Εκτός ΑΘΗΝΩΝ

Αυγ. 30, 2017

 

 
 
Έγιναν ρόμπες με το ρουσφέτι
 στις Σπέτσες
Το δημοσίευμα του zougla.gr σχετικά με το «ειδικό καθεστώς» που επικρατεί στον κόλπο της Ζωγεριάς στις Σπέτσες και την παράλογη όσο και πρωτόγνωρη απαγόρευση από το Λιμεναρχείο προσέγγισης και αγκυροβολίας πλωτών μέσων, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα έφερε στην επιφάνεια το περιβόητο ΦΕΚ του Νοεμβρίου 2016 σύμφωνα με το οποίο ο Λιμενάρχης Σπετσών Ευάγγελος Ζούζιας με την πλήρη κάλυψη των προϊσταμένων του της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Ναυτιλίας απαγόρευσε την αγκυροβολία σκαφών στον κόλπο ώστε να «προστατευθούν» οι λουόμενοι. 

Πλην όμως αποκαλύφθηκε επίσης πώς στο δεξιό άκρο του κόλπου δεσπόζει η εντυπωσιακή εξοχική βίλα του γνωστού επιχειρηματία κ. Λασκαρίδη ο οποίος συμπτωματικά και κατά αξιόπιστες πληροφορίες τυγχάνει προσωπικός φίλος με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Ράπτη. Στον κόλπο δεν έχει ποντιστεί κάποιο υποθαλάσσιο καλώδιο της ΔΕΗ ώστε να συντρέχουν λόγοι ασφαλείας και να απαγορεύεται η αγκυροβολία. Το Λιμεναρχείο Σπετσών επαίρεται για την πρωτοβουλία που ισχυρίζεται ότι έλαβε να εισηγηθεί την λήψη μέτρων «προστασίας των λουομένων» στον επίμαχο κόλπο. 
 
Το Υπ. Ναυτιλίας με την σειρά του επικαλείται παλαιότερη νομοθεσία και παραπέμπει στο Λιμενικό Σώμα. Με λίγα λόγια το «τέλειο ρουσφέτι» ώστε και ο επιχειρηματίας να έχει την ησυχία του τις ημέρες των διακοπών του και ο κόλπος να παραμένει υπό πλήρη έλεγχο ώστε κάποια στιγμή να υποδεχθεί εκ του ασφαλούς την όποια «επένδυση». Πρόκειται για μία βήμα προς βήμα ιδιωτικοποίηση ενός παραθαλάσσιου και δημόσιου χώρου.

Οι κάτοικοι των Σπετσών οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αντιδρούν και εξηγούν στο zougla.gr τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ενήργησε το Λιμεναρχείο Σπετσών. Όσο για το περιβόητο ΦΕΚ του 2016, η λεπτομερής ενασχόληση με το περιεχόμενο του πείθει και τον πλέον αφελή πώς σε αυτήν την περίπτωση (όπως και σε άλλες) το ψάρι αποσυντίθεται από το κεφάλι. Στο ΦΕΚ προηγείται μία απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για μία επιτροπή της Αρχής Δημοσίων Εσόδων που υπογράφεται από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ως δεύτερο θέμα στο συγκεκριμένο Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως φιγουράρουν οι διατάξεις περί του κόλπου Ζωγεριάς στις Σπέτσες. Προφανώς το εδάφιο αυτό ακολουθεί τεχνηέντως ένα σοβαρό θέμα του Υπ. Οικονομικών προκειμένου να περάσει απαρατήρητο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής είναι πλήρως ενημερωμένος για όλες τις διαστάσεις του ζητήματος καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος. Ο κόλπος της Ζωγεριάς εξακολουθεί να είναι άβατο για την ελεύθερη προσέγγιση και αγκυροβολία σκαφών. 

Τι ισχυρίζεται το λιμεναρχείο

Κύκλοι του λιμεναρχείου, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι ενώ επιτρέπεται η προσέγγιση και η διέλευση σκαφών στον όρμο απαγορεύτηκε η αγκυροβολία λόγω της ασφάλειας των λουομένων, όπως γίνεται, όπως πρόσθεσαν, και σε ακόμη δύο παραλίες του νησιού. 

Ειδικότερα, επεσήμαναν πως υπάρχει διαταγή από το 1993 η οποία ορίζει ότι κάθε καλοκαίρι πρέπει να γίνεται με μέριμνα των Λιμενικών Αρχών έρευνα στους όρμους και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, τη μορφολογία και την επισκεψιμότητα τους, να παίρνονται αποφάσεις για την προστασία των λουομένων και του περιβάλλοντος. 

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ο όρμος χωρίζεται στα δύο. Στη μικρή και τη μεγάλη Ζωγεριά. Στο μικρό κομμάτι βρίσκεται μια οργανωμένη παραλία, υπάρχει μια ταβέρνα εκεί και ξαπλώστρες. Μέχρι πρότινος αγκυροβολούσαν σκάφη, θαλάσσια ταξί και περνούσαν ημερόπλοια. Όλα αυτά στη μικρή Ζωγεριά δεν χωράνε καθώς η αγκυροβολία μεγάλων σκαφών ημερόπλοιων και άλλων δημιουργούσαν ένα τοπίο αρκέτα επικίνδυνο. Θα έπρεπε λοιπόν κάτι να γίνει. Οπότε βγήκε ο περιορισμός αγκυροβολίας μέσα στον μικρό όρμο και υπάρχει η εναλλακτική με τον μεγάλο όρμο στον οποίο επιτρέπεται.»

Στην ερώτηση γιατί το Λιμεναρχείο αντί να απαγορεύσει την αγκυροβολία δεν οριοθέτησε την περιοχή με σημαδούρες, κύκλοι της υπηρεσίας τόνισαν ότι σημαδούρες μπαίνουν μόνο σε παραλίες που πληρούν τα κριτήρια να χαρακτηριστούν πολυσύχναστες. Κάτι το οποίο, όπως τονίζουν, δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση. 

Στα κάγκελα οι τοπικοί παράγοντες

Οι εξηγήσεις ωστόσο του Λιμεναρχείου δεν είναι ικανές να κατευνάσουν την οργή των κατοίκων και τωνπαραγόντων του νησιού. Ο πρώην δήμαρχος του νησιού, κ. Βασίλης Καρδιασμένος, μιλώντας στο zougla.gr, έκανε λόγο για πρωτοφανή απόφαση η οποία εκδόθηκε χωρίς να προηγηθεί συζήτηση ούτε με τον Δήμο του νησιού, ούτε όμως και με τους τοπικούς παράγοντες. 

«Μέχρι πρότινος δεν ενοχλούνταν κανείς. Το βράδυ πήγαιναν στον όρμο ψαράδες, ψαρεύανε και στη συνέχεια καθόντουσαν σε ένα μαγαζάκι και έτρωγαν. Ξαφνικά βγήκε μια απόφαση και λέει ότι απαγορεύεται ο λιμενισμός παντός σκάφους. Το Λιμεναρχείο στέλνει φουσκωτό και κάνουν συνεχώς ελέγχους, λέγοντας ότι τα απόβλητα από τα σκάφη λιμαίνουν τον όρμο. Ποιος είναι αυτός που βγάζει αποφάσεις χωρίς τον Δήμο Σπετσών ή τους τοπικούς παράγοντες;» διερωτάται. 

Την αντίθεση του στην εν λόγω απόφαση εξέφρασε και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου του νησιού, κ. Γιώργος Θυμαράς, ο οποίος, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ανέφερε πως για την προστασία των λουόμενων δεν θα έπρεπε να υπάρξει απαγόρευση αλλά να οριοθετηθεί ο χώρος. «Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν εισηγήσεως του Λιμενάρχη στο υπουργείο Ναυτιλίας και κοινοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς» σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Και η «ουρά» του Άδωνι Γεωργιάδη

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μάλιστα μέσω Twitter ζήτησε και λεπτομέρειες υποσχόμενος να χειριστεί το ζήτημα εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πλην όμως όταν πληροφορήθηκε πώς η υπόθεση αφορά τον επιχειρηματίας κ. Λασκαρίδη ανέκρουσε πρύμναν. 

Είναι κοινό μυστικό πώς ο κ. Λασκαρίδης είναι παραδοσιακά μέγας χορηγός της συντηρητικής παράταξης. Διαβάστε την αλληλουχία ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
 
πηγη##zougla.gr
 
ΑΝΑΠΟΔΑ
Δεκ. 9, 2016

Κρατωντας στη σκεψη σας τον τιτλο της αναρτησης, διαβαστε παρακαλω (εστω και καθυστερημενα) και απο εμενα το δελτιο τυπου της ανεξαρτητης Δημοτικης συμβουλου κ Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελικής.

Το θεμα δεν ειναι που θα γινει η μοναδα.Αν και αυτο ειναι καποιο σοβαρο θεμα.Να ξεκαθαρισω

Η αφαλατωση ειναι μια καποια λυση για νερο εμπορικης χρησης.Ακριβη ενεργειακα και με περιβαλλοντικες επιπτωσεις στο βαθμο που το νερο ειναι θαλασσινο.Γιατι δεν πιστευω να σκεφτεται καποιος να ταπεινωσει και αλλο τον υφαλμυρο υδροφορο οριζοντα με αντληση νερου απο γεωτρησεις.Η αφαλατωση ομως δεν πρεπει να αποκλειστει.Το θεμα ειναι για ποιες εμπορικες χρησεις.Για καλλιεργειες; Για βιομηχανιες/ βιοτεχνιες; Για πλυσιμο αυτοκινητων;Για οικιακη χρήση; Για το ντους και τις πισινες των ξενοδοχειων; Για γηπεδα γκολφ;

Εδω η τοπικη κοινωνια σκεφτεται συζητα αποφασιζει τι μορφη οικονομιας στοχευει για τα επομενα 50 χρονια προγραμματιζει προετοιμαζεται προβλεπει πιθανες επιπτωσεις εκπαιδευει το εργατικο δυναμικο και τις νεωτερες γενιες και μετα προχωρα.Τα καναμε ολα αυτα;Μπα δεν νομιζω. Αλλοι αποφασιζουν με βαση τους δικους τους σχεδιασμους και κερδοφορια .Και μεις η κοινωνια μας ,φτερο στο ανεμο ακολουθουμε. Με ιδεες φαντασματα φοβο ελπιδες ψευδαισθησεις.Απο τη μια χιμαιρα στην αλλη.Απο την μια διαψευση απογοητευση στην αλλη.

Το θεμα λοιπον δεν ειναι στα Χωνια η στην Γκουρι Βιοτοριζα.

Ουτε στα Χωνια ουτε πουθενα αφαλατωση να παιζουν γκολφ τ αφεντικα

Δημοσιο δωρεαν καλο ποσιμο νερο 

για της Ερμιονιδας το λαο

 

Το δελτιο τυπου της κ Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελικής. Που με χαρα βλεπω πως επιμενει να καταθετει την αποψη της στον Δημοσιο διαλογο.Ακομα και αν διαφωνω καπου σε οσα γραφει (και κυριως στο πως τα γραφει) ειναι ελπιδοφορο να εμφανιζεται μια νεα γυναικα μαχητικα και χωρις κηδεμονευσεις στη πολιτικη  ζωη του τοπου μας που ανδοκρατειται.Αν δεν κανω λαθος ειναι πρωτοπορα.Ας παρακολουθησουμε την πορεια της

Γη και ύδωρ στην Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. από τον Δήμαρχο Σφυρή

 

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο με 25 θέματα ημερησίας διάταξης, εκ των οποίων το 4Ο είχε τίτλο: ''Σχετικά με το αίτημα υπ΄ αριθμ.1159/19-4-2016 της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. για την παραχώρηση αγροτεμαχίου στη θέση Γκούρι Βιτόριζα προκειμένου να εγκατασταθεί μονάδα αφαλάτωσης νερού για την εξυπηρέτηση Κρανιδίου, Πορτοχελίου & Κοιλάδας."

Η εισήγηση που έφτασε στα χέρια μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ήταν μόνο μία αίτηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. προς τον Δήμο Ερμιονίδας για την παραχώρηση του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου.

Καμία Τεχνική Έκθεση, καμία Μελέτη, καμία ενημέρωση για εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης.

Για το λόγο αυτό και ύστερα από μεγάλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Τόκας ζήτησε δικαιολογημένα,  την αναβολή ενός τόσο σοβαρού  θέματος, ώστε να ενημερωθούμε από τον Δήμαρχο κ. Σφυρή και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κ. Πάλλη.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε δέκα Δημοτικοί Σύμβουλοι ψηφίσαμε υπέρ της αναβολής και έντεκα κατά.

Είναι πλέον φανερό πως Σφυρής και Πάλλης βιάζονται να ''κάνουν έργα''.

Κατά την συζήτηση του θέματος ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε να μας δώσει πληροφορίες για το συγκεκριμένο έργο, αφού είναι πλέον φανερό πως η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. αποτελεί οικογενειακή υπόθεση με στεγανά και άβατα, ενώ παράλληλα συμβούλευε το δεξί του χέρι κ. Πάλλη, να μην απαντάει στις ερωτήσεις μας.

Τα δικά μου ερωτήματα λοιπόν είναι πολύ συγκεκριμένα:

  1. Που είναι η μελέτη για το εν λόγω έργο της αφαλάτωσης;
  2. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός αυτού του έργου;
  3. Ποιος θα το πληρώσει; Γιατί αν προτίθενται να το πληρώσει η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., θα ήταν σοφότερο να αποπερατώσει το έργο της Αποχέτευσης της Κοιλάδας, όπως έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα κάνει.

Με το μαλακό, ένα - ένα τα έργα ρε παιδιά!!!!

  1. Τι γίνεται με την πληρωμένη και ολοκληρωμένη Μελέτη Αφαλάτωσης στην περιοχή Χώνια της Κοιλάδας; Την πετάτε στα σκουπίδια; Καλά κάνετε… Λεφτά υπάρχουν…
  2. Που θα πηγαίνει το αλμόλοιπο; Στα χωράφια, στα ρέματα ή στις αυλές των σπιτιών των κατοίκων του Κρανιδίου;
  3. Αν γίνει η Μονάδα Αφαλάτωσης των γεωτρήσεων, μήπως τελικά τις εξαντλήσουμε μέσω της υπεράντλησης;
  4. Ο αείμνηστος δωρητής Κωνσταντίνος Ζέρβας δώρισε στον Δήμο Κρανιδίου ένα αγροτεμάχιο για να εγκατασταθεί Μονάδα Αφαλάτωσης ή για να δημιουργηθεί ένα ιστορικό μνημείο, αφού εκεί υπάρχει η Γκούρι Βιτόριζα (Πέτρα της Νίκης) η οποία πρέπει να αναδειχθεί ως μνημείο του τόπου μας;
  5. Τι κρύβει άραγε αυτή η βιασύνη;

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως ούτε ο Δήμαρχος γνώριζε καλά το θέμα, αφού κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούσε με μεγάλη αγωνία να αναγνώσει το συμβόλαιο της δωρεάς του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Τόσο μελετημένα και οργανωμένα έρχονται τα θέματα στο Συμβούλιο!!!

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Αυτά που διαδραματίζονται στον Δήμο μας δεν έχουν προηγούμενο.

Τι άλλο θα δώσουμε στην Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.;

Από ότι έχω καταλάβει ως τώρα, τα πάντα και με την συναίνεση του Δημάρχου Σφυρή.

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. πρέπει να δώσει στους Δημότες.

Και ας ξεκινήσει με την επιστροφή του παράνομου ειδικού τέλους 80% για το οποίο ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα.

Και επιτέλους, ο κ. Σφυρής πρέπει να καταλάβει ότι αναφερόμαστε στο Κρανίδι, που δεν είναι παραθαλάσσιο και όχι στην Νάουσα της Πάρου, την οποία ανέφερε συνεχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί μάλλον εκεί ονειρεύεται να είναι Δήμαρχος.

Ποιος ξέρει; Αυτός μπορεί να είναι ο επόμενος σταθμός του….

Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας

πηγη## Οικολογικη Εναλλακτικη Πρωτοβουλια Ερμιονιδας

ΑΝΑΠΟΔΑ

Νοε. 20, 2016

 


Ξέρω ειμαι μόνος.Κανείς αλλος δεν το βλέπει.Κανείς δεν το θεωρεί σημαντικό μπρός στα λεφτά που νομίζουν θα ερθουν.

6a

Χθές περπατούσα στην ακρη της παραλίας εκεί που υπάρχει το μοναδικό μέτωπο μπροστά στην θάλασσα .Μπροστά στα μαγαζιά.Εντονη μυρωδιά πετρέλαιου.Κοιτάζω στήν θάλασσα και βλέπω ιριδισμους στην επιφάνεια του νερού ενα ουράνιο τοξο σε ολη την εκταση του μικρού κολπίσκου.

Πηγαίνω στο Λιμεναρχείο. Ευγενεστατα ο Λιμενικός με πληροφορεί πως γνωριζει το πρόβλημα δεν ειναι πετρέλαιο για να το μαζεψουν ειναι μάλλον βενζίνη απο καποιο σκαφος μόνο μπορούν να περιμένουν να αραιώσει η κηλίδα με το κύμα.Εχει συμβεί και αλλες φορές μου λέει οταν ο αέρας φυσσά προς αυτη την κατεύθυνση μαζεύεται βρομα στον σημείο αυτο.Αργα το βράδυ μπροστά στα σκάφη του Λιμενικού ηταν ακομα ορατη η μόλυνση. Τι να κάνει η φυση οταν εχεις εναν κλειστό κόλπο;

khlida

Αυτο ακριβώς γράφω.Δεν κανεις ενα κλειστό κόλπο λιμάνι .Γιατί το νερό δεν κυκλοφορεί.Ατύχημα, αμέλεια, ασυνειδησία , ανθρώπινο λάθος θα γίνουν ζημιές στην Μαρίνα.Οπως εγινε πριν απο εξη χρόνια με το σκάφος Σιββυλλα που ακόμα ειναι μισοβουλιαγμένο μπροστά στο πολυτελές ξενοδοχείο

ploio-2

Αν χρειάζεται λιμάνι το Χέλι να το κάνουμε ΕΞΩ απο τον  μοναδικής ομορφιάς κόλπο. Εναν κόλπο που κανένα ανθρώπινο χέρι δεν μπορεί να φτιάξει. Που τον παραλάβαμε απο τους προηγούμενους κατοίκους και θα τον δώσουμε στους επόμενους .Αλλιωμένο στο αναγλυφο του για πάντα.Ποιός τραβά γραμμές και ισσιώνει διορθώνει αυτό που διαμόρφωσε η φύση σε χιλιάδες χρόνια;Γιατί αυτο ηταν ομορφο.Ενω η κατασκευή ειναι χρήσιμη.Για να βγούν λεφτά.Οπως τα νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας που κατεδαφίστηκαν με την αντιπαροχή γιά να χτιστούν πολυκατοικίες. Οπως το νεόπλουτο  Πόρτο Χέλι και τα σπίτια πολυκατοικίες του.Ασχήμια

3a

Γιατί το παλιό "φτωχικό" Πόρτο Χέλι ηταν ομορφο.Νησιώτικος οικισμός  αμφιθεατρικα μπρός σε εναν μοναδικης φυσικης ομορφιάς και ιστορικής σημασίας κόλπο.

19-n%ce%bf%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b7-2016-3 19-n%ce%bf%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b7-2016-1

ellh

Και το νεο θα μπορούσε να γίνει ομορφότερο.

19-n%ce%bf%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b7-2016-4

Με λιθόστρωτα ,πλατείες, αναπαλαιωμένα σπίτια με αυλες γεματες λουλουδια

My beautiful picture

σουλάτσο στην ακροθαλασσιά. Αυτο δηλαδή τον μοναδικο προορισμό που πληρώνει ο επισκέπτης για ναρθει απο την αλλη ακρη του κόσμου να απολαύσει.Αλλιώς θα έρχεται εδω στην Μαρίνα θα μπαίνει βιαστικά στο κότερο και θα φεύγει βιαστικά για τα μέρη που του το προσφέρουν. Ακομα και τα γειτονικά νησια μας.

Γιατι καποια στιγμη οι παλιοτεροι αποφασισαν πως προοδος ηταν να γίνει το Χελι ετσι

10986942_428277813997731_5031209735255244881_n

Και προφανως σήμερα εκτιμούμε πως καλά εκαναν και συνεχίζουμε στο ιδιο μονοπάτι.Παρ ολο που η πράξη δείχνει πως αυτο το μονοπάτι παει ντουγρού στην κατηφόρα τη μεγάλη.

7a

Εχουμε ταλέντο οι νεο Ελληνες στην ασχήμια.Αυτο που οι Ευρωπαίοι το διατηρούν σαν κομματι της ταυτότητας  της ιστορίας τους εμείς το γκρεμίζουμε χωρίς ενδοιασμούς για τα λεφτά.Εχουμε γίνει πολυ πραγματιστές. Χωρίς φαντασία και πρωτοτυπία.Κοιτάμε τι κάνει ο διπλανός και νομίζουμε πως αν το αντιγράψουμε θα ειμαστε εμείς καλύτεροι.Και ετσι τα κάνουμε ολα με καθυστέρηση. Ενα κλίκ μετά.Χωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα απο τα λάθη που εγιναν ουτε να καταλαβαίνουμε πως το τρένο πέρασε.Ειμαστε στα χρόνια της υφεσης.Που θα κρατήσει χρόνια.Σε τέτοιες εποχές βελτειώνεις τις υποδομές σου .Δεν χτίζεις καινούργιες.

4a

Ειναι λοιπόν το περιβαλλοντικό μέρος και ο φόβος πως μιά βιομηχανική δραστηριότητα σε εναν κλειστο κόλπο θα εχει τραγικές συνέπειες αλλα ειναι και το αισθητικό μέρος η αλλοιωση της ομορφιάς  της ακτης του  κόλπου που σιγά σιγά εγκυβωτίζεται σε τονους τσιμέντου.

5a

Εδω εχουμε μια σύγκρουση ανάμεσα στο τουριστικό προιόν Μαρίνα και τους λουόμενους των γειτονικών πολυτελών ξενοδοχείων που θα κάνουν μπάνιο δίπλα στο λιμάνι.Δεν καταλαβαίνω πως αυτά τα δυο θα συνυπάρχουν. Αλλα και οι επισκπέπτες της περιοχής θέλουν μια βόλτα στην παραλία δίπλα στη θάλασσα οχι πίσω απο τα κατάρτια λες και πάνε σε εκθεση σκαφών.

Ξέρω ειμαι μόνος.Αλλα με πονάει αυτο που γίνεται στο Χέλι.Και στο τέλος ουτε λεφτά θα βγουν για την τοπική κοινωνία και το μέρος θα εχει γίνει πιο ασχημο.Για πάντα.

2a

πηγη## Οικολογικη Εναλλακτικη Πρωτοβουλια Ερμιονιδας

ΑΝΑΠΟΔΑ

Αυγ. 12, 2016

Σοβαρή καταγγελία μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρανιδίου για παράνομη εκχέρσωση δασικης καμμένης έκτασης στη Κορακιά .

 


Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Στάγιας Θεόδωρος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρανιδίου ύστερα από καταγγελία μελών του Συλλόγου ότι στην περιοχή Κορακιά, όπου στις 4 Αυγούστου είχε ξεσπάσει φωτιά καίγοντας χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, μηχάνημα εκχέρσωνε τα καμένα, μπαζώνοντας την καμένη βλάστηση και ισοπεδώνοντας την περιοχή επέμβασής του, μετέβηκε στο σημείο όπου διαπίστωσε την σχετική ενέργεια και άμεσα ενημέρωσε την δασική αρχή. 
Την επόμενη ημέρα την περιοχή επισκέφτηκε ο Δ/ντης Δασών Αργολίδας διαπιστώνοντας την παράνομη εκχέρσωση και επέμβαση στην καμένη δασική έκταση, η οποία ενδεχομένως έχει σχέση με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Θεωρούμε ότι η δασική υπηρεσία θα πράξει τα δέοντα και θα οδηγήσει τον υπαίτιο ενώπιον της δικαιοσύνης, ως οφείλει, στα πλαίσια των καθηκόντων της, υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος.
.

 .

 
πηγη## Ιχνιλατες Ερμιονιδας
 
ΑΝΑΠΟΔΑ
Ιουλ. 18, 2016

 

 

 Ξαφνικα αλλαζεις δεκαετια, πηγαινεις στο 70 με τραγουδια του Καζατζιδη του Τσιτσανη , αλλα και Ρεμπετικα απο τρια νεαρα παιδια .... που φαινεται οτι τα ξερουν .

Αλλα συντομα αντιλαμβανεσαι οτι τη σκυταλη παιρνουν σιγα σιγα και οι πελατες του μαγαζιου.

Ο κρυπτοκαζαντζιδικος Μιχαλης , ερασιτεχνης , ναυτικος στο επαγγελμα που μπροστα του καποιες βεντετες του λαικου μοιαζουν απλως σχολιαροπαιδα, γιατι καποιοι ανθρωποι τραγουδανε με τη λαικη ψυχη τους.

Αλλα και αλλοι πελατες που πεταγονται απο τα τραπεζια και πιανουν το μπουζουκι το μπαγλαμα και το μικροφωνο.

Μια ταβερνα στη μεση του πουθενα χωρις σπιτια γυρω γυρω , σαν να βγηκε απο παλια Ελληνικη ταινια  , ειναι η ταβερνα του Γ. Δημαρακη στο 6 ο χιλιομετρο Ερμιονης - Πορτο Χελιου που ξεκινησε το 1969 ο πατερας του και απο το 82 εως σημερα λειτουργει ανελλιπως στη θεση αυτη προσφεροντας μια αλλου ειδους διασκεδασης στους κατοικους της περιοχης και οχι μονο .

Ζωντανη μουσικη παιζουν καθε Σαββατο ενω τις αλλες μερες λειτουργει ως ταβερνα με πολυ προσεγμενο φαγητο.

Εσεις που βαρεθηκατε η δεν γουσταρετε καθολου τα δηθεν μπαρακια και τις αμουσες ταβερνουλες της περιοχης , καντε μια βολτα μεχρι εκει , και θα αποζημιωθειτε σιγουρα για τον κοπο σας.

Για πληροφοριες και για κρατησεις στο τηλ 27540-31151  κιν. 6940070173

 

 

 
 

 

 

 

 
 
 

 ΑΝΑΠΟΔΑ