Ιουν. 15, 2016

Αλληλεγγυη στους εργαζομενους του Ξενοδοχειου Athens Ledra                                    Αγία Παρασκευή, 15/6/2016

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Αthens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού, έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 30 Μαΐου διεκδικώντας τους μισθούς τους. Απέναντι στην αναλγησία της εργοδοσίας, παραμένουν καθημερινά στους χώρους του ξενοδοχείου περιφρουρώντας τους και απαιτώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων πολλών μηνών.

 

Το Αthens Ledra δεν είναι ένα μικρό ξενοδοχείο. Ανήκει στον όμιλο του εταιριών Παρασκευαΐδη, με πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι καθαρή πρόκληση οι  εργοδότες στον κλάδο του Τουρισμού να μιλάνε για την «βαριά βιομηχανία» της χώρας και την τεράστια συνεισφορά της για να βγούμε υποτίθεται από την κρίση. Κάθε χρόνο διαφημίζουν το σπάσιμο του ενός ρεκόρ μετά το άλλο, και στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις.

 

Όμως την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν σε πλήρη ανασφάλεια, με συμβάσεις λίγων μηνών ή ημερών ή και με εργολαβίες, σε καθεστώς του «άμα θέλω και έχω.. πληρώνω κάτι». Με τον δικό τους απλήρωτο μισθό αυγατίζουν τα κέρδη τους οι εργοδότες και πολλοί από αυτούς τα επενδύουν στο εξωτερικό, αν δεν τα καταθέτουν σε offshore στους γνωστούς «παραδείσους».

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική που αφήνει ασύδοτους τους εργοδότες να πλουτίζουν σε βάρος των εργαζόμενων, διατηρώντας και επεκτείνοντας όλο το νομικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

 

  • Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζόμενων στο Αthens Ledra.

 

  • Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων

 

  • Απαιτούμε  την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.


ANAΠΟΔΑ