Πολιτικο Μαγειρειο . Ολα της Ωρας

Νοε. 24, 2019
Βόμβα Μητσοτάκη  με  τις συντάξεις
 
τουΔημήτρη   Τσαλαπάτη 
 
Επιμένει στις παράνομες περικοπές  κύριων και επικουρικών συντάξεων, σε αντίθεση με τις προεκλογικές  δεσμεύσεις της , η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
Μόλις τέσσερις  μήνες από τις εκλογές επιχειρεί, παρόλο που οι περικοπές έχουν κριθεί παράνομες, με αμετάκλητες αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ, να στερήσει τα χρήματα που οφείλει σε χιλιάδες συνταξιούχους, τους οποίους καλούσε να την ψηφίσουν.
Με δήλωση του ο υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι ΔΗΘΕΝ  μόνο από τις 4 Οκτωβρίου 2019 υπάρχουν οφειλόμενες διαφορές στους συνταξιούχους, ερμηνεύοντας αυθαίρετα  την τελευταία  απόφαση του ΣτΕ ( 1890/19),υπερβαίνοντας και τις καταδικαστέες πρακτικές του προκατόχου του. 
Η κυβέρνηση αρνείται  να  εφαρμόσει όμως και τις προηγούμενες  αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ (2287/15 και 2288/15) καθώς και τις δικαστικές αποφάσεις που σε εφαρμογή αυτών των αποφάσεων της ολομέλειας εκδίδουν τα Πρωτοδικεία. Στην προκειμένη περίπτωση    με εντολή Βρούτση, η διορισμένη διοίκηση  του ΕΦΚΑ , κατέθεσε  προσφυγή στο ΣτΕ, για να κάνει μπλόκο  στην  εκδίκαση χιλιάδων εκκρεμών  δικαστικών υποθέσεων.
 Αυτό το τελευταίο επιδιώκεται, με αξιοποίηση  του νόμου  3900/2010 αρ. 1 (της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου , με υπουργό Δικαιοσύνης τον Χάρη Καστανίδη) που προβλέπει την  πιλοτική δίκη.
Οδηγείται, λοιπόν  σε πιλοτική δίκη, με αίτημα του ΕΦΚΑ, η νόμιμη απαίτηση των συνταξιούχων για την επιστροφή δώρων και συντάξεων, της περιόδου 2013-18.
Επιχειρείται δηλαδή το πρωτοφανές. Να εκδοθεί  νέα  απόφαση  από την ολομέλεια του ΣτΕ,  προκειμένου να « συμμορφωθούν» υποχρεωτικά τα  διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία!...στην κατεύθυνση που, όπως φαίνεται, έχει προαποφασίσει το υπουργείο Εργασίας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή επιχειρείται η επιβολή εκ των άνω(!)  ……απονομή Δικαιοσύνης με εξόφθαλμη απόπειρα παράκαμψης της αντισυνταγματικότητας που ήδη έχει κριθεί για τις περικοπές της περιόδου 2013-18,που έγιναν με νόμους αντισυνταγματικούς, δηλαδή ανυπόστατους.
Πρόκειται για βόμβα σε βάρος των συνταξιούχων και για  απόπειρα χειραγώγησης του φρονήματος  διοικητικών δικαστών.
Έχει προηγηθεί η έκδοση της απόφασης 1890/2019 του ΣτΕ που αποδέχεται ως  συνταγματική την διάταξη του επανυπολογισμού των παλιών συντάξεων ο οποίος  όμως  γίνεται με βάση τις κολοβές  συντάξεις στις  31.12.2014 ( νόμος Κατρούγκαλου  4387/2106 άρθρο 2α). 
Η απόφαση αυτή  όμως δεν κρίνει  ότι νομιμοποιούνται  οι περικοπές που έγιναν στο διάστημα 2013-2018,καθώς  ο επανυπολογισμός αφορά μόνο  τις παλιές συντάξεις που απονεμήθηκαν πριν το νόμο Κατρούγκαλου  και εφαρμόσθηκε  από την 1.1.2019. 
Ταυτόχρονα  όμως με το τέχνασμα Βρούτση, επιχειρείται   να παρακαμφθεί και η υπερνομοθετική ρύθμιση του 1ου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ ( Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων του Ανθρώπου). 
Με τον τρόπο αυτό  η  σημερινή ηγεσία  του υπουργείου Εργασίας, αποδέχεται το νόμο Κατρούγκαλου , ο οποίος είχε προηγουμένως αποδεχτεί τις περικοπές στις  κύριες  και επικουρικές συντάξεις οι οποίες επήλθαν από το 2013 με  τους  νόμους Βρούτση ( Ν 4051/12 και Ν.4093/12).Δηλαδή ο Βρούτσης  κόβει εκ νέου τις συντάξεις και απαλλάσσει εαυτόν, όπως θεωρεί, από πολιτικές ευθύνες. 
Το μείζον ζήτημα που ανακύπτει είναι ότι η Κυβέρνηση  Μητσοτάκη απαιτεί από τους  δικαστές της ολομέλειας του ΣτΕ, που είχαν κρίνει ανυπόστατους , ως αντισυνταγματικούς  τους προηγούμενους νόμους( 4051/12 και 4093/12) .Εξωθεί προφανώς τους δικαστές  να ακυρώσουν τώρα τους εαυτούς τους!.. 
Βέβαια και η Κυβέρνηση Σύριζα, με αυτούς τους ανυπόστατους νόμους, συνέχιζε  τις παράνομες  περικοπές, με το πολιτικό δίδυμο Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου να πρωτοστατεί  στη ληστεία σε βάρος των ταμείων και συνταξιούχων, με αποκορύφωμα την προσωπική διαφορά,(έμπνευση Τσακαλώτου) που αποτελεί την αριστερή περικοπή των συντάξεων.
  Όπως  φαίνεται όμως  η σημερινή κυβέρνηση  εκμεταλλεύεται το νόμο τους στην ίδια κατεύθυνση.   
πηγη## στυξ
 
ΑΝΑΠΟΔΑ
Οκτ. 3, 2018

[Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, 28 Σεπτεμβρίου 2018]

 

Γιώργος Ν. Οικονόμου

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, συγγραφέας

 

Ένα από τα αρνητικά του εθνικισμού, εκτός εννοείται της μισαλλοδοξίας, της βίας, του φανατισμού και του εμφυλιοπολεμικού διαχωρισμού σε πατριώτες και προδότες, είναι η συγκάλυψη των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών ανισοτήτων, που διατρέχουν την κοινωνία. Εξαλείφονται οι ανισότητες από τη στιγμή που προτεραιότητα δίνεται στην ιδεολογική έννοια «έθνος», η οποία υποτίθεται ότι περιλαμβάνει όλους τους κατοίκους μιας χώρας, ότι όλοι ανήκουν σε ένα ενιαίο όλον χωρίς διαφορές. Αποτέλεσμα είναι η επί είκοσι πέντε έτη οπισθοχώρηση των κοινωνικών, πολιτικών δημοκρατικών αξιών που θα έπρεπε να αποτελούν στοιχεία κινητοποίησης και διεκδίκησης.

Η τελευταία όξυνση του μακεδονικού από τους νεοέλληνες εθνικιστές έδειξε την αλήθεια αυτή σε όλο της το μέγεθος. Έδειξε, επί πλέον, την έλλειψη ιστορικών γνώσεων, ιστορικής συνείδησης και πολιτικού ρεαλισμού. Αυτά φάνηκαν λ.χ. στο γεγονός πως κάποιοι πανεπιστημιακοί παρουσίασαν τον Αριστοτέλη ως «μακεδόνα φιλόσοφο», αγνοώντας ή συγκαλύπτοντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει ουδείς «μακεδόνας φιλόσοφος» ούτε «μακεδονική φιλοσοφία».  ούτε καν μία μακεδονική σχολή φιλοσοφίας ή ρητορικής.

Πράγματι, ο Αριστοτέλης ήλθε στην Αθήνα όταν ήταν δεκαοκτώ ετών και μαθήτευσε επί δεκαοκτώ έτη στην φιλοσοφική σχολή του μεγάλου Αθηναίου φιλοσόφου Πλάτωνα. Άλλωστε την Αθήνα επέλεξε αργότερα, αν και μέτοικος, για να ανοίξει τη δική του φιλοσοφική σχολή μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Αριστοτέλης έγινε φιλόσοφος χάρις στη δημοκρατική και φιλοσοφική Αθήνα. Εάν είχε παραμείνει στη Μακεδονία, θα ήταν ένας απλός αξιωματούχος ή γιατρός της βασιλικής αυλής, όπως ο πατέρας του, και θα τον ήξεραν μόνο οι συμμετέχοντες στις αυλικές τελετές και στα βασιλικά δείπνα. Δεν υπήρχαν άλλες δυνατότητες και επιλογές στη στρατοκρατική μοναρχική Μακεδονία: ή στρατιώτης ή αυλικός ακόλουθος. Ο Αριστοτέλης επομένως είναι Αθηναίος φιλόσοφος μακεδονικής καταγωγής, όπως ο Καστοριάδης και ο Αξελός είναι Γάλλοι φιλόσοφοι ελληνικής καταγωγής.

Εδώ ακριβώς έγκειται ένα μεγάλο πρόβλημα της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και ενός μέρους της κοινωνίας: η έλλειψη ιστορικής, φιλοσοφικής και δημοκρατικής κουλτούρας. Η δημοκρατική Αθήνα με τις εκπληκτικές δημιουργίες της αποτέλεσε την κύρια βάση του δυτικού πολιτισμού, αυτού που ονομάσθηκε «ελληνοδυτικός πολιτισμός». Στην Αθήνα η βία είχε υποταχθεί στην έννομη συμβίωση, στη συλλογική συμμετοχή στα κοινά,  στον διάλογο και τη συναίνεση, στους πολίτες και την πολιτική. Άρα ο κόσμος αυτός ήταν αντίθετος με τη μοναρχική και δεσποτική διακυβέρνηση. Tη διαφορά της πολιτικής από την βασιλική εξουσία τονίζει και ο Αριστοτέλης, εκφράζοντας την πρώτη ως εξής: «η δε πολιτική ελευθέρων και ίσων αρχή».

Όπως επισημαίνει η φιλόσοφος Hannah Arendt, το να ζει κανείς στην «πόλιν», τονα είναι πολιτικό ον, να είναι πολίτης, σήμαινε ότι το κάθε τι αποφασιζόταν δια των λόγων και της πειθούς και όχι με τον καταναγκασμό και τη βία. Κατά την δημοκρατική αντίληψη, το να αναγκάζεις τους ανθρώπους δια της βίας, το να προστάζεις αντί να πείθεις ήσαν προπολιτικοί τρόποι συμπεριφοράς, οι οποίοι χαρακτήριζαν τον εκτός της «πόλεως» βίο – δηλαδή τον βίο στις μοναρχίες που στηριζόταν στη βία του μονάρχη και την υποταγή των υπηκόων, όπως συνέβαινε στη μακεδονική μοναρχία. Η Μακεδονία δεν είχε πολίτες, αλλά υπηκόους, δεν ανήκε στον κόσμο της «πόλεως», αλλά στον προπολιτικό κόσμο της βίας, του αυταρχισμού, της αυθαιρεσίας και της ανελευθερίας. Γι’ αυτό με την κυριαρχία των Μακεδόνων του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου επικράτησε μέγα πολιτικό σκότος στην ανθρωπότητα, γενικευμένη ετερονομία.  

Αυτοί που  είναι εναντίον της σύνθετης ονομασίας εμπνέονται μάλλον από την ανελεύθερη, αντιδημοκρατική, μοναρχική στρατοκρατική Μακεδονία: ακροδεξιοί, χουντικοί, φιλοβασιλικοί, φασίστες, ναζιστές, θρησκειοκάπηλοι, πολιτικάντηδες καιροσκόποι, κομματικοί ψηφοθήρες, απόστρατοι, έφεδροι, παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, μοναχοί, ηγούμενοι και παπάδες, φιλοναζιστές και βυζαντινολάτρες μητροπολίτες. Φυσικά υπάρχουν και οι παρασυρμένοι από συναισθηματισμό ή από ιστορική και πολιτική άγνοια, που δεν μπορούν να καταταγούν στις πιο πάνω  αντιδημοκρατικές φυλές.

Η αναβίωση του Μακεδονικού έδειξε την ανασφάλεια ενός μέρους της νεοελληνικής κοινωνίας, τα συμπλέγματά του και την έλλειψη σοβαρής σύγχρονης ταυτότητας. Η ταυτότητα δεν αποκτάται με μακεδονικές ιαχές, βυζαντινά λάβαρα και πλαστικές σημαίες, αλλά με περίσκεψη, παιδεία και δημοκρατική αναγέννηση. Ούτε με την μισαλλοδοξία, αλλά με την αναγνώριση του διαφορετικού, του Άλλου. Για να συγκροτηθεί μια ταυτότητα πρέπει να περάσει μέσα από τον Άλλο. Ο Άλλος δεν είναι άρνηση της ιστορίας, είναι συστατικό στοιχείο του κόσμου και της ταυτότητάς μας. Αυτό πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες και γι’ αυτό μεγαλούργησαν.   

Η εθνικιστική μιζέρια ανέδειξε με δραματικό τρόπο την ανάγκη διάδοσης της δημοκρατικής κουλτούρας και της επανεκπαίδευσης στις αξίες της δημοκρατίας. Την ανάγκη για ένα γενικευμένο Διαφωτισμό που δεν γνώρισε ποτέ η νεοελληνική κοινωνία, για τη συγκρότηση μιας νέας ταυτότητας. Ευτυχώς δεν είμαστε Μακεδόνες, δυστυχώς δεν είμαστε Αθηναίοι. Όμως ένα σημαντικό μέρος της νεοελληνικής κοινωνίας προσπαθεί να βρεί την ταυτότητά του σε δημοκρατικές αξίες, τις οποίες εμποδίζουν οι ανερμάτιστοι εθνικιστές, υπό την αιγίδα ΝΔ, ΚΙΝ.ΑΛ, ΑΝ.ΕΛ, Χ.Α, συντελώντας έτσι στην οικονομική χρεοκοπία, στην πολιτική παρακμή, την πολιτισμική υστέρηση και την ιστορική άγνοια.

AΝΑΠΟΔΑ

Ιουν. 14, 2018

<< Δικαιοσυνη >> σε διατεταγμενη υπηρεσια .

πηγη## Documento

Αναποδος

Δεκ. 16, 2017
 
 
Η μεγαλύτερη ομαδική < απόβαση> Τούρκων στη χώρα μας έγινε τη νύχτα που πέρασε στο νησάκι Παναγιά που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσες στα Βόρειο Ανατολικά της Χίου .
Πρόκειται για 35 Τούρκους πολίτες άνδρες γυναίκες και παιδιά που μόλις πάτησαν το πόδι τους στο νησάκι Παναγιά παραδόθηκαν αμέσως στους έλληνες στρατιώτες που φυλάνε το μικρό νησάκι .
Πρόκειται για Τούρκους καθηγητές Πανεπιστημίων, γιατρούς ,δικηγόρους ,πολιτικούς ,μηχανικούς , άνδρες και γυναίκες , ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και μια τετραμελής οικογένεια με τα δύο τους παιδιά .
Μόλις παραδόθηκαν στους έλληνες στρατιώτες ενημερώθηκε η στρατιωτική διοίκηση της Χίου και με σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκαν από την Παναγιά στη Χίο.
Αρχηκά οι 35 Τούρκοι άνδρες και γυναίκες οδηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ όπου αμέσως ζήτησαν πολιτικό άσυλο λέγοντας στους έλληνες αστυνομικούς ότι στην Τουρκία κινδυνέυει η ζωή τους από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν .
Οι 35 έφτασαν με σκάφος από τα Μικρασιατικά παράλια στην Παναγιά και όπως διαπιστώθηκε το οδήγησαν οι ίδιοι χωρίς να βρίσκονται μεταξύ τους δουλέμποροι . Οπως ανέφεραν στις αστυνομικές αρχές αυτό το έκαναν κυρίως για λόγους ασφαλείας μια που αναχώρησαν από τις Μικρασιατικές ακτές με απόλυτη μυστικότητα .
Αργά απόψε το βράδυ οι 35 Τούρκοι συνοδεία αστυνομικών επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα όπου και θα κρατηθούν αρχικά στα ειδικά κρατητήρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών όπου και θα ανακριθούν.
 
Πιρανχας
 
Δεκ. 5, 2017
 
 
Ουάσιγκτων και Μόσχα τις μέρες που ακολουθούν και συγκεκριμένα το διήμερο της επίσκεψης του τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan στην Αθήνα την Πέμπτη και Παρασκευή 7 και 8 Δεκεμβρίου 2017 έχουν στραμένα τα βλέματα στις συζητήσεις που θα ακλουθήσουν μεταξύ των δύο ηγετών .
Αν και λίγο ώς πολύ τα θέματα είναι γνωστά με κυρίως θέμα το μεταναστευτικό αλλά και τα ενεργειακά και τις σχέσεις των δύο χωρών με τις συνεχείς παραβιάσεις από την Τουρκία του εθνικού εναερίου χώρου εντούτοις οι δύο υπερδυνάμεις παρακολουθούν για λογαριασμό της η κάθε μια τα όσα θα συζητηθούν .
Και αυτό όσον αφορά τις ΗΠΑ και την πολιτική που ακολουθεί σε σχέση με την Τουρκία ο Τράμπ διακαής πόθος των Αμερικανών είναι να υλοποιηθεί η δέσμευση του έλληνα υποπυργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά τόσο πρός τον Αμερικανό ομόλογό του Ρέξ Τήλερσον όσο και πρός τον εκπρόσωπο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μακ Μάστερ ώστε να πιεσθεί ο Ερντογάν να επανακάμψει στην αγκαλιά των ΗΠΑ .
Αντίθετα για τη Μόσχα η επίσκεψη του τούρκου Σουλτάνου στην Αθήνα θεωρείται μέχρι στιγμής σαν μια ακόμα ακροβασία από τις πολλές που κάνει ο Ερντογάν χωρίς αποτελέσματα ουσίας στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας .
Οι γνωστές ερωτικές περιπτύξεις του Σουλτάνου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και ο χορός που σέρνει η Τουρκία με το Ιράν το τελευταίο διάστημα στην ουσία προκαλούν τους Αμερικανούς .
Οι τελευταίοι μπορεί να αηδιάζουν μπρός στη θέα του Ερντογάν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν να ενδιαφέρονται για την Τουρκία και κυρίως για τη γεωγραφική της θέση .
Ενα άλλο στοιχείο που υπάρχει πλέον στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας μετά την ουσιαστική αποπομπή της - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - από την Ευρωπαική Ενωση είναι οι διμερείς πλέον σχέσεις της γείτονος με άλλες ευρωπαικές χώρες ξεχωριστά με την κάθε μια .
Οι σχέσεις αυτές ανάγονται σε φιλικές σχέσεις, σε εταιρικές σχέσεις και σε εχθρικές σχέσεις . Σαν παράδειγμα μπορούν να ανφερθούν οι εταιρικές σχέσεις που ξεκίνησε η Τουρκία και κατέληξε σε συμφωνία με την Airbus, συμφωνία με Γαλλία και Ιταλία για την κατασκευή αντιαεροπορικού συστήματος , συμφωνία με την Boeing στην ουσία με τις ΗΠΑ για την κατασκευή 40 πολιτικών αεροσκαφών τελευταίου τύπου .
Και βέβαια μπορεί τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο έλληνας Υπέξ Νίκος Κοτζιάς να απευθύνονται στους Αμερικανούς και τον Τράμπ υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας - λες και βρισκόμαστε σε εξαιρετικά ανωδική πορεία για την οικονομια - προκειμένου να μας βοηθήσουν ή και να μας ενισχύσουν , όμως η Τουρκία είναι αυτή που κλείνει συμφωνίες με άλλες ευρωπαικές χώρες αναβαθμίζει τα οπλικά της συστήματα και επιπλέον παίζει τρελλά παιγνίδια στη διεθνή σκακιέρα .
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ιστότοπο Liberal ένας από τους πλέον καταξιωμένους - αλλά δυστυχώς εντελλώς ανεκμετάλευτος - γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας πρώην ανώτατος αξιωματικός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων - αναφέρεται στο νέο δόγμα που επικρατεί στην Τουρκία τον ερντογανισμό .
Πρόκειται για τον Ταξίαρχο σε αποστρατεία και συγγραφέα τριών μέχρι στιγμής βιβλίων που αναφέρονται στο Βαθύ Κράτος της Τουρκίας κ. Χρήστο Μηνάγια άνθρωπο που υπηρέτησε στα ελληνικά προξενεία και την ελληνική πρεσβεία στην Τουρκία .
Στην συνέντευξή του στο Liberal ο κ. Μηνάγιας τονίζει ότι μετά το αποτυχημένοπ πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου του 2016 η Τουρκία βιώνει μια πολύ σοβαρή θεσμική κατάρρευση η οποία εστιάζεται σε δύο θεωρίες που η μια επικαλύπτει την άλλη . Τη θεωρία της Μεγάλης Αθλιότητας και τη θεωρία της Πολιορκίας του Κράτους .
Σύμφωνα με την θεωρία της Μεγάλης Αθλιότητας η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επιβλήθηκε κατά των γκιουλενιστών μετά τις 15 Ιουλίου του 2016 και η οποία παρατείνεται κάθε τρίμηνο επεκ΄ταθηκε ενσυνείδητα και σε άλλους αντιπάλους του Ερντογάν .
Η δεύτερη θεωρία της Πολιορκίας του Κράτους αναφέρει ότι μετά την αποπομπή των Γκιουλεντιστών από θέσεις του κρατικού μηχανισμού οι θέσεις αυτές ανακαταλήφθηκαν από ευρασιατιστές, ακραίους εθνικιστές, και ομάδες του παλαιού βαθέως κράτους και πρωτίστως μέλη του κυβερνώντος κόμματος του ΑΚP .
Συνέπεια των παραπάνω είναι το κλίμα σήμερα στην Τουρκία να διαμορφώνεται ώς εξής :
----- Ο νέος κρατικός μηχανισμός να θεωρφεί ότι η Τουρκία τελεί υπό πολιορκία και οτι συνεχώς αυτός καλείται να αντιμετωπίσει τα σχέδια για τον διαμελισμό της χώρας και
------- Στην κατάσταση πολέμου χωρίς τέλος που έχει περιέλθει η Τουρκία γίνεται ευρεία χρησιμοποίηση του όρου < εσωτερικός εχθρός > στοχοποιώντας με τον τρόπο αυτό τις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες δημοσιογράφους ακαδημαικούς, την κοινωνία των πολιτών και κάθε έναν που δεν συμπαθεί το καθεστώς .
Δύο ακόμα σημεία που έχουν άμεση σχέση με την επίσκεψη του Σουλτάνου στην Ελλάδα αξίζει να αναφερθούν . Για πρώτη φορά τούρκος πρόεδρος θα επίσκευθεί την Κομοτηνή πόλη με μεγάλο αριθμό ελλήνων πολιτών αλλά μουσουλ΄μανων το θρήσκευμα όπου το εκεί τουρκικό προξενείο εργάζεται νυχθημερόν σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας μια που μπόλικοι πράκτορες της ΜΙΤ δουλέυουν για αυτό .\
Αντίθετα οι ελληνικές αρχές ασφαλείας βρίσκονται στην αγκαλιά του Μορφέα . Και βέβαι κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και να μην αναφέρει το <Μεγάλο> κατόρθωμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας που συνέλαβε τους 9 Κουρδικής καταγωγής Τούρκους και αφού οι μπάτσοι της Αντιτρομοκρατικής τους κακοποίησαν στον 12 όροφο της λ. Αλεξάνδρας τους έστειλαν στον εισαγγελά και ανακριτή για να προφυλακισθούν . Αυτό το τελευταίο είναι το δώρο του Τσίπρα στον Ερντογάν για να του πεί ότι στη χώρα μας δεν κινδυνεύει .
 
Πιρανχας
 
ΑΝΑΠΟΔΑ