Ιουν. 9, 2015

Η εγκληση και η αιτιολογηση της Ελενης Ανδριανου

 

Πειθαρχική-Κοινωνική Παρέμβαση

Οι διατάξεις του Καταστατικού και του Κώδικα Δεοντολογίας πρέπει να τηρούνται απόλυτα, πολύ περισσότερο από εκείνους που φιλοδοξούν να γίνονται κριτές έναντι των άλλων συναδέλφων τους.
Ως μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, για το οποίο είμαι και πάλι υποψήφια, θεώρησα αναγκαίο να προχωρήσω για λόγους δεοντολογικούς και όχι προσωπικούς στην κατάθεση έγκλησης για την συν. Αγγελική Γυπάκη, για δύο παραβάσεις. Για το ότι είναι υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, κάτι που απόλυτα απαγορεύει το Καταστατικό και γιατί κατά παράβαση της δεοντολογίας, όπως ρητά έχει τονίσει το ΕΟΔ, κατέλαβε δύο κρατικές θέσεις, όταν μάλιστα άλλοι συνάδελφοι πλήττονται και φυτοζωούν σε καθεστώς ανεργίας. 
Είναι απαράδεκτο μία αριστερή κυβέρνηση εδώ και πέντε μήνες να αδιαφορεί για την ανοιχτή κοινωνική πρόκληση της πολυθεσίας στο Δημόσιο, χλευάζοντας ουσιαστικά τους ανθρώπους της απελπισίας και της ανάγκης. 
Και επειδή ως μέλος του Πειθαρχικού δεν σκοπεύω να θεωρητικολογώ, αλλά να παρεμβαίνω, όπως και άλλοτε έχω κάνει, πιστεύω ότι με την κίνησή μου αυτή δίνω ουσιαστικό περιεχόμενο στην παρουσία μου. Με επίγνωση ότι θα αποτελέσω στόχο, αλλά και έτοιμη να το αντιμετωπίσω. Προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

 

 

ΕΓΚΛΗΣΗ 
Ελένης Ανδριανού, δημοσιογράφου, μέλους ΕΣΗΕΑ 
--------
Λυπάμαι που είμαι από λόγους προσωπικών αρχών αλλά και των κανόνων δεοντολογίας να εγκαλέσω την συν. Αγγελική Γυπάκη, με την οποία σε προσωπική βάση δεν έχω διαφορές και αντιδικίες.
Οι λόγοι που την εγκαλώ είναι δύο και αφορούν παραβάσεις του Καταστατικού και του Κώδικα Δεοντολογίας.
Πριν από ένα μήνα περίπου, σε διάφορα sites δημοσιεύτηκε η πληροφορία, πως η κα Γυπάκη είναι υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 9 του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ, το οποίο συγκεκριμένα ορίζει ότι διαγράφεται οποιοδήποτε μέλος της Ένωσης «αν αναλάβει τακτική έμμισθη υπηρεσία στο Δημόσιο… ». Η ανάληψη τέτοιας υπηρεσίας προκύπτει από την με ημερομηνία 28/11/2014 απόφαση της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Παιδείας που θέτω στη διάθεσή σας. Η απόφαση έχει θέμα: τοποθέτηση υπαλλήλων στις οργανικές μονάδες των Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου. Και ανάμεσα στους υπαλλήλους αυτούς αναφέρεται και το όνομα της κας Γυπάκη, που έχει σαν υπάλληλος τον βαθμό β΄. Επομένως η παραβίαση του Καταστατικού είναι δεδομένη.

Πέρα όμως από αυτό, η κυρία Γυπάκη έχει και δεύτερη δημόσια θέση στον ΕΟΤ. Αυτό προκύπτει από το με ημερομηνία 25/7/14 έγγραφο του
οργανισμού αυτού, που επίσης επισυνάπτω. Από το έγγραφο αυτό αποδεικνύεται ότι η κα Γυπάκη απασχολείται στη Διεύθυνση Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης και με την ιδιότητα αυτή της κοινοποιείται το έγγραφο.
Όπως είναι γνωστό το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, στο οποίο πολλά χρόνια μετέχω, έχει πολλές φορές αποδοκιμάσει την διπλοθεσία, τριπλοθεσία κ.λ.π. στο Δημόσιο , που πραγματικά είναι ανοιχτή πρόκληση για τους συναδέλφους που είναι άνεργοι και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Μία από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔ που εκδώσαμε στις 3/12/2009 αναφέρει χαρακτηριστικά:

« Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας επισημαίνει για μια ακόμη φορά το θέμα της πολυθεσίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το δικαίωμα της εργασίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο για όλους τους πολίτες. Και στην προκείμενη περίπτωση όταν υπάρχουν άνεργοι δημοσιογράφοι είναι αδιανόητη η επιδίωξη από άλλους δύο, τριών ή και περισσοτέρων θέσεων στον κρατικό τομέα.

Δυστυχώς, με την απαράδεκτη στάση των εκάστοτε φορέων της εξουσίας η προκλητική αυτή κατάσταση συνεχίζεται, με παραγνώριση της συνταγματικής επιταγής, του νόμου και της βασικής αρχής και αντίληψης περί κοινωνικής ηθικής.

Τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα, που εξυπηρετούν την απληστία των ολίγων, με την ανάλγητη συμπεριφορά έναντι των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, θα πρέπει να τερματιστούν.

Και προς την κατεύθυνση αυτή βασική είναι η ευθύνη και της πολιτικής εξουσίας, που θα πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά.

Μια και μόνο εργασιακή σχέση οποιασδήποτε μορφής στο δημόσιο. Και τήρηση της δέσμευσης αποκλειστικής απασχόλησης. Τέρμα στην ανάλγητη πολιτική έναντι των ανθρώπων της ανάγκης.».

Επομένως η εξασφάλιση και δεύτερης κρατικής θέσης από την κυρία Γυπάκη, πολύ περισσότερο σήμερα που η ανεργία έχει οδηγήσει [πολλές εκατοντάδες συναδέλφους
σε τραγικές καταστάσεις, είναι απόλυτα αντίθετη με την δεοντολογία .

Θέλω να σημειώσω ότι τα στοιχεία που επικαλούμαι από καιρό ήσαν γνωστά και κυκλοφορούσαν σε πολλούς κύκλους της ΕΣΗΕΑ, χωρίς να χρησιμοποιηθούν μέχρι τώρα, αλλά για το θέμα αυτό γίνονταν μόνο συζητήσεις.

Τώρα όμως που η κα Γυπάκη φιλοδοξεί να πάρει θέση στα όργανα δεοντολογίας, την οποία εκείνη κατάφωρα παραβιάζει, η κίνησή της αυτή αποτελεί ανοιχτή πρόκληση και για τούτο θεώρησα χρέος μου, ως μέλους του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού, να καταγγείλω την παραβατική αυτή συμπεριφορά της, χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί της, όπως και στην αρχή τόνισα.-

Αθήνα 8/5/2015
Η εγκαλούσα

πηγη## Απο το προφιλ της Ε. Ανδριανου

ΑΝΑΠΟΔΟΣ