Αναποδες στροφες

Ιουλ. 2, 2019

Καθε αποπειρα αλλαγης του καταστατικου της ΕΣΗΕΑ εκτος   Καταστατικης Γενικης Συνελευσης    ειναι παρανομη .

Την καταγγελουμε .

Λεπτομερειες συντομα.

Αναποδος

Ιουλ. 2, 2019

 
Τι έκανε ο συνεργάτης της Αντωνιάδου
στον «κλίβανο» του Κρέτσου;

Με σβηστές τις κάμερες ασφαλείας και μεταφορές αρχείων, επιχειρούν να σβήσουν τα ίχνη από τις κυβερνητικές και άλλες δράσεις στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. και οι οποίες ελπίζουν ότι όλα θα εξαφανισθούν.


Οι εντολές δίνονται από τον 6ο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας , δηλαδή του υπουργού Ν. Παππά και του κυβερνητικού εκπροσώπου Λ. Κρέτσου.


Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα για κιβώτια που διακινήθηκαν, ακόμη και τις μεσημβρινές ώρες, και τις καταγγελίες ότι σε αρκετά υπήρχε η ένδειξη «Μαξίμου».


Δεν υπάρχουν διευκρινίσεις, ούτε για την πρόσφατη βλάβη που υπέστη ανελκυστήρας του κτιρίου.

Προφανώς από την ολονύκτια λειτουργία του καθώς και από τη συνεχή χρήση κατά το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε.

Φαίνεται πως μετέφερε «βαριά φορτία» τα οποία έπρεπε επειγόντως να απομακρυνθούν.

Προκαλεί όμως εντύπωση και η ταυτόχρονη παρουσία χθες ,όπως και άλλες μέρες συνδέσμου του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και του συστήματος Παππά στο κτίριο, ο οποίος συμμετέχει και στις συνεδριάσεις του ΔΣ της Ένωσης με την ιδιότητα του δικηγόρου.


Η πλειοψηφία του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ και κυρίως η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, τηρούν πλήρη μυστικότητα για τις επαφές και την αποστολή του δικηγόρου τους με το κυβερνητικό αυτό κέντρο, ακόμη και χθες, ενώ οι καταστροφείς εγγράφων έχουν πάρει φωτιά.

‘Άλλωστε δεν υπάρχει απόφαση, ούτε ενημέρωση του ΔΣ - για ευνόητους λόγους.

Σε κάποια από τις επισκέψεις του όμως συνοδευόταν και από συνδικαλιστή άλλης Ένωσης, που μισθοδοτείται ως εργαζόμενος στην ίδια υπηρεσία και είναι προνομιακός συνομιλητή των υπουργών του Σύριζα.


Εντύπωση προκαλεί η στάση του συγκεκριμένου συνεργάτη της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ ο οποίος όταν ρωτήθηκε από εργαζόμενους αλλά και από συνδικαλιστές για την παρουσία του, απέφυγε ενοχλημένος να απαντήσει.


Ήδη στη ΓΓ Ενημέρωσης και στα γραφεία Τύπου έχει αρχίσει να εφαρμόζεται η ΚΥΑ με τα νέα μισθολόγια των δημοσιογράφων με περικοπές μισθών για τους περισσότερους συναδέλφους με την αναστάτωση να κορυφώνεται.

Είχαν προηγηθεί για τις καταστροφικές αυτές ρυθμίσεις, συσκέψεις - συνεδριάσεις, με την συμμετοχή και δύο ακόμη κυριών του σημερινού προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ.

(Η μία εργάζεται στην ΕΡΤ και η άλλη στον ΕΟΤ)

Στις συναντήσεις αυτές έχουν τηρηθεί πρακτικά από τα οποία προκύπτουν ευνοϊκές φωτογραφικές ρυθμίσεις και για τις δύο που θυμίζουν τακτική που τηρούσαν παλιοί εργατοπατέρες.

Προφανώς υπάρχουν και άλλα ζητήματα για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν, όπως φαίνεται κάθε λόγο να χαθούν τα ίχνη τους.


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΑΝΑΠΟΔΑ

Ιουν. 27, 2019

Εδω ο ποιητης σηκωνει τα χερια ψηλα.

Το κανονι ποτε θα σκασει ? 

 

Αναποδος

 

Ιουν. 26, 2019

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ


Mόνο τροχαίο δεν στήθηκε ακόμη
για όσους διαφωνούν στην ΕΣΗΕΑ

Συνθήκες παρακράτους επιχειρεί να επιβάλλει η σύμπραξη ντροπής που ανέδειξαν οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ, μόλις βγήκαν στο φώς οι αποκαλύψεις για γκρίζες ζώνες εκατομμυρίων στα οικονομικά του κλάδου και στην υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ. 
Οι τρείς κυρίες στο προεδρείο του σωματείου, με τον συνεταίρο τους να τρέχει και να μην φτάνει, έχουν επιλέξει από χθες πρακτικές τρίκυκλου. Θέλουν να τελειώσουν όσους διαφωνούν αλλά το έργο να μοιάζει με τροχαίο!..
Νομίζουν ότι οι μπίζνες με την οικολογία, τα σεμινάρια και οι φιέστες θα κουκουλώσουν τα θλιβερά πεπραγμένα τους και δεν θα φανούν τα γραμμάτια, που άρχισαν κιόλας ξεπληρώνουν στην εργοδοσία που τους στηρίζει. 
Το κλίμα είναι πολύ βαρύ στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 20, με μια πανικόβλητη Αντωνιάδου να μην μπορεί να κρυφτεί. Προχθές καθυστέρησε μιάμιση ώρα τη συνεδρίαση του ΔΣ, ώστε να υπερασπιστεί στο Πρωτοδικείο, την εργοδοσία, τις Τράπεζες και τον εκκαθαριστή στην υπόθεση της «Ναυτεμπορικής», με τους εργαζόμενους να αγωνιούν.
Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και εκτός συμβουλίου με τις άλλες δύο ….κυρίες του προεδρείου, να κάνουν ότι χειρότερο μπορούν μαζί με τον ταμία Μας γυρίζουν χρόνια πίσω στις μέρες του Καρακίτσου. 
Μέχρι και κατάργηση συνδικαλιστικών παρατάξεων θέλουν να επιβάλλουν, με πρόσχημα αναθεώρηση του καταστατικού ή με έξωση από τα γραφεία τους, σε όσους είναι απέναντι τους!. 
Βλέπουν τον τυφώνα να έρχεται για τον κλάδο με τις απολύσεις, τις στάσεις πληρωμών , τις πτωχεύσεις, τις εκκαθαρίσεις σε εφημερίδες, την απειλή συρρίκνωσης στην ΕΡΤ, αυτά που απειλούν τον ΕΔΟΕΑΠ και τρελαίνονται. Έχουν μείνει απελπιστικά μόνοι τους και τρέμουν για αυτά που θα σκάσουν τώρα στα χέρια τους.
Εμείς είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα με προτάσεις, υποδείξεις και σχέδιο Αλλά αυτοί επιμένουν και τώρα να διαχειρίζονται πολιτικά ζητήματα σαν να «βγάζουν τα κοινόχρηστα» στην ίδια πολυκατοικία που μένουν μαζί με τον Καπάκο . 
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ο κλάδος απαιτεί ΤΩΡΑ απαντήσεις και θα λογοδοτήσουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
- Που πήγαν και τα 3 εκατομμύρια ευρώ που είναι η διαφορά, ανάμεσα στους τελευταίους δύο προϋπολογισμούς της ΕΣΗΕΑ για το 2017 και το 2019.Πρόκειται για λεφτά από οφειλές εργοδοτών , αγγελιοσήμο κλπ. Πόσο θα κάνει πως δεν καταλαβαίνει εκείνος ο Διόγος; 
-Tι έγινε με το πρόστιμο 169.000 ευρώ που έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΣΗΕΑ για την θλιβερή υπόθεση με τα VOUCHER από τα προγράμματα των ανέργων; Γιατί δεν αναφέρεται στον προϋπολογισμό; Ποιον εξυπηρετεί η διακοπή του ελέγχου;Tι κρύβει η παρέμβαση Νεφελούδη; Τι λέει η έκθεση του OLAF( η υπηρεσία ελέγχου της διαφθοράς για κοινοτικά κονδύλια);
-Πόσα είναι τα εκατομμύρια που κρατάει παράνομα το σύστημα Πετρόπουλου στον ΕΦΚΑ και ανήκουν στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ;
-Γιατί δεν τολμούν να πουν την αλήθεια για την ΚΥΑ των μισθών που αυτοί έφτιαξαν. Φέρνει περικοπές και διαγράφει τα αναδρομικά 2013-2018 που δικαιούνται οι συνάδελφοι στην ΕΡΤ , το ΑΠΕ, τα δημοτικά ραδιόφωνα και τα γραφεία τύπου; 
- Πόσα κόβει από τους μισθούς των συναδέλφων ο συμψηφισμός στη ΕΡΤ για τις μέρες του Μαύρου; Ποιες είναι οι «διευθετήσεις» για να βολευτούν ημέτεροι της διοίκησης, που υποδύονται τους συνδικαλιστές, ώστε να περάσει;
-Τι γίνεται με τις συντάξεις και τον αόρατο επανυπολογισμό τους;
-Tι θα γίνει με τα δώρα και τα αναδρομικά;
-Πόσοι και ποιοι «συνδικαλιστές» είναι(ή διετέλεσαν) δημοσιογράφοι-τακτικοί υπάλληλοι στο Δημόσιο ή σε Δήμους από τις δύο παρατάξεις του προεδρείου; 
Η εξάρτηση βλάπτει σοβαρά την υγεία του κλάδου και την ενημέρωση.


26/06/2019
Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
 
ΑΝΑΠΟΔΟΣ
Ιουν. 26, 2019

Eξαιρουμενης της Προεδρου ειναι η χειροτερη Εφορευτικη Επιτροπη που εχει περασει απο την ΕΣΗΕΑ.

Και για να ειμαι ακριβοδικαιος εξαιρω την περιοδο της καλπομαγειρισας  Μαιρης Πινη

Σε λιγες μερες ολες οι λεπτομερειες για τα << καλαμια >> που ειχαν παρκαρει απ εξω ορισμενοι.

Αναποδος