Αναποδες στροφες

Δεκ. 5, 2018

 

Δεκ. 1, 2018

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Ο φασισμός δεν είναι οι άλλοι κύριε Πρόεδρε του ΕΔΟΕΑΠ

 

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Σταύρο Καπάκο
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Ο Ουμπέρτο Έκο στο δοκίμιό του Αιώνιος Φασισμός περιλαμβάνει μεταξύ των ιδιοτήτων του φασισμού
 
1.       Τη λογική ότι  «Η διαφωνία είναι προδοσία» – Ο φασισμός  απαξιώνει την πνευματική συζήτηση και την κριτική συλλογιστική ως εμπόδια στη δράση, καθώς και από  φόβο ότι μια τέτοια ανάλυση θα εκθέσει τις αντιφάσεις που ενσωματώνονται σε μια συγκριτιστική  πίστη.
 
2.       «Την εμμονή με τη Συνομωσία» και τη διόγκωση μιας  απειλής από  εχθρό.
 
Ο Φρίντριχ Χάγιεκ, στο βιβλίο του The Road to Serfdom, υποστήριξε ότι ο φασισμός είναι το επόμενο στάδιο, αφού ο κομμουνισμός αποδειχθεί μια ψευδαίσθηση.
 
Ο αείμνηστος Μάνος Χατζηδάκις είχε γράψει πως   «Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του. Στο ίδιο άρθρο συμπληρώνει ότι «Ποτέ δεν θα νικήσει η Ελευθερία, αφού τη στηρίζουν και τη μεταφέρουν άνθρωποι, που εννοούν να μεταβιβάζουν τις δικές τους ευθύνες στους άλλους. (Κάτι σαν την ηθική των γερόντων χριστιανών. Το καλό και το κακό έξω από μας. Στον Χριστό και τον διάβολο. Κι ένας Θεός που συγχωρεί τις αδυναμίες μας, εφόσον κι όταν τον θυμηθούμε μες στην ανευθυνότητα του βίου μας. Επιδιώκοντας πάντα να εξασφαλίσουμε τη μετά θάνατον εξακολουθητική παρουσία μας. Αδυνατώντας να συλλάβουμε την έννοια της απουσίας μας. Το ότι μπορεί να υπάρχει ο κόσμος δίχως εμάς και δίχως τον Καντιώτη τον Φλωρίνης)».
 
Λαμβάνοντας υπό όψιν όλα τα παραπάνω και τις πρακτικές που εφαρμόζετε στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ σας συστήνω, αμετροεπώς όπως πάντα πράττω κατά την γνώμη σας η οποία κατ εσάς είναι η απόλυτη και μόνη αλήθεια στον πλανήτη, να σταθείτε απέναντι από ένα κάτοπτρο. Ίσως και με καθυστέρηση αντιληφθείτε ότι δεν αρκεί να επαγγέλλεστε τη δημοκρατία. Πρέπει να είστε και δημοκράτης.
 
Και μέχρι να αποδειχτεί ότι έχετε και ελάχιστο ίχνος δημοκρατικής συνείδησης και όχι κατ επίφαση δημοκρατική συνείδηση και είστε απολύτως επικίνδυνος για τα συμφέροντα του ΕΔΟΕΑΠ και του κλάδου των εργαζομένων στα ΜΜΕ σας δηλώνω ότι πλέον το λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη για εσάς και τους συνοδοιπόρους σας που αυθαιρετούν συστηματικά όπως συστηματικά αποπειρώνται να εξαπατήσουν ή εξαπατούν τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και τους ασφαλισμένους.
 
Μετά μεγάλης λύπης
 
Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
 
ΑΝΑΠΟΔΑ
Νοε. 29, 2018

Αυτα σας κρύβει η διοίκηση Καπάκου Αντωνιάδου Γκανά στον ΕΔΟΕΑΠ

 

ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Ο ΕΔΟΕΑΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ 2% ΚΡΟΥΕΙ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ιΔΟΥ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ κ. ΚΑΠΑΚΟ
 
Κύριε Πρόεδρε 
Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.
Μετά από ενδελεχή μελέτη των πέντε αιτήσεων ακύρωσης των αντίδικων εταιρειών ΜΜΕ κατά του Κανονισμού Είσπραξης Εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ (απόφαση Φ.20155/25187/Δ16.624/2.5.2018/ΦΕΚ Β΄ 1582/8.05.2018) του Υφυπουργού Εργασίας, και προς ουσιαστική υποβοήθηση των θέσεων του ΕΔΟΕΑΠ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη τροποποίησης ορισμένων διατάξεων του ν. 4498/2017 και ιδίως της εξουσιοδοτικής διάταξης του νόμου αυτού (άρθρο 24 παρ. 3 ν. 4498/2017), που αποτελεί το νόμιμο έρεισμα έκδοσης του Κανονισμού Είσπραξης Εσόδων.
1. Η τροποποίηση αυτή προτείνεται ως προς τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4498/2017, η οποία θα πρέπει να αποσαφηνίσει, σε σχέση με την εργοδοτική εισφορά ύψους 2%, την έννοια της αμιγούς δραστηριότητας επιχείρησης ή εκμετάλλευσης ΜΜΕ και Ψυχαγωγίας, καθώς και τον τρόπο υπολογισμού/διαχωρισμού αυτής από τη λοιπή δραστηριότητα της επιχείρησης. Ο νόμος σε αυτό το σημείο έχει πρόβλημα ερμηνείας ως προς αυτό το καίριας σημασίας ζήτημα. Αφού γίνει αυτό, ο Κανονισμός θα πρέπει αντιστοίχως να τροποποιηθεί ως προς το άρθρο 2(β), γιατί το άρθρο αυτό, ως έχει, είναι αντιφατικό. Ορίζει ότι «η εισφορά επιβάλλεται στον ετήσιο κύκλο εργασιών από αμιγή δραστηριότητα, δηλαδή επί του συνόλου του κύκλου εργασιών, καθώς επίσης επί του κύκλου εργασιών κάθε παρόμοιας δραστηριότητας». Κάτι τέτοιο όμως δεν ορίζεται στο νόμο, ο Κανονισμός προβαίνει σε επιπλέον προσθήκη σε σχέση με τα οριζόμενα στο νόμο και επομένως, αυτή η διατύπωση του Κανονισμού είναι ασαφής και αυθαίρετη. Με τη διατύπωση ως έχει μέχρι σήμερα, δεν είναι δυνατός ο υπολογισμός από τον υπόχρεο και ο έλεγχος από τον ΕΔΟΕΑΠ του κύκλου εργασιών που προέρχεται από αμιγή δραστηριότητα επιχείρησης ΜΜΕ και Ψυχαγωγίας, διότι στην περίπτωση πολλαπλών ενεργών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) τα εκδιδόμενα παραστατικά δεν συνδέονται με τον αντίστοιχο ΚΑΔ, ώστε να προκύπτει ποια αντιστοιχούν σε ποια δραστηριότητα.
2. Η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4498/2017 θα πρέπει, επιπλέον, να προβλέπει ότι η εργοδοτική εισφορά ύψους 2% επιβάλλεται επί του ετήσιου καθαρού εισοδήματος κάθε επιχείρησης ΜΜΕ και όχι επί του ακαθάριστου εισοδήματος (κύκλου εργασιών) της, διότι κατά πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι αντισυνταγματική και υπέρμετρη η επιβολή οποιουδήποτε βάρους επί πλασματικού εισοδήματος (δηλ. και επί των ζημιών και δαπανών μιας επιχείρησης). Πολλώ δε μάλλον, πρέπει η εν λόγω εισφορά να επιβληθεί επί του ετήσιου καθαρού εισοδήματος κάθε επιχείρησης ΜΜΕ, διότι ειδικά για την ΕΡΤ ΑΕ προβλέπεται ακριβώς αυτό από την ίδια διάταξη, κατά πρόδηλη παράβαση της
3. Πέραν της τροποποίησης του νόμου και της εξουσιοδοτικής διάταξής του, που αποτελεί το νόμιμο έρεισμα για την έκδοση του Κανονισμού, παραμένουν τα εξής ζητήματα - στρεβλώσεις, που είναι κρίσιμης σημασίας για την έκβαση της δίκης:
Το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας έχει καταθέσει προς το Δικαστήριο, στο έγγραφο των απόψεων της Διοίκησης, ότι ουδέποτε συντάχθηκε αναλογιστική μελέτη για το νόμο αυτό, ο οποίος επιφέρει μεταβολές στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των εργοδοτών ΜΜΕ και Ψυχαγωγίας. Ως εκ τούτου, με βάση ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των επιχειρήσεων που υποβάλλονται στην εισφορά, με βάση ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο συντελεστής ύψους 2%, με βάση ποιο κριτήριο επιβλήθηκε επί των ακαθάριστων εσόδων μιας επιχείρησης;
4. Η εισφορά επιβάλλεται με σχετικά χαμηλό μεν συντελεστή ύψους 2%, σε ακαθάριστα όμως έσοδα, δηλαδή σε πλασματικό ποσό από το οποίο δεν έχουν αφαιρεθεί οι δαπάνες (βλ. ανωτέρω σημείωση 2).  Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η χώρα μας το 2013 προβλέπεται η υποχρέωση της χώρας να προβεί σε βαθμιαίο εξορθολογισμό, και εν τέλει κατάργηση, των ανταποδοτικών χρεώσεων με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο. Οπότε, οι κοινωνικοί πόροι υπερ τρίτων (φορέων κοινωνικής ασφάλισης) πρέπει να καταργηθούν. Ιδίως στην προκειμένη περίπτωση, κατά την οποία η εν λόγω εργοδοτική εισφορά επιβάλλεται επιπλέον της κλασικής ασφαλιστικής εισφοράς που καταβάλει ο εργοδότης με βάση το άρθρο 21 του ν. 4498/2017, γιατί αντικαθιστά κατ’ ουσία το αγγελιόσημο. Ωστόσο, το αγγελιόσημο έπρεπε να καταργηθείσύμφωνα με την ως άνω μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αμφίβολο αν θα αντιταχθεί στην υποχρέωση αυτή και στον οικονομικό εξορθολογισμό της χώρας, ώστε να σώσει το αγγελιόσημο για δεύτερη φορά.
5. Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές, τόσο σε εμάς όσο και στο Δικαστήριο, ότι για τις διατάξεις του νόμου 4498/2017 που αφορούν τον ΕΔΟΕΑΠ, και ιδίως την εργοδοτική εισφορά ύψους 2% και την εξουσιοδοτική διάταξη του κανονισμού του ΕΔΟΕΑΠ, κατά πάσα πιθανότητα θα ανακύψουν πολύ σοβαρά προβλήματα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και  ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταπέσει στο Δικαστήριο το οικοδόμημα διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, μέσω της θέσπισης της εισφοράς 2% στη θέση του αγγελιόσημου. Στην παρούσα φάση και σε χρονικό σημείο τουλάχιστον μέχρι τη δικάσιμο το αργότερο, συνιστάται η υποβολή πρότασης από τον ΕΔΟΕΑΠ προς το Υπουργείο Εργασίας για την τροποποίηση του υπό κρίση νόμου, και εν συνεχεία του Κανονισμού, στο πλαίσιο των προαναφερόμενων (υπό Ι) παρατηρήσεων. Στη συνέχεια, με επικαιροποιημένα πλέον στοιχεία και με καλύτερες πιθανότητες για την έκβαση της συγκεκριμένης δίκης, θα συνταχθούν οι αντίστοιχες παρεμβάσεις προς αντίκρουση των πέντε αιτήσεων ακύρωσης των αντιδίκων. Ενόψει διεργασιών μεταξύ του ΕΔΟΕΑΠ και του Υπουργείου Εργασίας, για την τροποποίηση των επίμαχων διατάξεων που θέτουν μείζονα ζητήματα νομιμότητας, θα ζητήσουμε από το Δικαστήριο αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, κερδίζοντας χρόνο.
 
Tέλος, την Πέμπτη περιμένω τηλέφωνο σας για να συναντηθούμε.
 
Στη διάθεσή σας,
 
Δημήτρης  Μέλισσας
 
ΑΝΑΠΟΔΑ
Νοε. 25, 2018

Η φωνή των δημοσιογράφων στον “9,84” ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο

αθηνα984

Λογοκρίνουν τους δημοσιογράφους στον Αθήνα 9,84 αλλά τους συμβούλους δεν μπόρεσαν στο δημοτικό συμβούλιο! 

Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” διάβασε την επιστολή της Δέσποινας Μπαρδάκου, εργαζόμενης στον Αθήνα 9.84 στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα.
Συνάντησε την προσπάθεια απαγόρευσης τόσο από πλευράς Δημάρχου Καμίνη-“δεν μπαίνει θέμα σήμερα” όσο και του προέδρου Νώντα Λαμπρακάκη, που επιχείρησε να τον σταματήσει όταν ζήτησε να την διαβάσει ως ανακοίνωση.
Πρόκειται για στάση πανικού μπροστά στην ήττα της αντεργατικής πολιτικής των απολύσεων και του εκφοβισμού που χρησιμοποίησαν, επιβάλλοντας καθεστώς άγριας εργοδοτικής τρομοκρατίας για να περάσουν οι απολύσεις και οι αλλαγές στις συμβάσεις. Σήμερα το ΣΕΠΕ ήταν καταπέλτης κατά της μετατροπής των συμβάσεων αορίστου σε ορισμένου χρόνου..
Πάρτε πίσω τις αντεργατικές επιθέσεις και το επιχειρηματικό σχέδιο της ντροπής τώρα!

 Ολόκληρη η επιστολή της Δέσποινας Μπαρδάκου

” Σαν εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Αθήνα 984 στην `Ενωση Συντακτών και σαν συνάδελφος θα ήθελα να ζητήσω την προσοχή σας και να σας παρακαλέσω πριν βγάλετε οποιοδήποτε συμπέρασμα για τους <<ακριβοπληρωμένους>>-όπως πονηρά διαδίδεται- εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφώνου να ψάξετε το μέσο όρο των μισθών μας.

Επίσης καλό και δίκαιο θα ήταν να δείτε ποιος παίρνει το μεγαλύτερο μισθό και που εργάζεται αυτός ο ο υψηλόμισθος κύριος. Πάντως δεν κάνει ρεπορτάζ και δεν εμφανίζεται στο σταθμό γιατί είναι άλλος ο χώρος εργασίας του.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και την κυρία Σιδερή ότι οι 3.500 χιλιάδες ευρώ, που ανέφερε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι δήθεν παίρνει συνάδελφος από τους πέντε εργαζόμενους με τις βλαπτικές μεταβολές συμβάσεων, δεν υπάρχουν ούτε σε φωτογραφία. Να συμπληρώσω επίσης ότι μέλη της ΕΣΗΕΑ είναι μόνο δημοσιογράφοι. Ο μουσικός παραγωγός ξέρετε δεν γράφει βιβλία ούτε εκλέγεται στο Μορφωτικό της ΕΣΗΕΑ κυρία πρόεδρε της ΔΕΡΑ.
Δεν ξέρω αλήθεια εάν γνωρίζετε ότι οι συνάδελφοι μου κι εγώ δουλεύουμε αργίες και δεν παίρνουμε ούτε σεντ επιπλέον, όπως προβλέπουν οι συμβάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κομμάτια που γράφουμε στην ιστοσελίδα του σταθμού. Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι στη συχνότητα του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας δεν υπάρχει πλουραλισμός. Δεν μπορεί να σας είναι τόσο άγνωστο αυτό! Μάλιστα το καλοκαίρι έγινα αποδέκτης παραπόνων από υπουργό της κυβέρνησης. Η δική μου απάντηση ήταν φυσικά ότι τη “γραμμή” δεν τη δίνουμε εμείς αλλά εκείνοι που μας διοικούν και μας διευθύνουν.
Δυστυχώς στο δημοσίου συμφέροντος ραδιόφωνο των πολιτών της Αθήνας, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγο για τη “γραμμή” που παράγεται… Οι εργαζόμενοι του <<Αθήνα 984>> για όσους δεν το γνωρίζετε, δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις και διαφόρων ειδών “τιμωρίες” αν και όταν εκφράζουμε την άποψή μας, αν αυτή δε συνάδει με εκείνη της ηγεσίας του σταθμού.

Αντί λοιπόν σε μια έντονα πολιτική περίοδο, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, να ηρεμήσουμε για να παίξει ο σταθμός σημαντικό ρόλο, έρχεται τον περασμένο μήνα το Business Plan! Με το γνωστό έλλειμμα της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ, τις βλαπτικές μεταβολές συμβάσεων, τις απολύσεις και την περίφημη επιτροπή κρίσης αξιολόγησης προσωπικού, η οποία θα κρίνει με βασικά προσωπικά κριτήρια των εκάστοτε διευθυντών και που στην περίπτωση των δημοσιογράφων αγγίζει τα όρια της λογοκρισίας.
Και ΝΑΙ, μας έδωσε ο δήμος τα χρήματα που χρειάστηκαν ώστε να μη γίνουν οι παράνομες δανειακές περικοπές στους μισθούς μας μετά από πολλές αντιδράσεις. Και όλα καλά προσωρινά… Και λέω προσωρινά διότι πολύ απλά το επιχειρηματικό σχέδιο έχει χρονικό ορίζοντα έως το 2020, κυρίως γιατί η διοίκηση του σταθμού δεν το παγώνει! Δεν το παίρνει πίσω, αντιθέτως επιμένει και στις βλαπτικές μεταβολές των συμβάσεων και στις απολύσεις και στην αξιολόγηση.
Αναρωτηθείτε για ποιο λόγο, αναρωτιόμαστε γιατί ΤΩΡΑ πριν τις εκλογές. Υπάρχει κάποιο σχέδιο πίσω από αυτά; Πολύ θα θέλαμε απαντήσεις ουσίας. Για ττιο περίφημο έλλειμμα των 150 χιλιάδων ευρώ, οι διοικούντες το ήξεραν όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν, από τον Μάρτιο του 2018! . Τώρα, γιατί μας ενημέρωσαν μόλις τον περασμένο μήνα, νομίζω ότι ο κύριος Καμίνης θα έχει πάρει μία λογική εξήγηση από τους συνεργάτες του. Θα θέλαμε πολύ να τη μάθουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι.

Κύριε Καμίνη αυτά που γίνονται με ή χωρίς τη θέλησή σας, στο σταθμό όπου εργαζόμαστε είναι επιεικώς απαράδεκτα. Και το λέει η εκπρόσωπος που την έχουν στείλει συνεργάτες σας στο Πειθαρχικό της Εταιρείας γιατί υπερασπίστηκε συμβασιούχο του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώθηκε όταν η διεύθυνση τον απειλούσε με αυτό που του συνέβη λίγο αργότερα. Σας το λέει μία εκπρόσωπος που της έχει ζητηθεί, ούτε θυμάμαι πόσες φορές, δήλωση μεταμέλειας για να αποσύρουν το πειθαρχικό της. Έχουμε γυρίσει σε άλλες εποχές και δεν το έχουμε καταλάβει;

Εμείς είμαστε εδώ σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητάμε τη συγνώμη που μας οφείλετε όπως επίσης και να πάρετε πίσω τώρα το μπίζνες πλαν. Επίσης να ενημερώσουμε και τους άλλους μνηστήρες του δήμου που ενδεχομένως να βλέπουν το ραδιόφωνο του δήμου ως ένα φιλέτο στην πολιτικής τους ότι δεν θα πέσουμε αμαχητί…
Κλείνοντας θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να σας πω ότι στην επαγγελματική μου καριέρα που ξεκίνησε το 1997 δεν έχω αισθανθεί ποτέ τόσο υπερήφανη όσο τα τελευταία χρόνια που εκπροσωπώ αυτό το σπάνιο είδος ανθρώπων τους δημοσιογράφους του <<Αθήνα 984>>.
Σας ευχαριστώ.


Δέσποινα Μπαρδάκου

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων του <<Αθήνα 984>> στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

πηγη#Mediatvnews

ΑΝΑΠΟΔΑ

Νοε. 24, 2018

 

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2018

 

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 22/11/2018 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00  π.μ. της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της  Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου.

 

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης μετέχουμε ενεργά στον διαρκή αγώνα των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων όλης της χώρας, μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, λιτότητας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τα συνεχιζόμενα αντιλαϊκά μέτρα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου.

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ  στα «υποκατώτατα» δικαιώματα. ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ την  έμπρακτη αποκατάσταση όλων των βίαια καταστρατηγημένων εργασιακών ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

 

Η αύξηση της ανεργίας, η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, μαζί με την επιβολή νέων  έμμεσων και άμεσων φόρων δημιουργούν αδιέξοδο και επιβάλλουν την οχύρωση του κλάδου και την αναδιάταξη των δυνάμεών μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της ενημέρωσης, της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.

 

Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  δεν είναι αίτημα μόνο όσων έχουν καταφέρει να μείνουν στο επάγγελμα αλλά και των χιλιάδων συναδέλφων που αγωνίζονται να ξεφύγουν από την ανεργία  ανεχόμενοι τις δυσμενέστερες εργασιακές συνθήκες.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

·         Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και ίσα δικαιώματα

·         Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

·         Στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου (ΕΔΟΕΑΠ-ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ) από τις επιθέσεις των εργοδοτών.

·         Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης µε την εγγύηση του Κράτους. Δωρεάν δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους  ασφαλισμένους

·         Άµεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019 και άµεση επιστροφή των παράνοµων µειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδομάτων γιορτών και επιδοµάτων αδείας

·         Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων

·         Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με πρόσχημα τη κρίση.

·         Μόνιµη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας – ρητή απαγόρευση πλειστηριασµού της.

·         Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματος, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

·         Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας

·         Ελεγκτικοί Μηχανισµοί: Ποσοτική και ποιοτική αναβάθµιση της υπηρεσιακής ικανότητας των ελεγκτικών µηχανισµών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν και διασφαλίσουν την 24ωρη απεργία της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018. Συμμετέχουμε όλοι δυναμικά και ενωτικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις για

ü  ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ü  ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ

ü  ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ: ΣΣΕ  που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ για όλους, δημοκρατική και αξιόπιστη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΠΟΔΑ