Ιουν. 14, 2015

Μπαστουνια τα βρηκε η Παπαδια στα Πειθαρχικα

   Στο κενό έπεσε η οργανωμένη επιχείρηση της Μαρίας Αντωνιάδου για την άλωση των  Πειθαρχικών της ΕΣΗΕΑ, καθώς το δημοσιογραφικό

σώμα αντέδρασε και ματαίωσε τα σχέδιά της.

  Έτσι, στο Πρωτοβάθμιο, που ήταν και ο κύριος στόχος, κατάφερε να εκλέξει μόνο ένα από τα πέντε τακτικά μέλη του, την Αγγελική Γυπάκη.

   Τα άλλα τέσσερα μέλη είναι  η Πόπη Χριστοδουλίδου (Πρωτοβουλία για τηνΑνατροπή), ο Γιώργος Μέρμηγκας (Συσπείρωση (πλήν Τρίμη) και Τσαλαπάτης), Κορέλλης (Αδέσμευτοι  Δημοσιογράφοι-Κυρίτσης) και

Γιάννης Αποστολόπουλος (Ανεξάρτητος-γενικής στήριξης).

   Η Αγγελική Γυπάκη, ήταν τελείως άγνωστη, μέχρι που παντρεύτηκε τον  Πάνο Σόμπολο, άλλοτε πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ. Από τότε καβάλησε πιο ψηλά το καλάμι και θέλησε να το παίξει συνδικαλίστρια, πιέζοντας τον Σόμπολο να την βγάλει μέλος του Συμβουλίου. Έτσι και έγινε, με τις αφόρητες πιέσεις του Σόμπολου σε φίλους και γνωστούς, που τους ζητούσε, χωρίς ντροπή, να ψηφίσουν και τη σύζυγό του. Έτσι ο κλάδος φορτώθηκε στην καμπούρα του ένα  άτομο, ξένο με τα δημοσιογραφικά προβλήματα, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί, με μόνο γνώρισμα τον αέρα της έπαρσης και της υπεροψίας.

  Αφού η κα Αγγελική είδε ότι δεν είχε τα κότσια για να βγεί πάλι στο ΔΣ, μετά το χωρισμό της και από το το Σόμπολο, προσκολήθηκε στο άρμα της Αντωνιάδου, που της έταξε να την κάνει πρόεδρο στο πειθαρχικό , για να συνεχίσει να παίζει τη συνδικαλίστρια.

    Από τα ολότελα καλή και η Παναγιώταινα σκέφθηκε η Γυπάκη και  έτσι μετά την… επιτυχία της στο ΔΣ , θέλει τώρα να αφιερωθεί στην αναμόρφωση του κλάδου.

Βέβαια η κα Γυπάκη δεν μπορεί να είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, αφού είναι

υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, ενώ έχει και δεύτερη κρατική θέση

στον ΕΟΤ. Έχει βάλει για καλά χέρι στον κρατικό κορβανά όταν άλλοι πεθαίνουν στην ανεργία.

     Επειδή όμως στον πρώτο γύρο των εκλογών η Γυπάκη έφθασε καταϊδρωμένη στην τρίτη θέση, μπήκε σε εφαρμογή ένα απίστευτα βρώμικο σχέδιο από μία πραγματική συμμορία, που ανέλαβε το έργο της λάσπης και του διασυρμού όσων παρεμπόδιζαν την πρωτιά της . Έτσι τελικά η Γυπάκη μέσα από αυτές τις βρώμικες διαδικασίες κατάφερε να εκλεγεί πρώτη. Αυτή, με τα έργα και τις ημέρες της, θα αποτελεί πια το ζωντανό σύμβολο της δεοντολογίας, με το επίπεδο στα πατώματα, και την αλαζονία στα ύψη.

    Τώρα στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό , ξαναβγήκαν  πρόσωπα που δεν δυσκολεύουν τις παρεμβάσεις της Παπαδιάς, αλλά την πρώτη θέση εξασφάλισε η Ελένη Τράϊου, που στηρίχτηκε από ευρύ φάσμα ψηφοφόρων και δεν είναι του χεριού της Αντωνιάδου. Οι άλλοι τέσσερις είναι ο Παύλος Γερακάρης, άνθρωπος του Κουμπιά που συμπορεύεται με την Αντωνιάδου, η Μιμή Τουφεξή, εγκάθετη του Τρίμη, που   έχασε την προεδρία , και οι Πάνος Τσίρος και  Τάσος Κοντογιαννίδης, που κατάφεραν να εκλεγούν με τη στήριξη της Αντωνιάδου, αλλά πήραν ψήφους και από την παράταξη Κυρίτση, καθώς το έπαιξαν δίπορτο. 

          

       Ταραξίας