Αναποδες στροφες

Φεβ. 13, 2019
 
 EΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΕΡΤ- UNFAIR ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ένοχη σιωπή ΕΣΗΕΑ ακόμη
και για το παραλήρημα Πολλάκη

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΔΗΕΑ, ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ Δημήτρης Τσαλαπάτης ΖΉΤΗΣΕ να εκδοθεί σκληρή ανακοίνωση για τις επιδόσεις πολιτικού κυνισμού και τις επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας Π. Πολλάκη κατά των δημοσιογράφων.
Η πλειοψηφία αρνήθηκε .Επιμένουμε στην πρόταση για την έκδοση αυστηρής ανακοίνωσης για την στάση του αναπληρωτή υπουργού και της κυβέρνησης για την επαγγελματική εξόντωση και στοχοποίηση των δημοσιογράφων.
Επιμένουμε όμως όπως και σε όσα αναλυτικά καταγγέλθηκαν στο ΔΣ, σχετικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης του ιατρού καθηγητή Δημ. Κρεμαστινού στη τηλεόραση της Βουλής και στην αρθρογραφία του. Παρουσίασε- δήθεν για ιστορικούς λόγους- το ιατρικό απόρρητο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου παραβιάζοντας κάθε έννοια πολιτικής, ιατρικής και ακαδημαϊκής δεοντολογίας.
«Κρέμεται» βέβαια το θέμα με την υπόθεση του ΚΕΛΠΝΟ.
Το πρώτο ερώτημα είναι υπάρχει ακόμη ΕΣΗΕΑ; Την απάντηση πρέπει να δώσει η πλειοψηφία του ΔΣ που έχει δεσμεύσεις στους χορηγούς της ( πολιτικούς και όχι μόνο) , υποκλίνεται στην Κυβέρνηση και στη διαπλοκή . Κάποιοι από την πλειοψηφία εκλιπαρούν ακόμη και για μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Και ότι προκύψει για τους πρόθυμους.
Το δεύτερο ερώτημα είναι αν, επί της θητείας του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, η τηλεόραση του κοινοβουλίου διακρίνεται για την αγωνία της να υπερβεί τα εμπορικά δίκτυα .Ίσως να μην μπορεί να ξεφύγει από το κλίμα που επικρατεί τελευταία στην ολομέλεια και στις επιτροπές.
Δύσκολα κρύβεται όμως και η συναίνεση Κυβέρνησης-Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία επικρατεί μετά την άρση του εμπάργκο στην ΕΡΤ, με την από κοινού εκχώρηση σε εργολάβους της παραγωγής ενημερωτικών εκπομπών στη δημόσια τηλεόραση. Υπόθεση για την οποία δεν λέει κουβέντα η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης.
Δηλαδή η νομιμοποίηση εξωθεσμικών πρακτικών που παρέχουν τα δύο κόμματα, το λόμπυ της γερμανικής σχολής στη διοίκηση της ΕΡΤ και στο Μέγαρο Μαξίμου, προφανώς με συμφωνίες ασυλίας για την επόμενη μέρα.
Οι παραγωγές ΣΔΙΤ ( συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα) δεν αλλοιώνουν απλώς το ρόλο της ΕΡΤ και της ενημέρωσης. Προετοιμάζουν το έδαφος και για όσα μεθοδεύονται, μετά τη δήλωση του νέου διευθύνοντος ότι είναι ανοιχτά και ντεκλαρέ, όπως είπε, υπέρ της αξιολόγησης, που θυμίζουν, προκειμένου για τους δημοσιογράφους, τον προθάλαμο του Μαύρου.
Όπως φαίνεται ζούμε ιστορικές στιγμές στην …..υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, της δεοντολογίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και του ΕΔΟΕΑΠ.
13/2/2019

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΑΝΑΠΟΔΑ

Φεβ. 13, 2019

 

 
 

Τεταρτη 13 Φεβρουαριου 2019

Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τις αδιαφανείς πρακτικές του Προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ

 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Λαμβάνοντας τη σημερινή Ημερήσια Διάταξη, δεν πιστεύαμε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε και τον πιο κακό εαυτό σας. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά το μέλος του ΔΣ κ. Δραϊνάκης με επιστολή που απέστειλε την περασμένη Παρασκευή έθεσε ζήτημα νομιμότητας και ατομικής ευθύνης των μελών του ΔΣ για τις αποφάσεις που λαμβάνονται, επικαλούμενος σειρά νομοθετικών διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κ. Καρούτζος ζήτησε  τη γνωμοδότηση του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας για τα ζητήματα αυτά για την προστασία όλων των μελών του ΔΣ και κυρίως του Οργανισμού, κάτι το οποίο κανονικά θα έπρεπε να κάνετε εσείς, αν αντιλαμβανόσασταν τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από τη θέση που αναλάβατε.
 
Όμως, αντί σήμερα να έχουμε στην Ημερήσια Διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ τη γνωμοδότηση που οφείλατε να είχατε δώσει εντολή στη Νομική Υπηρεσία να συντάξει, διαπράξατε το σύνηθες, να βάλετε την υποχρεωτική από εσάς εκτέλεση του αιτήματος γνωμοδότησης προς συζήτηση στα θέματα του ΔΣ.
Κύριε Πρόεδρε, δεν γνωρίζουμε αν οι νομικές σας γνώσεις είναι τόσο ευρείες και θεωρείτε άνευ σημασίας τα θέματα που θέτει ο εκπρόσωπος των εργοδοτών. Γνωρίζουμε όμως ότι έχετε την υποχρέωση να προστατέψετε τη λειτουργία του ΔΣ και να μην λειτουργείτε με τις πράξεις σας υπονομευτικά στο μέλλον του Οργανισμού. Και είναι υπονόμευση του ΕΔΟΕΑΠ όταν εγείρονται ζητήματα νομιμότητας των οποίων δεν επιλαμβάνεστε, ρίχνοντας ελαφρά τη καρδία, νερό στο μύλο όσων επιβουλεύονται την ύπαρξη του Οργανισμού.
 
Κύριε Πρόεδρε, σε ότι μας αφορά σε τέτοιου είδους εξευτελιστικές πρακτικές για τα μέλη του ΔΣ και κυρίως για τη υπόσταση του ΕΔΟΕΑΠ δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι.
Κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς βαδίζετε σε δρόμο ολισθηρό, είτε λόγω επιλογής είτε λόγω κακών συμβούλων που σας παρασύρουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και αυτό φαίνεται και από άλλα θέματα που έχουν τεθεί στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο όπου συνειδητά και έχοντας συνενόχους επιχειρείτε να μας εξαπατήσετε.
 
Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι επισημαίνοντας ότι :
 
 
Πρώτον, έρχεται εισήγηση για την εκ των υστέρων έγκριση αγοράς αντιδραστηρίων από τη Roche ενώ υπάρχει διαφορετική απόφαση του ΔΣ. Δηλαδή, καλείτε το ΔΣ να νομιμοποιήσει πράξεις σας, αντίθετες από τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε πάρει σαφή θέση προ 20 ημερών.
 
Δεύτερον, επαναφέρετε το θέμα τη σύμβασης με την Ιντρασόφτ το οποίο ο ίδιος αποσύρατε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, προσθέτοντας δήθεν κάτι καινούργιο που είναι η διαδικασία καταλογισμού οφειλής και πράξη βεβαίωσης οφειλής. Δεν υπάρχει πουθενά σχέδιο σύμβασης, δεν υπάρχει project manager, δεν υπάρχει περιγραφή του έργου και το χειρότερο, είναι μια εισήγηση που αναφέρεται σε έργο πληροφορικής χωρίς να έχει εμπλακεί ο τομέας πληροφορικής αλλά στελέχη που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Δυστυχώς, σε τέτοιου είδους πρακτικές όπου εγκρίνουμε στα τυφλά ποσό 260.000 ευρώ συν ΦΠΑ, για ένα έργο που δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει και ούτε μπορούμε να το ελέγξουμε εφόσον δεν το έχουμε περιγράψει, δεν δυνάμεθα  να συμμετάσχουμε.
 
Τρίτον, συνεχίζετε χωρίς αιδώ να επιβαρύνετε τον Οργανισμό δημιουργώντας θέσεις στελεχών ,ενώ την ίδια στιγμή υποτίθεται ότι συζητάτε το νέο οργανόγραμμα που έχει συντάξει η PwC.  Αποφασίστε τι ακριβώς κάνετε και ποιον κοροϊδεύετε. Πριν καν περιγραφούν οι θέσεις ευθύνης για να διαπιστωθεί ποιοι υπάλληλοι έχουν τα προσόντα να τις καλύψουν, εσείς και δημιουργείτε θέσεις χωρίς περιγραφή και μοιράζετε προαγωγές. Ταυτόχρονα κάνετε αθρόες προσλήψεις που δεν τεκμηριώνονται, αλλά απλά ζητούνται με εισηγήσεις του «ποδαριού». Προφανώς, διεκδικείτε το χρυσό βατόμουρο του 2018 στην άσκηση διοίκησης και την κατάχρηση σε ρουσφετολογικές πρακτικές σε βάρος του Οργανισμού.
 
Κύριε Πρόεδρε, 
ειλικρινά λυπούμαστε για την κατάντια στη λειτουργία του ΔΣ και του Οργανισμού με ευθύνης δική σας και των συνοδοιπόρων σας στο ΔΣ. Παρακαλώ το παραπάνω να συμπεριληφθεί στο πρακτικό της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ από την οποία αποχωρούμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις πρωτοφανείς πρακτικές που εφαρμόζετε και οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ στην απαξίωση και την κατάρρευση.
Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ
Άντζυ Σταθάτου
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Γ.Γραμματέας
 
ΥΓ. Οφείλετε επίσης να αποδείξετε ότι, εσείς και η κυρία Αντωνιάδου, δεν έχετε μεθοδεύσει από κοινού την καθυστέρηση εκπόνησης της αναλογιστικής μελέτης, με σκοπό να εξαπατήσετε τους συνταξιούχουςμεταθέτοντας για μετά τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ τις δραματικές περικοπές των επικουρήσεων που θα προκύψουν εξαιτίας του «πραξικοπηματικού» νόμου του κου Πετρόπουλου που ψήφισε η κυβέρνηση χωρίς τη συναίνεση του ΕΔΟΕΑΠ και της Γενικής του Συνέλευσης, αλλά με την στήριξη της δικής σας παρασυναγωγής.
 
ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Φεβ. 1, 2019

Οι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί υπονομεύουν το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ

 
Με αφορμή την πρόσκληση του ΕΔΟΕΑΠ για επικαιροποίηση διαδικτυακά των στοιχείων όλων των ασφαλισμένω,ν λόγω της αδυναμίας του Οργανισμού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναλογιστικής μελέτης η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018,απέστειλα στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιοποιώ προκειμένου οι ασφαλισμένοι να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον Οργανισμό εν όψει πολύ κρίσιμων εξελίξεων.
 
 
Αθήνα 31/1/2019
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά από το περασμένο καλοκαίρι σας είχα επισημάνει την αναγκαιότητα συμπλήρωσης απογραφικών στοιχείων από τους νέους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ. Μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει ώστε ο Οργανισμός να διαθέτει πλήρη στοιχεία των άμεσα ασφαλισμένων και των εξαρτώμενων μελών τους και τη διακόψατε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας.
 
Ταυτόχρονα προχωρήσατε στην ένταξη των νέων μελών με αυτόματο τρόπο μέσω του ΕΦΚΑ ο οποίος δεν διέθετε στην συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων μας στοιχεία ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν μεταφέρθηκε κανένα στοιχείο για τα εξαρτώμενα-έμμεσα μέλη (σύζυγοι-τέκνα). Μάλιστα είχαμε τη δική σας επανειλημμένη διαβεβαίωση αλλά και της Διευθύντριας του Οργανισμού ότι τα στοιχεία που λάβαμε είναι επαρκή.
 
Δυστυχώς οι επανειλημμένες εκκλήσεις μας και οι ενστάσεις για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει μια διαδικασία που δεν έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί επαρκώς δεν εισακούστηκαν τόσο από εσάς όσο την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Αποτέλεσμα αυτού σήμερα είναι πρώτον να προκαλούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση των νέων ασφαλισμένων μας και ταυτόχρονα να είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί η αναλογιστική μελέτη που προβλέπεται από το νόμο και το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ. Μια αναλογιστική μελέτη που οφείλατε να έχετε ολοκληρώσει από το τέλος του 2018 ώστε να έχει συνταχθεί προϋπολογισμός και ο Οργανισμός να λειτουργεί ομαλά και χωρίς κινδύνους να βρεθεί απόλυτα εκτεθειμένος νομικά ειδικά μάλιστα εν όψει της συζήτησης της προσφυγής στο ΣτΕ σωρείας εργοδοτών και εργοδοτικών οργανώσεων κατά της εισφοράς 2% επί του κύκλου εργασιών.
 
Δυστυχώς όμως και σήμερα συνεχίζετε να λειτουργείτε ερασιτεχνικά και χωρίς σχέδιο. Ανεβάσατε μια εφαρμογή στο διαδίκτυο και καλείτε τους ασφαλισμένους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους έως την 15η Φεβρουαρίου κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet. Πέραν της ανησυχίας των ασφαλισμένων για τυχόν υποκλοπή των κωδικών taxisnet στην οποία οφείλετε να απαντήσετε επαρκώς και τεκμηριωμένα έχετε υποπέσει σε ολέθρια σφάλματα.
 
Πρώτον, ζητάτε από τους ασφαλισμένους ημερομηνία έναρξης ασφάλισης, η οποία όμως δεν πιστοποιείται από πουθενά και πιθανότατα δεν την γνωρίζουν.
 
Δεύτερον, δεν ζητούνται στοιχεία για ασφάλιση σε κλάδο εφάπαξπρογενέστερα της εφαρμογής του νόμου 4498/2017 για τον ΕΔΟΕΑΠ ώστε να διαπιστωθεί ποιοι και πόσοι ασφαλισμένοι εντάσσονται στον κλάδο εφάπαξ.
 
Τρίτον, δεν μπορούν να συλλεγούν στοιχεία για τα έμμεσα μέλη μέσω της εφαρμογής και άρα δεν ικανοποιείται το αίτημα των αναλογιστών για πλήρη στοιχεία.
 
Τέταρτον, προχωρήσατε σε ταυτοποίηση με τους κωδικούς του taxisnet αγνοώντας ότι υπάρχουν γυναίκες άμεσα ασφαλισμένες που δεν διαθέτουν κωδικούς taxisnet, καθώς η φορολογική τους δήλωση υποβάλλεται από το σύζυγο. Έτσι είναι αδύνατο να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους αν δεν προσέλθουν στη εφορία να λάβουν κωδικούς taxisnnet.
 
Πέμπτον και σημαντικότερο, στην εφαρμογή δεν υπάρχουν πλην του IBAN επισυναπτόμενα έγγραφα (πχ αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας) που να διασφαλίζουν την αξιοπιστία των στοιχείων, ενώ πουθενά το απογραφικό δελτίο δεν επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.
 
Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνεστε ότι έχετε προκαλέσει νέο αλαλούμ με τις πρακτικές σας και οδηγείτε τον Οργανισμό σε επικίνδυνα μονοπάτια για τα οποία είστε απόλυτα υπεύθυνος και εσείς και όσα μέλη του ΔΣ υποστηρίζουν τέτοιες επικίνδυνες για τον Οργανισμό ερασιτεχνικές διαδικασίες.
 
 
Και το  ΦΕΚ για το τσεκουρι 
 
 
 
 
Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
 
ΑΝΑΠΟΔΑ
Φεβ. 1, 2019

Όχι στις επιθέσεις και διώξεις εργαζόμενων της ΕΡΤ

από θιασώτες του "μαύρου"

 

Το Μέτωπο για την Ανατροπή καταγγέλλει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μέλος του τομέα Υγείας του κόμματος, πρώην διοικητή του νοσοκομείου "Ελπίς" και αρθρογράφο του Capital.gr, Θεόδωρο Γιάνναρο για τις ανοιχτές και δημόσιες απειλές που εξαπέλυσε στην κοινωνική δικτύωση εναντίον του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, Στέλιου Νικητόπουλου.

 

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε απευθυνόμενος στον συνάδελφο:   "Σε λίγο θα ψάχνεις δουλειά κάπου ψηλά στις Άνδεις που θα κρύβεσαι, παρέα με πράσινες μαϊμούδες... Get ready... Προς πληροφόρησή σου πάντως... τους προδότες τύπου Μαδούρο και τους ντόπιους ή "αλλοδαπούς" φίλους του, η ιστορία τους στήνει στα 11 βήματα και πατάει τη σκανδάλη!".

 

Το Μέτωπο για την Ανατροπή θεωρεί ότι η απειλή απόλυσης, εργασιακής και πολιτικής δίωξης, που φτάνει στο σημείο φυσικής εξόντωσης του συναδέλφου, αφορά το σύνολο των εργαζομένων, καθώς και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και την ελευθερία της έκφρασης.

 

Όπως αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, όλα τα γεγονότα που προστίθενται σε περιστατικά συντονισμένης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στην ΕΡΤ, και απειλών για νέο «μαύρο» από την ΝΔ - τα οποία και πρέπει να αποκρουστούν.

 

Καλούμε τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τη διοίκηση της ΕΡΤ να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τη θρασύδειλη και μισαλλόδοξη επίθεση του στελέχους της ΝΔ.

 Μετωπο για την Ανατροπη

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Ιαν. 22, 2019

Η επιστολη του Ταμια της ΕΣΗΕΑ  Χρηστου Μαζανιτη με προταση για ισοσκελισμο του προυπολογισμου του ετους 2019. 

Κυρα Προεδρος ποιος ειναι ο  λογος που απο τις  1/12/2018  που κατατεθηκε η προταση δεν την φερνετε προς συζητηση προφασιζομενη καθε φορα καποια αλλη δικαιολογια

Φοβαστε κατι ? 

Μηπως το εκλογικο κοστος ?

Αναποδος

 

ΑΝΑΠΟΔΑ