμε δυναμικά αυτή τη θέση γιατί ο ίδιος ήθελε να καταλάβει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και το είχε εκφράσει με όλους τους τρόπους, όπως είναι γνωστό. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ  έχει καταγγείλει  με πολλές ανακοινώσεις και την τελευταία διετία , άνομες λειτουργίες της ΕΡΤ, ρουσφετολογία, αδιαφάνεια κλπ. Τότε καμία απάντηση από τη διοίκηση.

 

Ο διχαστικός κ. Τσακνής, αφού δεν κατάφερε να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», παρακινεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ! να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Τι εννοεί ο ποιητής ; Αφού επί των ημερών του ήθελε να είναι ο μοναδικός ως «δημόσιος φορέας» και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να είναι «τυπικό», όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του και να εγκρίνει αυτά που είχε προαποφασίσει ο ίδιος. Τώρα που φεύγει ξαναρωτάμε : ποιους εργαζόμενους εννοεί και γιατί τώρα και πώς να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους ;

 

Αυτή την περίοδο της νέας εκκίνησης και ανασυγκρότησης της ΕΡΤ όλοι πρέπει να συμβάλλουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ο καθένας από το δικό του θεσμικό ρόλο, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

 

Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε για χάρη οποιουδήποτε και για οτιδήποτε όλη αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζομένων ώστε σήμερα να προσδοκούμε σε μια νέα αρχή, με βάσεις και όραμα, για μια καλύτερη ΕΡΤ και όχι για να «αλλάξει ο Μανωλιός», όπως επεδίωκε ο κ. Τσακνής.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που επιδιώκουν να την βάλουν άλλοι.

Αν όμως προκληθεί θα απαντήσει με στοιχεία, όπως κάνει πάντα.

 

σφραγιδα

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Σεπ. 29, 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                            Αγία Παρασκευή, 29/09/2017

 

Ο επικοινωνιακός  κατήφορος της ΝΔ  όχι μόνο δεν της  έδωσε  την ορμή  που χρειάζεται για να κερδίσει  πολιτικά  αλλά  και  πάλι την εκθέτει.

Για άλλη μια φορά    επιτίθεται  στην ΕΡΤ  και στους εργαζόμενούς  της, εφευρίσκοντας  κάθε  φορά  κάποια αιτία.

Με αφορμή τη σημερινή της  ανακοίνωση  ζητάμε εδώ και τώρα  από  τη διοίκηση της ΕΡΤ  να   δημοσιοποιήσει   τα  χρήματα  που έχουν δαπανηθεί για την τηλεοπτική κάλυψη της  ΝΔ  και των  υπολοίπων κομμάτων  από την επαναλειτουργία  της  εταιρείας  μέχρι σήμερα.

Καλούμε επίσης τον αρμόδιο υπουργό εδώ και τώρα να  δώσει  εντολή ώστε  να βρεθούν τα πορίσματα  για το τεράστιο κόστος  που προκάλεσε στο δημόσιο το   «μαύρο» της  11/6/13 και να δοθούν άμεσα στον εισαγγελέα  διαφθοράς.

Αυτοί που χρησιμοποιούν  φράσεις  του Γκαίμπελς και που τις εφαρμόζουν  στην  πολιτική τους  πρακτική  δεν  έχουν  το ηθικό  ανάστημα  να  κατηγορούν  για «γκαιμπελισμό»  άλλους.

Οι θιασώτες  και εφαρμοστές  του μαύρου και της λογοκρισίας  δεν  μπορούν  να έχουν ρόλο  αρχισυντάκτη  στη σημερινή δημόσια  τηλεόραση.

 

 

σφραγιδα

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

 

Σεπ. 28, 2017ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤO “ΕΡΤopen”, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

                            Αγία Παρασκευή, 28/09/2017

Δημοκράτες ή «εκμαυλιστές» της κοινής γνώμης, καθώς και τα αφεντικά τους, έχουν εξαπολύσει ένα νέο πόλεμο στο ραδιόφωνο ΕΡΤopen. Ένα ραδιόφωνο αυτοδιαχειριζόμενο, με πληθώρα αλληλέγγυων, επαγγελματιών δημοσιογράφων, μουσικών παραγωγών, παραγωγών λόγου, τεχνικών κλπ, που είναι ανοιχτό στην κοινωνία και σε κάθε φωνή του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.

Έχει φιλοξενήσει πάμπολλες φορές πρωτοκλασάτα στελέχη από την κυβέρνηση, σύσσωμη την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση (όλα τα κόμματα – πλην της Χ.Α.), αρχηγούς κομμάτων, διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες και ξένους, ανθρώπους της δημοσιογραφίας, της πολιτικής, του πολιτισμού και της τέχνης καθώς και την εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση με όλα τα κοινωνικό-πολιτικά  κινήματα.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας η οποία αποκρύβεται εντέχνως γιατί ενοχλεί το ελεύθερο ραδιόφωνο της πόλης. Άλλωστε γι’ αυτό τον παρεμβάλουν με λύσσα. Δεν μας τρομάζουν. Συνεχίζουμε.   

Η πραγματική αποστολή και ο κύριος στόχος του ΕΡΤopen είναι η ανάδειξη του πολιτισμού και της τέχνης καθώς και να είναι ανοιχτό στη χειμαζόμενη κοινωνία που σήμερα δεινοπαθεί, να είναι ενάντια στα μνημόνια και βέβαια να είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στα κινήματα που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή και που αρκετά από αυτά είναι ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία και ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και τον «αυτισμό» της οικονομικο-πολιτικής ολιγαρχίας.

Το ΕΡΤopen θα μπορούσε να εκλάβει σαν διαφήμιση όλο αυτό τον «ντόρο» που γίνεται, αν δεν γινόταν από ευτελή και εκδικητικά ελατήρια.

Οι χαρακτηρισμοί : «απίστευτο», «πρόκληση», «σάλος» κλπ, για εκπομπή 15νθημέρου του Ρουβίκωνα, από πρωτοσέλιδα, ραδιοφωνικούς – τηλεοπτικούς σταθμούς, sites κλπ, κυρίως από ελεγχόμενα μέσα του ίδιου «αφεντικού» κ. Μαρινάκη ο οποίος στην περίπτωσή μας νομίζει ότι αντιπολιτεύεται σκληρά την κυβέρνηση ! – όπως είναι ο στόχος του - και να μας «τιμωρήσει» γιατί τολμήσαμε! να τον καταγγείλουμε για τις πρακτικές του στο ιδιόκτητο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM που έκλεισε το ρεύμα ώστε να πάψει να λειτουργεί ο σταθμός για να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν να τον εγκαταλείψουν χωρίς βέβαια να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα έως και 10 μηνών και χωρίς καμία μέριμνα γι’ αυτούς.

Ακόμα και σήμερα και παρά τις δεσμεύσεις του εκπροσώπου του κ. Γ. Δήμα, δεν έχει αποκατασταθεί η ρευματοδότηση των εγκαταστάσεων του ΒΗΜΑ FM, ούτε έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι με το συμφωνημένο τρόπο στην τριμερή συνάντηση με το Υπουργείο.

Καλούμε λοιπόν όλες αυτές τις «εντεταλμένες» γραφίδες και όποιον άλλον θέλει στα γραφεία του ΕΡΤopen – του πραγματικά ελεύθερου σταθμού της πόλης – και να τους φιλοξενήσουμε στις συχνότητές του σε ανοιχτές συζητήσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν στο ΒΗΜΑ FM και στα άλλα ΜΜΕ, τον τύπο, αλλά και για το ασφαλιστικό των εργαζομένων σε αυτά, αφού οι ίδιοι ή και άλλοι δεν παίρνουν εντολή από το «αφεντικό» για να καταγράψουν τι πραγματικά συμβαίνει στον χώρο μας.  

Το ΕΡΤopen διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τα κοινωνικο-πολιτικά δρώμενα τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας και σφυρηλάτησε - δημιούργησε συνειδήσεις αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης, αυταπάρνησης για νικηφόρους αγώνες. Δεν δικαιούται να λειτουργεί όμως μόνο γι’ αυτό. Υποχρεούται να λειτουργεί γι’ αυτό που είναι και γι’ αυτό που κάνει. Άλλωστε, λόγω της πολυμορφίας του προγράμματος, έχει παγκόσμια εμβέλεια μέσω του διαδικτύου και η απήχηση και η στήριξή του είναι μοναδική.

Συνεχίζουμε τη ρότα μας. Μια ρότα χαραγμένη και προσαρμοσμένη στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, ενάντια στον ρατσισμό, ενάντια στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Ανοιχτό ραδιόφωνο σε συνδικαλιστικούς φορείς, σε όλα τα κινήματα και τις συλλογικότητες χωρίς αποκλεισμούς (πολλές έχουν ζητήσει και κάνουν εκπομπές). Προειδοποιούμε όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ελευθερία του … λόγου, ότι δεν μας τρομάζουν και καλό θα ήταν να ψάξουν μέσα τους μήπως και βρουν ψήγματα αξιοπρέπειας για να χαρούν πραγματικά για το ελεύθερο ραδιόφωνο της πόλης και την αναγκαιότητα του ΕΡΤopen.

σφραγιδα

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Σεπ. 20, 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΗΜΑ FM

                            Αγία Παρασκευή, 20/09/2017

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται δυναμικά αλληλέγγυα στους συναδέλφους στο ΒΗΜΑ FM και στον αγώνα που δίνουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα και τα δεδουλευμένα.

 

Ο ΒΗΜΑ FM σταμάτησε να εκπέμπει νωρίς το πρωί, όταν τελείωσε το πετρέλαιο της γεννήτριας και τελείωσε η ισχύς του UPS.  

 

Γιατί ; Γιατί η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στις 12:00 το μεσημέρι στο κτίριο του ΔΟΛ που στεγάζεται ο ΒΗΜΑ FM και η εργοδοσία ALTER EGO, αν και το γνώριζε, δεν έκανε καμία ενέργεια για να μην υπάρξει αυτή η διακοπή και επομένως να μη σταματήσει να εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός ΒΗΜΑ FM.

Χωρίς καμία ενημέρωση και ενώ εκκρεμούν τριμερείς συναντήσεις διαβούλευσης στο Υπουργείο Εργασίας, η νέα εργοδοσία επιλέγει τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο να συμπεριφερθεί στους εργαζόμενους αλλά και να κλείσει ένα ραδιοφωνικό σταθμό που χρησιμοποιεί δημόσια συχνότητα.

 

Είναι σίγουρο ότι τα σχέδια των εργοδοτών των ΜΜΕ είναι κρυφά και πονηρά. Δεν πρέπει όμως να μένουν ανεξέλεγκτα. Το παρασκήνιο που δημιουργούν και οι τακτικές παλιών και νέων μιντιαρχών αλλά και η πίεση που θέλουν να ασκήσουν προς την κυβέρνηση, για τους δικούς τους πολιτικούς και μύχιους στόχους, αφήνουν θύματα τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά όπως διαπιστώνεται δεν τους ενδιαφέρει.

 

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μαρινάκης πρέπει να δώσει άμεση λύση στο θέμα που αφορά το ΒΗΜΑ FM και τους συναδέλφους μας, γιατί δεν του πρέπει και δεν του αρμόζει, σύμφωνα με το «φαίνεσθαι» που μέχρι σήμερα επιδιώκει και το προωθεί ποικιλοτρόπως, να κρύβεται πίσω από ένα διοικητικό συμβούλιο εξαφανισμένο που έχει επικεφαλής τον γνωστό κ. Ψυχάρη.

 

Οι εργαζόμενοι δικαιούνται καθαρές λύσεις εδώ και τώρα και μέχρι αυτές να συμφωνηθούν, μέσω της διαβούλευσης όπως οι νόμοι ορίζουν, απαιτείται να σταματήσει αυτή η αδιαφορία και η αναλγησία, να επαναλειτουργήσει άμεσα ο ΒΗΜΑ FM και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα έως και 10 μηνών.

 

Καλούμε τον κ. Μαρινάκη, άμεσα να δώσει την ενδεδειγμένη λύση γιατί είναι θέμα αξιοπρέπειας και θέμα δημοκρατίας, τον ενημερώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να παγιωθούν οι παλιές τακτικές των «νταβατζήδων» της διαπλοκής και της αδιαφάνειας, των θαλασσοδανείων και των δήμιων των εργασιακών δικαιωμάτων.σφραγιδα

AΝΑΠΟΔΑ

 

Σεπ. 13, 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ Χ.Α.

                            Αγία Παρασκευή, 13/09/2017

 

Σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει στάση εργασίας την ώρα που έχει ζητήσει τη ζωντανή μετάδοση της ομιλίας της η Χρυσή Αυγή από τη ΔΕΘ.   

 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έχουν αγωνιστεί και αγωνίζονται για την ΕΡΤ της κοινωνίας, δεν μπορούμε να δεχθούμε να προβάλλεται και να αναμεταδίδεται ο ρατσιστικός, διχαστικός λόγος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης και η ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας.

 

Καλούμε τον κάθε Έλληνα και αντιφασίστα, τη νεολαία, να αντισταθεί στη ναζιστική αυτή οργάνωση και σε όλα όσα πρεσβεύει και να δώσει το «παρών» στις συγκεντρώσεις και τις αντιφασιστικές πορείες που θα γίνουν :  το Σάββατο 16/09/2017, ώρα 18:00 συγκέντρωση στο Σύνταγμα με πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να κλείσουν και τη Δευτέρα 18/09/2017 συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι με πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση.

 

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των άλλων εγκλημάτων και η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου συνεχίζει να υπάρχει χάρη στην ανοχή του κράτους και της δικαστικής εξουσίας.

 

Όλοι μαζί οι δημοκράτες πρέπει να απαιτήσουμε δυναμικά να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα γραφεία ορμητήρια στη Μεσογείων και σε κάθε γειτονιά, να καταδικαστούν οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα.

 

σφραγιδα

ΑΝΑΠΟΔΑ