Απρ. 8, 2016

Τα υπο εξαφανιση καφενεια του Αμστερνταμ

 

Τα καφενεία, coffee shops όπως λέγονται, είναι συνήθως μικρά και ζεστά, και εκεί μπορείς εκτός από τον καφέ σου να καπνίσεις και ένα τσιγάρο με χασίς ή κάνναβη, καθώς στην Ολλανδία η χρήση είναι νόμιμη από το 1976.

Τα καφενεία, στην πλειοψηφία τους οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκτός από σημεία όπου μπορείς να πιεις καφέ, παίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνικοποίηση του κόσμου, καθώς αποτελούν σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες αλυσίδες καφέ που εξαπλώνονται ραγδαία σε ολόκληρο τον κόσμο «σάρωνουν» και το Αμστερντάμ με αποτέλεσμα τα παραδοσιακά καφενεία της πόλης να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Ο Ολλανδός φωτογράφος  Gijs van den Berg  θαμώνας των καφενείων του Άμστερνταμ, έψαχνε να βρει μια εναλλακτική μέθοδο εμφάνισης φωτογραφιών με οικολογικό τρόπο…οι κουβέντες με τον ιδιοκτήτη του καφενείου της γειτονιάς του, τον οδήγησαν σε αυτή την δουλειά, όπου αποφάσισε να φωτογραφίσει τα παραδοσιακά καφενεία της πόλης, και να χρησιμοποιήσει τον καφέ τους, σαν υγρό εμφάνισης του φιλμ.

πηγη##Hit&Run

 

ΑΝΑΠΟΔΑ