Οκτ. 23, 2019

ΕΣΗΕΑ : Κατα των δημοσιογραφων το Προεδρειο για το Ποθεν Εσχες

 Το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ κατά των δημοσιογραφών για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Είπαν τους δημοσιογράφους δικαστές, αστυνομικούς, μόνο και μόνο για να κρυφτούν και να μην ψηφίσουν την πρόταση της ΝΕΑΣ ΕΣΗΕΑ για να σταματήσουν επιτέλους οι δημοσιογράφοι κάθε χρόνο να υποβάλουν πόθεν έσχες .

Στην σημερινή συνεδρίαση για ακόμα μια φόρα θέσαμε την πρόταση μας να σταματήσουν οι δημοσιογράφοι να υποβάλλουν πόθεν εσχες και να είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν μόνο όσοι εκλέγονται σε διοικητικά συμβούλια (ΕΣΗΕΑ – ΠΟΕΣΥ – ΕΔΟΕΑΠ κλπ) και όσοι μετέχουν σε Δ.Σ. ΜΜΕ (ΕΡΤ – ΑΠΕ κλπ) η πρόταση μας δυστυχώς καταψηφίστηκε απο την πλειοψηφία των 6 που επελεξαν να αφήσουν τους συναδέλφους κάθε χρόνο να ταλαιπωρούνται και να πληρώνουν λογιστές.

Μάλιστα η πρόεδρος έκρινε ότι θα μπορούσε να ζητηθεί μόνο για τους άνεργους και τους εν επισχέση διαχωρίζοντας τα μέλη μας λες και δεν είναι ισότιμα εκτός αν θεωρεί “ύποπτους” όσους όσους εργάζονται.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη ότι οι δημοσιογράφοι όλα τους τα περουσιακά στοιχεία τα έχουν δηλωμένα στο mytaxis και στο Ε9.

Αλλωστε από εκεί δεν παίρνουμε στοιχεία για το πόθεν έσχες ;

Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους μην τύχον και δεχθούν κάποια πρόταση απο άλλη παράταξη αλλά δεν περιμέναμε ότι θα το έβλεπαν τοσο μικροπαραταξιακά ειδικά όταν είναι για το συμφέρον των συναδέλφων ;

ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ

ΑΝΑΠΟΔΑ