Νοε. 24, 2017

Αβανταδορος του Χιου το Δευτεροβαθμιο Πειθαρχικο

 Μήλο της έριδος ο Στέφανος Χίος στα πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ , που με τρεις υποστηρικτές του στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό κατάφερε να συνεχίσει την παραμονή του στο δημοσιογραφικό σωματείο.     

Με ψήφους 3 έναντι 2 το Δευτεροβάθμιο ανέτρεψε την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού, που είχε τιμωρήσει τον Χίο με τέσσερις φορές οριστική διαγραφή από την Ένωση και άλλες μικρότερες ποινές για πέντε συνολικά παραπτώματα.

Αφορούσαν χυδαίες επιθέσεις από την διαδικτυακή τηλεόραση «Μακελειό» και την αντίστοιχη εφημερίδα.

Στο site της ΕΣΗΕΑ έχει αναρτηθεί η απόφαση του ΔΠΣ η οποία αναφέρει ότι συμμετείχαν οι Παύλος Γερακάρης, Πάνος Τσίρος Κώστας Σαλαμούρας, (που κατά πως φαίνεται στήριξαν το Χίο) και οι Ελένη Τράϊου και Μιμή Τουφεξή, που τάχθηκαν υπέρ της πρωτοβάθμιας απόφασης της οριστικής διαγραφής, η οποία ήταν ομόφωνη  (Γυπάκη, Χριστοδουλίδου, Αποστολόπουλος, Γκιώνης, Δουλγεράκη) .

     Πολύ μπερδεμένο το κείμενο της  δευτεροβάθμιας απόφασης που έχει αναρτηθεί και δύσκολα βγάζεις άκρη.  

Στο σύντομο σκεπτικό των τριών αναφέρεται ότι ο Χίος δεν έχει καμιά ευθύνη για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μακελειό».

Αλλά παρότι δεν έχει ευθύνη-όπως λένε- του ρίχνουν χωρίς καμιά αιτιολογία και μία απλή επίπληξη για «ξεκάρφωμα»…         

Οι δύο που μειοψήφισαν καταγγέλουν το Χίο για «οχετό χυδαιότητας»  για «αγανάκτηση του κόσμου και διασυρμό της ΕΣΗΕΑ» και «ιδιότυπο κοινωνικό εκφοβισμό»  σε βάρος του οποιουδήποτε πολίτη.

  …Η ουσία είναι ότι οι οριστικές διαγραφές μετατράπηκαν από τα τρία μέλη σε… απλές επιπλήξεις!!!

   ΄Ετσι τώρα ο Χίος και με τη βούλα της ΕΣΗΕΑ παραμένει επίλεκτο μέλος της, συνεχίζοντας την άσκηση της ….«δημοσιογραφίας»!!!!

     ΜΠΡΑΒΟ στους τρεις σωματοφύλακες…

Αναποδος

 

ΥΓ Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο Χίος πήγε την ΕΣΗΕΑ στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ, επειδή, όπως ισχυρίζεται, με την πρωτοβάθμια απόφαση της οριστικής διαγραφής του χάλασαν το “image”, τον δυσφήμισαν.!!!  Θράσος χωρίς όρια…