Φεβ. 26, 2015

Ανοιγει η ΕΡΤ … 3 Απριλιου ?

 

 Στις αρχές Απριλίου, μία πιθανή ημερομηνία δείχνει να είναι η 3, φαίνεται, πως θα επανέλθει στην οθόνες η νέα ΕΡΤ. Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς συναντούν αρκετές δυσκολίες και σίγουρα περισσότερες από ότι φανταζόντουσαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Η απίστευτη γραφειοκρατία και τα νομικά κωλύματα έχουν ανατρέψει τα σχέδια για άμεση επαναλειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση προσανατολίζεται αρχικά να επανέλθει η ΕΡΤ και στην συνέχεια με ένα νέο νομοσχέδιο να υπάρχει συνολική ρύθμιση, που πιθανότατα θα αφορά και το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Με ενδιαφέρον πάντως βλέπουν στην κυβέρνηση και το πείραμα της αυτοδιεύθυνσης- αυτοδιαχείρισης στην ΕΡΤ3. Είκοσι μήνες τώρα οι απολυμένοι- εργαζόμενοι με την βοήθεια αλληλέγγυων κρατούν μόνοι τους τα κτίρια της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου εκπέμποντας κανονικά πρόγραμμα. Και ορισμένα στοιχεία αυτού του μοντέλου π.χ. εκλογή συντονιστών από τη γενική συνέλευση αρέσουν…

Εκείνα που απορρίπτονται χωρίς δεύτερη συζήτηση είναι οι ειδικές συμβάσεις, οι εξωτερικοί σύμβουλοι και γενικά όλα εκείνα που δημιούργησαν για την ΕΡΤ μία κακή εικόνα.

Αναποδος