Αναποδες στροφες

Φεβ. 17, 2018

 

Με 18 απολύσεις διαγράφουν τα χρέη
των εργοδοτών από το αγγελιόσημο


Σχέδιο παραγραφής εκατομμυρίων ευρώ από οφειλές αγγελιοσήμου στα δημοσιογραφικά Ταμεία και τους λογαριασμούς αλληλοβοηθείας είναι σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής τα ανείσπρακτα υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ μόνο 63 εκατομμύρια και χωρίς να υπολογισθεί το σύνολο των εκκρεμών περιπτώσεων.

Το δίδυμο Αντωνιάδου-Καπάκος από την ΕΣΗΕΑ μαζί με την παρέα Γκανά και Σία από την ΕΠΗΕΑ, ταχουν κάνει πλακάκια με τον γνωστό Τ. Πετρόπουλο και όλοι μαζί βάζουν λουκέτο στον μηχανισμό ελέγχου του αγγελιοσήμου για να κλείσουν τα παλιά τεφτέρια.

Ήδη απολύουν 18 εργαζόμενους που υπηρετούν στο τμήμα ελέγχου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και στους οποίους έχουν στείλει τελεσίγραφο που λήγει την Τρίτη. Τους εκβιάζουν να παραιτηθούν για να διευκολύνουν τον εργοδότη τους που σε αυτή την φάση είναι η ΕΠΗΕΑ.

Έδωσαν πρώτα πεσκέσι το αγγελιόσημο στους καναλάρχες και τώρα τους διαγράφουν τις παλιές οφειλές.

Μέσα στον πανικό από την κατακραυγή ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΠΗΕΑ προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες για το διευθυντικό δικαίωμα και τις απολύσεις στις άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (και ήδη ΕΦΚΑ) που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας.

Ήδη όμως το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ έκανε τις δύο πρώτες απολύσεις παραμονές Χριστουγέννων Τώρα παροτρύνουν τους υπόλοιπους να συναινέσουν για την απόλυση τους, χωρίς αυτοί που εκπροσωπούν τον εργοδότη, να δεσμεύονται για τα λεφτά που οφείλονται.

Το αποτέλεσμα είναι μαζί με τα λεφτά των εργαζομένων χάνονται και τα λεφτά που οφείλουν κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες περιοδικά, διαφημιστικές, όπως και εισφοροδιαφυγή από ισολογισμούς Τραπεζών ΔΕΚΟ καθώς και από γκρίζα διαφήμιση τύπου Νovartis.

Και νομίζουν πως θα κρυφτούν η θα χαθούν τα ίχνη.

Είναι σαν κάποιοι να θέλουν να προλάβουν να μην βρει στοιχεία ο έλεγχος που είναι σε εξέλιξη για τα έργα και τις ημέρες του προεδρείου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΕΠΗΕΑ και τον οποίο πραγματοποιούν το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΔΔΕ) , η Οικονομική Αστυνομία και η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.
Πώς είπατε κυρία της Εισαγγελίας;
16/02/2018

Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΑΝΑΠΟΔΑ

Φεβ. 9, 2018

Πάρτυ στήριξης του απεργιακού ταμείου των εργαζομένων - απεργών του Ρ/Σ "Στο Κόκκινο" την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου από τις 7μμ στο μπαρ ΒΟΟ, οδός Σαρρή 21 στου Ψυρρή. 

Μη λειψει κανεις

ΑΝΑΠΟΔΑ

Φεβ. 9, 2018

Κινητοποιήσεις και στην Αυγή με αίτημα ανάκληση απολύσεων Στο Κόκκινο

ergazomenoi-sto-kokkino-siriza-dikaio-praksi-apoliseisΟι δημοσιογράφοι της “Αυγής” με συντριπτική πλειοψηφία στη γενική συνέλευση χθές στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων τους “Στο Κόκκινο” και ζητά ανάκληση των απολύσεων, δηλώνοντας πως θα κάνουν στάσεις εργασίας στην εφημερίδα και το site. Παρακάτω ολόκληρο το ψήφισμα της Γ.Σ στην Αυγή. Και την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει το στυγμό εργοδοτικό του χαρακτήρα, αποδεικνύοντας πως ουδόλως ενδιαφέρεται για την σωτηρία των Μέσων του, η οργάνωση ΜΜΕ του κόμματος σε δική της ανακοίνωση στηρίζει τις …απολύσεις. Τις στηρίζει γιατί δεν λέει κουβέντα για αυτές, απλώς επιβεβαιώνει τη συμφωνία της με το σχέδιο της οργάνωσης για ενοποίηση των δυο Μέσων (παρακάτω και αυτή η ανακοίνωση). Πάντως είναι τόση η αναβάθμιση που όπως ενημερώνουν οι εργαζόμενοι ο ραδιοφωνικός σταθμός “Στο Κόκκινο” σταματάει το live πρόγραμμα του στις 8.00 το βράδυ γιατί φυσικά δεν υπάρχει κόσμος να στηρίξει live πρόγραμμα! Που να γίνουν δηλαδή και οι άλλες 20 απολύσεις που θέλει η διοίκηση! Αλλά όπως παραδέχθηκε κομματικό στέλεχος θα “κάνουν προσλήψεις”. Κομματικών προφανώς με δεύτερη δουλειά σε γραφεία Τύπου και με μισθό χαρτζηλίκι…

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 8/2/2018

Μετά τις τέσσερις νέες απολύσεις συναδέλφων,-ισσων μας στο ρ/δ σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, η συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ αποφασίσαμε τα εξής:

1. Καταγγέλλουμε εκ νέου ως απαράδεκτες και εκδικητικές τις απολύσεις των 4 συναδέλφων μας, οι οποίοι ήταν και μέλη της απεργιακής επιτροπής του σταθμού, και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς αυτούς

2. Ζητάμε την άμεση ανάκληση των συνολικά 7 απολύσεων στον σταθμό και καλούμε τη Διοίκηση της LEFT MEDIA να άρει την αδιάλλακτη στάση της και να προσέλθει στο τραπέζι του διάλογου στο οποίο έχουν προσέλθει ήδη οι εργαζόμενοι “με συγκεκριμένες αριθμητικές προτάσεις μείωσης του μισθολογικού κόστους”, όπως αναφέρει στην τελευταία ανακοίνωσή της η συνέλευση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.

3. Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων από τους εργαζόμενους του σταθμού και εμείς με τη σειρά μας ζητάμε από τα σωματεία μας να προκηρύξουν από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της ΑΥΓΗΣ με αίτημα την ανάκληση των 7 απολύσεων.

4. Στηρίζουμε την πρόταση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για κινήσεις εξωστρέφειας προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα προβλήματα των δύο Μέσων και να επικοινωνήσουμε αδιαμεσολάβητα και χωρίς διαστρεβλώσεις τις θέσεις μας.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Εργαζομένων στα ΜΜΕ αποφάσισε:

Επαναβεβαιώνει τη συμφωνία της με την απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της Αυγής και του Κόκκινου.

Θεωρεί ότι το σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας και ενοποίησης  της «ΑΥΓΗΣ» και του «105, 5 Στο Κόκκινο» που εκπονήθηκε και αποφασίστηκε από την Κ.Ε. και ξεκίνησε να υλοποιείται είναι ο μόνος δρόμος που εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας τους και όλες τις θέσεις εργασίας στην εφημερίδα και στο ραδιόφωνο.

Προτείνει την πραγματοποίηση ενός ουσιαστικού διαλόγου μέσα στο κόμμα για τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του κόμματος και την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία του με τους πολίτες.

πηγη## Mediatvnews

ΑΝΑΠΟΔΑ

Ιαν. 27, 2018

 Ε.Τ.Ι.Τ.Α.                                       

Ε.Τ.Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2018                                                                                          αρ. πρωτ.: 2637

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Κατά καιρούς η Ένωσή μας έχει αναφερθεί και καυτηριάσει μεμονωμένα περιστατικά διαφόρων συναδέλφων δημοσιογράφων που σε ρόλο οπερατέρ καλύπτουν είτε με κινητά είτε με τάμπλετς ειδησεογραφικά θέματα.  Αυτή η άκρως αντισυναδελφική τακτική υπονομεύει τις θέσεις εργασίας των τεχνικών και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους τη δουλειά.  Αυτό όμως που μας καταγγέλθηκε από συναδέλφους που βρέθηκαν σε αποστολή στην Αλβανία, ξεπερνάει κάθε όριο.

Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Χρήστος Μαζανίτης που τυγχάνει μάλιστα να είναι και συνδικαλιστής (ταμίας της ΕΣΗΕΑ), με τεχνικό εξοπλισμό και handycam κάμερα, κάλυψε ως «δημοσιογράφος-τεχνικός» το συγκεκριμένο θέμα και αυτό μετέπειτα προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.  Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν ένας συνδικαλιστής που πρώτο του μέλημα είναι η διασφάλιση θέσεων εργασίας να κάνει μια δουλειά που δεν είναι δική του και να φέρεται με τέτοιο απαράδεκτο και αντισυναδελφικό τρόπο.  Άραγε τι θα έλεγε αν κάποιος συνδικαλιστής της Ένωσής μας ταυτόχρονα με την τεχνική κάλυψη ενός θέματος έκανε και τη δουλειά του δημοσιογράφου;

Ζητάμε λοιπόν από το συνεργαζόμενο σωματείο της ΕΣΗΕΑ να καλέσει τον… ταμία της και να δώσει εξηγήσεις για την συμπεριφορά του.  Επίσης αναμένουμε από την Ένωση Συντακτών να πάρει σαφή θέση για όλα αυτά τα κρούσματα που ολοένα και πληθαίνουν και πλήττουν τους τεχνικούς της τηλεόρασης, καθώς επίσης και να αποτρέψει να επαναληφθούν τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.

Όσο για τον κύριο Μαζανίτη το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως με αυτό του το ατόπημα δεν τιμά επ ουδενί το θεσμικό ρόλο που κατέχει σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο.

ΥΓ)

Άραγε η Διεύθυνση Ειδήσεων του ΑΝΤ1 γνώριζε ή όχι ποιος ήταν ο … τεχνικός που κάλυψε το θέμα;  Ή μήπως για να κάνει οικονομίες στον σταθμό, η ίδια έστειλε στο θέμα δημοσιογράφο με… ικανότητες οπερατέρ…..;

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Ιαν. 11, 2018

 

 


Συνάδελφοι,

Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερωθήκαμε από τους μετόχους του MEGA πως τελικά η εταιρεία που θα κατέβαινε στον διαγωνισμό για λογαριασμό του σταθμού, αποσύρει το ενδιαφέρον της.  Και όλα αυτά την στιγμή που κάθε εμπόδιο για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα είχε ξεπεραστεί.

Ο εμπαιγμός που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τόσους μήνες τώρα από τους μετόχους του καναλιού και η κατάληξη αυτού, ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και λογικής.  Με λίγα λόγια οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν τον σταθμό και ευθύνονται για την εξαθλίωση εκατοντάδων εργαζομένων, έρχονται τώρα και με τον πιο κυνικό και απάνθρωπο τρόπο, ανακοινώνουν το τέλος του καναλιού πετώντας στο δρόμο οικογένειες και παιδιά, αφού πρώτα έχουν στίψει τις ζωές τους.

Εμείς από την πλευρά μας, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ MEGA.

 

 ΑΝΑΠΟΔΑ