ΠΟΣΠΕΡΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Φεβ. 10, 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ «ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ» ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                                 Παρασκευή,10/02/2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ «ΜΑΥΡΟ»
ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ 
«ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ» ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ 
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
 
Με τον μισό ποινικό κώδικα κατηγορείται ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ο οποίος καλείται να παρουσιαστεί στις 24/02/2020 ενώπιον του Θ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών  προκειμένου να δικαστεί για το «κατ΄ εξακολούθηση τελεσθέν  έγκλημα της λειτουργίας  του ραδιοφωνικού σταθμού 106,7 FM ΕΡΤ-OPEN RADIO, χωρίς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης η λειτουργίας». 
 
Όπως φαίνεται αποπειράται η «επικαιροποίηση», της προεκλογικά διατυπωμένης σε ανακοίνωση της ΝΔ απόφασης του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού, ότι δηλαδή «στη νέα ακομμάτιστη ΕΡΤ που είναι αποφασισμένη να επανιδρύσει η ΝΔ, προφανώς δεν θα έχουν καμία θέση οι πάσης φύσεως Καλφαγιάννηδες και οι συμβασιούχοι κομματικοί γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Πέρασαν λίγες εβδομάδες λοιπόν, από τότε που υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας σε εντολοδόχους του «συνδικαλιστές» τους διαβεβαίωνε, ότι σύντομα θα πάρουν ένα «δωράκι» που θα τους ευχαριστήσει και θα τους βοηθήσει στην …αποστολή τους.
Το «δωράκι» αυτό δεν στάλθηκε φυσικά από το γραφείο του, αλλά από την Εισαγγελία  Πρωτοδικών Αθηνών  με τη μορφή «κλητηρίου θεσπίσματος» εναντίον  του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ .
 
Πόσο τυχαίο είναι ότι στο δικόγραφο που ήλθε στα χέρια μας πριν λίγες ημέρες υπάρχει χειρόγραφη σημείωση : «Όπως προσδιορισθεί ταχέως»… και προσδιορίσθηκε.
 
Στην πραγματικότητα  το «έγκλημα»  του προέδρου  της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι  η
άρνηση να προσκυνήσει ο ίδιος και το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά ΜΜΕ τα «θέλω» της  διαπλεκόμενης εξουσίας  και να υποκύψει στις άνομες και αντεργατικές επιθυμίες εκείνων που ήθελαν και θέλουν  την  ΕΡΤ  κλειστή  ή …περίπου  κλειστή και τους εργαζόμενους παθητικούς δέκτες της  μοίρας τους.
 
Ο Καλφαγιάννης είναι «εγκληματίας» γιατί αν και γνώριζε τι θα επακολουθούσε, δεν υπέκυψε ούτε στην τρομοκρατία των πραξικοπηματιών  του «μαύρου»  της συγκυβέρνησης  Σαμαρά – Βενιζέλου, γιατί  αρνήθηκε  να απαρνηθεί τον συνδικαλιστικό του ρόλο και να γίνει κλακαδόρος των εκάστοτε «ισχυρών», γιατί δεν πούλησε την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους συναγωνιστές του, γιατί δεν πούλησε τα μαλάματα του αγώνα των εργαζόμενων στους παλιατζήδες της κάθε εργοδοτικής η κυβερνητικής εξουσίας εξαργυρώνοντάς τα με δόξα, στήριξη και φράγκα.
 
Είναι «εγκληματίας» ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ γιατί δεν υπέκυψε και δεν υποκύπτει στις οργανωμένες  επιθέσεις λάσπης εναντίον του και εναντίον της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά ΜΜΕ γιατί δεν σταμάτησε να διεκδικεί και να κερδίζει, ακόμα και για εκείνους που παραπλανήθηκαν από τους πεμπτοφαλαγγίτες του συστήματος και του νενέκους «συνδικαλιστές».  
 
Τα καθεστώτα που υπηρετούσαν και υπηρετούν την διαπλοκή, ήθελαν και θέλουν να χειραγωγήσουν και να διαλύσουν την ΠΟΣΠΕΡΤ που ήταν και είναι εμπόδιο στα άνομα σχέδιά τους και ο μόνος  τρόπος για να το καταφέρουν  ήταν και είναι να φύγει από τη μέση ο πρόεδρός της καταλογίζοντάς του κατά καιρούς και δήθεν ποινικές ευθύνες.
 
Προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν, να τον εξοντώσουν ηθικά και ψυχικά, η δολοφονία χαρακτήρων σε ημερησία διάταξη για να τον απαξιώσουν με τόνους λάσπης στα μάτια των  συναδέλφων του, να τον συνταξιοδοτήσουν αναγκαστικά  κι αφού έσπασαν τα μούτρα τους  παντού, χρησιμοποιούν τώρα το όπλο της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής του δράσης και επενδύουν στην πολιτική του δίωξη.
 
Ιστορικό :
Μετά από καταγγελία του γνωστού Παπαουλάκη της ΕΕΤΤ (ήταν αυτός που κατέβασε στις 11 Ιουνίου 2013 τους πομπούς της ΕΡΤ κατ’ εντολή της τότε κυβέρνησης και της DIGEA, σύμβουλος της κας. Ασημακοπούλου και της Ν.Δ.) η αστυνομία είχε συλλάβει τον πρόεδρο Παναγιώτη Καλφαγιάννη και τον τότε ταμία και νυν γ. γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρη Κούνη, επειδή ως συνδικαλιστές δεν φίμωσαν την φωνή των εργαζομένων και δεν έριξαν «μαύρο» στο ραδιόφωνο της ERTopen.
 
Ένα από τα βραβεία που είχε πάρει η ΠΟΣΠΕΡΤ για τον δίχρονο αγώνα της εναντίον του «μαύρου» και υπέρ της Δημοκρατίας, ήταν και αυτό της «Παγκόσμιας Ένωσης  Εργαζομένων στα ΜΜΕ»  που είχε ως τίτλο «Με τον αγώνα σας νικήσατε τον φόβο».
 
Πράγματι δώσαμε έναν απαράμιλλο αγώνα δημοκρατίας που είναι παγκοίνως γνωστός και η κατάθεση ψυχής ήταν αυτή που τον πότισε με αίμα και δάκρυ, με συμπαράσταση και αλληλέγγυα την παγκόσμια κοινότητα σε όλες τις εκφάνσεις της.
 
Αυτός ο αγώνας δικαιώθηκε και κοινωνικά και συνδικαλιστικά και θεσμικά, μέσα από την ERTopen και ήταν αυτή που έβγαλε τις χειροπέδες από την ενημέρωση και ήταν η κύρια αιτία της συντριβής του «μαύρου».
 
Είναι τιμή λοιπόν για συνδικαλιστές τέτοιες διώξεις και δεν τρομάζουν.
 
Ο αγώνας μας είναι αέναος και ανυποχώρητος για την προάσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας, της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας απέναντι στις κυβερνήσεις που με αυταρχικό τρόπο (νόμος και τάξη) προσπαθούν να ποδοπατήσουν και να τελειώσουν την αλληλεγγύη και το δικαίωμα αντίστασης στις πολιτικές εξαθλίωσης.
 
Στις κυβερνήσεις που εντείνουν καθημερινά τον αυταρχισμό σε βάρος ατομικών, συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που κουρελιάζουν το σύνταγμα, το κοινωνικό κράτος, τις κατακτήσεις ξεπουλούν τον πλούτο της χώρας, η απάντησή μας είναι μια :
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ!
 
 
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
ΑΝΑΠΟΔΑ                                                                                                                                                                                           
Ιαν. 13, 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΜΑΡΙΛΑΣ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΥ

 

               
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγία Παρασκευή 13/1/2020
 
Μετά το 31ο συνέδριο  της ΠΟΣΠΕΡΤ συνεδρίασε στις  9/1/2020 το μικτό συμβούλιο, στο οποίο εκτός των τακτικών μελών του Δ.Σ  συμμετέχουν  οι  πρόεδροι και οι  γραμματείς  των πρωτοβάθμιων σωματείων  που είναι μέλη της  ομοσπονδίας μας.
 
Επαναβεβαιώσαμε , ότι πρωταρχικός μας στόχος  είναι η συστράτευση  και η αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους  στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους  και όλη την κοινωνία, για τη ριζική αλλαγή  της πολιτικής των μνημονίων , της λιτότητας, της εκποίησης  του δημόσιου πλούτου, κόντρα στη νεοφιλελεύθερη  αυτ- απάτη του καπιταλισμού  πως δήθεν  η  μάχη μεταξύ των τάξεων  τελείωσε  και δεν έχει πλέον νόημα  να αγωνίζεται κανείς για τίποτα,  παραδομένος απλά στη «μοίρα» του, μια  «μοίρα» που έχουν σχεδιάσει για εκείνον  οι «άριστοι».
 
Είμαστε  απέναντι  στις  αντεργατικές αποφάσεις  του «επιτελικού κράτους»  της Ν.Δ, που υπηρετεί  τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των λίγων  με κυρίαρχο όπλο τη συσκότιση της πραγματικότητας.
 
Καταγγέλλουμε  ευθέως  τον Πρόεδρο – αρχισυντάκτη της ΕΡΤ κ. Ζούλα  και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γαμπρίτσο  διότι από τις θέσεις ευθύνης  τους,  ως διορισμένα - εντεταλμένα  όργανα αυτού του «επιτελικού κράτους», δεν εξυπηρετούν  επι της  ουσίας  τη συνταγματικά  καθορισμένη  αποστολή της ΕΡΤ  αλλά τις επιθυμίες  του μεγάρου  Μαξίμου και τις  προσωπικές τους  επιδιώξεις, φιλοδοξίες  και  στόχους (αν και περαστικοί από την ΕΡΤ), εις βάρος  φυσικά  του παρόντος και του μέλλοντος  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης  και των  εργαζομένων σε αυτήν.
 
Μπορεί κυβέρνηση και διοίκηση  να  μιλούν υποκριτικά για μια δήθεν  «ανεξάρτητη ΕΡΤ  που πλέον δεν  θα είναι ένα μέσο κρατικής προπαγάνδας», όμως  στην πραγματικότητα  την μεταχειρίζονται και την διαχειρίζονται σαν ένα περιουσιακό στοιχείο του πρωθυπουργού,  σαν ένα  λάφυρο δηλαδή   της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας (γεγονός που καταδεικνύεται περίτρανα και στις επιλογές  των  «νέων»  προσώπων).
 
Αγαπούμε την ΕΡΤ, αγωνισθήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  για αυτήν, ώστε να υπάρχει σαν   ένας  δημόσιος  ραδιοτηλεοπτικός φορέας,  που ανήκει στο λαό, που οφείλει να σέβεται αυτόν και την ιστορία του  προσφέροντάς του  πραγματική ψυχαγωγία, πολιτισμό  και αληθινή  ενημέρωση, αντικειμενικά, με ποιότητα  χωρίς αποκλεισμούς. Όλα  αυτά δηλαδή  που  δίνουν ζωή  στο αυτεξούσιο, στην ελευθερία   και στη σκέψη,  αυτά  που για  κάποιους  θεωρούνται  επικίνδυνα και απειλή για την εξουσία τους, αυτά  που είναι κύρια  συστατικά της Δημοκρατίας    και γι΄αυτό  δεν προσφέρονται  από τους βαρώνους  των ΜΜΕ της διαπλοκής και δυστυχώς  σήμερα ούτε από την ΕΡΤ.
 
Για αυτούς  η  κοινωνία πρέπει να εκπαιδευτεί  να ζεί με την ανέχεια και τη φτώχεια, πειθαρχημένη στους  οργουελικούς  κανόνες και να θεωρεί  ως αληθινή  την εικονική  πραγματικότητα  που περιγράφεται  στα δελτία ειδήσεων  και στις  life style εκπομπές των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης.
 
Για εμάς τα εργατικά  δικαιώματα, η δουλειά , υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον, είναι ανθρώπινες ανάγκες κι όχι «εμπόδια»  που βάζουν οι συνδικαλιστές  στην  «ανάπτυξη». Μια «ανάπτυξη» που βέβαια  έχει σχέση  με το όφελος   των λίγων και εκείνων που τους υπηρετούν  όπως  π.χ  του κ. Γεωργιάδη  ο οποίος  ως  υπουργός  μας διαβεβαίωνε προχθές ότι  μπορεί να ζήσει κάποιος  με 200 ευρώ  το μήνα. Μια «ανάπτυξη»  που δεν αφορά  τον μισθωτό, τον συνταξιούχο,  τον άνεργο νέο, ο οποίος στην «καλύτερη περίπτωση» θα πέσει στα νύχια  κάποιου εργολάβου από εκείνους που παρέχουν  φτηνά «ενοικιαζόμενα» εργατικά  χέρια είτε στην ΕΡΤ είτε  στον ΟΤΕ  της D.T είτε οπουδήποτε αλλού.
 
Καταγγέλλουμε επίσης  τη διοίκηση  της ΕΡΤ  όχι μόνο  για τις στρατιές  «συμβούλων» που έχει προσλάβει και τις παράνομες αναθέσεις έργου, για τις αναθέσεις  εκπομπών σε  ημέτερους  που γίνονται εν κρυπτώ  με fast track  διαδικασίες, στη λογική «Γιάννης πίνει – Γιάννης κερνάει», όχι μόνο  γιατί με την αυστηρή λογοκρισία , τους αποκλεισμούς και την απόκρυψη ειδήσεων που έχει επιβάλλει, την έχει μεταμορφώσει ακόμα περισσότερο ώστε να είναι ως προς την «ενημέρωση» 100%  «κατ΄εικόνα» και «καθ΄ομοίωσιν»  των ραδιοτηλεοράσεων της διαπλοκής , αλλά  και γιατί σύμφωνα  με τις δεδηλωμένες  προθέσεις και πράξεις της   διακυβεύεται   η αυτόνομη ύπαρξη της δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης  και το μέλλον των εργαζόμενων  σε αυτήν.
 
Μια διοίκηση που λειτουργεί με όρους καμαρίλας, αλαζονείας και ρεβανσισμού,  χρησιμοποιώντας ακόμα και  αυτούς  που παριστάνοντας  τους «συνδικαλιστές»,  συμμετέχουν  στον στρατηγικό σχεδιασμό  της , να  διαβρωθεί η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος  και  το  αγωνιστικό φρόνημα  των συναδέλφων  μας, ώστε όταν έρθει  η ώρα  να μην  υπάρχει  καμία αντίσταση και να επικρατήσει η «σιωπή των αμνών».
 
Το  συνδικαλιστικό κίνημα   είναι ζωντανό και ισχυρό,  με  εργαζόμενους   ενωμένους  και συσπειρωμένους  στην  ΠΟΣΠΕΡΤ και τα πρωτοβάθμια σωματεία  τους - μέλη της ομοσπονδίας και δεν θα μείνουν απαθείς  δείχνοντας  για μια ακόμα φορά,  πως  έχουν  και την ψυχή και τη δύναμη  να αποτρέψουν  κάθε «κεντρικό» σχεδιασμό που αφορά  στη συρρίκνωση και την υποβάθμιση της ΕΡΤ.
 
Σε αυτό το μικτό συμβούλιο  δηλώσαμε  την προσήλωσή μας  στο πρόγραμμα δράσης του  31ου συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ και την  πλήρη αγωνιστική μας ετοιμότητα, για να αντισταθούμε  σε  κάθε είδους υποβάθμιση και  απαξίωση του προσωπικού  όπως και σε κάθε αντιερτικό και αντεργατικό «αιφνιδιασμό»   κυβέρνησης και  διοίκησης.
 
 Η  ΠΟΣΠΕΡΤ  θα συντάξει και θα παραδώσει  στην διοίκηση και στην κυβέρνηση εξώδικη διαμαρτυρία, στην οποία  θα  τονίζονται για ακόμα μια φορά  οι θέσεις μας για το παρόν και το μέλλον  της ΕΡΤ και των εργαζομένων  σε αυτήν αλλά  και η πρόθεσή  μας  να απαντήσουμε δυναμικά  και αποφασιστικά όποτε κριθεί απαραίτητο.
 
Δεν θα δεχθούμε  κανενός είδους συρρίκνωση  της ΕΡΤ  είτε  αυτή αφορά στην απαξίωση της γ. δ. ραδιοφωνίας και  στο κλείσιμο περιφερειακών σταθμών, είτε  στην  κατάργηση λειτουργικών  μονάδων- κέντρων εκπομπής, είτε στην αποεπένδυση  σε τεχνολογικό εξοπλισμό που αφορά  στην προετοιμασία παραγωγή και μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων  με συνέπεια την   υπονόμευση  υποδομών  και λειτουργιών που θα  φέρουν ακόμα και το  κλείσιμο καναλιών και ραδιοφώνων , την εκχώρηση πολυπλεξιών  μας στην Digea  των  καναλαρχών  και την  επαναφορά  της ΕΡΤ  σε καθεστώς  ομηρείας  σε αυτούς με την πρόφαση της «συνέργειας».
 
Θα αντισταθούμε στην πρόθεση της διοίκησης  να  περικόψει  την HD  τηλεοπτική  μετάδοση από κανάλια της ΕΡΤ , ενώ την ίδια στιγμή   στην Ευρώπη  οι δημόσιες  ραδιοτηλεοράσεις   στρέφονται  σε ακόμα πιο σύγχρονες τεχνολογίες  όπως  η  τηλεοπτική μετάδοση  4k.( Κατά τα άλλα στον τέταρτο όροφο ονειρεύονται  «ευρωπαϊκά οργανογράμματα»,  δίνοντας μάλιστα παραγγελία  στην ίδια ιδιωτική εταιρεία που εκπόνησε  την αρχική μελέτη να  αλλάξει  το βασικό «μενού» της «συνταγής» και αυτό για κάποιους δυστυχώς λέγεται δεξιότητα και ικανότητα διαχείρισης).
 
Απαιτούμε επίσης:
Τη διεκδίκηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ  που παράνομα και καταχρηστικά της αφαιρέθηκε.
Αξιοκρατία – αντικειμενικά κριτήρια  στην  επιλογή της ιεραρχίας.
Εσωτερική παραγωγή στην ΕΡΤ  που να προσεγγίζει το 65%.
Να σταματήσει η κλοπή  του ανταποδοτικού τέλους και η αφαίμαξη των εσόδων της ΕΡΤ , είτε αυτή πηγαίνει στον κρατικό κορβανά, είτε  στα  ταμεία  των  ιδιοκτητών  εφημερίδων όπως έχει προτείνει ο ανεκδιήγητος Καπάκος της ΕΣΗΕΑ.
Να γίνει  πράξη  η πάγια θέση μας  να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από τις ΔΕΚΟ  στο σύνολό της  κι όχι μόνο για τους εντεταλμένους  συμβούλους και τη διοίκηση.
Να υπογραφούν ΣΣΕ  με μισθολογικό και θεσμικό περιεχόμενο για όλους ,με την ίδια πρακτική και  ισόνομη διαδικασία που εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα.
Να καλυφθούν τα οργανικά κενά που ήδη  υπάρχουν  και που θα υπάρξουν  στο μέλλον με  προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού  κι όχι με  εργολαβικές σχέσεις εργασίας, που εκτός ότι  απαγορεύονται  κρύβουν  εκμετάλλευση και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Όσοι σήμερα  εργάζονται μέσω εργολαβικών εταιρειών στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και προσφέρουν στο κύριο παραγόμενο έργο της, πρέπει να υπογράψουν  σύμβαση αορίστου χρόνου απ΄ευθείας  με την ΕΡΤ ή αν  εργάζονται σε ιδιωτικούς σταθμούς  με τον κύριο εργοδότη τους.
Την ισχυροποίηση  θεσμικά και λειτουργικά της ΕΡΤ3  καθώς επίσης  και την  στέγασή της  σε  κτιριακές δομές  κατάλληλες  για  τη λειτουργία της.
Να πληρωθούν άμεσα όλα  όσα  οφείλει στους δικαιούχους  ο εκκαθαριστής της ΕΡΤ.Α.Ε
 
Κάθε ενέργεια της  κυβέρνησης,, της  διοίκησης και των εντολοδόχων τους, που αποβλέπει στην υποβάθμιση  της ΕΡΤ και την υπονόμευση  του παρόντος και του μέλλοντος  των εργαζομένων σε αυτήν, όπως πάντα θα μας βρίσκει απέναντι, δυνατούς, ενωμένους και αποφασισμένους, να υπερασπιζόμαστε  αυτή τη δημόσια περιουσία ως οι  γνήσιοι θεματοφύλακες.
 
ΑΝΑΠΟΔΑ
 
                                                    
Ιαν. 28, 2019

 

 Συναδέλφισσες,  -φοι,

το προεδρείο της  ΠΟΣΠΕΡΤ χωρίς να αναλογίζεται την  υποβάθμιση της ΕΡΤ και των εργαζομένων της, που συντελούνται  όλα αυτά τα χρόνια επί των ημερών της προσωποπαγούς διοίκησης της, χωρίς να έχει διεκδικήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα των εργαζομένων και των σωματείων τους, συνεχίζει απροκάλυπτα τον παραγοντισμό και την απαξίωση του συνδικαλισμού.

Συνεχίζει συστηματικά με λασπολογίες, τη διασπαστική της τακτική, την απομόνωση των εργαζομένων και των σωματείων τους.

Υπονομεύει τη συλλογική δράση, την ενότητα και καταπατά  τις καταστατικές αρχές και τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το τελευταίο κύμα ύβρεων και λάσπης που εκτόξευσε για άλλη μια φορά εναντίον της Αγωνιστικής Προοπτικής και  των πρωτοβάθμιων σωματείων, χωρίς επιχειρήματα και κυρίως χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων είναι η συνέχεια του υβριστικού παραληρήματος του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ στην ‘‘συνεδρίαση’’ του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Έτσι αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ τις συλλογικές διαδικασίες και την ενότητα.

Αφού πρώτα

  • κατέστρεψε τη δομή της εταιρίας μαγειρεύοντας πίσω από κλειστές πόρτες ένα οργανόγραμμα που διέλυσε την οργάνωση, την παραγωγή και την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς σε  Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια και μέρα με τη μέρα οδηγεί σε ανυπέρβλητες δυσλειτουργίες και αδιέξοδα,

  • αγνόησε και δεν διεκδίκησε πάγια αιτήματα και δικαιώματα των εργαζομένων όπως τα δεδουλευμένα 2012-2013, την ΚΥΑ της αναβίωσης της εργασίας μας, το νομοθετημένο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την πραγματική  προϋπηρεσία των σδφων του ΠΔ 164/2004 και των νεοπροσληφθέτων του 2014 και πολλά άλλα που όλοι γνωρίζουμε,

  • δέχτηκε σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της ΕΡΤ την εργασία χωρίς διάλλειμα, την πρόσθετη απασχόληση χωρίς πρόσθετη αμοιβή και άλλα πρωτοφανή,

επιδιώκει τώρα να αποκλείσει τα σωματεία από τις διαπραγματεύσεις για την σύναψη ΣΣΕ.

Η Αγωνιστική Προοπτική και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουμε διαμετρικά αντίθετη άποψη, έχουμε κοινές αγωνίες και δίνουμε μαζί τον αγώνα για την καθημερινή λειτουργία και την ανάπτυξη της εταιρείας, για το δικαίωμα στην εργασία και την δίκαιη αμοιβή μας, για να συμμετέχουμε, να  διαπραγματευτούμε και να συνυπογράψουμε τη Συλλογική μας Σύμβαση ξανά, μετά από δέκα και πλέον χρόνια εκκρεμότητας και μετά από δύο χρόνια μαύρο.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ έχει τις δικές τις ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους. Χωρίς προσχηματικές καθυστερήσεις να προσέλθει άμεσα  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΕΡΤ, για να  υπογραφεί μια νέα συλλογική σύμβαση που θα μας αποκαθιστά και θα μας διασφαλίζει.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ενότητα και η κοινή προσπάθεια δεν επιτυγχάνεται με αποκλεισμούς ούτε με πατερναλισμούς,  αλλά αντίθετα με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων της ΕΡΤ. 

Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα να αγωνιζόμαστε μαζί με τους συναδέλφους μας με συνέπεια και προσήλωση, για τη διασφάλιση  των εργασιακών συνθηκών, την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, την τεχνολογική αναβάθμιση και την ανταγωνιστική και αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας.

Η διαπραγμάτευση για ΣΣΕ είναι καίριας σημασίας για όλα τα παραπάνω και δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει σε άλλη μια συναλλαγή που ευτελίζει την κορυφαία συνδικαλιστική διαδικασία.  

Αγωνιστικη Προοπτικη

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Ιαν. 20, 2019

Πρίν από λίγο, ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν  απρόκλητα εναντίον  συνεργείου της ΕΡΤ, που κάλυπτε τη σημερινή  διαδήλωση από σημείο κοντά  στο ξενοδοχείο της Μ. Βρεττανίας, τραυματίζοντας στο πρόσωπο τον  εικονολήπτη  του συνεργείου του οποίου έσπασαν τα δόντια.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα  αυτήν  την  απρόκλητη  επίθεση των θρασύδειλων  ακροδεξιών τραμπούκων, όπως και κάθε επίθεση, απ΄όπου κι αν προέρχεται, εναντίον  εκείνων που μοχθούν  ώστε να είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση συνεπής  στην  ενημέρωση του πολίτη, όπως  της επιτάσσει το  Σύνταγμα, η συνείδηση και η αίσθηση  καθήκοντος  του κάθε εργαζόμενου στην ΕΡΤ.

Ελπίζουμε  ότι το ίδιο θα πράξουν  και τα κόμματα και ειδικά  εκείνα  που πρόσφατα ορθά καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση  εναντίον  του ΣΚΑΪ ενώ ταυτόχρονα τόνιζαν το γεγονός  ότι δεν μπήκε βόμβα στην ΕΡΤ αφήνοντας αήθεις υπαινιγμούς.Είναι ευκαιρία  να δείξουν  σε όλους  πως  δεν  υπάρχει a la carte «ευαισθησία» σε ότι  στρέφεται εναντίον της  ενημέρωσης και πως  δεν  αδιαφορούν  όταν πρόκειται για επιθέσεις εναντίον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

ΑΝΑΠΟΔΑ
Φεβ. 10, 2018

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΠΣΥΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ΠΣΥΠΕΡΤ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, σε συνέχεια της ανακοίνωσής της για τα αποτελέσματα των συνδυασμών, σας ενημερώνει αναλυτικά για τις έδρες και τους εκλεγέντες συναδέλφους μας που θα μας εκπροσωπήσουν για την επόμενη τριετία, τόσο στο διοικητικό συμβούλιο και την ελεγκτική επιτροπή, όσο και στην ΠΟΣΠΕΡΤ και το ΕΚΑ.

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Από το  «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» – 13 έδρες

1 ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2 ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΚΑΤΙΝΑ
3 ΣΚΑΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
4 ΒΑΛΑΔΑΚΗ ΒΑΓΙΑ
5 ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΘΑ
6 ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
7 ΜΠΑΓΙΑΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
8 ΓΕΩΡΓΙΛΕ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
9 ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΕΡΤ3)
10 ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
11 ΤΣΙΝΤΙΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
12 ΚΑΠΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
13 ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
14 ΜΠΟΥΡΑ ΕΥΛΑΜΠΙΑ (ΕΡΤ3)
15 ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΡΤ3)
16 ΓΟΥΣΑΚΩΦ ΒΑΡΒΑΡΑ
17 ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ)
18 ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
19 ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑ
20 ΓΚΑΝΑ ΜΑΡΙΑ (ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
21 ΤΖΟΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
22 ΦΩΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
23 ΚΑΤΡΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ (ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ)
24 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
25 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
26 ΠΑΛΑNΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

 

 

Από τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΔΑΣ – ΠΣΥΠΕΡΤ» (ΠΑΜΕ) – 1 έδρα

1 ΚΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
2 ΛΑΖΑΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

Από την «ΑΡ.Π.Ε. – Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων» – 1 έδρα

1 ΦΩΤΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ
  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
2 ΤΣΙΝΙΚΑ ΑΝΝΑ

 

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από το «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»

1 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
2 ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
3 ΒΛΑΣΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
4 ΚΑΡΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ)
5 ΚΟΥΒΑΤΣΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
6 ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

Από το «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» – 16 εκπρόσωποι

1 ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2 ΣΚΑΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
3 ΒΑΛΑΔΑΚΗ ΒΑΓΙΑ
4 ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΚΑΤΙΝΑ
5 ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ)
6 ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΘΑ
7 ΤΖΟΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
8 ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΡΤ3)
9 ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΕΡΤ3)
10 ΚΑΤΡΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ (ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ)
11 ΤΣΕΠΕΝΕΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ)
12 ΓΕΩΡΓΙΛΕ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
13 ΠΑΛΑNΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
14 ΓΟΥΣΑΚΩΦ ΒΑΡΒΑΡΑ
15 ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
16 ΚΟΥΝΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

 

 

 

  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
17 ΚΑΠΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
18 ΣΚΕΡΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ)
19 ΤΣΙΝΤΙΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
20 ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
21 ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΕΡΤ3)
22 ΓΚΑΝΑ ΜΑΡΙΑ (ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
23 ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑ
24 ΦΩΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
25 ΤΣΑΡΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
26 ΚΑΠΟΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ)
27 ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
28 ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
29 ΜΑΓΓΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
30 ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
31 ΜΑΡΟΥΓΚΑ ΜΑΡΙΑ
32 ΣΒΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
33 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
34 ΑΛΕΠΗ ΤΖΕΣΙΚΑ
35 ΜΠΑΓΙΑΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
36 ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΕΡΤ3)
37 ΓΛΑΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ (ΕΡΤ3)
38 ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
39 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
40 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
41 ΠΑΣΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
42 ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
43 ΠΑΠΑΔΙΩΤΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
44 ΜΠΟΥΡΑ ΕΥΛΑΜΠΙΑ (ΕΡΤ3)
45 ΒΙΒΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
46 ΠΛΑΒΟΥΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
47 ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
48 ΧΑΛΙΑΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
49 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
50 ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
51 ΒΑΓΓΕΡ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

 

Από τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΔΑΣ – ΠΣΥΠΕΡΤ» (ΠΑΜΕ) – 1 εκπρόσωπος

1 ΚΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
2 ΚΟΛΛΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ
3 ΛΑΖΑΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

Από την «ΑΡ.Π.Ε. – Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων» – 2 εκπρόσωποι

1 ΦΩΤΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ
2 ΤΣΙΝΙΚΑ ΑΝΝΑ
  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
3 ΠΕΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΑ

Από το «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» – 5 εκπρόσωποι

1 ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2 ΣΚΑΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
3 ΒΑΛΑΔΑΚΗ ΒΑΓΙΑ – παραίτηση
4 ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΚΑΤΙΝΑ
5 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
6 ΠΛΑΒΟΥΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
7 ΓΟΥΣΑΚΩΦ ΒΑΡΒΑΡΑ
8 ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑ
9 ΑΛΕΠΗ ΤΖΕΣΙΚΑ
10 ΣΒΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
11 ΜΑΓΓΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
12 ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
13 ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
14 ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
15 ΧΑΛΙΑΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
16 ΠΑΠΑΔΙΩΤΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
17 ΚΑΠΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
18 ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
19 ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

Από την «ΑΡ.Π.Ε. – Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων» – 1 εκπρόσωπος

1 ΦΩΤΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ
  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
2 ΤΣΙΝΙΚΑ ΑΝΝΑ
3 ΠΕΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Η εφορευτική επιτροπή εύχεται καλή εκπροσώπηση και δύναμη σε όλους τους εκλεγέντες, για τα συμφέροντα του συλλόγου μας στις δύσκολες μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΡΕΤΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

πηγη## Τυπολογιες

ΑΝΑΠΟΔΑ