Δεκ. 9, 2015

Να φυγουν τα ΜΑΤ απο το Ραδιομεγαρο. Κειμενο συλλογης υπογραφων
Απο ΕΙΡΗΝΗ ΦΩΤΕΛΛΗ

Mail : efoteli@gmail.com 


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

σας στέλνω ένα κείμενο και ζητώ τις υπογραφές σας προκειμένου να διώξουμε από το Ραδιομέγαρο την αστυνομία. Για όσους συναδέλφους δεν είναι στην Αθήνα, να πω πως τους τελευταίους μήνες αστυνομικοί και ασφαλίτες βρίσκονται στο προαύλιο σε καθημερινή βάση, ενίοτε και ματατζήδες. Συχνά δε ανεβαίνουν και στο κυλικείο με τα όπλα για καφέ.
Ο καθένας που συμφωνεί με το κείμενο αυτό απλώς θα μου στείλει ως απάντηση το ονοματεπώνυμό του και την ιδιότητά του π.χ. δημοσιογράφος, τεχνικός κ.λπ. κι εγώ θα το δακτυλογραφήσω  κάτω από το κείμενο.
Σας ζητώ όμως και κάτι ακόμα. Να τυπώσετε το κείμενο και να το δείξετε και στους συναδέλφους που είναι δίπλα σας, να ζητήσετε την υπογραφή τους και να μου τη στείλετε με τον ίδιο τρόπο.
Επειδή η αστυνομία στο Ραδιομέγαρο κάθε μέρα αυξάνεται, καλό είναι τις υπογραφές να τις μαζέψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ας πούμε μέχρι τις 17 του μήνα.
Ευχαριστώ.
 
                                                        ΚΕΙΜΕΝΟ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μετά από ένα δίχρονο αγώνα, καταφέραμε να ανοίξουμε τη δημόσια ραδιοφωνία-τηλεόραση και να καταργήσουμε στην πράξη το «μαύρο». Στο διάστημα αυτό ήρθαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με την αστυνομία και τις δυνάμεις καταστολής, με κορυφαία τη στιγμή που τα ΜΑΤ μας εκδίωξαν από το Ραδιομέγαρο.  Όχι γιατί κάναμε κάτι ενάντια στην κοινωνία, αλλά, γιατί ερχόμασταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της τότε κυβέρνησης και των καναλαρχών. Στο διάστημα των πέντε μηνών που είχαμε υπό την ευθύνη μας το Ραδιομέγαρo -από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο του 2013- οπότε και εκδιωχθήκαμε από τα ΜΑΤ, δεν σημειώθηκε καμία ζημιά, φθορά ή κλοπή στις εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό της ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι πλήθος κόσμου επισκεπτόταν τον χώρο.

Aποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους η καθημερινή παρουσία αστυνομικών οργάνων, ασφαλιτών και δυνάμεων καταστολής στο κτιριακό συγκρότημα, τους τελευταίους μήνες.  Δεν μπορεί να παραχθεί ούτε πολιτισμός, ούτε ψυχαγωγία, ούτε ενημέρωση σε ένα κτίριο που φυλάσσεται από αστυνομικούς. Είναι δε επικίνδυνο για όλους, το να κυκλοφορούν ανάμεσά μας οπλισμένοι, ακόμα κι αν αυτοί είναι αστυνομικοί.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή τους.

Εργαζόμαστε ώστε το παραγόμενο προϊόν να είναι το καλύτερο για την κοινωνία και θέλουμε η ΕΡΤ να είναι ανοιχτή στην κοινωνία και φωνή της.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΑΝΑΠΟΔΑ