Ιουν. 10, 2015

Πειθαρχικα " Μαιμου " θελει η Παπαδια

           

 

     Κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της, θέλει  τα πειθαρχικά συμβούλια η Αντωνιάδου,  ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Έτσι μετά από διαβουλεύσεις , ολοκληρώθηκε ο κατάλογος των  «κατάλληλων» υποψήφιων, που θα μπορέσουν με την εκλογή τους να ανταποκριθούν στην υψηλή αυτή αποστολή, του ευνουχισμού των πειθαρχικών Συμβουλίων.

   Το βάρος ρίχνεται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, όπου γίνεται η πιο ουσιαστική δουλειά, καθώς εξετάζονται όλες οι υποθέσεις.

    Αυτοί που «αρίστευσαν» στην αξιολόγηση Παπαδιάς –Κουμπιά και με τη σύμφωνη γνώμη Τρίμη γνωστοποιήθηκαν  χθες στα άτομα της παράταξης και  και δόθηκε αυστηρή «γραμμή» για την στήριξή τους.

  Πρώτο όνομα η Αγγελική Γυπάκη, διπλοθεσσίτισσα στο δημόσιο, άλλοτε προεδρική σύζυγος του Σόμπολου, που προσχώρησε στην παράταξη της Παπαδιάς με αντάλλαγμα την προεδρία του Πειθαρχικού. Κάτι όμως που έμεινε μακρινό όνειρο, μετά την  κάθοδο της ισοπεδωτικής Πόπης Χριστοδουλίδου, που εξασφάλισε ρεκόρ ψήφων στον πρώτο γύρο, και είναι βέβαιο ότι θα γίνει και στον δεύτερο.

   Άλλη κατάλληλη είναι η  Κουμάντου, άνθρωπος της Κατσίμη και του Τρίμη, που θέλουν να την προωθήσουν από τη δική τους πλευρά.

    Μετά η Κατερίνα Φρύσσα από τη ΝΕΡΙΤ, φίλη της Αντωνιάδου.

    Επίσης ο Χρήστος Προυκάκης, από την Εφημερίδα των Συντακτών, που τον υποστηρίζει ο Κουμπιάς.

    Κατάλληλη και η γνωστή Εύα Νικολαίδου από τη ΝΕΡΙΤ, μετά τον δεκάρικο λόγο που έβγαλε στη Συνέλευση εγκωμιάζοντας τον Τρίμη και την Αντωνιάδου.

    Στην ομάδα και η «γιαγιά του Πειθαρχικού» Καίτη Δουλγεράκη, που περιηγήθηκε στις παρατάξεις Τσαλαπάτη και Κυρίτση (όπου δηλώνει ότι ανήκει) αλλά τελικά το παίζει δίπορτο και με την Παπαδιά, καθώς είναι και φίλη της Γυπάκη.

    Την παρέα κλείνει ο αθλητικός Φιτσόπουλος, που στηρίζεται από τον Κουμπιά.

     Τελικά φαίνεται να μην προκρίθηκε ο προσκείμενος στην Γυπάκη Χάρης Τζανής, που φαίνεται να τα έσπασε μαζί της, καθώς εκείνη, παρά τις υποσχέσεις της, τον πούλησε και ήλθε τελευταίος στον πρώτο γύρο.   

 

   Από τη σημερινό Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν πέρασαν τις εξετάσεις

τρία πρόσωπα:

   Ο Γιώργος Μέρμηγκας, που αλληθωρίζει μεν προς την Παπαδιά, αλλά δεν θέλει ούτε να τον ακούσει ο Τρίμης. Ενώ είναι και στενός φίλος του Τσαλαπάτη.

   Ο Γιάννης Αποστολόπουλος, με νομικές γνώσεις που σηκώνει το κύριο

βάρος του Πειθαρχικού. Λειτουργεί, όμως, ως ανεξάρτητος και δεν δέχεται «έξωθεν» παρεμβάσεις, κάτι που δυσκολεύει τα πράγματα.

Ο Άρης Καρέρ, από το ΚΚΕ, τον οποίο προσπάθησε παλαιότερα να προσεγγίσει η Αντωνιάδου, χωρίς βέβαια ανταπόκριση. Είναι και αυτός εκτός επιρροής.

  Κόκκινο πανί είναι η Ελένη Ανδριανού, που είχε καταγγείλει τον συνεταίρο της Αντωνιάδου Καρούτζο για τη στάση του υπέρ του Κεδίκογλου,καθώς επίσης και την Γυπάκη για τη διπλοθεσία στο Δημόσιο. 

 

 Για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό δεν υπήρξαν ιδιαίτερες δυσκολίες.

 Ο άλλοτε πρόεδρος του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάρης, είναι επιλογή του Δημήτρη Κουμπιά . Οι δεξιοί Πάνος Τσίρος και Τάσος Κοντογιαννίδης θεωρούνται «παντός καιρού» και το παίζουν δίπορτο και με την παράταξη Κυρίτση. Τους συμπαθεί και η Κατσίμη, καθώς συνεργάστηκαν αρμονικά με την εγκάθετη του Τρίμη Μιμή Τουφεξή,

για να αθωώσουν προκλητικά την άλλοτε γενική γραμματέα, που με το έτσι θέλω έγραψε στην ΕΣΗΕΑ τον Παν Παν, ποδοπατώντας την αντίθετη απόφαση του Μικτού Συμβουλίου.

  Επίσης ο Γιώργος, Αξελός, που ακολουθεί τον αδελφό του Χριστόδουλο, με τα  δάνεια από την ΕΣΗΕΑ και τα πολυτελή αυτοκίνητα  που έφυγε από την άλλοτε παράταξη του Σόμπολου και

προσκολήθηκε στην Παπαδιά.

  Τέλος ο Πέτρος Τρουπιώτης, που εμφανίζεται και αυτός χολωμένος , μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Περίεργο πάντως που αυτή τη φορά δεν μας τρέλανε στα μηνύματα για την υπερψήφισή του.

Από το σημερινό Δευτεροβάθμιο δεν προκρίθηκαν:

  Η Μιμή Τουφεξή, παρότι δεν έχει αρνητική αντιμετώπιση η υποψηφιότητά της, καθώς είναι εγκάθετη του Τρίμη και της Κατσίμη.

 H Ελένη Τράϊου, που πρόσκειται μεν στη Δημοσιογραφική Συνεργασία, αλλά έχει δικό της μπαϊράκι, με μεγάλη ευρύτερη στήριξη.  

 H Βέρα Δαμόφλη, που στηρίζεται από τη «Συσπείρωση», αλλά κάνει και τις δικές της επιλογές.

Αναποδος