Αναποδες στροφες

Απρ. 12, 2018

Απίστευτη μεθόδευση στα Πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ 
Ο μάρτυρας κατηγορίας θα είναι και ο δικαστής!!! 
Έχετε δει πρόεδρο δικαστηρίου να κατεβαίνει από την έδρα και να καταθέτει σαν μάρτυρας εναντίον του κατηγορουμένου και στην συνέχεια να ανεβαίνει και πάλι για να βγάλει την απόφαση.!!!! 
Τρελό ακούγεται αλλά αυτό αποφάσισαν τα πέντε από τα δέκα μέλη του Ενιαίου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, ποδοπατώντας το νόμο. που προβλέπει ότι πρέπει να εξαιρείται και δεν μπορεί να δικάζει το μέλος του Πειθαρχικού που κατέθεσε σαν μάρτυρας στην υπόθεση.
Όμως σε μία απίστευτη μεθόδευση για την καταδίκη μου, η ομάδα των πέντε έκρινε πως ο κ. Γιώργος Γκιώνης που ήταν μάρτυρας εναντίον μου, μπορεί και να μετέχει και μάλιστα ως πρόεδρος στην απόφαση που θα βγεί .
Για τα πέντε αυτά μέλη, (όλοι του κλίματος Αντωνιάδου) Πέτρο Τρουπιώτη (πρωτοστατεί στις αυθαιρεσίες), Νίκο Στέφο , Πελαγία Κατσούλη, Γιώργο Αξελό και Άλκη Φιτσόπουλο, καταθέτω αίτηση εξαίρεσής τους από την διαδικασία, καθώς αδίστακτα παραβιάζουν τους νόμους , το καταστατικό και τον κανονισμό. Προσδίδοντας και στην ΕΣΗΕΑ πρωτοφανείς αντιλήψεις που την εκθέτουν.
Πρόκειται βέβαια για μια μεθοδευμένη προσπάθεια με στόχο να με εμποδίσουν να συμμετέχω στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, όπου είμαι εκλεγμένο μέλος και δεν ενδίδω σε παραγγέλματα, αλλά λειτουργώ ελεύθερα και αντικειμενικά. Έτσι πριν ένα χρόνο περίπου το Δευτεροβάθμιο με καταδίκασε σε διαγραφή με αστεία κατηγορία, για την οποία το Ενιαίο Πειθαρχικό με αθώωσε, τονίζοντας ότι ούτε καν στοιχειοθετείται πειθαρχικό παράπτωμα.
Όμως οι διώκτες μου δεν απογοητεύτηκαν. Επειδή το 2011 δεν μπόρεσα να εξοφλήσω οικονομική μου υποχρέωση,(όπως η μισή Ελλάδα) το Πειθαρχικό μου άσκησε δίωξη, μετά από μία εξαετία, ποδοπατώντας το Καταστατικό που προβλέπει παραγραφή σε τρία χρόνια. Και αντίθετα από τις μέχρι τώρα αποφάσεις που έκριναν ότι τα πειθαρχικά δεν είναι αρμόδια για οικονομικές διαφορές. 
Άσκησα έφεση στο Ενιαίο Πειθαρχικό, όπου μπήκαν στο σχέδιο άλλες μεθοδεύσεις για την εξόντωσή μου. Τα πέντε από τα δέκα μέλη, που επιζητούσαν την καταδίκη μου, επί τρείς μήνες αρνούνταν να πηγαίνουν στις συνεδριάσεις όπως ήσαν υποχρεωμένα και αυτές ματαιώνονταν επειδή δεν υπήρχε απαρτία. Έτσι παρεμπόδιζαν να προχωρήσει η διαδικασία και να βγει απόφαση.
Και ξαφνικά αφού το πράγμα είχε παρατραβήξει, τα πέντε μέλη που συνεχώς απουσίαζαν εμφανίστηκαν σύσσωμα , κατά περίεργο τρόπο…. Και η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε μία καταφανή προσπάθεια να αλλάξει η σύνθεση του Συμβουλίου ώστε να έχουν πλειοψηφία. Χείρα βοηθείας προς την κατεύθυνση αυτή δίνει η νομική σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ Χρύσα Σαλαβράκου με «περίεργες» γνωμοδοτήσεις (το άσπρο μαύρο). 
Παράδειγμα το θέμα της ισοψηφίας που ο κανονισμός ορίζει ότι ισχύει η ευνοϊκότερη άποψη για τον εγκαλούμενο. Έτσι ενώ υπήρχε ισοψηφία και ως εγκαλούμενης έπρεπε να γίνει δεκτή η αίτησή μου για εξαίρεση του μέλους Ν.Στέφου, που με κατηγορούσε με θρασύτητα από το F/B, η κα Σαλαβράκου υποστήριξε το απίστευτο, ότι τάχα εγκαλούμενος στη διαδικασία αυτή ήταν ο Ν.Στέφος και η ισοψηφία ήταν υπέρ αυτού και μπορούσε να με δικάσει !!!. Αντίθετα από το νόμο και τον κανονισμό.

Αυτή είναι η ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ με φασίζουσες προεκτάσεις. Έσχατο κατάντημα...

Φωτογραφία της Ελενη Ανδριανου.
πηγη## Απο το προφιλ της Ελενης Ανδριανου
 
ΑΝΑΠΟΔΑ
Απρ. 2, 2018

Με ποινές διαγρφής τιμώρησε  το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ  δέκα δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ. Παραπέμφθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με το ερώτημα της διαγραφής, επειδή λειτούργησαν σαν απεργοσπάστες στη διήμερη απεργία που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ , στις 24 και 25 του περασμένου Οκτώβρη, για την ιατρική περίθαλψη και επικούρηση.

Οι έξη από αυτούς, που όχι μόνο δεν απήργησαν αλλά ήσαν και προκλητικοί τιμωρήθηκαν με ένα χρόνο διαγραφή. Είναι ο γενικός διευθυντής Νίκος Φιλιππίδης   και οι Άρης Πορτοσάλτε , Γιάννης Πιτταράς , Δημήτρης Οικονόμου, Γιάννης Ντσαούνος  και Χρήστος Κούτρας. Μικρότερη ποινή εξάμηνης διαγραφής πήραν οι   Άννα Μπουσδούκου, Μαρία Αναστασοπούλου, Μάρκος Δεϊμέζης, και Εύα Αντωνοπούλου .

   Η απόφαση είναι εφέσιμη στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό.

 Αναποδος

Μαρ. 21, 2018

 

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο.Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Φεβ. 22, 2018

ΕΔΟΕΑΠ: «Kαμπανάκι» για τα μπλοκάκια

 
Επιστολή στις δημοσιογραφικές Ενώσεις και τις Ενώσεις διοικητικών υπαλλήλων απέστειλε το πρωί της Πέμπτης ο ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με τους «μπλοκάκηδες» και την (μη) ένταξή τους στον Οργανισμό. Αναλυτικά η επιστολή:
ΘΕΜΑ: «ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΤΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ άρθ. 39 παρ. 9 ΤΟΥ Ν. 4387/2016 (μπλοκάκια)»
Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Σας ενημερώνουμε ότι από τις τελευταίες επαφές μας τόσο με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΦΚΑ, προκύπτει θέμα για.. την ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ συναδέλφων που εντάσσονται στις διατάξεις του άρθρου 39 παρ. 9 του Ν. 4387/2016, καθότι, όπως επικαλούνται, δεν προβλέπεται η ένταξή τους στον ΕΔΟΕΑΠ από τις διατάξεις του Ν. 4498/2017. 
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε το μείζον αυτό ζήτημα που ανακύπτει να επιλυθεί δεδομένου ότι, όπως γνωρίζετε, αφορά πλήθος συναδέλφων. 
Ο Οργανισμός μας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά σας, για την επίλυση του ως άνω θέματος.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 
για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νίκος Καρούτζος Άντζυ Σταθάτου
πηγη##Zoοrnalistas
AΝΑΠΟΔΑ
Φεβ. 22, 2018

Γνωριζαμε οτι ηταν στα μαχαιρια ο τεως προεδρος της ΠΟΕΣΥ με την νεα ηγεσια , αλλα τωρα αρχιζουν  να δημοσιοποιουνται και τα αναλογα εγγραφα.

ΑΝΑΠΟΔΑ