ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ 2015

Μαϊ. 29, 2015

Επειδη υπαρχουν αγωνιστες και εντιμοι συναδελφοι σε ολες σχεδον τις παραταξεις , το σαιτ μας στηριζει..

Για το Δ. Σ.

Απο την Κινηση Επαγγελματιων Δημοσιογραφων

την Μ. Γκικα και το Ν. Κοροβηλα

Απο τους Μαχομενους Δημοσιογραφους

την Μ. Αλυμαρα  και τον Ο. Σχοινα

Απο τη Δημοσιογραφικη Συνεργασια

τον Ν.Αγγελιδη και το Γ. Δαρακη

Απο την Πρωτοβουλια για την Ανατροπη

Τον Γ. Φιλιππακη και τον Ν. Μπρατσο

Για το Πρωτοβαθμιο Πειθαρχικο Συμβουλιο

την Π. Χριστοδουλιδου . την Ε. Ανδριανου και τον Γ. Αποστολοπουλο

Απο το Δευτεροβαθμιο Πειθαρχικο Συμβουλιο

την Ε. Τραιου και τον Σ. Χαλκια

Στους συνταξιουχους 

την Γεωργια Κοντραρου

Καλη επιτυχια σε ολους ,

καθως και στους συναδελφους των οποιων τα ονοματα δεν αναφεραμε.

                                        Δημοσιογραφικη Ομαδα

                                                ΑΝΑΠΟΔΑ

Μαϊ. 28, 2015
 
· 
 

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ 3 ΚΑΙ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ 
ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ


Ο κόμπος έφτασε στο …χτένι.

Τρείς πλειοψηφίες προθύμων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε τρείς θητείες από το 2009 - 2 01,5 μας έστειλαν στον Μεσαίωνα , εσκεμμένα έπαιξαν το παιχνίδι των εργοδοτών και έκαναν την βρώμικη δουλειά. Ταπείνωσαν τους δημοσιογράφους.

Ο στόχος των βαρόνων των ΜΜΕ και της πολιτικής ελίτ, ήταν και παραμένει:

-εφημερίδες χωρίς δημοσιογράφους
-δελτία ειδήσεων με πρόσωπα- επιλογές της κοινοβουλευτικής διαπλοκής -διαδίκτυο γαλέρα για τη νέα γενιά.

Σε μια περίοδο που η επικοινωνία και η προπαγάνδα καταπίνουν την ενημέρωση, για να σκοτώνουν ελεύθερα τα μνημόνια, οι δημοσιογράφοι έχουν μείνει στη τύχη τους, απλήρωτοι, χωρίς ΣΣΕ με ελεύθερες απολύσεις ,χωρίς αποζημιώσεις. Και η κοινή γνώμη χωρίς ενημέρωση ή με στημένες καμπάνιες φόβου με non papers ‘η μέσα από τα τηλε - παράθυρα του συστήματος.

Η ανεργία ματώνει τον κλάδο και οι συνταξιούχοι μένουν πεταμένοι στη γωνία με τον ΕΔΟΕΑΠ στο κόκκινο και το Αγγελιόσημα να είναι μαζί με τους άλλους κοινωνικούς πόρους το εύκολο ΘΥΜΑ στο σφαγείο του Brussels Group.
Η επόμενη μέρα πρέπει να αφήσει απέξω τους πρόθυμους Όχι διοικήσεις υποταγής στην ΕΣΗΕΑ.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ)-Ανοιχτή ΕΡΤ καλεί τους συναδέλφους να προσέλθουν μαζικά στις εκλογές και να δώσουν στην κάλπη την απάντηση που αξίζει για τους υποψηφίους της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που τα έδωσαν όλα στην διαπλοκή.

Στο ψηφοδέλτιο της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤγια το ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ,, συμμετέχουν οι συνάδελφοι:

α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο
1 ΑΓΓΟΥΡΗ ΤΖΙΝΑ
2 ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
4 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
5 ΑΡΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6 ΑΡΤΕΛΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
7 ΑΣΣΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (ΑΡΗΣ)
8 ΒΑΛΣΑΜΗ ΜΕΤΑΞΙΑ
9 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
10 ΒΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
11 ΒΟΡΙΝΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
12 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
13 ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΑ
14 ΔΙΑΝΑ ΑΝΝΑ
15 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
16 ΙΕΡΕΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
17 ΚΑΒΑΛΑΡΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΦΡΟΣΩ)
18 ΚΑΓΙΑΛΕΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ)
19 ΚΑΔΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
20 ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
21 ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
22 ΚΟΜΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
23 ΚΟΡΟΒΗΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
24 ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
25 ΚΟΥΝΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
26 ΚΟΧΛΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
27 ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
28 ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
29 ΛΟΥΜΠΡΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
30 ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ
31 ΜΗΧΙΩΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΜΑΚΗΣ)
32 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
33 ΠΑΝΩΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΤΙΝΑ)
34 ΠΑΠΑΔΟΣΗΦΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ)
35 ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
36 ΠΙΤΣΙΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
37 ΠΟΛΥΖΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
38 ΠΡΕΝΤΖΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
39 ΠΡΟΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
40 ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
41 ΣΠΑΓΑΔΩΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ)
42 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΞΕΝΙΑ)
43 ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
44 ΤΣΟΥΡΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
45 ΤΥΛΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
46 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΙΟΥΣΤΙΝΗ
47 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
48 ΧΟΧΛΑΚΗ ΑΝΝΑ

β) Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
1 ΔΗΜΗΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2 ΜΠΕΤΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
3 ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ -ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Μαϊ. 26, 2015

 

18 Μαϊ. 2015

 

 
 
Συνάδελφοι .
Θα  ζητήσω  και πάλι την ψήφο σας  με τη βεβαιότητα  πως  ανταποκρίθηκα με ευθύνη  και αγωνιστικότητα  απέναντί σας  κατά τη θητεία  μου στο Δ.Σ.  της ΕΣΗΕΑ  η οποία μόλις έληξε .
Επέλεξα να  συμπορευθώ  αγωνιστικά  με την  παράταξη  της Πρωτοβουλίας  για την Ανατροπή  στις εκλογές της 3ης  και 4ης  Ιουνίου  γιατί  μου  εξασφαλίζει  τη δυνατότητα  μιας μαχητικής  και ασυμβίβαστης  παρουσίας  στις εξελίξεις  του κλάδου  στη δυσκολότερη  φάση που  διανύει.
Στα λόγια, τις συνδικαλιστικές  παρατάξεις λίγα μας χωρίζουν . Ολες μιλούν  για την αναγκαιότητα συλλογικών  συμβάσεων, υπεράσπιση  των θέσεων εργασίας, αντιμετώπιση της ανεργίας, τήρηση της πολύπαθης δεοντολογίας  κλπ κλπ  .
Δεν θα σας κουράσω  επαναλαμβάνοντας τα τετριμμένα και κοινώς αποδεκτά . Θα υπενθυμίσω  όμως  πως όλα τα ωραία λόγια  χρειάζεται  κάποια στιγμή να επιβεβαιώνονται  στην πράξη .
Και δυστυχώς λίγοι  συνδικαλιστές  μπορούν να ισχυριστούν  πως τίμησαν  τις ψήφους  που τους εμπιστεύθηκαν  οι συνάδελφοί μας .  Οταν  αποτέλεσαν  και αποτελούν  άρρηκτο  κρίκο  του μνημονιακού  πολιτικού και μιντιακού  συστήματος που οδήγησε  τη χώρα στο χείλος  του γκρεμού . Οταν  δέχτηκαν να γίνουν γρανάζια του συστήματος  καναλαρχών  και μεγαλοεκδοτών  και συνέπρατταν στην εξασφάλιση οικονομικής  και φορολογικής ασυλίας  τους .
Οταν συνεργάζονται  αγαστά  με τους προαναφερθέντες  όπως έδειξε  η συγκρότηση  του απερχόμενου Προεδρείου  της ΕΣΗΕΑ, όπως  έδειξε  η φαλκίδευση  της πρόσφατης ψήφου  μας στον ΕΔΟΕΑΠ , όπως δείχνουν  οι αμήχανες μουρμούρες  τους  για τους Ταγματάρχηδες .
Μια οφειλόμενη  εξήγηση ;  Γνωρίζετε  πως είχα εκλεγεί  με το ψηφοδέλτιο  της παράταξης  Δημοσιογραφική Συνεργασία . Διαφορές  αντιλήψεων,  σε μεθοδολογικά  ζητήματα για τον συνδικαλισμό,  αλλά  και  διαφορετικές απόψεις σε  πολλά  πολιτικά ζητήματα , μας οδήγησαν  σε πολιτισμένο  διαζύγιο. Σε  κάθε  περίπτωση  θα ξανασυναντηθούμε  αγωνιστικά  στα <μαγαζιά>  και στους δρόμους .
Ολοι μας  .
Με αγωνιστικούς  χαιρετισμούς  
Γιώργος  Φιλιππάκης
 
ΑΝΑΠΟΔΑ 
Μαϊ. 26, 2015

 

19 Μαϊ. 2015

 

Ξεμύτισαν και οι κρυμμένοι των μνημονιακών χρόνων και είπαν να κάνουν εκλογές, αλλά ο απολογισμός τους θυμίζει ΜΚΟ και φιλανθρωπικό – εξωραϊστικό σύλλογο και όχι σωματείο εργαζομένων.

Η συνήθης πρακτική του απερχόμενου Δ.Σ. ήταν σχεδόν αποκλειστικά το νομικό σκέλος των υποθέσεων, δηλαδή προσφυγές στην επιθεώρηση εργασίας και τα δικαστήρια, που προφανώς πρέπει να γίνονται, αλλά λόγω της φύσης τους είναι χρονοβόρες και συχνά αναποτελεσματικές, παρά το δίκαιο των υποθέσεων. Καμία συνολικοποίηση και κανένας συντονισμός των κινητοποιήσεων που όλες είχαν την ίδια μνημονιακή μήτρα γέννησης ακριβώς των ίδιων προβλημάτων. 

Δίπλα σε αυτά και οι κούτες με τα τρόφιμα, που «αξιοποιήθηκαν» από ορισμένους σαν «παροχή» για να ζητηθεί εκλογικό αντάλλαγμα στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Καμία έκπληξη, εκεί άρχιζε πάντα κι εκεί τελείωνε η συνδικαλιστική φτώχεια, ο εκχυδαϊσμός και η εκμετάλλευση της δύσκολης στιγμής των συναδέλφων  και ο μαυρογιαλουρισμός.

 

Εδώ και καιρό τα βασικό ζήτημα δεν είναι μόνο το «πλαίσιο αιτημάτων» (με το οποίο θα μπορούσαμε να βρούμε συγκλήσεις με πολλούς συναδέλφους), αλλά η λογική που τα διέπει. Αυτό ακριβώς είναι το «αγκάθι» για το οποίο αποφεύγουν να μιλήσουν, όσοι σας βομβαρδίζουν με ατελείωτα πλαίσια και αναρίθμητα αιτήματα & διεκδικήσεις.

Επιχειρούν να κρύψουν ότι στήριξαν όλες τις κυβερνήσεις που διέλυσαν τα πάντα στο εργασιακό – ασφαλιστικό τοπίο και επιχειρούν με μερικά σακουλάκια φακής στα πακέτα βοήθειας κι ένα κλείσιμο ματιού για εξασφάλιση θέσεων εργασίας, να υφαρπάξουν ψήφους και συνειδήσεις.

Όταν όλα κινούνται για την αποπληρωμή (στο πολλαπλάσιο φυσικά) ενός χρέους το οποίο δεν το δημιούργησε ο κόσμος της δουλειάς, τότε συνεχώς ο πήχης θα πέφτει όλο και πιο χαμηλά. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια και όποιος δεν την βλέπει, απλώς στρουθοκαμηλίζει.

Πυξίδα μας οι κινηματικές διεκδικήσεις (σε όλο το φάσμα της κοινωνίας) για διαγραφή του χρέους για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις που να προσφέρουν αξιοπρεπή διαβίωση, καλές εργασιακές συνθήκες, που μεταφράζεται σε προσλήψεις ανέργων, γιατί η υποστελέχωση παράγει υπερεντατικοποίηση για τους εργαζόμενους, ανεργία και φτώχεια για τους απολυμένους, «μαύρες τρύπες» στα ταμεία και copy paste«δημοσιογραφία», αφού η κρίση δημιουργεί φραγμούς για την έρευνα και την κοινωνική διάσταση της δημοσιογραφίας, αφήνοντας έδαφος στους «χορηγούς».

Στον αντίποδα, εγχειρήματα απολυμένων συναδέλφων για συλλογικά μέσα με αυτοδιαχειριστικό χαρακτήρα, προέρχονται βεβαίως από τη θέλησή τους είτε να μην φιμωθούν και να παράγουν δημοσιογραφικό προϊόν υψηλής ποιότητας και ευαισθησίας, καθώς και την εξασφάλιση των βιοτικών τους αναγκών, αλλά δεν αποτελούν στο σύνολό τους (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) οικονομικά βιώσιμες επιλογές, ειδικά στο περιβάλλον που επικρατεί.

Συνεπώς πρέπει να παραμείνει στην προμετωπίδα μας ο αγώνας για εξασφάλιση της μισθωτής εργασίας, των συμβάσεων, της αντιμετώπισης της ανεργίας, της υπεράσπισης των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, που παρά την κατάντια τους, πρέπει να επιχειρήσουμε να τις κάνουμε φιλόξενο τόπο για τους εργαζόμενους, ανοίγοντάς τες και για όσους μένουν αποκλεισμένοι από αυτές λόγω των αναχρονιστικών τους καταστατικών.

Όπως έδειξε και ο μακροχρόνιος αγώνας στην ΕΡΤ, τίποτα δεν πάει χαμένο και οι αγώνες μπορούν να δώσουν προοπτική στον κόσμο της δουλειάς.

Σε αυτό τον αγώνα δεν χωράνε λογικές συγκυβέρνησης με όσους υπήρξαν υπερασπιστές των μνημονίων, συγκάλυψαν τις ευθύνες κυβερνήσεων και εργοδοτών, οπισθοχώρησαν σε κρίσιμες μάχες, επέλεξαν αδίστακτα τη σύμπλευση με τους απολογητές του «μαύρου» στην ΕΡΤ και οργάνωσαν φιέστες με αυτούς, την ώρα που τα ΜΑΤ έξω από τη ΕΣΗΕΑ χτυπούσαν τους ανέργους και απλήρωτους που διαμαρτύρονταν.

Ήδη όσοι με αριστερό πρόσημο, κινήθηκαν σε τέτοιες τροχιές, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των επιλογών τους, αλλά αυτό αφορά τους ίδιους. Όπως έστρωσε ο καθένας θα κοιμηθεί.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην πιστεύουν και να μην περιμένουν «σωτήρες» που τους δίνουν υποσχέσεις και τους χαϊδεύουν τα αυτιά. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με τους όρους και το νομικό πλαίσιο με το οποίο γίνεται είναι κραυγαλέο παράδειγμα που πρέπει να οδηγήσει σε συμπεράσματα.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή και σε αυτές τις εκλογές διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων για να κινηθεί στη ρότα της σύμπλευσης με την κοινωνία και τις ανησυχίες της, για δημοσιογραφία στο πλευρό των «αδυνάτων» (που υπομένουν το bylling των δελτίων των 8) και όχι γραφείο Τύπου της τρόικας - «θεσμούς» τους λέμε τώρα- και μεγάλων επιχειρήσεων.

Άλλωστε σε όλες τις μάχες δώσαμε το παρόν. Πληγωμένοι, όπως όλος ο κλάδος από τις συνέπειες της κρίσης, αλλά όρθιοι και καθαροί χωρίς συμφωνίες και μοιρασιές κάτω από τραπέζι, ούτε στην ΕΣΗΕΑ, ούτε στον ΕΔΟΕΑΠ. Έτσι λέμε να συνεχίσουμε, αξιοποιώντας τη δύναμη που θα μας δώσεις με την ψήφο σου, αλλά κυρίως με τη συμμετοχή σου και μετά τις εκλογές.

Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος ertopen, υποψήφιος με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή    (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)

 


Περισσότερες πληροφορίες για την παράταξη "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή" και τις θέσεις μας μπορείτε να βρείτε στο μπλογκ μας 
http://protovouliagiatinanatropi.blogspot.gr/

ΑΝΑΠΟΔΑ
Μαϊ. 26, 2015

24 Μαϊ. 2015


 

Πρωτοβουλία

για την Ανατροπή

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ 3&4 Ioυνίου

Ψηφίστε

στηρίξτε

FINANCIAL CRIMES, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι 

Ησάπια γαλέρα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας συνεχίζει • Για να βγει ο λευκός καπνός του Αγώνα από τις στάχτες τους.

την πορεία της προς τον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα,

με πυξίδα τη σωτηρία των εργοδοτών-αφεντικών της. Και με

εμπόρευμα το κέρδος τους. Χιλιάδες δούλοι τραβούν καθημερινά

• Για να γκρεμίσουμε τη φυλακή του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ. Υποταγή και νέα Μνημόνια

το κουπί της, οι ατσαλάκωτοι χαρτογιακάδες τους βρίζουν και τους

μαστιγώνουν ασταμάτητα και οι καπετάνιοι πετούν διαρκώς στη θά- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έθαψε πρόωρα το “τόμαχοκ” του πο-

λασσα, ως έρμα, όσους θεωρούν περιττούς ή ενοχλητικούς. Κι όσο λέμου, το οποίο άλλωστε ποτέ δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποι- προχωρά η γαλέρα, ξερνά ολοένα περισσότερα ψέμματα, ευρωλα- ήσει. Στις 20 Φλεβάρη, έδωσε όρκο να συνεχίσει τα “καλώς καμω- γνεία, καθεστωτική προπαγάνδα και εμετική συκοφαντία. μένα” (δηλαδή το 70% τουλάχιστον...) των ληστών και εγκληματιών

ANCIAL CRIMES, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, α

Για ξεκούραση και αμοιβές ούτε λόγος – ίσα-ίσα να επιβιώνουν, για να βγάζουν τη δουλειά. Ένας-ένας, περνούν από το πάνω κατά- στρωμα και υπογράφουν το χαρτί για την άγρια και χωρίς όρους εκμετάλλευσή τους. Χωρίς καμία ασφάλεια οι περισσότεροι – άμα αρρωστήσουν πάνε χαμένοι. Αυτοί που κάτι τους έχει απομείνει από τη λαμπρή εποχή των ένδοξων πειρατών, το βλέπουν να χάνε- ται μέρα με τη μέρα. Και τρέχουν οι περισσότεροι, σαν ανθρωπο- φάγα αρπακτικά, να πετάξουν κι άλλους στη θάλασσα, για να γλι- τώσουν και να παραμείνουν θλιβερές ορντινάντσες.

Πέρα στη στεριά, κάποιοι απόμαχοι ή βολεμένοι, απόμαχοι συνδι- καλιστές ή επαγγελματίες μεσάζοντες, κάθονται στα στεγνά τους γραφεία και μοιρολογούν. Γράφουν κιτάπια, στέλνουν συλλυπητήρια, μοιράζουν μερικά συσσίτια, φωνάζουν με τους τηλεβόες τους προς τον ουρανό. Πού και πού συναντάνε τους ιδιοκτήτες της γαλέρας και τους ζητάνε να δείξουν λίγο έλεος – κι εκείνοι, τους μοιράζουν λίγο αψέντι κακής ποιότητας, τους χτυπούν στην πλάτη και τους στέλνουν πίσω, μαζί με τις εντολές που πρέπει να εκπληρώσουν.

Άμα θες τούτη την ιστορία να τη διαβάσουν και να τη ζήσουν και τα παιδιά και τα εγγόνια σου, σταμάτα εδώ – σίγουρα θα βρεθεί κα- λοθελητής να τους τη διηγηθεί. Αλλιώς προχώρα και πάρε την από- φασή σου: Στείλε στην ανακύκλωση τούτη τη σάπια και βρόμικη γα- λέρα, στείλε στον αγύριστο τα αφεντικά και τους επιστάτες τους!

Να είσαι εκεί στο ραντεβού των εκλογών,

στις 3 και 4 Ιούνη

• Για να δώσουμε λόγο και βήμα στην Ανατροπή.
• Για να τους μπούμε βαθιά μέσα στο ρουθούνι.
• Για να μην μπορούν να κρυφτούν ποτέ ξανά.
• Για να «κάψουμε» τις αντιδραστικές συμπαιγνίες στην ΕΣΗΕΑ.

που έδιωξε κακήν-κακώς ο λαός και να τιμήσει τις δεσμεύσεις τους

• Για να σπάσουμε το απόστημα των Μνημονίων και των υπηρε- τών τους.

Πρωτοβουλία για την Ανατ

λοιδωρούν τρέμοντας μη βρεθούν στη θέση τους, οι επιστάτες τους

προς τους τοκογλύφους και δυνάστες, μιας και “το κράτος έχει συ- νέχεια”. Άλλαξε ρούχα και όχημα, αλλά βαδίζει στον δρόμο τους, προς την ίδια κατεύθυνση: τα πλεονάσματα, την ανταγωνιστικότη- τα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την πληρωμή των γραμματίων προς τους κομπογιαννίτες πιστωτές, την αφαίμαξη του λαού.

Ακόμη και οι “νέες” συνταγές που μας παρουσιάζει και μας σερ- βίρει, συχνά αποτελούνται από ληγμένα υλικά. Από ανθρώπους των παλιών καθεστώτων που καταλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά, ως γραμματείς και φαρισαίοι στην “κυβέρνηση της Αριστεράς”. Από ιδεολογήματα και συμπεριφορές που μυρίζουν συντηρητισμό και αντίδραση. Από ενδιάμεσους και λαμόγια που αναδείχτηκαν σε άλ- λες εποχές και συνεχίζουν να γράφουν σελίδες διαπλοκής. Από... Ταγματάρχες που αναλαμβάνουν να διευθύνουν την ενημέρωση προς το λαό.

Είναι γεγονός ότι ολοένα περισσότεροι “στρατιώτες” δυσφο- ρούν. Διαμαρτύρονται. Ορισμένοι βρίζουν. Μα δεν τολμάνε. Το βή- μα παραπέρα τους μοιάζει επικίνδυνο. Θαρρούν, ακόμη και τώρα, πως η πορεία μπορεί να αλλάξει. Ίσως και κάποιοι από τους στρα- τηγούς. Και γι’ αυτό συνεχίζουν, με τις αυταπάτες να συναγωνίζον- ται την απογοήτευση.

Μπροστά σε όλα αυτά, ο αντίπαλος είναι φυσικό να αποθρασύ- νεται. ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, Σόιμπλε και Ντάιζελμπλουμ, Μέρκελ, Ολάντ και Ρέντσι, βλέποντάς τους να δειλιάζουν, να ζητάνε ελεη- μοσύνη, να τσακώνονται μεταξύ τους και να δηλώνουν έτοιμοι να παραδοθούν, με μόνη προϋπόθεση να μην υποχρεωθούν να γονα- τίσουν, γίνονται αδίστακτοι και αιμοβόροι. Τα θέλουν όλα και τα θέ- λουν τώρα, επιδιώκουν ταπείνωση και παραδειγματισμό, ώστε κα- νείς, ποτέ πια, να μη διανοηθεί να σηκώσει κεφάλι. 

Το κερασάκι στην τούρτα: η «νέα» ΕΡΤ

Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, η νομοθετική ρύθμιση για την «επανίδρυση» της ΕΡΤ και ο ορισμός της νέας της διοίκησης απο- τέλεσε τη χαριστική βολή στις αυταπάτες ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πάει κόντρα στο σύστημα της εξουσίας, να τιμήσει τους αγώνες των εργαζομένων, να βάλει τα θεμέλια για μια πραγματικά ανεξάρτητη, κοινωνικά ελεγχόμενη, αντικειμενική και πλουραλιστι- κή δημόσια τηλεόραση.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το «μαύρο», τα όσα συμβαίνουν δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν ως έγκλημα και προδοσία. Τόσο απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες οι οποίοι βγήκαν στους δρό- μους, μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής,

στην ΕΡΤ-3 στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες περιφερειακούς σταθμούς. Όσο και για τους εκατοντάδες ηρωικούς εργαζόμενους, που αρνήθηκαν να υποταχτούν, έμειναν αποφασισμένοι στις επάλ- ξεις, κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα και απέδειξαν εμπρά- κτως ότι ένα διαφορετικό μοντέλο ενημέρωσης και δημόσιας τηλε- όρασης είναι όχι απλώς υπαρκτό, αλλά και απολύτως εφικτό.

Κι όμως. Απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, η κυβέρ- νηση ουσιαστικά έφερε ένα νόμο με τον οποίο απλώς αλλάζει το όνομα – από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ – εξισώνει αγωνιστές και «νενέκους», δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα των απολυμένων και τους φοράει «καπέλο» έναν άνθρωπο βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα της δια- πλοκής, των ιδιωτικών συμφερόντων και, εκτός όλων των άλλων, υπέρμαχο του πραξικοπήματος της 11ης Ιουνίου 2013!

 

Η υποταγή οδηγεί στην καταστροφή. Ο αγώνας γεννά την ελπίδα

Μπορούμε, άραγε, να αλλάξουμε κάτι απέναντι σε αυτό τον πανίσχυρο συρφετό που λυμαίνεται τα ΜΜΕ; Υπάρχει ελπίδα ή μήπως πρέπει να υποταχθούμε μια ώρα αρχύτερα και όποιος και όσο αντέξει; Μας έχει απομείνει δύναμη και όπλα στη φαρέτρα μας ή είμαστε από χέρι καμμένοι και χαμένοι;
4 Μπορούμε – αρκεί να το θελήσουμε!

4 Μπορούμε – αρκεί να το πιστέψουμε!

4 Μπορούμε – αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε δίκιο!

4 Μπορούμε – αρκεί να θυμηθούμε πως είμαστε οι πολλοί!

4 Μπορούμε – αρκεί να ξέρουμε πως τίποτα δεν χαρίζεται, όλα καταχτιούνται!

Μεγαλοεκδότες, καναλάρχες και κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει με επιτυχία την τακτική του κατακερματισμού και της συκοφάντησης. Εμείς μπορούμε και οφείλουμε να απαντήσουμε οικοδομώντας μια νέα ενότητα στη βάση – δη- μοκρατική, ακηδεμόνευτη, ριζοσπαστική, αγωνιστική, ανατρεπτική. Απέναντι στις συντεχνιακές και καθεστωτικές λογικές, να αντιτάξουμε τη δύναμη της αλήθειας και των πολλών, τη δύναμη που μας δίνει το γεγονός ότι δημοσιο- γράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είμαστε σάρκα από τη σάρκα της κοινωνίας και όχι εχθρός της.

Αγωνιζόμαστε για

Το δικαίωμά μας στη δουλειά

Αξιοπρεπείς μισθούς, χωρίς μπλοκάκια και μαύρα

Συλλογικές συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και παροχές υγείας για όλους

Άμεση ένταξη στην ΕΣΗΕΑ
και πλήρη κάλυψη των συναδέλφων μας σε όλα τα Μέσα
και ειδικά στο Διαδίκτυο

Αποφασιστική και άμεση ενίσχυση των ανέργων, κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών

Ένα κλάδο-Ένα συνδικάτο- Ένα ταμείο

Αντικειμενική ενημέρωση

για την κοινωνία Διαγραφή του χρέους

Λέμε όχι

στα παλιά και νέα Μνημόνια, στους ευρωμονόδρο- μους, τους “θεσμούς” και τις τρόικες

στη συνέχιση των απολύσεων, των εξευτελιστικών αμοιβών και της «γαλέρας» στα ΜΜΕ

στη γαλάζια, ροζ και πράσινη «συγκυβέρνηση» που επιχειρείται να επιβληθεί στον κλάδο

στο πραξικόπημα στον ΕΔΟΕΑΠ,
τη μετάλλαξή του σε επαγγελματικό Ταμείο
και τη μετατροπή της κοινωνικής μας ασφάλισης σε κερδοσκοπική μπίζνα

στον αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων μας από τις ενώσεις και την ασφάλιση

Απαιτούμε

Να μας γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ

Να πληρώσουν κράτος και εργοδότες τα χρέη τους και το κόστος της κρίση

Μια αυτοδιαχειριζόμενη και

ελεγχόμενη από την κοινω-

νία ΕΡΤ, με βάση τις προτά-

σεις των εργαζομένων που

αγωνίζονται ηρωικά επί δύο

χρόνια – όχι ένα κακέκτυπο

του παλιού κυβερνητικού

φερέφωνου ή της ΝΕΡΙΤ

Πρωτοβουλία

στην πληρωμή δόσεων προς τους μαυραγορίτες δανειστές με τα διαθέσιμα των Ταμείων μας

για την Ανατροπή

στην επιχείρηση μαζικής εξαγοράς ψήφων ανέργων από το «ιερατείο» της ΕΣΗΕΑ

ληλης και ασύμβατης απα- σχόλησης σε ΜΜΕ, δημόσια

FINANCIAL CRIMES, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι

στην απροκάλυπτη μετατροπή των ΜΜΕ και ιδιωτικά, και σε γραφεία

σε μέσα προπαγάνδας από τα κέντρα εξουσίας

τύπου

 

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

FINANCIAL CRIMES, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι