Αναποδες στροφες

Οκτ. 25, 2019

Ενα ευκολο Κουιζ.

Τι σχεση εχουν η Εκπροσωπος Ταφου , η Αντουανετα της ΕΣΗΕΑ και ενα πτυχιο ?

Ο ευρων κερδιζει ενα καφε με μεζε απο το κλειστο καφε της ΕΣΗΕΑ. 

Αναποδος

 

Οκτ. 23, 2019

ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ
Κομφούζιο με ρουσφέτια
και με τροχονόμο τον πρόεδρο

Χαμός χθες στον ΕΔΟΕΑΠ με την εισήγηση για προσλήψεις –ρουσφέτια.
Ο Πρόεδρος προτίμησε αυτή τη φορά τον ρόλο του τροχονόμου καθώς προσπαθούσε να κρατήσει ισορροπίες στην πρόταση-φωτογραφία του ΓΓ Δ. Κουμπιά και δύο ακόμη από την Επιτροπή του ΤΥΠ για την πρόσληψη μιας κυρίας.

Το επί πλέον…. προσόν της ,που το κρατούσαν μυστικό ,ήταν ότι απέναντι στις άλλες υποψήφιες είχε… δόντι ως μέλος της διοίκησης της ΕΠΗΕΑ(ένωση διοικητικού προσωπικού εφημερίδων) Άλλωστε το παραδέχτηκε και ο πρόεδρος της Μ. Γκανάς.
Με το μπλόκο στο ρουσφέτι, που έγινε με τις αποκαλύψεις μελών του ΔΣ, επικράτησε πανικός στο προεδρείο αφού ακόμη και η η Αντωνιάδου έσπευσε να δηλώσει ότι και αυτή δεν το ψηφίζει, Έτσι όπως κατέληξε η ιστορία ήταν φανερό ότι δεν θα πέρναγε, το δικό της ρουσφέτι και έκανε όπισθεν ολοταχώς.
Δεν μπορείτε να έχετε παράπονο. Αυτή η πλειοψηφία των προθύμων στον ΕΔΟΕΑΠ, όπως και στην ΕΣΗΕΑ κάνει ότι μπορεί για τις δουλειές της. Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα…
Κυρίες και Κύριοι όμως, εσείς τους ψηφίσατε….
23/10/2019
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

 

ΥΓ. Και το σχολιο του αναποδου.

Ανηψιες - θειες - ξαδελφια - φιλοι .... ακομα και οι περιοικοι .......  ολοι χωρανε 

<< Λεφτα υπαρχουν >> 

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Οκτ. 23, 2019

Ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας

Γενικές 23.10.2019 17:34

              ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

  ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

             Ακαδημίας 20, 106 71 Αθήνα

             Τηλ.: 3675 440 Fax: 3675 530                   

 ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Αρ. πρωτ. 280 / 22.10.19

Ανακοίνωση

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, θεωρεί ότι η ανακοίνωση της ΕΡΤ που καταγγέλει και στοχοποιεί δημοσιογράφο για ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι τουλάχιστον ατυχής και εκτός πλαισίου δεοντολογίας.

Το ΕΟΔ τονίζει ότι κάθε δημοσιογράφος είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του και να μην ελέγχεται για αυτές, παρά μόνον από τα εντεταλμένα Όργανα της ΕΣΗΕΑ και όταν αυτές οι θέσεις και απόψεις παραβιάζουν κάποιο συγκεκριμένο άρθρο του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Αντίθετα, ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΕΡΤ, στοχοποιεί και εκθέτει επαγγελματικά τον εν λόγω συνάδελφο.

Επισημαίνεται  ότι το ΕΟΔ θεωρεί αυθαίρετα τα κριτήρια που οδήγησαν σε αυτή την ανακοίνωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η προστασία της ελευθερίας της έκφρασης είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα όχι μόνο για τους δημοσιογράφους, αλλά και κάθε πολίτη.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας

της ΕΣΗΕΑ

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Οκτ. 23, 2019

 Το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ κατά των δημοσιογραφών για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Είπαν τους δημοσιογράφους δικαστές, αστυνομικούς, μόνο και μόνο για να κρυφτούν και να μην ψηφίσουν την πρόταση της ΝΕΑΣ ΕΣΗΕΑ για να σταματήσουν επιτέλους οι δημοσιογράφοι κάθε χρόνο να υποβάλουν πόθεν έσχες .

Στην σημερινή συνεδρίαση για ακόμα μια φόρα θέσαμε την πρόταση μας να σταματήσουν οι δημοσιογράφοι να υποβάλλουν πόθεν εσχες και να είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν μόνο όσοι εκλέγονται σε διοικητικά συμβούλια (ΕΣΗΕΑ – ΠΟΕΣΥ – ΕΔΟΕΑΠ κλπ) και όσοι μετέχουν σε Δ.Σ. ΜΜΕ (ΕΡΤ – ΑΠΕ κλπ) η πρόταση μας δυστυχώς καταψηφίστηκε απο την πλειοψηφία των 6 που επελεξαν να αφήσουν τους συναδέλφους κάθε χρόνο να ταλαιπωρούνται και να πληρώνουν λογιστές.

Μάλιστα η πρόεδρος έκρινε ότι θα μπορούσε να ζητηθεί μόνο για τους άνεργους και τους εν επισχέση διαχωρίζοντας τα μέλη μας λες και δεν είναι ισότιμα εκτός αν θεωρεί “ύποπτους” όσους όσους εργάζονται.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη ότι οι δημοσιογράφοι όλα τους τα περουσιακά στοιχεία τα έχουν δηλωμένα στο mytaxis και στο Ε9.

Αλλωστε από εκεί δεν παίρνουμε στοιχεία για το πόθεν έσχες ;

Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους μην τύχον και δεχθούν κάποια πρόταση απο άλλη παράταξη αλλά δεν περιμέναμε ότι θα το έβλεπαν τοσο μικροπαραταξιακά ειδικά όταν είναι για το συμφέρον των συναδέλφων ;

ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Οκτ. 22, 2019

Παρατυπίες και αδιαφάνεια

στις αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ

Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εστάλη η ακόλουθη επιστολή του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημ. Ι Τσαλαπάτη που καταγγέλλει πάρτι αδιαφάνειας στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν τα κρούσματα παρατυπιών και αδιαφάνειας στο τρόπο διοίκησης της ΕΣΗΕΑ με ευθύνη ενός σχηματισμού που εμφανίζεται ως πλειοψηφία, η οποία δεν έχει πλέον αντίκρισμα στη βάση.

1.Δεν υπάρχουν πρακτικά συνεδριάσεων και αποφάσεων που να ανταποκρίνονται στη νόμιμη διαδικασία που ορίζει το καταστατικό. Έχουμε ήδη καταγγείλει την ύπαρξη κατασκευασμένων «πρακτικών» και κειμένων.
Η Ένωση λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό και απολογισμό και με ουδεμία ενημέρωση για τα οικονομικά και τα αποθεματικά της, την διαχείριση των ιδρυμάτων, τις δήθεν χορηγίες και τις οφειλές εκατομμυρίων από τρίτους. Το κρίσιμο μέγεθος με το πρόστιμο 170.000 ευρώ, που έχει επιβληθεί για τον τρόπο που έγιναν σεμινάρια για ανέργους, αποτελεί μια υπόθεση που επιδιώκουν κάποιοι να συγκαλύψουν!...Όπως και άλλα που αφορούν το αγγελιόσημο.

2.Η βιομηχανία… «ψηφοφοριών» δια περιφοράς στην οποία επιδίδεται με πάθος η προεδρική πτέρυγα, δεν προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου ή του καταστατικού. Είναι προφανές ότι αποσκοπεί στον αποκλεισμό μελών του ΔΣ την κατάργηση της καταγραφής απόψεων θέσεων , τον αποκλεισμό κάθε συζήτησης, τον εξοβελισμό της ελευθερία βούλησης και τις προκατασκευασμένες διαδικασίες και αποφάσεις για λόγους που εξυπηρετούν την πλειοψηφία. Έχει επιλεγεί ως μέθοδος που επιχειρεί να καθιερώσει την εκτροπή ως δήθεν κανόνα δικαίου!...Αυτό ισχύει δυστυχώς και για τα ιδρύματα της ΕΣΗΕΑ.

3. Η συστηματική έκδοση δελτίων τύπου δεν εκφράζουν αποφάσεις του ΔΣ και ως εκ τούτου είναι ανυπόστατα με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια που παραπλανούν τον κλάδο και την κοινή γνώμη.

4. Η απαγόρευση από την πλειοψηφία ενημέρωσης των μελών του ΔΣ και του Μικτού Συμβουλίου για τα υπομνήματα τις θέσεις, τις καταγγελίες των μελών του ΔΣ αποτελούν μία ακόμη ενέργεια λογοκρισίας, την οποία με απόφαση παρόντων στο προηγούμενο ΔΣ θελήσατε να νομιμοποιήσετε.

5. Πραγματοποιούνται μυστικές συναντήσεις και συσκέψεις με διάφορους παράγοντες και επικρατούν μεθοδεύσεις σε βάρος των δικαιωμάτων των συναδέλφων στις εφημερίδες, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, στη ΓΓ Ενημέρωσης, στα δημοτικά ραδιόφωνα.

6. Οι συνάδελφοι έχουν μείνει δίχως ΣΣΕ και έχουν παραδοθεί με ευθύνη της πλειοψηφίας σε προσωπικές συμβάσεις ντροπής, που υπαγορεύει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Συνεχίζονται οι απολύσεις, οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές μηνών και τα «φέσια» στα Ταμεία αποτελούν μια επικίνδυνη κατάσταση.

7.Η τελευταία ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους στο Δημόσιο έχει οδηγήσει σε νέες μεγάλες περικοπές μισθών. Σε αρκετές περιπτώσεις οι συνάδελφοι χάνουν ήδη μέχρι και ένα ολόκληρο μισθό!...
Στο θρίλερ με την ΚΥΑ για τις οφειλές από την περίοδο του Μαύρου στην ΕΡΤ το ΔΣ μένει απλός θεατής , όπως και για τις οφειλές ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ από την περίοδο 2012-13, καθώς και για όσα μεθοδεύονται στα δημόσια ΜΜΕ. Η υπόκλιση της Προέδρου στη συνάντηση με τη διοίκηση του ΑΠΕ είναι αποκαλυπτική.

8. Η καινούργια επέλαση σε βάρος των συνταξιούχων συναδέλφων μας με τα εκκαθαριστικά Πετρόπουλου, τον δήθεν επανυπολογισμό, την ληστεία με τα αναδρομικά και τα καινούργια «κόλπα» με το νέο ασφαλιστικό αφήνουν αδιάφορη την σύμπραξη που διοικεί την ΕΣΗΕΑ, ενώ οι συνεργάτες της κοροϊδεύουν τους συναδέλφους μας.

9.Τα ….θετικά σημεία που η σύμπραξη του προεδρείου δήλωσε ότι βρήκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο με το οποίο η ανάπτυξη στηρίζεται στην κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τη συνεργασία που έχει καταλάβει και τις καρέκλες στον ΕΔΟΕΑΠ.
Αντιλαμβάνεστε ότι η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τους αποκλεισμούς θεμάτων, και τον τρόπο λειτουργίας του μόνο τα συμφέροντα του κλάδου δεν υπηρετεί .
22/10/2019

Δημ. Ι. Τσαλαπάτης

Κεδ press

ΑΝΑΠΟΔΑ