Ιουλ. 10, 2019

ΕΣΗΕΑ : Λογοκρισια απο μια ... κυρια της ΕΡΤ

Επιστολή Δ.Τσαλαπάτη για ΕΡΤ-ΑΠΕ

Προς τα ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και του ΕΔΟΕΑΠ

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Οι χθεσινές αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ΕΡΤ, το ΑΠΕ την ΓΓ Ενημέρωσης και άλλα ΜΜΕ, θεωρώ ότι εκτός των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων μας σε πανελλαδική κλίμακα.

Σας κοινοποιώ την επιστολή που κατέθεσα χθες στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Οφείλω να επισημάνω , αν και μερικοί από σας το γνωρίζετε λόγω της συμμετοχής σας στην υπόθεση, ότι με διαδικασίες fast track , προωθήθηκε από το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ που συμπίπτει πολιτικά και συνδικαλιστικά με το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ και συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση , με την οποία εξομοιώνεται η δημοσιογραφική λειτουργία με υπαλλήλους ΙΔΑΧ του Δημοσίου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δυστυχώς δεν μπορείτε να πληροφορηθείτε ούτε εσείς ούτε εμείς, τι ακριβώς συζητήθηκε και αν συζητήθηκε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για το θέμα αυτό, επειδή η πλειοψηφία του ΔΣ με πρόταση μιας κυρίας από την της ΕΡΤ απαγόρευσε πλέον στα μέλη του ΔΣ να έχουν άμεση πρόσβαση στα πρακτικά η τις αποφάσεις!

Στη λογοκρισία αυτή, με την απαγόρευση στην ελεύθερη πρόσβαση στις πηγές , και στην απαγόρευση της ενημέρωσης του κλάδου και της κοινής γνώμης, μας ενημέρωσαν ότι ζητήθηκε η γνώμη και των δύο δικηγόρων της ΕΣΗΕΑ.

Μπορούν όμως να σας ενημερώσουν αναλυτικά η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ που είναι και ΓΓ της ΕΣΗΕΑ, όπως και για τους υπαινιγμούς σε βάρος θεσμικών οργάνων.

Στην περίπτωση αυτή παρακαλώ για την χορήγηση αντιγράφων από τα πρακτικά της συζήτησης στα ΔΣ τους ΕΔΟΕΑΠ και της ΠΟΕΣΥ.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης

Δημοσιογράφος

ΑΝΑΠΟΔΑ