Αναποδες στροφες

Ιαν. 13, 2020

Μια Μπλε μια Ροζ , χαμενα τα εχω .

Δεν αντεχω αλλο θα παω να μονασω

Στα μαυρα να ντυθω 

Το θρονο να ξεχασω.

 

Εχετε καμια προταση ? 

Αναποδος

Ιαν. 10, 2020

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΟΝΟ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Τα δίνει όλα για τα αφεντικά , ο εργοδοτικός συνδικαλισμός που ασκεί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Χωρίς προσχήματα και δίχως τσίπα ,η συναλλαγή-σύμπραξη ακραίων συντηρητικών εκφράσεων μαζί με ρετάλια του συστήματος Παππά, παρέχει πρόθυμα τις υπηρεσίες της στους χορηγούς της, με φερετζέ μια δήθεν πολυφωνία.

Μετά την παράδοση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΔΟΕΑΠ στους καναλάρχες, με το νόμο Κατρούγκαλου και τις τροπολογίες- τσόντες του Πετρόπουλου, οι έξη συνένοχοι στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας στα ΜΜΕ:
-συμφώνησαν παραμονές Χριστουγέννων με τους εργοδότες να μην πληρώσουν δώρο εορτών στους εργαζομένους ή να το δώσουν με δόσεις!!...
- αποφάσισαν μεταξύ τους και τώρα καλούν τους εργαζόμενους σε απεργία υπέρ των ιδιοκτητών !!...για να εισπράξουν οι χορηγοί τους, «ζεστό χρήμα» από τα κρατικά Ταμεία. Γίνονται δηλαδή μεσάζοντες για να δώσει η Κυβέρνηση λεφτά στα αφεντικά!!....

Ταυτόχρονα όμως η θλιβερή σέχτα των έξη (6) βάζει πλάτη και στις πρακτικές της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία μεθοδεύει:
- τετελεσμένα που είναι σε εξέλιξη στην δημόσια τηλεόραση με εθελουσία , στο μοντέλο του ΟΤΕ ( που κουβάλησε μαζί του ο νέος διευθύνων σύμβουλος) με συγχωνεύσεις των ραδιοφώνων της περιφέρειας με το λουκέτο σε προγράμματα και με εργολαβίες για όλα. Ακόμη και για την εκπομπή στα βραχέα.
- οργανόγραμμα με σφαγιασμό δικαιωμάτων και κατακτήσεων ΣΣΕ ,που το ανακοινώνει την Πέμπτη.
Απέναντι σε όλα αυτά το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τάσσεται τώρα ξαφνικά με το σχέδιο διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση που προωθεί η διοίκηση.
Η ΚΕΔ οφείλει να ξεκαθαρίσει για μια ακόμη φορά, ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση που με τους αγώνες τους άνοιξε και πάλι η ΕΡΤ μετά το Μαύρο το οποίο οδήγησε στη ΔΤ και την ΝΕΡΙΤ, τις οποίες υπηρέτησε σε επίπεδο κορυφής συγκεκριμένη οικογενειοκρατία.
Οι συνάδελφοι λοιπόν οφείλουν να παλέψουν με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεση τους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και σε όσους κουράστηκαν να υποδύονται τους …αριστερούς και γίνονται υποτακτικοί της.

Η παρέμβαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στα εσωτερικά άλλου συνδικαλιστικού φορέα με ένα κείμενο δια περιφοράς, μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν υπηρετεί. Η θλιβερή πλειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ όμως βγάζει την υποχρέωση. Κινείται από την πρώτη στιγμή στην ίδια κατεύθυνση υποταγής με αυτούς που συντάσσεται.
Από τον περασμένο Οκτώβρη η παρέα των 6 έδειξε την διάθεση να καταπιεί τις τροποποιήσεις των αρμοδίων για ηλικιακό ρατσισμό με τις άθλιες Ζούλα στη Βουλή και ότι δήθεν οι εργαζόμενοι ευθύνονται για το Μαύρο στην ΕΡΤ και τις χειροπέδες στη ενημέρωση.

Δεν δικαιολογείται αλλιώς η αναφορά στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον Κ. Ζούλα και τον Γ. Γαμπρίτσο με την οποία θεωρεί ως «μάλλον ατυχείς τις τοποθετήσεις»(!) της διοίκησης και προφανώς με την κεκτημένη συνήθεια προς τον εργοδότη δηλώνει ότι προσέρχεστε «με διάθεση καταλαγής και συνεργασίας»!..

Στο ίδιο κλίμα είναι και το τελευταίο τους κείμενο.
Άλλωστε προηγήθηκε η εκκωφαντική σιωπή της με την διαμαρτυρία των εργαζομένων στον ΟΤΕ και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα με την εργοδοτική επέλαση σε βάρος τους. Οι μαζικές απολύσεις τους δεν θεωρούνται είδηση για τα δελτία της ΕΡΤ , και η καταγγελία τους στην ΕΣΗΕΑ πνίγηκε, με την πρωτοβουλία των συναδέλφων της ΕΡΤ 3 να κάνουν την διαφορά.

Τι δεν καταλαβαίνετε για τους έξη της ΕΣΗΕΑ συνάδελφοι;
Κάποιοι από σας τους ψηφίσατε.
10/01/2020

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Ked Press

ΑΝΑΠΟΔΑ

Δεκ. 29, 2019

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ, ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ...!

Λαθρόβια έντυπα με μόλις 2-3 εργαζόμενους, αλλά και έντυπα που διαθέτουν 150-200 εργαζόμενους και δεν χρωστούν μισθούς και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, αντιμετωπίζονται από την σημερινή κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο, ωσάν κανείς να μην επιχείρησε οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Επιχειρήθηκε, δηλαδή, να επιδοτηθούν όλοι με τα ίδια ποσά, ανεξαρτήτως μεγέθους, εργοδοτικής συμπεριφοράς και δημοσιογραφικής ποιότητας - επάρκειας...!

Έτσι, υπό το βάρος και των δικών του επικρίσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράφων την απόφαση, οδηγήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ανάκλησή της και στη σύγκλιση σύσκεψης για τη Δευτέρα με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να εξεταστούν οι ενστάσεις και οι αμφισβητήσεις....

ΟΙ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ" ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ...

Επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, που όχι μόνο δεν είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες, αλλά που οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν καν να προβούν σε ρύθμιση οφειλών, επέλεξε να επιδοτήσει η σημερινή κυβέρνηση.

Αυτό δρομολογήθηκε με απόφαση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Στ. Πέτσα. Και αυτή, δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική «φωτογραφική» διάταξη που περιλαμβάνει η εν λόγω απόφαση, η οποία έχει ως συνέπεια τη στρέβλωση του ανταγωνισμού εις βάρος των συνεπών και υγιών επιχειρήσεων του κλάδου.

Ειδικότερα, ενώ η αρχική απόφαση για το πρόγραμμα ενίσχυσης (πρόκειται για την απόφαση 107/10-6-2019 ΦΕΚ Β΄ 2355 που φέρει τις υπογραφές των κ. Χουλιαράκη και Κρέτσου) προέβλεπε ότι μεταξύ των προϋποθέσεων υπαγωγής σε αυτό ήταν οι επιχειρήσεις να διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ή τουλάχιστον να έχουν ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η ρύθμιση να είναι ενεργή, ήρθε η απόφαση 229/15-10-2019 (ΦΕΚ Β΄ 3821) για να καταργήσει τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Αλλη αναγκαία προϋπόθεση υπαγωγής μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα ενίσχυσης ήταν να μην έχει οφειλές προς τους εργαζομένους της από εργατικές απαιτήσεις (δεδουλευμένες αποδοχές, επιδόματα εορτών και αδείας), κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Και αυτή η προϋπόθεση απαλείφθηκε στη νεότερη ΚΥΑ. Μάλιστα, η τελευταία προβλέπει ότι στην περίπτωση που υπάρχουν οφειλές στους εργαζομένους, το ποσό της ενίσχυσης εκχωρείται σε αυτούς....(!)

Ακόμη και η ημερομηνία έκδοσης της επίμαχης ΚΥΑ ήταν ενδεικτική των «διευθετήσεων» που επιχειρήθηκαν. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 15 Οκτωβρίου 2019, την ημέρα που εξέπνεε η προηγούμενη προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης, προκειμένου να δοθεί παράταση για 3 ημερών, μέχρι δηλαδή τις 18 Οκτωβρίου. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι αυτή η τριήμερη παράταση ήταν η δεύτερη που χορήγησε η σημερινή κυβέρνηση! Η αρχική ΚΥΑ όριζε ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων την 22α Ιουλίου 2019 με τη σχετική περίοδο να διαρκεί για 60 ημέρες. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, παραμονή της εκπνοής της παραπάνω προθεσμίας, εκδόθηκε τροποποιητική της παραπάνω που όριζε ως νέα καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων τη 15η Οκτωβρίου 2019.

Στην αρχική ΚΥΑ προβλεπόταν η προσκόμιση βεβαίωσης ασφάλισης του ΕΦΚΑ για τους εργαζομένους που απασχολεί η επιχείρηση, ενώ στην τελευταία δόθηκε η εναλλακτική για «άλλο νόμιμο δικαιολογητικό του ΕΦΚΑ».

Ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ενώ αρχικά προβλεπόταν η υπαγωγή επιχειρήσεων που έχουν κάνει έναρξη τουλάχιστον 24 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης, στην τελευταία ΚΥΑ το όριο έπεσε στους 18 μήνες. Το ποσό, τέλος, της ενίσχυσης προβλέπεται να καταβληθεί εντός 30 ημερών αντί 60 που είχε καθορισθεί αρχικά.

Πηγη## Kεδpress

ΑΝΑΠΟΔΑ

Δεκ. 17, 2019

Ανακοίνωση  - καταγγελία 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Καταγγέλλουμε την μεθοδευμένη επιχείρηση έκπτωσης του ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με την υφαρπαγή προσωρινής  δικαστικής απόφασης, χωρίς κανένα νομικό και καταστατικό έρεισμα, από τα παραιτημένα μέλη του. 

Κύριος σκοπός της ενέργειας αυτής είναι το μπλοκάρισμα των εκλογικών διαδικασιών, που δρομολόγησε  με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ, εντός της  κανονικής θητείας, κατά την συνεδρίαση  της Δευτέρας 9/12/2019.

Όμως η ενέργεια αυτή δυναμιτίζει ταυτόχρονα τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των μελών μας  και όλων των συναδέλφων μας, αφού θα προκαλέσει την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ  ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΙΩΝ για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που βρίσκονται σε εξέλιξη με το ΔΣ της εταιρίας. 

Μετά από 12 χρόνια χωρίς  Σ.Σ.Ε., που όλοι γνωρίζουμε τους υπευθύνους, δεν θα επιτρέψουμε για μια ακόμα φορά να μπουν τα ίδια πρόσωπα  τροχοπέδη στην υπογραφή της Σ.Σ.Ε.

Τέλος καταγγέλλουμε  τη δήθεν συγκρότηση του διορισμένου ΔΣ που μόλις και μετά βίας κατάφερε να συναθροίσει οκτώ μέλη. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους σδφους μας ότι κανένας και καμία από τα μέλη του νόμιμου  ΔΣ δεν δέχτηκε και ούτε πρόκειται να νομιμοποιήσει και να συμμετάσχει σε αυτό το νόθο σχήμα. 

Συνάδελφοι οι Διοικήσεις των σωματείων εκλέγονται από τους εργαζόμενους μέλη τους και δεν διορίζονται από Δικαστήρια. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα που εν κρυπτώ μεθοδεύτηκαν με αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς μεθόδους,  που διαχρονικά καταδικάζουν οι εργαζόμενοι. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΜΗΤΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΣΚασιμάτης  Γαβριήλ    

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΜατλής  Σταύρος 

Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣΜάντζαρης  Δημήτριος  

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣΤσιτιρίδης  Ιωάννης  

ΤΑΜΙΑΣΤαμήλια Ευαγγελία  

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΑποστόλου Σπυρίδων 

ΓΡ. ΔΗΜΟΣ. ΣΧΕΣΕΩΝΤσάπρας Γεώργιος

ΕΦΟΡΟΣΑργύρης  Ευάγγελος 

ΜΕΛΟΣΚονταξάκης  Σταύρος 

ΜΕΛΟΣΜαρματάκης  Ιωάννης 

ΜΕΛΟΣΜαυρίδης  Ανδρέας

ΜΕΛΟΣΜεϊντάνης  Θεμιστοκλής

ΜΕΛΟΣΜυστακίδης Γεώργιος

ΜΕΛΟΣΤσιακίρης Ευάγγελος 

 ΑΝΑΠΟΔΑ

Δεκ. 13, 2019


Με εθελουσία-φερετζέ Ζούλας και Γαμπρίτσος
αδειάζουν την ΕΡΤ από δημοσιογράφους

Μόνο τα ΜΑΤ δεν έφερε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ για να «μαζέψουν» συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ, που..τόλμησαν να αντιδράσουν στις ανακρίβειες και στο χθεσινό αλαζονικό παραλήρημα της διοίκησης στο τέταρτο όροφο του ραδιομέγαρου, με κάποιους πρόθυμους από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όμως να συναινούν.

Το πρώτο δείγμα γραφής βέβαια ήταν λίγες μέρες νωρίτερα με την πρεμιέρα της νέας εκπομπής λόγου στις Δέκα το βράδυ, με φιλοξενούμενο τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος που ως υπουργός υπέγραψε το Μαύρο.

Το πρόγραμμα ανέφερε εκείνη την Δευτέρα προβολή της ταινίας-σοκ: «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Κέν Λόουτζ.

O πρόεδρος την έκοψε και έπαιξε Στουρνάρα. Έτσι ο διοικητής «σκότωσε» σίγουρα τον άνεργο πριν προλάβει να πεθάνει( στη ταινία ) στα ουρητήρια του Λονδίνου.
Η νέα ΕΡΤ έδωσε το στίγμα της.

Η επιστροφή στις μαύρες μέρες Σαμαρά για την ΕΡΤ από το ντουέτο Ζούλα-Γαμπρίτσου, που αναφέρεται στο γραφείο του Πρωθυπουργού, είναι ολοφάνερη. Έρχονται , με τον ένα ή άλλο τρόπο, απολύσεις και περικοπές στις δομές της, στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια και συνθήκες απασχόλησης για εργαζόμενους υπό διαρκή απειλή. Τουλάχιστον 300 άτομα κόβονται με το καλημέρα σας, επειδή δήθεν περισσεύουν. Οι περισσότεροι, παραδέχτηκαν κυνικά, είναι δημοσιογράφοι.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά και για πολλά άλλα ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και εκπρόσωπος της ΚΕΔ, Δημήτρης Τσαλαπάτης, κατήγγειλε τις πρακτικές αυτές και αποχώρησε , μένοντας όμως μέχρι αργά στο ραδιομέγαρο με τους συναδέλφους.
Tι ακριβώς όμως προβλέπει το σχέδιο τους για την ΕΡΤ;

1.Πετάνε στο δρόμο όπως φαίνεται με συνοπτικές διαδικασίες τον κόσμο βαφτίζοντας την απόλυση δήθεν …. ανανέωση, ή με άλλοθι αόριστες τεχνολογικές εφαρμογές. Συγχωνεύουν 7 περιφερειακούς σταθμούς, ώστε από 19 να μείνουν 11 ή και λιγότεροι, ανάλογα με το παζάρι που γίνεται με περιφερειάρχες και δημάρχους της ΝΔ.
2.Δεν δηλώνουν τι ΕΡΤ θέλουν. Δύσκολα κρύβουν όμως ότι στήνουν το δικό τους μαγαζί και σε όποιον γουστάρει. Το άνοιγμα σε reality και άλλα τέτοια «απορρίμματα» δεν φαίνεται να είναι μακριά. Το ίδιο και τα συμβόλαια για αθλητικά , μοντέλα και στοιχήματα. Υπάρχει η πατέντα του Cosmote με τον Σκαι . Έχει ενδιαφέρον η συνέχεια στην αυριανή συνάντηση των προέδρων των ενώσεων στη ΠΟΕΣΥ.
3.Γενικεύουν , όπως δήλωσαν χωρίς να ντρέπονται, τις εργολαβίες εξωτερικών παραγωγών στις ειδήσεις και στις εκπομπές λόγου, με άλλοθι ότι υπήρχε και πριν, προφανώς για να εξασφαλίσουν μεροκάματα που ήδη φθάνουν 258 ευρώ την ημέρα(…!) σε «star system» της δικής τους επιλογής.
4.Την ίδια ώρα οι μισθοί των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ είναι καθηλωμένοι στη σύμβαση του 2008 Και αυτές όμως τις έκοψε, λίγο πριν το λουκέτο, κατά 30% η ΚΥΑ του Κεδίκογλου, την οποία παρέτεινε πριν τις εκλογές ο Κρέτσος!...
5.Εμφάνισαν τις αποφάσεις τους αυτές, όπως και το νέο οργανόγραμμα ως δεδομένα, απέκλεισαν κάθε συζήτηση , μιλώντας με όρους αγοράς, που προκάλεσαν ενόχληση ακόμη και σε κάποιο συνήθως πρόθυμο της πλειοψηφίας στο ΔΣ ΕΣΗΕΑ. Θλιβερή παρουσία η κυρία από το προεδρείο που εργάζεται στην ΕΡΤ .Πανηγύρισε για τις απολύσεις-με φερετζέ εθελουσίας (…!) , με τους εργοδότες να τρίβουν τα χέρια τους και την Αντωνιάδου να μην ξέρει πώς να τα μαζέψει με τις δικές της.
6.Συνεχίζουν να κόβουν από το συμψηφισμό, που αφορά τις αποδοχές για τις μέρες του Μαύρου, τα επιδόματα- βοηθήματα ανεργίας και αμοιβές για παράλληλη η περιστασιακή απασχόληση που προβλέπει η ΚΥΑ του Τσακαλώτου. Διατηρούν «ματωμένο πλεόνασμα» από τα λεφτά των εργαζομένων και των δημοσιογραφικών ταμείων που βρήκαν από τους προηγούμενους.
7.Κρύβουν βέβαια ότι η ειδική εκκαθάριση οφείλει στους εργαζόμενους για την περίοδο 2012-13 δέκα εκατομμύρια ευρώ!..Και ότι με τους πρόθυμους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κάνουν συζήτηση για κούρεμα!....
8.Στέλνουν πελάτες στις εταιρίες σταθερής κινητής για νέες συνδέσεις στο διαδίκτυο αφού «σπρώχνουν» στο web Tv, όταν αυτά περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της ΕΡΤ για την οποία οι πολίτες πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος.
9.Σε ερώτηση του εκπροσώπου της ΚΕΔ στη συνάντηση, διέψευσαν κατηγορηματικά ότι θα μειωθεί το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός.
10.Προφανώς για να έχουν να πληρώνουν εργολαβίες , να καλύπτουν τις τρύπες που τους έχει αφήσει η ΔΕΗ( 2018:99,8 εκ. ευρώ) και να εξασφαλίσουν το καινούργιο τους κοστούμι.
Και εφόσον «ντύνονται καλύτερα» τι άλλο θέλουν. Θα τους εγκρίνει και ο Νιόνιος!...που άφησε έτσι το «αποτύπωμα» του στο Σκάι για τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι πλέον και ο μέτοχος της νέας ΕΡΤ.


Τι δεν καταλάβετε συνάδελφοι, είχατε αυταπάτες;


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

 
ΑΝΑΠΟΔΑ