Αναποδες στροφες

Ιουλ. 25, 2017

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.                                        E.T.I.T.A.                               

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής                                                                            UNION OF  TECHNICIANS                                                                 

Μέλος  ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΚΑ&UNI/MEI-UNI                                                EMPLOYED IN PRIVATE GREEK TELEVISION

                                                                                                                              POSPERT – EKA & UNI/MEI – UNI Affiliate

 

Αθήνα 25 Ιουλίου 2017                                                                                          αρ. πρωτ:  2435

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ STAR» ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ 18 ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ.  ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ... ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ!!!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ 40 ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕ ..."ΑΠΟΛΥΣΗ"! ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!!!
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΥΣΙ  ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΕΧΥΝΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΕ ΦΩΤΙΕΣ, ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΣΕΙΣΜΟΥΣ, ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΊΣΤΗΚΑΝ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ;
ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 
ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ.

ΑΡΑΓΕ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ STAR ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ STAR ΕΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ.
ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ  Ο ΔΡΟΜΟΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ STAR, ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Ιουλ. 25, 2017

ΠAPAΣTAΣH ΔIAMAPTYPIAΣ EΞΩ AΠO TO STAR (BIΛTANIΩTH 36, K. KHΦIΣIA) ΣHMEPA TPITH 25/7 ΣTIΣ 18:00-AΠAITOYME NA MHN KΛEIΣEI TO TMHMA TΩN EΞΩTEPIKΩN ΣYNEPΓEIΩN KAI NA MH ΠETAXTOYN OI ΣYNAΔEΛΦOI MAΣ ΣTO ΔPOMO-ΣHMEPA ΣTO STAR AYPIO ΣE OΛA TA KANAΛIA-ΣYMΠAPAΣTEKOMAΣTE EMΠPAKTΩΣ ΣTOYΣ ΣYNAΔEΛΦOYΣ MAΣ-OΛOI EKEI

 ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Γ’ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΘΗΝΑ 10433

210 8847039 – 210 8847368

ΑΝΑΠΟΔΑ

www.etita.gr

Ιουλ. 24, 2017

 

Σήμερα, εν όψει της τριμερούς συνάντησης (με προσχεδιασμένες αποφάσεις..; ) στο Υπουργείο Εργασίας, που αφορά το μέλλον του κόσμου των ΜΜΕ, η τρανταχτή απουσία της πλειοψηφίας των μελών ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ γεννά ερωτηματικά για την λειτουργία και τις αποφάσεις των οργάνων. Σαν μέλος της ΕΠΗΕΑ κατάλαβα ότι η ηγεσία του Δ.Σ. της ένωσής μου, δεν θέλει τη συμμετοχή των μελών της σ' αυτές τις καθοριστικές, για το αύριό μας, κινήσεις της. Η σημερινή εικόνα είναι μια χαρακτηριστική μικρογραφία της κοινωνίας μας - τα κομματικά επιτελεία έχουν ευθυγραμμιστεί και δεν θέλουν σε εγρήγορση και σε κινητοποίηση τον κόσμο (ακόμη και κόμματα που ευαγγελίζονται την ανατροπή του συστήματος αρκούνται μοναχά στα νόμιμα πλαίσια - μην και ταραχτούν τα κοινοβουλευτικά ύδατα -).
Εάν ισχύει ότι, οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τη "μοίρα", και όσοι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στον εργασιακό μεσαίωνα, ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ τους αποκάλεσε σούργελα σε τηλεφωνική μας επικοινωνία (μετά από δική μου κλήση, για να τον ρωτήσω τι γίνεται παρακάτω με τον ΕΔΟΕΑΠ και γιατί δεν μας καλεί σαν μέλη να μας ενημερώσει, όπως και γιατι θέλει να απέχει η ΕΠΗΕΑ οπωσδήποτε αγωνιστικής διεκδίκησης. Με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι έχει συμφωνηθεί ο πόρος από εργοδότες και κυβέρνηση και μένουν τα τυπικά και παράλληλα μου είπε ότι δεν θα γίνει τριμερής και τα σούργελα μιλάνε για τριμερή - ενώ παραβρέθηκε σήμερα. Όταν τον ρώτησα αν είναι σούργελο και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, που πρωτομίλησε στην έκτακτη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για την τριμερή, τα έχασε και απάντησε ότι: "όχι, αυτή είναι καλή" - τώρα όποιος κατάλαβε ..κατάλαβε. εγώ πάντως κατάλαβα το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται μέσα στις διοικήσεις των ενώσεων με την απουσία και στις πλάτες των εργαζομένων, ανέργων του κλάδου και συνταξιούχων.)
Την στιγμή που ο κ. Γκανάς δεν θέλει να καλέσει σε συνέλευση τα μέλη της ΕΠΗΕΑ για να ενημερώσει για τις συμφωνίες, τους όρους, και ό,τι άλλο στήνεται ερήμην των μελών - έχω να του πω ότι έχουν περάσει οι καιροί του ενός ανδρός αρχή, εκτός και αν συμπλέει με την πολιτική μας ηγεσία. Προσωπικά, εγώ, δεν είμαι είμαι διατεθειμένη να δεχτώ συμφωνίες και όρους οι οποίοι καταπατούν κεκτημένα.

Καλώ όσα μέλη της ΕΠΗΕΑ συμφωνούν μαζί μου να απαιτήσουμε ενημέρωση με πλήρη διαφάνεια και παράλληλα κινητοποιήσεις, γιατί το μέλλον έφτασε και είναι κατάμαυρο.

Ευαγγελία Πατεράκη

ΑΝΑΠΟΔΑ

Ιουλ. 24, 2017

Η Τριμερης τελειωσε , ηταν μια κακοστημενη παρασταση με ολιγαριθμους θεατες που ομως καταλαβαν αμεσως τι παιζοταν σημερα στο Υπουργειο Εργασιας.

Ενασχεδιο κομμενο και ραμμενο στα μετρα των εργοδοτων και της κυβερνησης που προσυπεγραψαν η Νεα Δημοκρατια και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενα σχεδιο που δεν κατατεθηκε ποτε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και δεν εγκρηθηκε ποτε απο τη ΓΣ των μετοχων του ΕΔΟΕΑΠ.

Το σκληρο προσωπο της εργοδοσιας φανηκε καθαρα σημερα αφου ο Κυριακοπουλος μονο να μας  @@@@@ δεν ζητησε.

Θα διαβασουμε παρακατω ολες τις προτασεις του οι οποιες να υπογραμμισουμε ειναι ιδιες απο την αρχη της διαπραγματευσης .

Αν το προηγουμενο ΔΣ τις ειχε αποδεχτει αλλα και αν δεν ειχε επιμεινει στη θεσμοθετηση πορου που θα αντικαταστησει το Αγγελιοσημο η συμφωνια θα ειχε κλεισει και δεν θα χρειαζοτανε να ερθει ο  ' κομισαριος " του ΣΥΡΙΣΑ να τα ξεπουλησει ολα επικαλουμενος ενα δηθεν ρεαλισμο που ομως ειναι κανονικη προδοσια.

Συμφωνα με ολες τις ενδειξεις 

1. Αν δοθει κρατικη επιχορηγηση θα αλλαξει ο χαρακτηρας του Οργανισμου.

2. Αν μεινουμε στο 4% επι του τζιρου με ολους τους εργαζομενους μεσα και με εισφορες 6% εργοδοτων, 6% εργαζομενων και 6% συνταξιουχων , συμφωνα με την αναλογιστικη μελετη ο ΕΔΟΕΑΠ με τις παροχες που εχει σημερα δεν βγαινει.

3. Η εισοδος των εργοδοτων στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ θα αλλαξει το αυτοδιοικητο του ταμειου , ποσο μαλλον που οι ιδιοι μιλανε απο τωρα για ετησιες μελετες βιωσιμοτητας του Ταμειου και περικοπη παροχων και συνταξεων.

Το σχεδιο αυτο οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στο μεγαλο ονειρο των Γκανα - Καρουτζου για μετατροπη του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικο Ταμειο.

Και επειδη εχουν ηδη γινει κρυφες συναντησεις Καρουτζου και Αντωνιαδου , με Ξανθο και Πολλακη αναζητηται φορμουλα για να μετατραπει ο ΕΔΟΕΑΠ , αν δεν κατσει το σεναριο του Επαγγελματικου Ταμειου , σε εναν αλλου τυπου  ΕΟΠΥΥ.

Τι κανουν τωρα εργαζομενοι , ανεργοι και συνταξιουχοι μπροστα σε αυτη την επερχομενη λαιλαπα? 

Δυστυχως  ΤΙΠΟΤΑ 

Ουτε 30 ατομα δεν ηταν σημερα εξω απο το Υπουργειο Εργασιας και οι εκπροσωποι στο Μεικτο μετα δεν εβγαλαν κιχ.

Αρα ως επαγγελμα εμεις οι δημοσιογραφοι εχουμε τελειωσει εκτος εαν την τελευταια στιγμη γινει κανενα θαυμα και συνειδητοποιησουμε τη δυναμη εχουμε αν αποφασισουμε να την χρησιμοποιησουμε.

 

 

<<Κύριοι και Κυρίες,

 

 

 

Σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας θα ήθελα να σημειώσω την πρόταση της ΕΙΤΗΣΕΕ για την χρηματοδότηση του ταμείου:

 

 • Η χρηματοδότηση του ταμείου θα γίνει με καταβολή

 

o    του 65% των προβλεπόμενων εισφορών (εργαζομένου και εργοδότη) που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ

 

o    Ειδικό πόρο που θα καταβάλλουν

 

 • όλες οι εταιρίες που λαμβάνουν διαφήμιση από Ελληνικές εταιρίες, είτε ευρίσκονται στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό και
 • όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ενημέρωση, στην τηλεόραση (συνδρομητική και Ελεύθερη) και στο διαδίκτυο με ενημερωτικά και ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

 

o    Ο πόρος παρακρατείτε στην πηγή, θα καταβάλλεται εντός 10 ημερών και θα εκκαθαρίζεται ανά εξάμηνο

 

o    Ο πόρος καθορίζεται σε 4% επί του συνολικού τζίρου του κάθε υπόχρεου αφού έχουν αφαιρεθεί οι τυχόν εκπτώσεις. Ο πόρος αυτό θα καταβληθεί υπό την προϋπόθεση ότι

 

 • Ο ειδικός φόρος τηλεόρασης δεν θα υπερβαίνει το 14% και θα υπολογίζεται με βάση της τιμής που αναγράφεται στο τιμολόγιο, όπως αυτή προκύπτει μετά την αφαίρεση της τυχόν χορηγούμενης έκπτωσης. (Σήμερα ο φόρος είναι 20% αλλά υπολογίζεται στο 80% της τιμής του τιμολογίου)
 • Σε περίπτωση που θα εκδίδονται πιστωτικά σημειώματα ή η προβλεπόμενη επιβράβευση του διαφημιστή (ΥΕΒ) το τέλος και ο ειδικός φόρος θα συμψηφίζεται (όπως γίνεται με ΦΠΑ)
 • Σε περίπτωση που αυξηθεί ο ειδικός φόρος τηλεόρασης ή επιβληθεί οποιοδήποτε άλλος φόρος, τέλος ή άλλη επιβάρυνση στην τηλεόραση αυτός θα αφαιρείται από το τέλος του 4%.

 

o    Για τις εταιρίες που έχουν έδρα στο εξωτερικό και λαμβάνουν την προβολή διαφήμισης από Ελληνικές εταιρίες, το τέλος θα υπολογίζεται στον κύκλο εργασιών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Το τέλος θα παρακρατείται στην πηγή, θα αποδίδεται από τους διαφημιζομένους και η καταβολή του θα αποτελεί προϋπόθεση φορολογικής αναγνώρισης της σχετικής δαπάνης.

 

 • Να ασφαλιστεί το σύνολο του προσωπικού όλων των μέσων χωρίς εξαιρέσεις, είτε είναι μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων, είτε όχι. Η ένταξη του προσωπικού θα πρέπει να γίνει εντός 6 μηνών από την ισχύ της συμφωνίας.
 • Οι παροχές του ταμείου να είναι καλύτερες από αυτές που θα παρέχει ο ΕΟΠΠΥ και το ΕΤΕΑΠ, διαφορετικά δεν έχει νόημα η ύπαρξη διαφορετικού ταμείου.
 • Οι επιπλέον παροχές να δικαιολογούν το επιπλέον κόστος.
 • Στο κόστος λειτουργίας να συνεισφέρουν όλοι οι εργοδότες με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ (το τέλος θα υπολογίζεται και στον ειδικό πόρο), των εταιριών που παρέχουν συνδρομητική τηλεόραση και των εταιριών του διαδικτύου.
 • Να οριστούν με ακρίβεια οι συμβαλλόμενοι φορείς και η συμφωνία, με νομοθετική ρύθμιση να επεκταθεί αυτόματα σε όλες τις εταιρίες, του εσωτερικού και του εξωτερικού, που λαμβάνουν διαφήμιση από Ελληνικές εταιρίες είτε είναι μέλη της συμβαλλόμενης ένωσης, είτε όχι. Σημειώνεται ότι η φιλοσοφία της συμφωνίας χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ είναι ότι όλοι η εμπλεκόμενοι να συνεισφέρουν και να μη δημιουργηθούν συνθήκες αθέμητου ανταγωνισμού. Συνεπώς εάν κάποιος κλάδος ή εταιρία δεν συνεισφέρει στο ταμείο, είτε λόγω μη πρόβλεψης της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης, είτε λόγω δικαστικής απόφασης, είτε λόγω παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο ο ειδικός πόρος θα σταματήσει να καταβάλλεται.
 • Να διασφαλιστεί η είσπραξη των εισφορών και νομοθετηθεί το αναγκαίο πλαίσιο.

 

o    Ο πόρος θα υπολογίζεται και θα αναγράφεται ξεχωριστά στο κάθε τιμολόγιο που εκδίδει η κάθε εταιρία η οποία έχει υποχρέωση να καταβάλλει τον πόρο αυτό (όπως συμβαίνει με τον ειδικό φόρο τηλεόρασης). Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει υπολογιστεί στο τιμολόγιο, θα το υπολογίζει ο διαφημιζόμενος και θα το καταβάλλει αυτός.

 

o    Την ευθύνη καταβολής του πόρου θα έχει ο διαφημιζόμενος ή το πρακτορείο διανομής τύπου (για τα έντυπα). Ανα εξάμηνο οι εταιρίες που είναι υπόχρεες για τον πόρο θα καταθέτουν στον ΕΔΟΕΑΠ εκκαθαριστική κατάσταση και θα καταβάλλουν τυχόν διαφορά προκύπτει.

 

o    Δεν θα αναγνωρίζεται φορολογικά καμία δαπάνη, είτε διαφημιστική, είτε άλλη εάν δεν έχει καταβληθεί ο πόρος. Η καταβολή του πόρου αποδεικνύεται με σχετική βεβαίωση από τον ΕΔΟΕΑΠ.

 

o    Τα ανωτέρω ισχύουν και για εταιρίες εγκατεστημένες στο εξωτερικό και λαμβάνουν διαφήμιση από Ελληνικές εταιρίες.

 

 • Να διασφαλιστεί η σωστή διοίκηση και λειτουργία του ταμείου με συμμετοχή και των εργοδοτών οι οποίοι θα έχουν μία θέση στο ΔΣ του ταμείου.

 

o    Οι παροχές θα αναπροσαρμόζονται υποχρεωτικά κάθε έτος μετά από σύνταξη αναλογιστικής μελέτης και μελέτης βιωσιμότητας με τις παραδοχές που προβλέπει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή από αξιόπιστο μελετητή. Το ταμείο δεν θα πρέπει να έχει αναλογιστικό έλλειμμα σε καμία χρονική στιγμή.

 

o    Το οποιοδήποτε ταμειακό πλεόνασμα, ειδικά των πρώτων ετών, θα κατατίθεται αμέσως σε ειδικό λογαριασμό, θα επενδύεται με βάση τον κανονισμό επενδύσεων του ταμείου και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Με βάσει τις σχετικές μελέτες στο τέλος του κάθε έτους θα προσδιορίζεται επακριβώς το προβλεπόμενο ταμειακό πλεόνασμα του έτους και από 1/1 του κάθε έτους το ποσό αυτό θα κατατίθεται, στο τέλος του κάθε μήνα κατά προτεραιότητα στον λογαριασμό αυτό. Η χρήση οποιουδήποτε ποσού από τον λογαριασμό αυτό θα απαιτεί ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

 

o    Οποιαδήποτε απόκλιση από τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης και της μελέτης βιωσιμότητας σχετικά με  αναγκαίες αναπροσαρμογές στις παροχές θα απαιτεί την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

 

o    Οι τρείς κλάδοι ασφάλισης θα αντιμετωπίζονται από αναλογιστικής πλευράς και πλευράς βιωσιμότητας ξεχωριστά και δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά πόρων από τον ένα στον άλλον.

 

o    Το ταμείο θα διοικείται από το ΔΣ το οποίο θα προσλαμβάνει έμπειρο Manager, πλήρους απασχόλησης, στον οποίο θα μεταβιβαστούν οι απαραίτητες αρμοδιότητες για την καθημερινή λειτουργία του ταμείου. Ο Manager θα προσλαμβάνεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών ετών και στην οποία θα ορίζονται συγκεκριμένοι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι. Η σύμβαση θα μπορεί να ανανεώνεται υπό την προϋπόθεση ότι οι στόχοι θα έχουν επιτευχθεί στον βαθμό που θα ορίζει το ΔΣ.

 

o    Το ταμείο και ο κάθε κλάδος θα ελέγχεται από ορκωτό λογιστή, θα εφαρμόζει τα λογιστικά πρότυπα που προβλέπονται για τις εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιριών και θα εκδίδει ισολογισμό, αποτελέσματα χρήσεως και ταμειακές ροές ανά τρίμηνο τα οποία θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Επίσης θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο συγκεκριμένες ποιοτικές και ποσοτικές αναφορές για ενημέρωση των μελών. Όλες οι αναφορές θα δημοσιεύονται εντός 60 ημερών από την λήξη της περιόδου αναφοράς.

 

o    Εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και όχι πέραν των 18 μηνών, θα μηχανογραφήσει όλες τις λειτουργίες του και όλοι οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες και πληροφορίες. Ορισμένες από αυτές είναι: Καταγραφή των εισφορών που έχουν καταβληθεί για λογαριασμό των ασφαλισμένων, υπολογισμός σύνταξης και εφ’ άπαξ, ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών, παρακολούθηση απαιτήσεων από ταμείο, κλείσιμο ραντεβού, αναλυτική καταγραφή απαιτήσεων του ταμείου από εργοδότες κλπ.

 

o    Θα επιτρέπεται στις εταιρίες που απασχολούν πάνω από 200 άτομα προσωπικό να λειτουργούν πρωτοβάθμιο ιατρείο στο χώρο εργασίας, τα έξοδα του οποίου θα καλύπτει η εταιρία, το οποίο θα είναι ηλεκτρονικά διασυνδεδεμένο με τον ΕΔΟΕΑΠ και θα μπορεί να παρέχει ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες με αυτές των ιατρείων του ΕΔΟΕΑΠ περιλαμβανομένων των αναγκαίων παραπεμπτικών και των φαρμάκων. Τα ιατρεία αυτά θα ακολουθούν υποχρεωτικά τους κανονισμούς και τα πρωτόκολλά του ΕΔΟΕΑΠ.

 

o    Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα γίνει επανα-υπολογισμός όλων των παροχών με ενιαία μέθοδο, με βάση τα συμπεράσματα της πρώτης αναλογιστικής μελέτης και μελέτης βιωσιμότητας  ο οποίος θα πρέπει να γίνει πριν την πρώτη καταβολή του πόρου.

 

o    Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και εντός 6 μηνών, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ θα αξιολογήσει, με βάση ειδική μελέτη που θα πρέπει να γίνει, τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα πρέπει να έχει ο ΕΔΟΕΑΠ και εάν οι σημερινοί εργαζόμενοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα για τις θέσεις αυτές. Με βάσει  αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να προβεί στην κατάλληλη αναδιοργάνωση.

 

o    Ο κλάδος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα πρέπει να βασιστεί στην αρχή του Οικογενειακού Ιατρού στα πρότυπα των Τοπικών Μονάδων Υγείας του νέου νόμου του Υπουργείου Υγείας για την βελτίωση της παροχής των ιατρικών υπηρεσιών και την βελτιστοποίηση της χρήσης των υφισταμένων πόρων, με πάνω από μία δυνατότητα επιλογής Οικογενειακού Ιατρού για κάθε μέλος.

 

 • Το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω.
 • Να ενημερώσει το Υπουργείο τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και  τις μέχρι τότε εισφορές τους σε περίπτωση που στο μέλλον το ταμείο παύσει να είναι βιώσιμο.
 • Οι προβλεπόμενες εισφορές εργοδότη και εργαζομένου να ισχύσουν από 1/7/2017.

 

 

 

Η ανωτέρω πρόταση είναι υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από το ΔΣ της ΕΙΤΗΣΕΕ.

 

 

 

Η οποιαδήποτε σύμβαση μπορεί να υπογραφεί μόνο όταν συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι εργοδότες, γίνει τροποποίηση του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ και υλοποιήσει το Ελληνικό Δημόσιο τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του σχεδίου υλοποίησης του ΕΔΟΕΑΠ.

 

 

 

Η πρόταση είναι ενιαία και εάν αφαιρεθεί οποιαδήποτε σημείο της δεν ισχύει.

 

 

 

Η ανωτέρω πρόταση δεν αποτελεί δέσμευση, ούτε νομικό κείμενο συμφωνίας, αλλά κείμενο προς συζήτηση.

 

 

 

Πάνος Κυριακόπουλος>>

 

 

Μεντα  

Ιουλ. 19, 2017

Συναδελφοι να ειμαστε προετοιμασμενοι γιαυτο που θα αντιμετωπισουμε τη Δευτερα.

Ηδη αλλαξε η ατζεντα της τριμερους και η λεξη  Χρηματοδοτηση αντικατεστησε τη φραση   εξευρεση πορου.

Ενω εκτος χρηματοδοτησης μενουν τα ΤΕΑΣ και οι συναδελφοι του πρωην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Μπροστα στη νεα κατασταση καλουμε τους συναδελφους να απαιτησουν απο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την κηρυξη απεργιας διαρκειας την Παρασκευη ωστε να πανε η ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ τη Δευτερα στην τριμερη .

Πληροφοριες μιλανε για ειλημμενες αποφασεις τις οποιες εχει αποδεχτει το προεδρειο της ΕΣΗΕΑ .

Ελπιζουμε να διαψευστουμε 

Μεντα