Οκτ. 20, 2017

Εξελιξεις στον ΕΔΟΕΑΠ

 

 

Η συνεδρίαση στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ σήμερα ήταν δραματική. Τα χρέη πνίγουν πλέον τον Οργανισμό ενώ δεν υπάρχουν λεφτά να δοθούν οι επικουρικές συντάξεις και ήδη η αγανάκτηση των συνταξιούχων έχει χτυπήσει κόκκινο. Το μείζον βέβαια ζήτημα είναι οι απαιτήσεις από τα ιδιωτικά κέντρα υγείας, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει να πληρώνονται σταδιακά όλοι οι προμηθευτές. Χρήματα που ελήφθησαν από το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ.

Ο σταδιακός στραγγαλισμός του ΕΔΟΕΑΠ έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ που επέλεξαν επί ένα χρόνο να διαπραγματεύονται χωρίς αποτέλεσμα και κυρίως χωρίς να ασκήσουν καμία απολύτως πίεση. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΕΦΚΑ χρωστάει περί τα 60 εκατ. ευρώ από αγγελιόσημο αλλά δεν τα δίνει στον ΕΔΟΕΑΠ! Και μόνο αυτό φθάνει για να αποκαλυφθεί πως η κυβέρνηση ότι κι αν λένε τα στελέχη της, ότι δήθεν δεν γνωρίζουν κ.λ.π., κ.λ.π., αφήνει τον ΕΔΟΕΑΠ να ολισθήσει στην οικονομική καταστροφή.

Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ζήτησε επειγόντως δάνειο 2 εκατ. ευρώ από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες αλλά και πάλι το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ αρνείται με επιχείρημα πως απαιτείται γενική συνέλευση όλων των μελών για μια τέτοια απόφαση! Παράλληλα ζήτησε να αποφασίσει η ΕΣΗΕΑ απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

ΠΗΓΗ## Mediatvnews

ΑΝΑΠΟΔΑ