Οκτ. 4, 2018

ΕΣΗΕΑ : Στο Πειθαρχικο ο Βερυκιος για την << Παναγια την Αρουραια >>

   

 Μπορεί η εκκλησιαστική διοίκηση να έδωσε συχωροχάρτι στον Δήμο Βερύκιο για την προσβολή των κορυφαίων προσώπων του Χριστιανισμού, αλλά δεν στάθηκε αρκετό να κατασιγάσει το σάλο που προκλήθηκε.

Πλήθος καταγγελιών εναντίον του δημοσιογράφου του ΑΛΦΑ έφτασαν στην ΕΣΗΕΑ και το Πειθαρχικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του άσκησε δίωξη εναντίον του..

Όπως είναι γνωστό , ο Βερύκιος τον περασμένο Αύγουστο με ανάρτησή του στο Twitter εμφάνιζε την εικόνα της Παναγίας με το Χριστό με μορφή αρουραίου στα πρόσωπα και τα χέρια τους.

 Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών για την έλλειψη σεβασμού  και διακωμώδηση των κεντρικών προσώπων της Χριστιανοσύνης.

 Για να κατευνάσει τα πνεύματα ο Βερύκιος κατέφυγε στη διοίκηση της Εκκλησίας  και η Ιερά Σύνοδος ανέφερε ότι γίνεται δεκτή η συγνώμη αλλά το σφάλμα παραμένει.

   Ο Βερύκιος μάλιστα, θορυβημένος από την αγανάκτηση του κόσμου,

Προσπάθησε με δημόσια δήλωσή του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστηρίζοντας ότι τάχα παρασύρθηκε (!!!) και λέγοντας… ότι ζήτησε συγνώμη «από τον Τριαδικό Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο»  (την Αρουραία).

 Όμως οι γονυκλισίες και τα θυμιατά δεν έκαμψαν τις αντιδράσεις εναντίον του και ο Βερύκιος καλείται τώρα να απολογηθεί στο Πειθαρχική Συμβούλιο.

Αναποδος