Εκτακτη Επικαιροτητα

Αυγ. 11, 2021
ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ «ΚΑΙΝΕ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Ξορκίζουν τώρα το δόγμα Χαρδαλιά
οι πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ μήπως και σωθούν
Συνεντεύξεις τύπου δια αλληλογραφίας, χειραγώγηση της ενημέρωσης «σπρώχνοντας» εκατομμύρια ζεστό χρήμα σε εκδότες , καναλάρχες και διαφημιστές καλλιεργώντας επικοινωνία του φόβου από το 2020 με το που άρχισε η πανδημία, εφαρμόζει η Κυβέρνηση, με κολαούζους τους 6 πρόθυμους στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Με δύο κυρίως πρόσωπα παίζεται το έργο ένα καθηγητή που πρόλαβε και βγήκε νωρίς από το κάδρο και ένα χαρδαλιά που συνέχισε στον ίδιο ρόλο και με τις φωτιές!... Στόχος τους να εμπεδώσουμε την ατομική ευθύνη μας αλλά να τους χρωστάμε και χάρη που καίγεται μόνο το δάσος και το σπίτι μας!...
Στην μία περίπτωση η πολιτική ευθύνη διαχέεται πίσω από το εμβόλιο. Στην άλλη όμως η φωτιά έτσι κι ανάψει και φουντώσει ,τα καίει ΟΛΑ: Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, και δεν μένει τίποτα όρθιο Δέντρα , σπίτια, υποδομές το βιός του καθενός ΤΟ ρεύμα κόβεται και η βρύση δεν στάζει…
Την εξ αποστάσεως και δια αλληλογραφίας ενημέρωση με το δόγμα Χαρδαλιά που ανέχεται σχεδόν δύο χρόνια η σύμπραξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει καταγγείλει με επανειλημμένες ανακοινώσεις της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.
Η εικόνα τώρα με την Αττική μια βδομάδα στις φλόγες, την κάπνα και τα αποκαΐδια να πνίγουν την Αθήνα και στην Εύβοια και την Πελοπόννησο ο κόσμος να μπαίνει στις βάρκες για να σωθεί, πώς να μην είναι συνέχεια πρώτο θέμα παντού.
Με μπροστινό τον δήθεν….. σκληρό της πολιτικής προστασίας, το επιτελικό κράτος πήγε κι αυτή την φορά να παίξει το χαρτί της επικοινωνίας όπως και στην πανδημία. Συνηθισμένος αυτός, όλο το τελευταίο διάστημα από τις συνεντεύξεις μαϊμού, τα έβαλε με τους δημοσιογράφους που …τόλμησαν να του κάνουν ερωτήσεις γιατί απλώς ήθελαν να κάνουν την δουλειά τους . Και οι συνάδελφοι- με το δίκιο τους -ξεσηκώθηκαν και άρχισαν τις καταγγελίες.
Οι εργοδοτικές και κυβερνητικές πλειοψηφίες στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ όμως τα χρειάσθηκαν. Αυτοί που είχαν συμφωνήσει σε ΟΛΑ με την κυβέρνηση δηλαδή να μην κυκλοφορούν όλοι οι δημοσιογράφοι με το lock-down, να βγαίνουν εφημερίδες και δελτία ειδήσεων με συντάκτες-φαντάσματα (αναστολή εργασίας), να μην κυκλοφορούν ελεύθερα οι δημοσιογράφοι δηλώνοντας ότι δεν ισχύουν οι ταυτότητες τους, τώρα καταγγέλλουν τους χορηγούς τους στην κυβέρνηση μήπως και σωθούν.
Μέχρι και συνελεύσεις και αρχαιρεσίες ηλεκτρονικά μεθοδεύουν με συνοπτικές διαδικασίες, για να πάρουν μέρος ΜΟΝΟ όσοι τους έχουν απομείνει και να μην βγουν στο φώς σκάνδαλα στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Το αποκορύφωμα όμως είναι ότι στη δολοφονική επίθεση κατά των συναδέλφων του Open, οι τραμπούκοι έριχναν γροθιές αλλά η πλειοψηφία των 6 στο ΔΣ με μια ανακοίνωση σούπα, εξέφρασε απλώς τον... προβληματισμό της!..
09/08/2021
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
ΠΗΓΗ## Ked Press
 
ΑΝΑΠΟΔΑ
Αυγ. 4, 2021

 

ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
Φωτιά στην Βαρυμπόμπη αλλά και αυξήσεις 30% στο ηλεκτρικό
Γράφει ο Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης
Δεκέμβρης 1998 στο Κρυονέρι , μια ανάσα από την Βαρυμπόμπη.
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ στήνουν 4 πυλώνες για λειτουργήσει η Τρίτη γραμμή Βορρά-Νότου 450 ΚV που από τότε, μαζί με το Εθνικό Σύστημα Ελέγχου( Κέντρο Κατανομής Φορτίων) στον Άγιο Στέφανο ,κρατάνε το σύστημα ηλεκτροδότησης και δεν πέφτει. Προηγήθηκε βέβαια γενικό μπλάκ –άουτ τον Μάρτιο του ιδίου χρόνου, που έφερε τις τοπικές αντιδράσεις απέναντι στη γενική κατακραυγή της κοινής γνώμης και το έργο που καθυστερούσε γι αυτό το λόγο από το 1987, προχώρησε.
Έμειναν όμως οι μετασχηματιστές σε διάφορες κολώνες. Οι εκρήξεις σε όλο το μήκος του δικτύου κάθε τόσο ( με ιδιαίτερη αύξηση από το 2018 μέχρι σήμερα) αναδεικνύουν το πρόβλημα αλλά φαίνεται πρέπει πρώτα να σκάσουν για να αποδειχτεί ότι «έφαγαν τα ψωμιά τους».
Αύγουστος 2021 στην Βαρυμπόμπη, μια ανάσα από το Κρυονέρι.
Οι κάτοικοι μετράνε δυο εκκωφαντικές εκρήξεις από τις κολώνες (Πριν την φωτιά, μαζί με την φωτιά θα φανεί). Αλλά διοίκηση και Κυβέρνηση τρέχουν να κρυφτούν αμέσως πίσω από ακραία καιρικά φαινόμενα!..
Η ΔΕΗ δεν διαθέτει μετασχηματιστές από δω κι από κει, λέει το golden boy του ρεύματος.
Κρύβει βέβαια -και δεν ντρέπεται- ότι η ΔΕΔΔΗΕ που διαχειρίζεται το δίκτυο ( με τους μετασχηματιστές ) είναι μέχρι στιγμής 100% θυγατρική της ΔΕΗ και είναι η παλιά γενική διεύθυνση διανομής, ενώ ο ΑΔΜΗΕ ( μόνο το 51% μένει ακόμη στα χαρτιά για το Δημόσιο ενώ έχουν λόγο Κινέζοι κα άλλοι) είναι η παλιά γενική διεύθυνση μεταφοράς της ΔΕΗ. Και όπου να ναι βγαίνουν όλα στο σφυρί.
Και στις δυο εταιρίες ευτυχώς που έχουν μείνει ακόμη οι τεχνικοί από την παλιά ΔΕΗ και κάπως μαζεύτηκε η κατάσταση στη Σταμάτα την Ροδόπολη,σ την Βαρυμπόμπη, στην Εύβοια αλλά είναι κοινό μυστικό ότι οι εργολάβοι όπου να ναι παίρνουν και τα ρέστα. Τώρα λοιπόν είναι που έρχονται τα δύσκολα.
Ευτυχώς βέβαια που είναι στα αζήτητα ( ακόμη) οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και κάποιες δούλεψαν ως ψυχρή εφεδρεία του συστήματος ηλεκτροδότησης, γιατί φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες καλύπτουν και με το ζόρι, κάτω από το 3% τα 12000 MW όπου έχει εκτοξευθεί η ζήτηση ηλεκτρισμού λόγω του καύσωνα.
Αλλά μέσα στο μπουρλότο , μια το ένα μια το άλλο, έρχεται τώρα και αύξηση στο ρεύμα μέχρι και 30% που συμπαρασύρει προ τα πάνω και συν-εισπραττόμενες επιβαρύνσεις ( μεταφορά, ΑΠΕ, νησιά κλπ) στους λογαριασμούς του ρεύματος.
Πιέζουν γι αυτό ιδιώτες πάροχοι ,ο ΑΔΜΗΕ, σιγοντάρει η διοίκηση της ΔΕΗ και από την θερμοπληξία πάμε ολοταχώς στην ηλεκτροπληξία…
ΥΓ: 1. Η αφετηρία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ήταν η απόπειρα που έκανε ο Μητσοτάκης Α το 1990, με το σύστημα ΒΟΟΤ και τον φίλο του επενδυτή που είχε κάνει λεφτά με γαρίδες και κατεψυγμένα.
2.Το ρεύμα τώρα είναι πλέον ΙΧ. Και αποτελεί … «έργο» τριών διαδοχικών κυβερνήσεων.
πηγη## Ked press
 
AΝΑΠΟΔΑ

 

 
Αυγ. 10, 2020

Στην προσπαθεια μας να συμπαρασταθουμε στον φιλο λαο του Λιβανου και μετα απο την επικοινωνια μας με την Πρεσβεια του Λιβανου σχετικα με τα προβληματα που προεκυψαν   απο την καταστροφικη - θανατηφορα εκρηξη μας εστειλαν ενα καταλογο με τις αμεσες αναγκες που εχουν.

 

  .
 

Αγαπητοί,

 

Mετά την άνευ προηγουμένου και θανατηφόρα έκρηξη που έπληξε το λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020 και τις καταστροφικές συνέπειές σε ζωές, σε ακίνητα, σε βασικές προμήθειες τροφίμων και στο περιβάλλον, η Βηρυτός ανακηρύχθηκε πληγείσα πόλη.

Προκειμένου να μετριαστεί ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής σε όλα τα επίπεδα, απαιτείται ένα ευρύ φάσμα ανθρωπιστικής βοήθειας και υποδομής, που αναφέρονται παρακάτω:

- Iατρική βοήθεια και υλικό για τη θεραπεία των τραυματιών και εκείνων με κατάγματα και εγκαύματα, καθώς και όλες τις προμήθειες για χειρουργικές και ιατρικές επεμβάσεις

- Προμήθεια βασικών προϊόντων όπως σιτάρι και αλεύρι και δημητριακά και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες

- Οικοδομικό υλικό, δεδομένης της κλίμακας των ζημιών στην υποδομή και στις δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, όπως αλουμίνια, τζάμια και ξυλεία.

- Προμήθειες και εφόδια για την ανακατασκευή και τον εξοπλισμό του ζωτικού λιμανιού της Βηρυτού, επιτρέποντάς του να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το συντομότερο δυνατό, δεδομένης της σημασίας του στην παροχή των βασικών αναγκών στην εξαντλημένη λιβανέζικη οικονομία.

Επισυνάπτουμε:

  • Λίστα με τις επείγουσες πρώτες ύλες
  • Λίστες με τα επείγοντα φάρμακα
  • Δείγμα Packing List να συμπληρωθεί σε 2 αντίτυπα.
  • διεύθυνση της αποθήκης που θα φιλοξενίσει τα προίοντα μέχρι την αποστολή τους στο Λίβανο με Cargo ή Container, με προορισμό το Λιβανέζικο Στρατό.

Σας ευχαριτούμε εκ των πρωτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτε να προσφέρεται.

 

 

Dear Ms/Mr,

 

Following the unprecedented and deadly explosion that struck the port of Beirut on August 4, 2020 and the devastating effects on lives, real estate, basic food supplies and the environment, Beirut was declared a devastated city.

In order to mitigate the impact of this disaster at all levels, a wide range of humanitarian aid and infrastructure is required, listed below:

- Medical assistance and material for the treatment of the wounded and those with fractures and burns, as well as all supplies for surgery and medical operations

- Supply of basic products such as wheat and flour and cereals and canned food, in order to help those affected

- Building material, given the scale of damage to infrastructure and public and private property, such as aluminum, glass and wood.

- Supplies and supplies for the reconstruction and equipment of the vital port of Beirut, allowing it to be fully operational as soon as possible, given its importance in providing the basic necessities to the depleted Lebanese economy.

Please find attached the requirements:

- List of emergency assistance aid

- Lists of medical supplies needed

- Sample Packing List to be completed in 2 copies (copy to be resent to embassy via email)

- address of the warehouse that will host the products until their shipment to Lebanon by Cargo or Container, destined for the Lebanese Army.

 

We thank you for your help.

 

 

Food items 

Sugar Rice Oil Lentil Beans Chickpeas Powder Milk Powder Milk for babies Canned meat Other canned food Pasta Wheat (specs attached) Flour 

EMERGENCY ASSISTANCE NEED 

Building material 

Aluminum rolls (can be made in profiles locally) 

and / or Aluminum profiles Glass for aluminum windows and doors Paint Wooden Doors Accessories for doors Accessories for Aluminum windows and doors False Ceiling Electrical wires and supplies Gypsum boards Plumbing and sanitary supplies 

Medical front 

Medical supplies Medical supplies for Corona 

Cancer Medicine All type of Medicines 

Other needs to restaure operations in the Ministries 

IT equipments (servers, storage;PCs, printers...) Furniture (will be defined later) 

Electricity Network 

Achrafieh Substation (assessment of damages 

under way by EDF) 

Proposals for rebuilding: 

The Port The silos Sectors in Beirut and it suburbs EDL Building 

Notes: 

A large part of our medical supplies and drugs inventory were destroyed in the blast Repairing windows and doors and houses need to completed before the rain season A number of Ministries are very badly damaged Other requirements might be defined later on 

Detail medical. 

- Nintedanib - 100mg - Palbociclib - Abemaciclib - Irinotecan - Bortezomib - 3.5mg - Tamoxifen (citrate) - 10mg - Anastrozole - 1mg - Letrozole - 2.5mg - Exemestane - 25mg - Filgrastim - BCG - Mycophenolate mofetil - 500mg - Abatacept - 250mg - Alemtuzumab - 12mg/1.2ml - Baricitinib - Etanercept - Infliximab - 100mg - Adalimumab - 40mg/0.4ml 

Ustekinumab - Tocilizumab - Ciclosporin 

Ministere de la Santé publique Chat du Département Pharmaceutique 

Dr Colette Raïdy 

- Tacrolimus - 5mg - Thalidomide - Methotrexate - Lenalidomide - Dimethyl Fumarate 

- Zoledronic acid ANASTHESIQUES: 

- Isoflurane - Sevoflurane - Propofol - 1% - Bupivacaine HCI - Lidocaine (HCI) - 1% 

ANALGESIQUES: 

- TRAMADOL INJECTABLE - PARACETAMOL INJECTABLE 

ANXIOLITIQUES: 

ALL 

Silver sulfadiazine - 1%(FLAMAZINE) 

Ministère de la Santé publique Chef du Département Pharmaceutique 

a Colette Raïdy 

- Vincristine sulfate - 1mg/ml - Vinorelbine - Etoposide - 100mg/5ml - Paclitaxel - 300mg/50ml - Docetaxel - 80mg/4ml - Cisplatin - 50mg/50ml - Doxorubicin HCI (ALL DOSES) - Carboplatin (ALL DOSES) - Oxaliplatin (ALL DOSES) - Rituximab - 100mg/10ml - Trastuzumab - 440mg - Bevacizumab - 100mg/4ml - Nivolumab - 100mg/10ml - Pembrolizumab - 100mg/4ml - Blinatumomab - 35mcg - Avelumab - 200mg/10ml - Imatinib - 400mg - Erlotinib (HCI) - 100mg - Dasatinib - Crizotinib - 250mg - Ruxolitinib 

Ministre de la Santé publique Chef du Département Pharmaceutique 

Defeulette Raidy 

- Dexamethasone INJECTABLE - Methylprednisolone sodium INJECTABLE 

-ANTIBIOTIQUES 

- Piperacillin (sodium), Tazobactam (sodium) - Cefuroxime INJECTABLE - Cefotaxime (sodium) - 1g - Ceftriaxone (sodium) - Meropenem - 1g - Ciprofloxacin - 400mg/200ml - Vancomycin (HCI) - 500mg - Fluconazole - 2mg/ml 

Human immunoglobulin (ALL DOSES) 

- VACCINS( ALL) 

ONCOLOGY - Dacarbazine - 200mg - Fluorouracil - 1000mg/20ml - Cytarabine - 100mg/5ml 

Ministère de la Santé publique Chef du Département Pharmaceutique 

Or. Colette Raidy 

LIST OF URGENT DRUGS - INSULIN: All kind of insulin (Insulin glargine, 

Insulin human) -ANTICOAGULANTS 

- Enoxaparin sodium (lovenox, fraxiparine...) - Tranexamic acid (EXACYL) - Fibrinogen - Coagulation Factor VIII (ALL DOSES) - Moroctocog alfa - Von Willebrand Factor Coagulation Factor 

VUI(ALL DOSES) Erythropoietin recombinant human (ALL DOSES) 

DIVERS - Dobutamine (HCI) - Adrenaline - 1mg/ml - Ephedrine HCI 

Mariglere de la Santé publique Cheldu Département Pharmaceutique 

Dr Colette Raidy 

Name (óvoua) Organisation: (etalpeia) 

Address: Διεύθυνση 

Tel: email: 

Item* 

Description 

Quantity 

medical 

food 

(*) Medical, Food supplies, Building materials, 

o location 

ΖΗΝΩΝΟΣ 

I TOMONOIA 

OMONOIA 

ΚΟΛΩΝΟΥ και 

ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ 

AYKOYOY 

- ΠΕΙΡΑΙΩΣ και 

ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 

« ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ του 

MENANAPOY 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 

28 

ΑΘΗΝΑΣ 

ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 

ΠΛΑΤΕΙΑ 

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Επικούρου 28, Αθήνα, Τηλ./Φαξ: 210 3240063

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

 

Ιουλ. 6, 2020

Ενα ακομα παιδι νεκρο στην Μορια .

Λεπτομεριες συντομα. 

Αναποδος

Φεβ. 22, 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Συμφωνα με πληροφοριες το ονομα του οδηγου που παρεσυρε και σκοτωσε τον μοτοσυκλετιστη στη Γλυφαδα ειναι    Κ. Κουκουλοματης. 

Τα υπολοιπα στοιχεια θα τα αποκαλυψουμε αργοτερα.

ΑΝΑΠΟΔΑ