Απρ. 26, 2017

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η 1η Μαη δεν ειναι αργια ειναι Α Π Ε Ρ Γ Ι ΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                      Αγία Παρασκευή, 26/04/2017

Απεργούμε τη Δευτέρα 1η Μαΐου όχι μόνο για να τιμήσουμε το Σικάγο του 1886, όχι μόνο τους νεκρούς που πότισαν με αίμα τους εργατικούς αγώνες από τότε μέχρι σήμερα, όχι μόνο γιατί οι παρακαταθήκες και οι μνήμες πρέπει να μένουν ζωντανές, απεργούμε ενάντια στο σημερινό γίγνεσθαι του καπιταλισμού και της ανθρωποφαγίας, της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων και την επαναφορά της δουλείας που θέλουν να επιβάλλουν τα κοράκια της πλουτοκρατίας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

 

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και κοινωνία, πρέπει να ξεκινήσουμε ένα νέο ανένδοτο αγώνα στις αδιέξοδες θανατηφόρες πολιτικές που εντείνουν την ύφεση και τη λιτότητα και φέρνουν φτώχεια, εξαθλίωση, θάνατο.

 

1η Μαΐου, ημέρα αγώνα και διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων της κοινωνίας και της εργατικής τάξης ώστε να υπάρχει αύριο και η επαύριο της ζωής να είναι πάλι ζωή.

 

Απεργούμε ενωτικά και μαζικά και απαιτούμε την άμεση κατάργηση του συνόλου των μνημονιακών διατάξεων, που έχουν γονατίσει την κοινωνία, έχουν κάνει υποτελείς τους πολιτικούς και έχουν υποδουλώσει τη χώρα.

 

Όλοι μαζί, ενώνουμε τις φωνές μας την 1η του Μάη στη γιορτή των εργατών, βροντοφωνάζοντας ΟΧΙ σε αυτές τις πολιτικές της εξολόθρευσης των ανθρώπων.

 

Προσυγκέντρωση στις 10.30 στο Μουσείο και 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων.

 

Όλοι και όλες να δώσουμε δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους χώρους.

 

Τα μνημόνια δεν μας αξίζουν. Τα επιστρέφουμε. Θέλουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας πίσω.
 

ΑΝΑΠΟΔΑ