ΠΟΣΠΕΡΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Φεβ. 3, 2018

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ

Αγία Παρασκευή, 02/02/2018

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Σήμερα διεξήχθησαν οι εκλογές του συλλόγου ΠΣΥΠΕΡΤ που κύλησαν σε ομαλό κλίμα και μεγάλη συμμετοχή.

Ψήφισαν :  463

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής :

«ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»

Για Δ.Σ. : 394  

Για ΠΟΣΠΕΡΤ : 381

 

«Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΔΑΣ – ΠΣΥΠΕΡΤ» (ΠΑΜΕ)

Για Δ.Σ. : 24

Για ΠΟΣΠΕΡΤ : 30

 

«ΑΡ.Π.Ε. – Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων»

Για Δ.Σ. : 24

Για ΠΟΣΠΕΡΤ : 36

 

Συνάδελφοι

Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε για τη σειρά εκλογής των υποψηφίων.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΡΕΤΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Ιαν. 31, 2018

Αγία Παρασκευή, 31/01/2018

Επανακαμπτει η ΠΟΣΠΕΡΤ στο θεμα της μη μεταδοσης με οποιονδηποτε τροπο των  " θεσεων " της εγκληματικης οργανωσης της χρυσης αυγης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/01/2018

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε να πραγματοποιήσει στάση εργασίας – σε όλα τα μέσα της ΕΡΤ Ρ/Φ, Τ/Ο, διαδικτυακά μέσα, καθώς και τη μη διάθεση οπτικοακουστικού υλικού (pool),  σήμερα Τετάρτη 31/01/2018 και ώρα από 16:00 έως 18:00 για τη μη προβολή των εργασιών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

 

Δεν συμφωνούμε να γίνει τεχνική προετοιμασία και να μεταδοθεί από όλα τα μέσα της ΕΡΤ και με οποιοδήποτε τρόπο, ο ρατσιστικός, διχαστικός, φασιστικός, μισαλλόδοξος λόγος της Χρυσής Αυγής καθώς και η εικόνα της, σύμφωνα και με το σύνταγμα, το καταστατικό μας, τον ιδρυτικό νόμο τη ΕΡΤ και τη συνυπηρέτηση στην ΕΡΤ πολλών εθνικοτήτων λόγω της φύσης του παραγόμενου έργου της.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τη δημοκρατία, τους θεσμούς, την πολιτιστικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, την ανεξιθρησκεία και εναρμονίζεται με την κοινωνία.

Τα εγκλήματα της φασιστικής και ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι διαρκή και όχι στιγμιαία και δεν ξεχνάμε ότι συντηρεί εγκληματικά τάγματα εφόδου και ότι ο Γ.Γ. της έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα κι επομένως δεν μπορεί να μεταδίδεται αυτός ο διχαστικός λόγος.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς επιβουλές, απ’ όπου κι αν προέρχονται.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

 

Οκτ. 4, 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ κ. ΤΣΑΚΝΗ

                            Αγία Παρασκευή, 04/10/2017

 

Για άλλη μια φορά ο πρώην Πρόεδρος της ΕΡΤ, ρίχνοντας μελάνι, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

 

Η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε τη θέση  ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να διοικείται με το οργανωτικό σχήμα της διαρχίας, γιατί αυτό είχε αποδειχθεί προβληματικό και βλαπτικό για τη λειτουργία  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πλήθος εγγράφων και ανακοινώσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ το αναφέρουν, καθώς και υπομνήματα που έχουν κατατεθεί στη Βουλή από το 2010 έως και σήμερα.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν απολογείται γιατί παραμένει σταθερή στις απόψεις της, πόσο μάλλον όταν αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από την έως τώρα λειτουργία της ΕΡΤ. Άλλωστε ο κ. Τσακνής μετά την αποχώρηση του κ. Ταγματάρχη, μας καλούσε να επαναδιατυπώσουμε δυναμικά αυτή τη θέση γιατί ο ίδιος ήθελε να καταλάβει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και το είχε εκφράσει με όλους τους τρόπους, όπως είναι γνωστό. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ  έχει καταγγείλει  με πολλές ανακοινώσεις και την τελευταία διετία , άνομες λειτουργίες της ΕΡΤ, ρουσφετολογία, αδιαφάνεια κλπ. Τότε καμία απάντηση από τη διοίκηση.

 

Ο διχαστικός κ. Τσακνής, αφού δεν κατάφερε να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», παρακινεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ! να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Τι εννοεί ο ποιητής ; Αφού επί των ημερών του ήθελε να είναι ο μοναδικός ως «δημόσιος φορέας» και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να είναι «τυπικό», όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του και να εγκρίνει αυτά που είχε προαποφασίσει ο ίδιος. Τώρα που φεύγει ξαναρωτάμε : ποιους εργαζόμενους εννοεί και γιατί τώρα και πώς να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους ;

 

Αυτή την περίοδο της νέας εκκίνησης και ανασυγκρότησης της ΕΡΤ όλοι πρέπει να συμβάλλουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ο καθένας από το δικό του θεσμικό ρόλο, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

 

Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε για χάρη οποιουδήποτε και για οτιδήποτε όλη αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζομένων ώστε σήμερα να προσδοκούμε σε μια νέα αρχή, με βάσεις και όραμα, για μια καλύτερη ΕΡΤ και όχι για να «αλλάξει ο Μανωλιός», όπως επεδίωκε ο κ. Τσακνής.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που επιδιώκουν να την βάλουν άλλοι.

Αν όμως προκληθεί θα απαντήσει με στοιχεία, όπως κάνει πάντα.

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Σεπ. 29, 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                            Αγία Παρασκευή, 29/09/2017

 

Ο επικοινωνιακός  κατήφορος της ΝΔ  όχι μόνο δεν της  έδωσε  την ορμή  που χρειάζεται για να κερδίσει  πολιτικά  αλλά  και  πάλι την εκθέτει.

Για άλλη μια φορά    επιτίθεται  στην ΕΡΤ  και στους εργαζόμενούς  της, εφευρίσκοντας  κάθε  φορά  κάποια αιτία.

Με αφορμή τη σημερινή της  ανακοίνωση  ζητάμε εδώ και τώρα  από  τη διοίκηση της ΕΡΤ  να   δημοσιοποιήσει   τα  χρήματα  που έχουν δαπανηθεί για την τηλεοπτική κάλυψη της  ΝΔ  και των  υπολοίπων κομμάτων  από την επαναλειτουργία  της  εταιρείας  μέχρι σήμερα.

Καλούμε επίσης τον αρμόδιο υπουργό εδώ και τώρα να  δώσει  εντολή ώστε  να βρεθούν τα πορίσματα  για το τεράστιο κόστος  που προκάλεσε στο δημόσιο το   «μαύρο» της  11/6/13 και να δοθούν άμεσα στον εισαγγελέα  διαφθοράς.

Αυτοί που χρησιμοποιούν  φράσεις  του Γκαίμπελς και που τις εφαρμόζουν  στην  πολιτική τους  πρακτική  δεν  έχουν  το ηθικό  ανάστημα  να  κατηγορούν  για «γκαιμπελισμό»  άλλους.

Οι θιασώτες  και εφαρμοστές  του μαύρου και της λογοκρισίας  δεν  μπορούν  να έχουν ρόλο  αρχισυντάκτη  στη σημερινή δημόσια  τηλεόραση.

 

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

 

Σεπ. 28, 2017ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤO “ΕΡΤopen”, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

                            Αγία Παρασκευή, 28/09/2017

Δημοκράτες ή «εκμαυλιστές» της κοινής γνώμης, καθώς και τα αφεντικά τους, έχουν εξαπολύσει ένα νέο πόλεμο στο ραδιόφωνο ΕΡΤopen. Ένα ραδιόφωνο αυτοδιαχειριζόμενο, με πληθώρα αλληλέγγυων, επαγγελματιών δημοσιογράφων, μουσικών παραγωγών, παραγωγών λόγου, τεχνικών κλπ, που είναι ανοιχτό στην κοινωνία και σε κάθε φωνή του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.

Έχει φιλοξενήσει πάμπολλες φορές πρωτοκλασάτα στελέχη από την κυβέρνηση, σύσσωμη την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση (όλα τα κόμματα – πλην της Χ.Α.), αρχηγούς κομμάτων, διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες και ξένους, ανθρώπους της δημοσιογραφίας, της πολιτικής, του πολιτισμού και της τέχνης καθώς και την εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση με όλα τα κοινωνικό-πολιτικά  κινήματα.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας η οποία αποκρύβεται εντέχνως γιατί ενοχλεί το ελεύθερο ραδιόφωνο της πόλης. Άλλωστε γι’ αυτό τον παρεμβάλουν με λύσσα. Δεν μας τρομάζουν. Συνεχίζουμε.   

Η πραγματική αποστολή και ο κύριος στόχος του ΕΡΤopen είναι η ανάδειξη του πολιτισμού και της τέχνης καθώς και να είναι ανοιχτό στη χειμαζόμενη κοινωνία που σήμερα δεινοπαθεί, να είναι ενάντια στα μνημόνια και βέβαια να είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στα κινήματα που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή και που αρκετά από αυτά είναι ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία και ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και τον «αυτισμό» της οικονομικο-πολιτικής ολιγαρχίας.

Το ΕΡΤopen θα μπορούσε να εκλάβει σαν διαφήμιση όλο αυτό τον «ντόρο» που γίνεται, αν δεν γινόταν από ευτελή και εκδικητικά ελατήρια.

Οι χαρακτηρισμοί : «απίστευτο», «πρόκληση», «σάλος» κλπ, για εκπομπή 15νθημέρου του Ρουβίκωνα, από πρωτοσέλιδα, ραδιοφωνικούς – τηλεοπτικούς σταθμούς, sites κλπ, κυρίως από ελεγχόμενα μέσα του ίδιου «αφεντικού» κ. Μαρινάκη ο οποίος στην περίπτωσή μας νομίζει ότι αντιπολιτεύεται σκληρά την κυβέρνηση ! – όπως είναι ο στόχος του - και να μας «τιμωρήσει» γιατί τολμήσαμε! να τον καταγγείλουμε για τις πρακτικές του στο ιδιόκτητο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM που έκλεισε το ρεύμα ώστε να πάψει να λειτουργεί ο σταθμός για να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν να τον εγκαταλείψουν χωρίς βέβαια να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα έως και 10 μηνών και χωρίς καμία μέριμνα γι’ αυτούς.

Ακόμα και σήμερα και παρά τις δεσμεύσεις του εκπροσώπου του κ. Γ. Δήμα, δεν έχει αποκατασταθεί η ρευματοδότηση των εγκαταστάσεων του ΒΗΜΑ FM, ούτε έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι με το συμφωνημένο τρόπο στην τριμερή συνάντηση με το Υπουργείο.

Καλούμε λοιπόν όλες αυτές τις «εντεταλμένες» γραφίδες και όποιον άλλον θέλει στα γραφεία του ΕΡΤopen – του πραγματικά ελεύθερου σταθμού της πόλης – και να τους φιλοξενήσουμε στις συχνότητές του σε ανοιχτές συζητήσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν στο ΒΗΜΑ FM και στα άλλα ΜΜΕ, τον τύπο, αλλά και για το ασφαλιστικό των εργαζομένων σε αυτά, αφού οι ίδιοι ή και άλλοι δεν παίρνουν εντολή από το «αφεντικό» για να καταγράψουν τι πραγματικά συμβαίνει στον χώρο μας.  

Το ΕΡΤopen διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τα κοινωνικο-πολιτικά δρώμενα τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας και σφυρηλάτησε - δημιούργησε συνειδήσεις αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης, αυταπάρνησης για νικηφόρους αγώνες. Δεν δικαιούται να λειτουργεί όμως μόνο γι’ αυτό. Υποχρεούται να λειτουργεί γι’ αυτό που είναι και γι’ αυτό που κάνει. Άλλωστε, λόγω της πολυμορφίας του προγράμματος, έχει παγκόσμια εμβέλεια μέσω του διαδικτύου και η απήχηση και η στήριξή του είναι μοναδική.

Συνεχίζουμε τη ρότα μας. Μια ρότα χαραγμένη και προσαρμοσμένη στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, ενάντια στον ρατσισμό, ενάντια στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Ανοιχτό ραδιόφωνο σε συνδικαλιστικούς φορείς, σε όλα τα κινήματα και τις συλλογικότητες χωρίς αποκλεισμούς (πολλές έχουν ζητήσει και κάνουν εκπομπές). Προειδοποιούμε όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ελευθερία του … λόγου, ότι δεν μας τρομάζουν και καλό θα ήταν να ψάξουν μέσα τους μήπως και βρουν ψήγματα αξιοπρέπειας για να χαρούν πραγματικά για το ελεύθερο ραδιόφωνο της πόλης και την αναγκαιότητα του ΕΡΤopen.

ΑΝΑΠΟΔΑ