Ιουν. 24, 2016

Αποχωρει ο Καμερον.....μετα την εκβαση του δημοψηφισματος

Κάμερον: Επιθυμία μου είναι να ακολουθήσει μια νέα ηγεσία τον Οκτώβριο - BINTEO

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε διάγγελμά του μετά την έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος και τη βούληση του βρετανικού λαού να αποχωρήσει από την ΕΕ γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

«Επιθυμία μου είναι να ακολουθήσει μια νέα ηγεσία τον Οκτώβριο», σημείωσε χαρακτηριστικά,  υπογραμμίζοντας ότι δεν θεωρεί σωστό να παραμείνει «ο καπετάνιος που θα οδηγήσει τη χώρα στον επόμενο προορισμό της».

«Αυτή δεν είναι μια απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία, αλλά πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να υπάρξει μια περίοδος σταθερότητας και μετά η νέα ηγεσία», πρόσθεσε.

Επιπλέον τόνισε ότι «το σωστό είναι ένας νέος πρωθυπουργός να πάρει την απόφαση για την ημερομηνία ενεργοποίησης του άρθρου 50, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης από την Ε.Ε.». Ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα παραστεί κανονικά στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Όσον αφορά στις αλλαγές που θα επέλθουν μετά της έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να διασφαλίσω  όλες τις αγορές και τους επενδυτές ότι η οικονομία τηςΒρετανίας  παραμένει ισχυρή. Θα ήθελα επίσης να διασφαλίσω και τους Βρετανούς που ζουν στις Ευρωπαϊκές χώρες και τους Ευρωπαίους πολίτες που ζουν εδώ ότι δεν θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές στις συνθήκες αυτές».

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

πηγη##enikos.gr

ΑΝΑΠΟΔΑ