Μια αλλη οπτική των αθληματων

Οκτ. 5, 2019
Η επιβεβαιωση και του δικου μας ρεπορταζ.

 

 

Απο το προφιλ του

Neofitos Pantazidis 
 Αφιερωμενο σε ολους τους δημοσιογραφους που κανουν πραγματικο ρεπορταζ .

.Αλλα και σε καποια λαμογια που λυμαινονται τον αθλητισμο.

Στην εφημεριδα < Παρασκηνιο >

Του  Αλκη Φιτσοπουλου

 
ΑΝΑΠΟΔΑ
 
 
Σεπ. 28, 2019
Ο Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης μπλοκάρει ειδήσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Καταγγελίες που αφορούν τον αρχισυντάκτη του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννη Χατζηδοπαυλάκη, έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα.
Ο Χατζηδοπαυλάκης, μπλοκάρει ειδήσεις που δεν αρέσουν στους πελάτες του ή στους φίλους των πελατών του.
Τελευταίο κρούσμα, είναι το "μαύρο" που έριξε σε κάθε είδηση που αφορά τις εξελίξεις στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜΟΠ).
Με εντολή του προς τον Γιώργο Διακογιάννη ο οποίος συντονίζει τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Πρακτορείου, απαγορεύτηκε η ανάρτηση κάθε είδησης που αφορά την Ομοσπονδία του Μοντέρνου Πεντάθλου. 
"Μαύρο" στο Μοντέρνο Πένταθλο. Ο στόχος του Χατζηδοπαυλάκη είναι να μη διαδοθούν τα νέα που αφορούν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην ΕΟΜΟΠ και την προσπάθεια του παράγοντα Γιώργου Αλικάκου, να πάρει τον έλεγχο και την εκπροσώπηση στην Ολυμπιακή Επιτροπή. 
Ο Αλικάκος είναι στενός συνεργάτης του Μιχάλη Φυσεντζίδη (εκπροσώπου του Ταε Κβον Ντο) για τον οποίο έχει δουλέψει (ή δουλεύει ακόμα) ο Χατζηδοπαυλάκης. 
Ο Χατζηδοπαυλάκης με λίγα λόγια, αθέμιτα, αντιδεοντολογικά, παράνομα και καταχρηστικά, χρησιμοποιεί τη θέση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για να εξυπηρετήσει συμφέροντα δικά του και των πελατών του.
Δεν ανταποκρίνεται στην ευθύνη της θέσης του Αρχισυντάκτη ενός δημόσιου μέσου ενημέρωσης. 
 
Ακούει κανείς;
 
ΥΓ. Ποιος κινει τα νηματα πισω απο τις Μαυρες κουρτινες ? 
 
Ειμαστε κοντα σε μεγαλες αποκαλυψεις  ( ειναι πολλα τα λεφτα )
 
 
Αναποδος
Σεπ. 28, 2019

 

Σκηνές .. που θυμιζουν αλλες εποχες..  εκτυλίχθηκαν στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου. Ο Γιώργος Αλικάκος, (πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και νυν μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) με τη στήριξη την μελών του ΔΣ Ηλία Αρκούδη, Βελισσάριου Τρομπούκη και Γιώργου Μεγαλακάκη, δεν επέτρεψαν να τηρηθεί καμία διαδικασία και με διαρκείς προκλήσεις, διακοπές και προσβολές παραλίγο να κάνουνε το συμβούλιο …..  ρινγκ …..

Το συμβούλιο δεν τελείωσε ποτέ. Μετά το συμβούλιο, ο Τρομπούκης αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Αλικάκος Γενικός Γραμματέας.

Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα. Αφ’ενός η αντικατάσταση του πραγματικού Προέδρου Τάσου Πανταζίδη, δεν είναι εφικτή χωρίς νέες εκλογές, αφ’ετέρου, ο ενορχηστρωτής της διαμάχης Γιώργος Αλικάκος, γελοιοποιείται σε όλη την αθλητική κοινότητα.

Ας δούμε όμως ποιος είναι ο Γιώργος Αλικάκος.

Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Χάντμπωλ όταν το 1979 το άθλημα αυτονομήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ.

Επί σχεδόν είκοσι χρόνια παρέμεινε στη θέση αυτή, μέχρι που το 1997, εκδιώχθηκε σε μία «ιστορική» Γενική Συνέλευση.

Λέγονται πολλά για την εποχή της κυριαρχίας του. Ο Αλικάκος όμως δεν «χάθηκε». Βρήκε τρόπο και επανήλθε στο προσκήνιο.

Έγινε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πεντάθλου το 2009 και μετά το 2012, αφού εκτόπισε όλους τους παλιούς παράγοντες, γέμισε την Ομοσπονδία του Μοντέρνου Πεντάθλου με «εκδιωχθεντες » απο το χάντμπωλ….  

Ομοσπονδία με πληθώρα στελεχών, χωρίς αθλητές και αγώνες όμως.

Το πένταθλο είδε κανονικούς αγώνες και νέα παιδιά στο άθλημα, μετά το 2016.

Είναι χαρακτηριστικό, πως μέχρι και σήμερα, τα μέλη του ΔΣ του Μ.Πεντάθλου, της «παράταξης Αλικάκου», είναι τρείς πρώην διαιτητές χάντμπωλ και ένας παράγοντας ομάδας χάντμπωλ.

Αμφιβάλουμε αν τόσα χρόνια μετά, γνωρίζουν από ποια αθλήματα απαρτίζεται το μοντέρνο πένταθλο.

Ο Αλικάκος, κατάφερε να ξαναμπεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μέσα από το Πένταθλο, το 2013 και όσο πλησιάζουν οι νέες εκλογές τον «λούζει κρύος ιδρώτας».

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πεντάθλου, οι φωνές του ακούγονταν μέχρι έξω: «δεν θα με πετάξετε εσείς έξω από την Ολυμπιακή Επιτροπή».

«Είσαστε παρείσακτοι». «Είμαι τόσα χρόνια εκεί, δεν θα με βγάλετε».

Το αστείο της υπόθεσης, είναι ότι δεν έχει τεθεί καν θέμα για την ΕΟΕ.

Ο Αλικάκος όμως, θέλει να «πουλήσει» την ψήφο του για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΕΟΕ, από τώρα, ως εκδούλευση στον επόμενο πρόεδρο, όποιος κι αν είναι αυτός.

Συμφωνα με πληροφοριες  πάντως, πως τόσο ο Καπράλος, όσο και ο Κούβελος, αλλά και ο Αυγενάκης, ξέρουν πολύ καλά το ποιόν του Αλικάκου και δεν «τσιμπάνε» από τις μεθοδεύσεις του.

Για οτι νεοτερο θα σας ενημερωσουμε.

Αναποδος


Ακολουθει η επισημη ανακοινωση της Ε.Ο.Μο.Π.

 

 

Τις τελευταίες ημέρες, διαδίδονται διάφορες πληροφορίες σχετικά με τα διοικητικά και τα αγωνιστικά ζητήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, όπως για δήθεν αντικατάσταση του προέδρου της ή ακύρωση πρωταθλημάτων.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΟΜοΠ Τάσος Πανταζίδης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:  

 

«Όσοι διαδίδουν ότι δήθεν άλλαξε το προεδρείο της ΕΟΜοΠ, ψεύδονται, εκφράζουν τη φιλοδοξία τους και ομολογούν την προσπάθειά τους για τούτο.

 

Η ΕΟΜοΠ έχει διαδικασίες που καθοδηγούνται από το καταστατικό και μόνο αυτές μπορούν να ισχύσουν, όπως άλλωστε το προβλέπει ο νόμος. Είναι θλιβερό ότι κάποιοι προσπαθούν να αλλάξουν με παράνομο τρόπο τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και να δημιουργήσουν καταστάσεις προσβλητικές για το φορέα μας. Το πλέον θλιβερό, όμως, είναι ότι προσπαθούν να εμποδίσουν πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν καταστάσεις απαξιωτικές για τους κόπους των αθλητών, για τους οποίους όλοι θα πρέπει να νοιαζόμαστε κατά προτεραιότητα.

 

Τις εκλογές του 2020 κάποιοι τις έχουν μετατρέψει σε… προσωπική μάχη επιβίωσης. Δυστυχώς δεν είχαν δείξει το ίδιο ζήλο και πάθος για την ανάπτυξη του αθλήματος όλα αυτά τα χρόνια. Προτεραιότητα για μας είναι ο αθλητής και θα παλεύουμε γι αυτό. Αυτή είναι η δική μας μάχη».

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

 

Αυγ. 8, 2016

 

Η κατασκευή του κόστισε δεκάδες χιλιάδες δολάρια και καλύπτει μεγάλο μέρος της οδικής διαδρομής από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο μέχρι το νότιο τμήμα της πόλης, την «καλή πλευρά» δηλαδή, όπου βρίσκονται τα στάδια που φιλοξενούν τους Αγώνες, τα πολυτελή ξενοδοχεία, οι πλούσιες περιοχές και τα αξιοθέατα, όπως η παραλία Κόπακαμπάνα

 

 

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο του Ρίο μέχρι την καλή πλευρά της πόλης παρουσιάζει έναν «κίνδυνο» για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων: Ο επισκέπτης είναι πιθανό να αντικρίσει και την άλλη πλευρά, καθώς περνάει δίπλα από τις χιλιάδες φαβέλες της εξαθλιωμένης περιοχής του Μαρέ. Για να το αποφύγουν αυτό, οι αρχές ύψωσαν ένα τείχος ανάμεσα στο δρόμο και τις καλύβες που συνωστίζονται δίπλα. Το «Τείχος της Ντροπής», όπως αποκαλείται.

Το «Τείχος της Ντροπής» έχει μήκος περίπου 5 μίλια και ύψος 10 πόδια. Η κατασκευή του κόστισε δεκάδες χιλιάδες δολάρια και καλύπτει μεγάλο μέρος της οδικής διαδρομής από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο μέχρι το νότιο τμήμα της πόλης, την «καλή πλευρά» δηλαδή, όπου βρίσκονται τα στάδια που φιλοξενούν τους Αγώνες, τα πολυτελή ξενοδοχεία, οι πλούσιες περιοχές και τα αξιοθέατα, όπως η παραλία Κόπακαμπάνα.Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, η αιτία της δημιουργίας του ήταν ο… θόρυβος  που θα προκαλούν τα διερχόμενα οχήματα. Βέβαια το επιχείρημα ότι η πολιτεία ενδιαφέρθηκε ξαφνικά για την ηχορύπανση που θα υποστούν οι κάτοικοι των συνοικιών του Μαρέ δεν γίνεται ιδιαίτερα πιστευτό από τους ντόπιους, αλλά και δημοσιογράφους διεθνών ΜΜΕ που καλύπτουν τους Αγώνες.

Το Μαρέ είναι μια τεράστια περιοχή στο βόρειο τμήμα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Περιλαμβάνει 16 συνοικίες με φαβέλες, στις οποίες ζουν περίπου 130.000 άνθρωποι υπό άθλιες συνθήκες. Οι συνοικίες αυτές ουσιαστικά ελέγχονται από κυκλώματα μαφίας, trafficking και εμπορίου ναρκωτικών. Κατά… σύμπτωση, η δημιουργία του τείχους εμποδίζει τους τουρίστες που συρρέουν στη βραζιλιάνικη πόλη από το να αντικρίζουν τις χιλιάδες καλύβες. Κατά… δεύτερη σύμπτωση, στα λίγα σημεία της διαδρομής των 5 μιλίων που το θέαμα δεν είναι ντροπιαστικό για τη διοργανώτρια πόλη των Αγώνων, όπως εκεί που είναι χτισμένο ένα πολυτελές ιδιωτικό σχολείο λίγο μετά το Μαρέ, το τείχος γίνεται διάφανο.

Υποτίθεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αφορούν όλον τον πλανήτη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει καν για ένα σημαντικό μέρος της ίδιας της όλης που τους διοργανώνει.  Όπως τόνιζαν μέλη των αρχών της περιοχή στην Telegraph , τίποτα στο Μαρέ δεν δείχνει ότι λίγο πιο πέρα έχουν δώσει ραντεβού οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου. Καμία εκδήλωση, κανένας εορτασμός και (το κυριότερο) κανένα έργο υποδομής και αναβάθμισης της περιοχής. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2014, προσθέτουν, όταν απλά μερικοί κάτοικοι είχαν λάβει δωρεάν εισιτήρια.

   πηγη##LEFT.gr
 
ΑΝΑΠΟΔΑ
Απρ. 3, 2016

 

Σκέφτηκαν πολύ εκεί στην ΕΠΟ και είπαν να αλλάξουν τα δεδομένα και να αποκλείσουν παιδιά ομογενών και μεταναστών από τα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου.
 
Θα ανησύχησαν φαίνεται μήπως βγουν καινούργιοι Αντετοκούμπο (όπως στο μπάσκετ)  και Ηλιάδηδες (όπως στο τζούντο). ‘Έτσι υψώνουν ρατσιστικούς φράχτες στο ποδόσφαιρο και ήδη έχουν δημιουργήσει μία ακόμα αναταραχή στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού (για τα νέα παράβολα – χαράτσια θα τα πούμε ή καλύτερα θα αφήσουμε να τα πουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού).
 
Κατά τα άλλα τους μάρανε η γκρίνια για το «αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου» που κινδυνεύει.
Πάρτε πίσω το ποδοσφαιρικό hot spot και ακόμα καλύτερα πηγαίνετε και στο σπίτι σας, ο αθλητισμός δεν χωράει ρατσιστικές πολιτικές. Δρόμο τώρα!!!
 
 
 
 
Aνακοίνωση της ΕΠΟ: ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ    

 Σας γνωρίζουμε ότι, το τμήμα μητρώου δελτίων της ΕΠΟ, στις 30/6/15, προχώρησε στην αλλαγή του πεδίου της εθνικότητας για τους ήδη εγγεγραμμένους ποδοσφαιριστές, που ήταν καταχωρημένοι στα μητρώα της, με την ένδειξη«ομογενής»  μετατρέποντας την σε «αλλοδαπός ή «κοινοτικός » κατά περίπτωση.

 Οι ομογενείς ποδοσφαιριστές, δηλαδή κατατάσσονται πλέον, ανάλογα με την υπηκοότητα τους, στην κατηγορία είτε των κοινοτικών αν προέρχονται από κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ή της ευρύτερης ευρωζώνης), είτε των αλλοδαπών, αν προέρχονται από άλλο τρίτο κράτος. 

 Κατά συνέπεια , και επειδή με την παραπάνω αλλαγή πολλές ομάδες διατηρούν στην δύναμη τουςάνω των πέντε (5) αλλοδαπών (αλλοδαποί και ομογενείς μαζί) ποδ/στων άνω των 18 ετών,κάτι που αποτελεί παράβαση του άρθρου 1,παρ. 4εδ. β του Παραρτήματος Β του Κανονισμού εγγραφών μεταγγραφών τα σωματεία υποχρεούνται  να προβούν στην συγκεντρωτική αποδέσμευση των υπεράριθμων αλλοδαπών ποδ/στων, άνω των 18 ετών, που διατηρούν στη δύναμη τους, υποβάλλοντας αίτηση και το παράβολο των 200,00 ευρώ, στην Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών της ΕΠΟ, μέχρι την Τρίτη 31 Μάιου 201

  Σε περίπτωση που τα σωματεία με υπεράριθμους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές (αλλοδαπούς και ομογενείς μαζί ) άνω των 18 ετών δεν προχωρήσουν στην αποδέσμευση τους κινδυνεύουν με τις κυρώσεις που προβλέπονται (τυχόν ενστάσεις εναντίον τους) για παράβαση του προαναφερόμενου άρθρου το κανονισμού. 
Πηγη##Νασος Μπρατσος
 
ΑΝΑΠΟΔΑ