Μαρ. 12, 2016

Το << Ξεσαλωμα >> της Γυπακη

                                  

  Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ,  με το ξεσάλωμα της «προέδρου» του Πρωτοβάθμιου Αγγελικής Γυπάκη, υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας, αποσπασμένης στον ΕΟΤ. 

   Παντελώς άγνωστη πριν το γάμο της με τον Πάνο Σόμπολο,

επιβλήθηκε ως «συνδικαλίστρια» από τον άλλοτε πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος  τη φόρτωσε στην καμπούρα μας καταφέρνοντας να την εκλέξει στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εκεί βέβαια αποδείχτηκε τελείως άσχετη και  η ανύπαρκτη παρουσία της δεν άφηνε περιθώρια για επανεκλογή της .Έτσι αναζήτησε ρόλο στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, όπου τώρα «διαπρέπει» με τη γνωστή έπαρση και τον αυταρχισμό, αλλά και τους συνεχείς καυγάδες.

   Το απίστευτο έγινε την περασμένη εβδομάδα όταν η κα Αγγελική, επιχείρησε να καταργήσει την πρόεδρο του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Ελένη Τράϊου, που προεδρεύει και στο Ενιαίο Πειθαρχικό.

   Έτσι η Γυπάκη , αγνοώντας την πρόεδρο του Δευτεροβαθμίου, συγκάλεσε εν αγνοία της το Ενιαίο Πειθαρχικό για να κρίνει συγκεκριμένη υπόθεση, όπου κατηγορούμενος ήταν ο φίλος της Ν.Καρούτζος , στο γραφείο του οποίου ξημεροβραδυάζεται. Για την Γυπάκη είχε γίνει αίτηση εξαίρεσης και δεν μπορούσε να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση , αλλά εκείνη νόμους και καταστατικά τα γράφει στα παλιά παπούτσια της.

   Τα βρήκε όμως «μπαστούνια» με την Τράϊου, που έξαλλη κατάγγειλε ανοιχτά τόσο στα Πειθαρχικά όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο το «πραξικόπημα» της Γυπάκη, με την επιχειρούμενη «κατάργηση» της προέδρου του Δευτεροβαθμίου.  

   Την προειδοποίησε ότι όχι μόνο δεν έχει κανένα δικαίωμα να συγκαλεί το Ενιαίο, αλλά ούτε να μετέχει στις σχετικές διαδικασίες, αφού έχει ζητηθεί η εξαίρεσή της.

 Το θέμα πήρε διαστάσεις και προκλήθηκαν έντονες αποδοκιμασίες ενώ ματαιώθηκε και η συνεδρίαση-παρασυναγωγή που επιχείρησε η πολυπράγμων κα Αγγελική.

   Τελικά η Γυπάκη, μετά τις  αντιδράσεις, αναγκάστηκε να  εγκαταλείψει άδοξα το  σχέδιό της, αφού πήρε τη γεύση της απόλυτης γελοιοποίησης, σε όλα τα όργανα της ΕΣΗΕΑ.   

   Να σημειώσουμε και πάλι ότι η Γυπάκη, ούτε πρόεδρος του Πειθαρχικού μπορεί να είναι αλλά ούτε και μέλος της ΕΣΗΕΑ, καθώς απαγορεύει το Καταστατικό να είναι μέλη της Ένωσης δημόσιοι υπάλληλοι. Αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο, που υποχρεώνεται από το Καταστατικό να την διαγράψει, κάνει μέχρι τώρα τα στραβά μάτια, ποδοπατώντας τις σχετικές διατάξεις.

 Αναποδος