Ιουν. 21, 2015

ΕΡΤ εναντιον ελευθερης ΕΡΤ 3

 

Μαύρο ρίχνει η νέα διοίκησης της ΕΡΤ στην ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ σε μια πρώτη κίνηση ενάντια στην φωνή της κοινωνίας στην τηλεόραση που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Με απόφαση της νέας Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ 3 κόβονται οι τρεις εκπομπές των αλληλέγγυων που σε δύσκολες στιγμές αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ μετά το λουκέτο, στήριξαν με τους εργαζόμενους της στη Θεσσαλονίκη.

Με πρόσχημα ότι από την Τετάρτη το πρόγραμμα της ΕΡΤ 3 θα μπει στο δίκτυο της ΕΡΤ πανελλαδικά και με τη διαβεβαίωση(!) πως θα δίνεται λόγος και βήμα στις νέες εκπομπές των εργαζομένων πλέον του καναλιού στα κοινωνικά κινήματα και την κοινωνία, η διοίκηση θέλει να σταματήσει τις τρεις εκπομπές που άφησαν το στίγμα τους στην ελεύθερη ΕΡΤ 3.Πρόκειται για εκπομπές στις οποίες δινόταν βήμα σε κοινωνικές ομάδες και συνδικάτα, αποκλεισμένα και φιμωμένα από όλα τα άλλα ΜΜΕ που παρουσίαζαν νέοι άνθρωποι. Την ίδια ώρα βέβαια μοιράζει εξωτερικές παραγωγές σε όσους λοιδωρούσαν τον αγώνα της ΕΡΤ και στήριζαν τη ΝΕΡΙΤ…

Ενάντια στην απόφαση να πέσει μαύρο εκδόθηκε ψήφισμα από 50 και πλέον συνδικάτα και θεσμικές οργανώσεις που ζητούν από την ΕΡΤ να συνεχιστούν οι εν λόγω εκπομπές. Οι παρουσιαστές τους ποτέ δεν ζήτησαν να προσληφθούν. Αντιθέτως κατατέθηκαν προτάσεις για το πως μπορεί -θεσμικά και τυπικά-να συνεχιστούν στο πρόγραμμα της ΕΡΤ 3.

Η Δ.Ε ωστόσο έκλεισε τα αυτιά της και λέει πως θα συνεχιστεί μόνο η μία, επειδή σε αυτήν μετείχε και εργαζόμενος της ΕΡΤ 3. Έτσι κόβει την εκπομπή για την παιδεία και την εκπομπή για τα διεθνή θέματα που έδωσαν ορισμένα από τα καλύτερα και άκρως επαγγελματικά δείγματα ελεύθερης τηλεόρασης. Λές και δεν θα μπορούσαν οι εκπομπές αυτές να συνεχιστούν ως “εξωτερικές παραγωγές”. Αλλά προφανώς δεν πρόκειται για “ημετέρους” της ΝΕΡΙΤ στους οποίους αμέσως η διοίκηση της ΕΡΤ υπέγραψε τη σύμβαση εξωτερικής ανάθεσης.

Η απόφαση να πέσει μαύρο από τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ στις εκπομπές της φωνής της κοινωνίας προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλες αντιδράσεις. Για αύριο Δευτέρα 22 και για την Τετάρτη 24 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις έξω από την ΕΡΤ 3. Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς άραγε τι λέει; Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ που έβγαινε συνέχεια στην ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ 3 τι λέει; Θα συναινέσουν στο “μαύρο”, ακόμη δεν πρόλαβε να βγει η νέα ΕΡΤ στον αέρα;

πηγη##mediatvnews

ΑΝΑΠΟΔΑ