Αναποδες στροφες

Δεκ. 16, 2018

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ με βαση το πορισμα ελεγχου των οικονομικων επιθεωρητων εχουν απαγγελθει κατηγοριες σε βαθμο κακουργηματος απο τον Ανακριτη για ολο το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ της περιοδου 2009 - 2011. 
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΥΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ. 
Αυτα για καποιους που λενε οτι δεν ....ξερουν - δεν ακουσαν - δεν ειδαν. .

                                                        --------------------------------

 

Συμπληρωματικα απο εμας , ο ελεγχος των οικονομικων επιθεωρητων εγινε το 2014 για τις δυο θητειες των μελων των δυο ΔΣ ( 2009- 2011 και 2011 - 2013 )καθως και δυο υπαλληλων .

Ο Εισαγγελεας ασκησε διωξη σε ολους και η διαδικασια εχει παρει το δρομο της .

Εχουμε στα χερια μας ολα τα εγγραφα με τα ονοματα των κατηγορουμενων .

Θα σας ενημερωνουμε συχνα για καθε εξελιξη.

Οσο και να προσπαθουν να μας βλαψουν , εμεις θα σας ενημερωνουμε γιατι δεν εχουμε να φοβηθουμε κανεναν .

Ειμαστε τα ματια και τα αυτια σας .

ΑΝΑΠΟΔΑ

Δεκ. 14, 2018

Αυτοί οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ στην καταστροφή

 

 
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ 
 
ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΟΥΤΖΟΥ
ΑΝΤΖΥΣ ΣΤΑΘΑΤΟΥ
ΚΩΣΤΑ ΝΤΕΛΕΖΟΥ
 
Οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΕΔΟΕΑΠ που ευαγγελίστηκαν προεκλογικά το “νέο ήθος” και την αποτελεσματικότητα, δυστυχώς,  επιβεβαιώνουν και τους πιο ανομολόγητους φόβους μας. Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μετάδοση του ιού της σήψης και της παρακμιακής λογικής των ηγεσιών κυρίως των Ενώσεων Συντακτών και η τιτάνια προσπάθεια διάσωσής του  υπονομεύεται από την ίδια την πλειοψηφία του ΔΣ.
 
Έξι μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης από την «ομάδα Καπάκου-Αντωνιάδου-Κουμπιά» έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο. Να παραλύσουν λειτουργικά τον Οργανισμό, να καταλύσουν τη δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ, να σταματήσουν κάθε παραγωγική επένδυση και να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του Οργανισμού, εφαρμόζοντας την τακτική της υποταγής στις επιλογές του υφυπουργού Εργασίας κ. Πετρόπουλου.
 
Σήμερα δεν έχουμε απέναντί μας μόνο τους πάνω από 50 εργοδότες και εργοδοτικές Οργανώσεις που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, κατά της εργοδοτικής εισφοράς 2% επί του τζίρου των ΜΜΕ, αλλά και το Υπουργείο Εργασίας που υπονομεύει την υπόσταση του Οργανισμού. Ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κ. Σταύρος Καπάκος και οι συν αυτώ στο ΔΣ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι νομικοί παραστάτες του Οργανισμού, έχουν δηλώσει με όλους τους τρόπους, ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ψευδή κατάθεση προς το ΣτΕ και μάλιστα δύο φορές ότι δεν έχει γίνει αναλογιστική μελέτη πριν τη νομοθέτηση του 2%. Και είναι ψευδής γιατί το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας κατά την ψήφιση του νόμου στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται στην αναλογιστική μελέτη που προηγήθηκε.
 
Και γι αυτό δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Αντιθέτως κινούνται εν κρυπτώ και δεν ενημερώνουν όλα τα μέλη του ΔΣ για τις ενέργειές τους και τα ζητήματα που προκύπτουν.  Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της αποστολής εγγράφων προς την ΕΛΣΤΑΤ χωρίς έγκριση ΔΣ αλλά και του περίφημου email του νομικού συμβούλου το οποίο μάθαμε από δημοσιεύματα και ο κ. Καπάκος ενώ το χαρακτηρίζει προσωπική άτυπη ενημέρωση την ίδια στιγμή μιλά για διαρροές, ενώ είναι ο ίδιος δράστης της διαρροής καθώς το απέστειλε τουλάχιστον σε πέντε συνοδοιπόρους του μέλη του ΔΣ και ουδέποτε εμφάνισε το πρωτότυπο email που έλαβε ώστε να γίνει γνωστό αν είχε τον ίδιο ή και άλλους αποδέκτες .
 
Μας μιλούν για μέτρα στήριξης του τύπου για τα οποία η κυβέρνηση εμπαίζει και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες, μήνες τώρα, ενώ αδυνατεί να περάσει από το μυαλό τους ότι μπορεί ο κ. Πετρόπουλος να κινείται στη γραμμή των εργοδοτών που δεν επιθυμούν να πληρώνουν τίποτα για τον ΕΔΟΕΑΠ. Είναι δε απίστευτο το γεγονός ότι στους προσφεύγοντες περιλαμβάνονται και τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ παρά το ότι μειώθηκε ο φόρος τηλεόρασης στο 5%, πράγμα που οφείλουν να εξηγήσουν και οι ίδιοι και η κυβέρνηση. Βεβαίως η πλειοψηφία του ΕΔΟΕΑΠ γνωρίζει πολύ καλά ότι πριν πληροφορηθούμε τη σύσσωμη προσφυγή των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ είχε υποβληθεί προσφυγή από το ΣΚΑΪ αλλά δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια ούτε προς την κυβέρνηση ούτε προς τον τηλεοπτικό σταθμό.
 
Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός λόγω της απίστευτης προχειρότητας, της έλλειψης σχεδιασμού και της υποτέλειας στον Πετρόπουλο βρίσκεται μπροστά από τα εξής ζητήματα που υπονομεύουν το μέλλον του.
 
1. Δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπει ο νόμος και άρα δεν μπορεί να συντάξει προϋπολογισμό.  Και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αναλογιστική μελέτη γιατί:
Α) Δεν διαθέτει τα στοιχεία της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων ασφαλισμένων αλλά και ταυτόχρονα δεν γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των νέων έμμεσων μελών. Για τον αριθμό των νέων έμμεσων μελών θα το μάθει μετά το Φεβρουάριο όταν θα διακοπεί η ασφάλιση από τον ΕΟΠΥΥ των νέων έμμεσων μελών. Παρά το γεγονός ότι είχε γίνει απογραφή 1.000 ασφαλισμένων έως τα μέσα Μαΐου η νέα διοίκηση παρά τις εκκλήσεις μας όχι μόνο δεν τη συνέχισε ως όφειλε αλλά και δεν πέρασε καν τα στοιχεία στις μερίδες των ασφαλισμένων , με αποτέλεσμα να εμφανίζονται κενές μερίδες μόνο με όνομα και ΑΜΚΑ.
 
Β) Ο προϋπολογισμός του 2018 έχει συνταχθεί παρά τις διατάξεις του νόμου και οι αναλογιστές έχουν ζητήσει τον διαχωρισμό των κλάδων. Παρά τις συνεχείς γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις μας κατά τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού στο ΔΣ η πλειοψηφία του νέου ήθους δεν εισακουσθήκαμε.
 
Γ) Παραμένει ποσό άνω των 15 εκ ευρώ στον «αέρα» το οποίο ναι μεν έχει καταγραφεί ως απαίτηση αλλά έχει εισπραχθεί από τον ΕΦΚΑ ο οποίος εισέπραξε κατά παράβαση της νομοθεσίας και ως μη όφειλε τα χρήματα αυτά.
 
Δ) Υπάρχει πρόβλημα διαχωρισμού των εσόδων από 2% και εσόδων από εισφορές λόγω της «ευφυούς ιδέας» του Ταμία να υπάρχει μια ταυτότητα πληρωμής
 
Ε) Δεν έχουν εγγραφεί πάνω από 400 εργοδότες και δεν υποβάλλουν δηλώσεις παρ ότι είναι υπόχρεοι καθώς ο ΕΦΚΑ δεν συνεργάζεται και δεν παρέχει στοιχεία ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους. Σημειώνεται ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Καρούτζος έχει παραδώσει στις υπηρεσίες κατάλογο άνω των 1000 εργοδοτών που αγόρασε ιδίοις εξόδοις, ο οποίος έχει μείνει αναξιοποίητος από τη νέα διοίκηση.
 
2. Δεν έχει προχωρήσει το πληροφοριακό σύστημα για τον Έλεγχο Δηλωθέντων εισπραχθέντων (ούτε καν έχει ανατεθεί) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνεται αυτοματοποιημένος έλεγχος και καταλογισμός των οφειλών. Δηλαδή ο οργανισμός είναι τυφλός στο σκέλος του τι δηλώνεται και τι εισπράττεται και οι όποιες πληροφορίες αντλούνται μετά από μεγάλη προσπάθεια, χειροκίνητα, των εργαζομένων στον Τομέα Εσόδων.
 
3.Δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος δαπανών (ούτε καν των συνταγών και των παραπεμπτικών της ΗΔΙΚΑ) με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τόσο των καταχρήσεων όσο της πορείας εκτέλεσης προϋπολογισμού. Το προηγούμενο ΔΣ είχε αποφασίσει την διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος η οποία ουδέποτε προχώρησε.
 
4. Ουδέποτε προχώρησε η προμήθεια εφαρμογής για άμεση αναγγελία των εισαγωγών ασφαλισμένων στα νοσοκομεία την οποία ήδη χρησιμοποιεί ο ΕΟΠΥΥ .
 
5. Η διοίκηση απέστειλε , παρά την έντονη αντίθεσή μας, έγγραφο αίτημα διακανονισμού του δανείου των 10 εκ ευρώ στον ΕΦΚΑ γεγονός που συνιστά αποδοχή χρέους. Υπενθυμίζουμε ότι το δάνειο είχε αποπληρωθεί με την εκχώρηση απαιτήσεων ( ο ΕΦΚΑ έχει λάβει ήδη περί το 1 εκ ευρώ σε μετρητά επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ εισέπραξε ήδη απαιτήσεις που δεν εισέπραξε ο ΕΦΚΑ παρ ότι όφειλε)  και ο ΕΦΚΑ με αλλεπάλληλες επιστολές είχε ζητήσει την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης με εκβιαστικό τρόπο καθώς για πάνω ένα έτος δεν καταβάλλει ποσά πάνω από 700.000 ευρώ τα οποία οφείλει στον ΕΔΟΕΑΠ και προέρχονται από κατανομή Αγγελιοσήμου. Την ίδια στιγμή διαλύθηκε ο μηχανισμός Αγγελιοσήμου, δεν διενεργείται κανένας έλεγχος από τον ΕΦΚΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ έχει τεράστιες απώλειες από ανείσπρακτο μη καταχωρημένο και μη καταλογισμένο Αγγελιόσημο παρελθόντων ετών. Αυτό κατ ουσίαν αποτελεί δώρο του Υπουργείου Εργασίας στους μπαταχτσήδες εργοδότες και διαφημιστές αλλά και απιστία σε βάρος του δημοσίου καθώς έσοδα δεν χάνει μόνο ο ΕΔΟΕΑΠ αλλά και ο ΕΦΚΑ.
 
6.  Ενώ ο υφυπουργός κ. Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε σε σωματείο της πρώην Ιονικής Τράπεζας ότι το Φεβρουάριο με νόμο θα μεταφέρει τον κλάδο σύνταξης του ΕΔΟΕΑΠ στο ΕΤΕΑΕΠ και για το οποίο ενημερώσαμε εγγράφως τον Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Μάλιστα ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε από το φίλα προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ σωματείο που έχει 50 μέλη να εξαφανίσει από την ανακοίνωσή του την αναφορά. Ωστόσο υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του ΔΣ του ΤΑΠΙΛΤΑΤ που αναφέρεται στις εξαγγελίες του Υπουργού για τις συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ. Εφ όσον συμβεί αυτό θα πρόκειται για καθαρά πραξικοπηματική ενέργεια που αποτελεί συνέχεια της νομοθετικής απαγόρευσης για χρήση του 2% εισφοράς επί τζίρου αποκλειστικά για την υγεία. Και σε αυτό το έγκλημα που ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους η νυν διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ είναι συμμέτοχη και συνένοχη.
 
Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Άντζυ Σταθάτου
Μέλος ΔΣ και πρώην ΓΓ ΕΔΟΕΑΠ
Κώστας Ντελέζος
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι υπογράφοντες δεν έχουν ταυτόσημες απόψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στον ΕΔΟΕΑΠ και στο παρελθόν έχουμε συγκρουστεί σφοδρά  για να υπερασπιστεί ο κάθε ένας τις θέσεις του. Ωστόσο συμφωνούμε σε ένα πράγμα. Ότι ο Οργανισμός πρέπει να επιβιώσει και να διατηρήσει χωρίς εκπτώσεις το χαρακτήρα του. Και αυτό είναι που μας ενώνει όπως θα έπρεπε να ενώνει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ κόντρα σε αυτούς που μπροστά σε σκοπιμότητες οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ σε επικίνδυνες ατραπούς.

 ΑΝΑΠΟΔΑ

Δεκ. 7, 2018

Νέα "σωτηρία" για τον ΕΔΟΕΑΠ προαναγγέλει ο Πετρόπουλος, μέσω των τραπεζοϋπαλλήλων... Σε χτεσινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Συλλόγων των τραπεζικών υπαλλήλων, ανέφερε ότι ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για πλήρη ένταξη του ΤΑΠΙΛΤΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, στην οποία (ρύθμιση) ενδεχομένως να συμπεριληφθούν το Επικουρικό Ταμείο της Εθνικής Τράπεζας και ο ΕΔΟΕΑΠ... Ξέρουν κάτι οι διοικούντες το Ταμείο μας και μας το κρύβουν ή θα "πέσουν πάλι από τα σύννεφα;"

Το σχολιο ειναι του μελους του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ 

Κωστα Ντελεζου

 

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Πετρόπουλος: Νομοθετική ρύθμιση για ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ των Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων και ενδεχομένως και του ΕΔΟΕΑΠ

 
 


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ

 

Αθήνα 6 Δεκεμβρίου 2018

 

Θετικά τα μηνύματα από τη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο που μας δήλωσε τη βούλησή του για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ

 
Συνάδελφοι,
Η κοινή πορεία που έχουν χαράξει οι Σύλλογοί μας για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης με την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, συνεχίζεται και φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 6/12) με μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων μας νέα συγκέντρωση των Συλλόγων μας (μετά από την αντίστοιχη στις 27/11 για την επίδοση του υπομνήματος στο Υπουργείο) κάτω από τα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και συνάντηση αντιπροσωπείας μας (Σαράντος Φιλιππόπουλος από το Σύλλογο Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»Γιώργος Ανδριώτης από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΙονικήςΔημήτρης Παναγιώτου από το χώρο της Ιονικής, Αγγελική Οικονόμου, Δημήτρης Σταύρου από το Σύλλογο Συνταξιούχων πρώην ΕθνοκάρταςΧάρης Δάσκαλος από το Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής καιΚώστας Κέντρος, Νίκος Σκαρμούτσος από το Σύλλογο Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών-Eurobank) με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.
Ο κ. Πετρόπουλος μας είχε ενημερώσει προηγουμένως ότι δεν θα ήταν δυνατή η προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και έπρεπε να παρευρίσκεται στη Βουλή. Ωστόσο, έπειτα από συνεννόηση με στελέχη των Συλλόγων μας, ο Υφυπουργός δεν ακύρωσε τη συνάντηση, αλλά ζήτησε να γίνει στη Βουλή και φρόντισε να εξέλθει της αίθουσας του Κοινοβουλίου και να συζητήσει με αντιπροσωπεία των Συλλόγων μας επί του ολοκληρωμένου υπομνήματος που του είχαμε επιδώσει για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, στο οποίο αναλύαμε ότι η συγκεκριμένη λύση αποτελεί τη μοναδική προοπτική διάσωσης και διασφάλισης της επικουρικής σύνταξης για όλα τα ασφαλισμένα μέλη του, εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση του Υπουργείου για την προστασία των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων
Κατά τη διάρκειας της συνάντησης, ο Υφυπουργός διατύπωσε την ξεκάθαρη βούλησή του να βρεθεί λύση και μάλιστα μας ανέφερε ότι προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση, σε συνδυασμό ενδεχομένως με το ΛΕΠΕΤΕ της Εθνικής και τον ΕΔΟΕΑΠ των δημοσιογράφων, για την οριστική λύση των θεμάτων αυτών. Ωστόσο, μας τόνισε ότι, ανεξάρτητα από την εξέλιξη στα άλλα δύο ταμεία, έχει τη βούληση να προχωρήσει τη διαδικασία για την ένταξη του συνόλου των ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ με τους όρους και τις προϋποθέσεις του καταστατικού του ΕΤΕΑΕΠ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. 
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, ο Υφυπουργός τοποθετήθηκε επί της παλαιότερης πρότασης που  του είχε κατατεθεί από συνταξιουχικούς Συλλόγους για να ενταχθούν στο ΕΤΕΑΕΠ μονάχα οι συνταξιούχοι και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αφού κατέστη σαφές ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τους ασφαλισμένους του Ταμείου μας, η συγκεκριμένη πρόταση απορρίπτεται πλέον από τις συνταξιουχικές οργανώσεις που συνυπογράφουν την παρούσα κοινή ανακοίνωση, αλλά προωθείται από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Εμείς εξηγήσαμε εμφατικά στον κ. Πετρόπουλο ότι μία τέτοια λύση θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για τους συνταξιούχους όσο και για τους εργαζόμενους ασφαλισμένους στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και δεν πρόκειται να την αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση, ενώ και ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ότι δεν είναι η λύση που προτίθεται να υλοποιήσει.
Μάλιστα, σε σχετικά ερωτήματα που του υποβάλαμε για την εξέλιξη της διαδικασίας ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, μας απάντησε ότι πρέπει πρώτα να εκπονηθεί η αναλογιστική μελέτη, την οποία θα ξεκινήσει άμεσα το Υπουργείο και θα καταβληθεί προσπάθεια μέρος της δαπάνης που θα προκύψει να επιμεριστεί και στις τράπεζες από τις οποίες προέρχονται τα ασφαλισμένα μέλη του επικουρικού μας Ταμείου. 
 .
Συνάδελφοι,
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι τα συμπεράσματα της συνάντησής μας με τον Υφυπουργό ήταν για πρώτη φορά ξεκάθαρα σε θετική κατεύθυνση και μας δημιουργούν προσδοκίες για την επίτευξη του μεγάλου στόχου μας. 
Η εκτίμηση των αντιπροσώπων των Συλλόγων μας που έδωσαν το παρών στη συνάντηση είναι ότι για πρώτη φορά, όλο αυτό το διάστημα που εκκρεμεί αυτή η σημαντική υπόθεση που αφορά τις ζωές μας, υπάρχει βούληση και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λύσης για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης, που σίγουρα μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι αυτό το μείζον πρόβλημα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την επίλυσή του. Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από την ξεκάθαρη έκφραση βούλησης για την επίλυση του θέματος, όσο και από το πλαίσιο εξέλιξης της διαδικασίας ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ και το χρονοδιάγραμμα που μας ανακοίνωσε ο κ. Πετρόπουλος. 
Είμαστε επίσης ικανοποιημένοι γιατί οι ενέργειες και οι κινητοποιήσεις μας φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση, αποδεικνύοντας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος…
Βέβαια, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. 
Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ. Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να επιτευχθεί το δίκαιο αίτημά μας. Με τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά και θα σας κρατάμε ενήμερους, αλλά θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για ενδεχόμενη προσπάθεια ανατροπής όσων έχουν σχεδιαστεί και μας παρουσίασε σήμερα ο Υφυπουργός.
.

Όπως μέχρι σήμερα οι Σύλλογοί μας δίνουμε τον κοινό αγώνα για την επίλυση αυτού του μείζονος ζητήματος, έτσι θα συνεχίσουμε σε κοινό μέτωπο μέχρι την οριστική υλοποίηση του μεγάλου στόχου ένταξης της του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

 .

·         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

·         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ 

·         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

·         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

·         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK

πηγη##Paratiritis

AΝΑΠΟΔΑ

Δεκ. 5, 2018

 

Δεκ. 1, 2018

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Ο φασισμός δεν είναι οι άλλοι κύριε Πρόεδρε του ΕΔΟΕΑΠ

 

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Σταύρο Καπάκο
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Ο Ουμπέρτο Έκο στο δοκίμιό του Αιώνιος Φασισμός περιλαμβάνει μεταξύ των ιδιοτήτων του φασισμού
 
1.       Τη λογική ότι  «Η διαφωνία είναι προδοσία» – Ο φασισμός  απαξιώνει την πνευματική συζήτηση και την κριτική συλλογιστική ως εμπόδια στη δράση, καθώς και από  φόβο ότι μια τέτοια ανάλυση θα εκθέσει τις αντιφάσεις που ενσωματώνονται σε μια συγκριτιστική  πίστη.
 
2.       «Την εμμονή με τη Συνομωσία» και τη διόγκωση μιας  απειλής από  εχθρό.
 
Ο Φρίντριχ Χάγιεκ, στο βιβλίο του The Road to Serfdom, υποστήριξε ότι ο φασισμός είναι το επόμενο στάδιο, αφού ο κομμουνισμός αποδειχθεί μια ψευδαίσθηση.
 
Ο αείμνηστος Μάνος Χατζηδάκις είχε γράψει πως   «Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του. Στο ίδιο άρθρο συμπληρώνει ότι «Ποτέ δεν θα νικήσει η Ελευθερία, αφού τη στηρίζουν και τη μεταφέρουν άνθρωποι, που εννοούν να μεταβιβάζουν τις δικές τους ευθύνες στους άλλους. (Κάτι σαν την ηθική των γερόντων χριστιανών. Το καλό και το κακό έξω από μας. Στον Χριστό και τον διάβολο. Κι ένας Θεός που συγχωρεί τις αδυναμίες μας, εφόσον κι όταν τον θυμηθούμε μες στην ανευθυνότητα του βίου μας. Επιδιώκοντας πάντα να εξασφαλίσουμε τη μετά θάνατον εξακολουθητική παρουσία μας. Αδυνατώντας να συλλάβουμε την έννοια της απουσίας μας. Το ότι μπορεί να υπάρχει ο κόσμος δίχως εμάς και δίχως τον Καντιώτη τον Φλωρίνης)».
 
Λαμβάνοντας υπό όψιν όλα τα παραπάνω και τις πρακτικές που εφαρμόζετε στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ σας συστήνω, αμετροεπώς όπως πάντα πράττω κατά την γνώμη σας η οποία κατ εσάς είναι η απόλυτη και μόνη αλήθεια στον πλανήτη, να σταθείτε απέναντι από ένα κάτοπτρο. Ίσως και με καθυστέρηση αντιληφθείτε ότι δεν αρκεί να επαγγέλλεστε τη δημοκρατία. Πρέπει να είστε και δημοκράτης.
 
Και μέχρι να αποδειχτεί ότι έχετε και ελάχιστο ίχνος δημοκρατικής συνείδησης και όχι κατ επίφαση δημοκρατική συνείδηση και είστε απολύτως επικίνδυνος για τα συμφέροντα του ΕΔΟΕΑΠ και του κλάδου των εργαζομένων στα ΜΜΕ σας δηλώνω ότι πλέον το λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη για εσάς και τους συνοδοιπόρους σας που αυθαιρετούν συστηματικά όπως συστηματικά αποπειρώνται να εξαπατήσουν ή εξαπατούν τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και τους ασφαλισμένους.
 
Μετά μεγάλης λύπης
 
Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
 
ΑΝΑΠΟΔΑ