Αναποδες στροφες

Αυγ. 9, 2019

ΕΠΕΛΑΣΗ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ - ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε στάση προσοχής οι πρόθυμοι 
στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ…

Μετά την συγκέντρωση της εποπτείας της ΕΡΤ του ΑΠΕ μαζί με την ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού και όσων άλλων προμηνύονται, τα οποία από την πρώτη στιγμή αποκαλύψαμε και καταγγείλαμε, άρχισε και η επέλαση σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Καταλύουν το πανεπιστημιακό άσυλο και η ελευθερία των ιδεών, η ακηδεμόνευτη αναζήτηση στη γνώση, μαζί με το δικαίωμα στην παιδεία, οφείλουν να υποκλίνονται στη ρήτρα Bilderberg αλλιώς καταστέλλονται. 
Μεθοδεύεται ψηφιακός έλεγχος των συνδικαλιστικών και όποιων ελευθεριών έχουν απομείνει στα συνδικάτα. 
Οι τροπολογίες Βρούτση προφανώς και δικαιώνουν τις προσδοκίες του ΣΕΒ, των Τραπεζών, των Ομίλων Ιδιωτικής Ασφάλισης ,των εργολάβων.

Ταιριάζουν όμως γάντι και στα καρτέλ των Μέσων ενημέρωσης. 
Είναι ολοφάνερο ότι οι αγορές και η διαπλοκή επιβάλουν, από την πρώτη στιγμή, τις γραμμές τους, με ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού, να εκδηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση αν όχι την υπακοή του.
Μαζί τους όμως και η πλειοψηφία των προθύμων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή η σύμπραξη εκπροσώπων του Σύριζα με κάποιες παλιές αμαρτίες από τον χώρο της ΝΔ, για να συνεχίσουν τις δουλειές τους.
Ήδη νομιμοποίησαν με ανακοινώσεις ντροπής ως δήθεν εθελουσία έξοδο τις απολύσεις από τις εφημερίδες και αποδέχονται τις προτάσεις για «υποχρεωτική εθελουσία» και κινητικότητα προσωπικού στην ΕΡΤ.

Εργοδότες, προμηθευτές, διαφημιστές και εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους με το πάρτι που έχουν στήσει στην πλάτη μας.
Θα το επαναλάβουμε: Eσείς τους ψηφίσατε…


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

 
ΑΝΑΠΟΔΑ
 
 
Ιουλ. 29, 2019

 

Νέα εταιρία για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ
με αλλαγές στο σχήμα και τις δομές
Έκρυψαν τα " δυσάρεστα νέα" για την ΕΡΤ (στον αέρα η ΚΥΑ συμψηφισμού για την περίοδο 2013-15 , το ανταποδοτικό τέλος, το προσεχές ιδιοκτησιακό σχήμα και οι δομές της..) και τους ιδιώτες επενδυτές στο ΑΠΕ.
ΕΠΝΙΞΑΝ στον αέρα την πρόταση της ΚΕΔ για νομοθετική ρύθμιση του 2% στον ΕΔΟΕΑΠ και την ίδια ώρα κόβουν εφάπαξ και καθιερώνουν, μέχρι στιγμής για τους νέους, με τη (νοητή κεφαλαιοποίηση) συντάξεις-ψίχουλα όπως και στο Δημόσιο.
Αυτό καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ), επισημαίνοντας, το «ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. Στ. Πέτσα» η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο απόγευμα στο κτίριο της Γ. Γ. Ενημέρωσης-Επικοινωνίας».
Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το θεσμικό πλαίσιο για την ΕΡΤ θα έχει ως βάση αυτό που ίσχυσε για την ΝΕΡΙΤ, κατά την περίοδο του Μαύρου της ΕΡΤ, το οποίο δεν θέλησε να αλλάξει και η προηγούμενη κυβέρνηση , με μόνη εξαίρεση εργασιακά θέματα κάτω από την πίεση της ΠΟΕΣΥ ,της ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΕΡΤ –OPEN και στην ΕΡΤ3.Τις μεταβολές σε αυτά θα τις αναλάβει η όποια νέα διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή διοίκησης συνδέεται και με την αξιοποίηση προσώπων από την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στη «ΔΤ» και στη ΝΕΡΙΤ, μεταξύ των οποίων αναφέρεται και το όνομα του κ. Θ Φορτσάκη.
Καταστατικές μεταβολές αναμένονται και στο ΑΠΕ ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες με ιδιώτες.

Την Πέμπτη το βράδυ εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ που απηχεί τις θέσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ και στην οποία η κυρία που την έγραψε, ερμηνεύει αυθεντικά όσα δεν είπε ο υφυπουργός και δίνοντας τη δική της Μάχη γράφει μεταξύ άλλων ότι:
«...Η πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας έγινε σε θετικό κλίμα και εκδηλώθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση για στενή συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα θέματα που αφορούν τον δημοσιογραφικό κλάδο, ο οποίος έχει πληρώσει και πληρώνει ακόμη πολύ ακριβά την πολυετή οικονομική κρίση…». Πληρώνει όμως και την πλειοψηφία του ΔΣ , τη οποία βέβαια ψήφισε, επισημαίνει η ΚΕΔ.
Η εξέλιξη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι στην πλειοψηφία συμμετέχουν και δύο μέλη που εκφράζουν τις θέσεις του Σύριζα, το ένα από τα οποία προσπάθησε να εκμαιεύσει κάποιες απαντήσεις από τον υφυπουργό, όταν άρχισε να φαίνεται ότι είναι στον αέρα η ΚΥΑ για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και ως εκ τούτου , κατά τον κ. Πέτσα, θα παραμείνει προς το παρόν, η διοίκηση Δρόσου για να αντιμετωπίσει τα θέματα που είναι εκκρεμή. Μετά τις παρατηρήσεις που της έκανε ο υφυπουργός δεν συνέχισε!.. 
Προηγήθηκε όμως πριν την συνεδρίαση του ΔΣ, επιστολή του π. Α’ Αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τσαλαπάτη που αποκάλυψε την επεισοδιακή -όπως εξελίχθηκε- συνάντηση του υφυπουργού Σ. Πέτσα με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Παρά τα «δυσάρεστα νέα» για όσα προμηνύονται στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τις εφημερίδες τα ιδιωτικά ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ, οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ συμφώνησαν τελικά στη συνάντηση ότι δήθεν «δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας!!..»
Καταγγέλλεται ειδικότερα η τοποθέτηση του υφυπουργού, οποίος κατά τη συνάντηση, αποκάλεσε την συνδικαλιστική κριτική για το θέμα της υπαγωγής της ΕΡΤ του ΑΠΕ και της ΓΓ Ενημέρωσης και της ΕΥΠ στον Πρωθυπουργό ( ΠΔ 81/2019 ) ως προπαγάνδα, με την πρόεδρο και τις δύο αντιπροέδρους της να συναινούν αλλά και με την εκκωφαντική σιωπή άλλων δύο μελών του προεδρείου να προσχωρούν.
Το τελευταίο ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες του κυβερνητικού εκπροσώπου είχαν φροντίσει οι συνεργάτες του, να υπάρχει σε μερικά σκόρπια αντίγραφα στο τραπέζι της σύσκεψης!... 
Αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Οι αρμοδιότητες παραμένουν στο γραφείο του Πρωθυπουργού( ΠΔ 89/2019) και απλώς έχουν εκχωρηθεί με απόφαση του (Υ18/2019 Β 3008) η οποία δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουλίου, στον κ. Στ. Πέτσα και μπορεί να ανακληθούν η να τροποποιηθούν με άλλη απόφαση.
Το μεγάλο σοκ της συνάντησης πάντως προέκυψε όταν απέναντι στην αμηχανία του υπουργού να αποδεχτεί πρόταση για νέα νομοθετική ρύθμιση του 2% , ώστε μαζί με την περίθαλψη να εξασφαλιστούν εφάπαξ, συντάξεις και παροχές πρόνοιας (για ανέργους κλπ) προέκυψε παρέμβαση του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ και της προέδρου της ΕΣΗΕΑ. Συμφώνησαν ο πόρος του 2% , επί του τζίρου των επιχειρήσεων να παραμείνει, όπως τον έχει ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση μόνο για την περίθαλψη. Αντί γι αυτό, αντέτειναν, να δοθούν οικονομικά κίνητρα (ζεστό χρήμα) στους εργοδότες για να μην δυσαρεστούνται!..
Τι δεν καταλαβαίνετε συνάδελφοι; Eσείς τους ψηφίσατε. 
28/07/2019

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΑΝΑΠΟΔΑ

Ιουλ. 25, 2019

ΚΡΥΒΟΥΝ τα " δυσάρεστα νέα" για την ΕΡΤ (στον αέρα η ΚΥΑ συμψηφισμού , το ανταποδοτικό τέλος, το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα και οι δομές της..) και τους ιδιώτες επενδυτές στο ΑΠΕ
ΕΠΝΙΞΑΝ στον αέρα την κουβέντα για νομοθετική ρύθμιση του 2% στον ΕΔΟΕΑΠ και την ίδια ώρα κόβουν εφάπαξ και καθιερώνουν συντάξεις-ψίχουλα όπως και στο Δημόσιο.

ΟΛΙΣΘΗΝΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΡΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

Σε επεισοδιακή εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Σ. Πέτσα με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ .
Η πρόεδρος του σωματείου «έδωσε» όσους άσκησαν κριτική για την υπαγωγή της ΕΡΤ στον Πρωθυπουργό (με το ΠΔ 81/19) και συμφώνησε όταν ο υπουργός χαρακτήρισε τη συνδικαλιστική δραστηριότητα για το θέμα, “προπαγάνδα”.
Παρά τα «δυσάρεστα νέα» για όσα προμηνύονται στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τις εφημερίδες τα ιδιωτικά ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ, οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ συμφώνησαν στη συνάντηση ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας!!.. 
Σε επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το μέλος του ΔΣ και π. Α’ Αντιπρόεδρος αλλά και π. Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Τσαλαπάτης καταγγέλλει τα εξής: 
Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
"...Η πρωτοφανής και αήθης χθεσινή επίθεση της προέδρου της ΕΣΗΕΑ και των δύο αντιπροέδρων της κατά μελών του ΔΣ, στη συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Στ. Πέτσα, υπερβαίνει τα όρια συνδικαλιστικής ηθικής παραβιάζει κατάφωρα το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ και βέβαια μόνο την αλήθεια δεν υπηρετεί. 
" Αλλά και η τοποθέτηση του υφυπουργού, οποίος αποκάλεσε την συνδικαλιστική κριτική για το θέμα της υπαγωγής της ΕΡΤ του ΑΠΕ και της ΓΓ Ενημέρωσης στον Πρωθυπουργό , με προπαγάνδα, εκτός από απαράδεκτη, ωθεί την μνήμη στο πρόσφατο παρελθόν..
Η αλλοίωση της πραγματικότητας από την μεριά του κ. Πέτσα, στην οποία προσχώρησαν πρόθυμα τα μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, τεκμηριώνεται μέσα από τα κείμενα των διαταγμάτων και των αποφάσεων που δημοσιεύονται στα σχετικά ΦΕΚ.
"Το τελευταίο μάλιστα ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες του υφυπουργού είχαν φροντίσει οι συνεργάτες του, να υπάρχει σε μερικά σκόρπια αντίγραφα στο τραπέζι της σύσκεψης!...
Επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτός ο λόγος για τον οποίον διοργανώθηκε η χθεσινή συνάντηση. 
"Η αλήθεια είναι ότι με το Π.Δ 81/2019 ( Α 119) στο άρθρο 5, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 8/7/2019 αναφέρεται ρητά ότι «στον Πρωθυπουργό μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων προσωπικού και εποπτευομένων φορέων η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας…» (συνεπώς η ΕΡΤ ΑΕ και το ΑΠΕ ΑΕ), η ειδική γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Με απόφαση του Πρωθυπουργού ( Υ18/2019 Β 3008) η οποία δημοσιεύθηκε στις 23/7/2019 , ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης απλώς αναθέτει την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών στον υφυπουργό κ. Στ. Πέτσα.
Αναφορικά με τα «δυσάρεστα νέα» που προέκυψαν από τη συνάντηση, για την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτά,τις εξελίξεις στη ΓΓ Ενημέρωσης και το αίτημα εκπροσώπων του ΕΔΟΕΑΠ, δώστε οικονομικά κίνητρα στους εργοδότες, για να… διατηρηθεί ο ΕΔΟΕΑΠ(!...) είναι θέματα που μπορούν να συζητηθούν στο ΔΣ αλλά με πρακτικά που δεν θα λογοκριθούν και δεν θα κατασκευαστούν, ώστε να γνωρίζει ο κλάδος τις απόψεις όλων.

"Οφείλω να σημειώσω ότι εκτός από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων , η οποία αποκάλυψε το θέμα των δημόσιων ΜΜΕ και άλλες τρεις συνδικαλιστικές παρατάξεις αντέδρασαν. Συνεπώς τίθεται γενικότερο ζήτημα.
Κάποιοι στη χθεσινή συνάντηση προκειμένου να δώσουν εξετάσεις στο νέο υπουργό επιχείρησαν να επιπλήξουν δημοσίως και παρουσία του, συναδέλφους τους, αμφισβητώντας το συνδικαλιστικό δικαίωμα μαζί με την εκτελεστική εξουσία.
Υπενθυμίζω ότι και η προηγούμενη εμπειρία μου στο ίδιο υπουργικό γραφείο ήταν επίσης δυσάρεστη Ο προκάτοχος του σημερινού υφυπουργού, ο κ. Λ. Κρέτσος, τακτικός και τότε συνομιλητής της πλειοψηφίας του σημερινού προεδρείου, είχε καλέσει την φρουρά του για να με συλλάβει.
Υπάρχει άλλωστε και η τότε σχετική ανακοίνωση-καταγγελία από τις δημοσιογραφικές ενώσεις.
Αυτό που συνέβη πάντως στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου ανήκει στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη

Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης Δημοσιογράφος"

Σε μια ανακοίνωση μνημείο-φερετζέ που εκδόθηκε αργά το απόγευμα η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κάνει το άσπρο μαύρο και κρύβει την αλήθεια που έρχεται..."

 

 
ΑΝΑΠΟΔΑ
Ιουλ. 23, 2019

 

Χαράς Ευαγγέλια στον πολύπαθο ΕΔΟΕΑΠ για την ... γνωστη κυρια  ... που βρήκε νέο όχημα ( το νέο προεδρείο) για πλήρη πρόσβαση στη Διοίκηση κι έχει αρχίσει τις μπίζνες.

Με Αντωνιάδου, Κουμπιά και Καπάκο σε ρόλο «δούρειου ίππου» αλωνίζει σε όλους τους τομείς και ανακατεύεται σε συμβάσεις και προμήθειες.

Ο καθένας από τους τρεις πάιζει το ρόλο του.

Ο Καπάκος το ρόλο του έντιμου πρέδρου που από πίσω του γίνεται της «πόπης» , η λεγόμενη και Αντουανέτα προφανώς δελεάζεται από κάποιο ξεροκόμματο που της έταξε η πανούργα ... γνωστη κυρια ...  και ο Κουμπιάς στο ρόλο του πονηρού μαντρόσκυλου ονειρεύεται πως αρπάζει κανένα κόκκαλο από τα αποφάγια της πληθωρικής κυρίας.

Σε ρόλο συντονιστη ... στελεχος ...  που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη ... γνωστη κυρια ...  και το «προσωπικό» προσωπικό της που υπηρετεί στον ΕΔΟΕΑΠ (κυρίως τα σχέδια της ) και πληρώνεται από τους δόλιους ασφαλισμένους.

Όσα δεν λέγονται από τα τηλέφωνα , λέγονται δια ζώσης με μυστικές συναντήσεις σε εστιατόρια και τραπέζια με κλινικάρχες για τα περαιτέρω.

Και ρωτούμε:

Έχει γίνει συνάντηση στελέχους του ΕΔΟΕΑΠ με την ...γνωστη κυρια ...  και την Αντουανέτα που το λογαριασμό πλήρωσε κλινικάρχης και ιδιοκτήτης διαγνωστικού κέντρου με το οποίο έχει σύμβαση ο Οργανισμός;

Μάλιστα μαθαίνουμε πως η κυρία Αντουανέτα πολύ κοπτόταν για την υπογραφή της σύμβασης που αυξάνει τις τιμές σε πάνω από 300 διαγνωστικές εξετάσεις σε σχέση με την παλιά σύμβαση, τότε δηλαδή που η διαπραγμάτευση γινόταν για μισούς ασφαλισμένους.

Προ ολίγων ημερών εντοπίσαμε κι επιστολή μέλους του ΔΣ που ρωτούσε γιατί στο ενημερωτικό φυλλάδιο που εστάλη σε όλους τους ασφαλισμένους ψευδώς αναγράφεται πως οι οδοντιατρικές πράξεις στο εν λόγω δίκτυο αποζημιώνονται στο ακέραιο και χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων,  αντίθετα από την απόφαση του ΔΣ. 

Με έμμεσο τρόπο δηλαδή προωθούνται οι ασφαλισμένοι σε αυτό το κέντρο πως τάχα θα αποζημιωθούν στο 100% του κόστους των οδοντιατρικών πράξεων κι έπειτα θα βρουν τρόπο να αλλάξουν την απόφαση για «να μην δημιουργηθεί δυσαρέσκεια στους ασφαλισμένους».

Αυτό είναι το κόλπο για να αδειάζουν οι τσέπες του ΕΔΟΕΑΠ και να γεμίζουν κάποιες άλλες.

Άλλωστε είναι και τα έξοδα του ΕΝΦΙΑ πολλά για τους ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτων σε κοσμοπολίτικα νησιά και στα Παρίσια.

Την ίδια ώρα η αναλογιστική αποκαλύπτει τη μεγάλη απάτη Καπάκου, Αντωνιάδου και των άλλων ακολούθων καθώς έλλειμμα υπάρχει στον λογαριασμό των συντάξεων που πρέπει να περικοπούν περί το 40% , ενώ τα εφάπαξ τείνουν προς πλήρη εξαφάνιση ( αναλογιστικό έλλειμμα 90%).

Όλα χάρη στο νόμο του Πετρόπουλου που στέλνει τον πόρο του 2% μόνο υπέρ Υγείας που όπως πάει βέβαια κι αυτή η Υγεία και με το τσιμπούσι που άρχισε να στήνεται , οσονούπω θα γίνει κι αυτή ελλειμματική.

Επόμενο πλάνο είναι η πλήρωση της θέσης γενικού διευθυντή με στέλεχος πάλι της ... γνωστης κυριας ... 

 Ακούγεται μάλιστα πως θα έχει και ….κουτάλα για να βοηθάει στο φαγοπότι…

Όνομα και πράγμα!

  Έτσι είναι τα πράγματα αγαπητοί μου.

Πάμε γι άλλα , πιο μεγάλα και για διαμέρισμα και στο Λονδίνο εις υγεία των κορόιδων!

Αναπδος

 

Ιουλ. 18, 2019

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την πρακτική τηλεοπτικών σταθμών να απολύουν στο τέλος της σεζόν δημοσιογράφους εκπομπών

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντεργατική πρακτική τηλεοπτικών σταθμών να απολύουν στο τέλος της σεζόν δημοσιογράφους εκπομπών, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η απόλυση γίνεται πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου εργασίας, δηλαδή χωρίς αποζημίωση και χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας.

Με τον τρόπο αυτό  οι εργαζόμενοι χάνουν τα δικαιώματά τους και παραμένουν άνεργοι, μέχρις ότου ξαναρχίσουν οι εκπομπές και, αν σταθούν τυχεροί, προσλαμβάνονται για τη νέα περίοδο -τις περισσότερες φορές με χαμηλότερους μισθούς- και σύμβαση αορίστου χρόνου, η οποία, όμως, θα καταγγελθεί εκ νέου στο τέλος της περιόδου και θα ξαναμείνουν άνεργοι, χωρίς αποζημίωση. Με αποτέλεσμα να διακόπτεται και η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών κατά το διάστημα της ανεργίας, και οι εργαζόμενοι να μένουν ανασφάλιστοι!  Δηλαδή, όχι μόνο εξαντλούν τις δυνατότητες που τους δίνει η νομοθεσία, αλλά εκμεταλλεύονται κάθε παράθυρο για να κερδίσουν σε βάρος των εργαζόμενων τους.

Επιπλέον, οι εργοδότες, με αυτό τον τρόπο, εμφανίζονται να καλύπτουν και τον αριθμό των εργαζόμενων, που απαιτείται για τη διατήρηση της άδειας λειτουργίας των Μέσων, σύμφωνα με το νόμο. Επιχειρούν δηλαδή και εδώ να παρακάμψουν κατά τα συμφέροντά τους το πνεύμα και το γράμμα του νόμου.

Τελευταίο κρούσμα της μεθόδευσης αυτής ήταν η απόλυση 12 συναδέλφων δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ, μελών και μη μελών της ΕΣΗΕΑ. Επιπλέον η διοίκηση του ΣΚΑΙ,  τους είχε υποχρεώσει να υπογράψουν συμβάσεις χωρίς αμοιβή για υπερωρίες, νυχτερινά και σαββατοκύριακα για λίγα ευρώ πάνω από το βασικό μισθό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους εργοδότες για τις απολύσεις αυτές και καλεί όλους τους αρμόδιους  φορείς και το ΕΣΡ να προχωρήσουν στις νόμιμες ενέργειες, ώστε να εφαρμόζονται οι διατάξεις που προβλέπουν τη λειτουργία των ΜΜΕ και να σταματήσει η ανασφάλεια και η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Έχουμε χρέος όλοι μαζί να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τη νομιμότητα στα ΜΜΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΠΟΔΑ