Οκτ. 20, 2015

Βενεζουελα : Αυξηση 30% στον κατωτατο μισθο !!!!

 

 
 
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε αύξηση 30% στον κατώτατο μισθό της χώρας, την τέταρτη για αυτό το έτος. Σύμφωνα με τον Μαδούρο ο κατώτατος μισθός στη χώρα έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια του 2015, κάτι που όπως τονίζει, ουδεμία σχέση έχει με το προηγούμενο καθεστώς. «Στον καιρό του καπιταλισμού και του φιλελευθερισμού, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 100%, χωρίς να υπάρχει παράλληλα αύξηση στους μισθούς» τόνισε κατά την ανακοίνωση του μέτρου.
Ωστόσο πρόβλημα παραμένει το επίπεδο του πληθωρισμού στη χώρα, για τον οποίο η Βενεζουέλα δεν έχει παραθέσει ακριβή στοιχεία από το περασμένο έτος. Σύμφωνα με τον Μαδούρο ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 80%, ενώ το ΔΝΤ εκτιμάει ότι πλησιάζει το 200% και ίσως είναι ο υψηλότερος στον κόσμο
Η ανακοίνωση έγινε στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής σιδήρου το SIDOR. Το εργοστάσιο αυτό παρουσιάζεται ως ένα από τα επιτεύγματα της πολιτικής Τσάβες, που επανέφερε υπό κρατικό έλεγχο δεκάδες εταιρίες όπως η συγκεκριμένη, που είχαν ιδιωτικοποιηθεί τη δεκαετία του '90.

Παράλληλα ο Μαδούρο έκανε επίθεση στην αντιπολίτευση για τις ιδιωτικοποιήσεις του παρελθόντος και τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς και για τις συναλλαγές με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
πηγη##patrinaki blogspot
 
ΑΝΑΠΟΔΑ