Παλαιοτερες Ανακ

Απρ. 6, 2017

 


                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
                                                                 
Αγία Παρασκευή, 28/09/2015

Συνάδελφοι, 
τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, ώρα 15:00, στο studio E της ραδιοφωνίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εργαζομένων που καλύπτονται από την ΠΟΣΠΕΡΤ, χωρίς διαχωρισμούς, ώστε να γίνει ενημέρωση για καίρια θέματα που μας απασχολούν. 

Η απόφαση αυτή της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ληφθεί προ πολλού, αλλά η επικαιρότητα με συμφωνίες ή μη στα μνημόνια, με το μεγαλειώδες δημοψήφισμα του ΟΧΙ και αμέσως μετά τις εκλογές, δεν έδινε τα περιθώρια γι’ αυτή τη συγκέντρωση ώστε να είναι μαζική για την όσο δυνατόν ενδελεχή ενημέρωση για τη συνέχεια και το μέλλον της ΕΡΤ, της χρηματοδότησής της, τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού - για τον οποίο γνωρίζετε ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προσφύγει στον ΟΜΕΔ επειδή το σχέδιο της διοίκησης ακυρώνει εκτός από τις ΣΣΕ και οποιοδήποτε δικαίωμα μπορούσε να έχει ο κάθε εργαζόμενος και πόσο μάλλον σε μια εταιρία ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος. 

Λόγω του ότι εξυφαίνονται πολλά σενάρια που εκτός από τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε πατρικίους και πληβείους και τους επιμέρους διαχωρισμούς σε εργαζόμενους με προϋπηρεσία ή όχι (Π.Δ.), σε αναβιώσαντες ή όχι με περίοδο δοκιμασίας κλπ και επιπλέον προβλήματα : ασφαλιστικά, μισθολογικά κλπ είναι απαραίτητο όλοι να προβληματιστούμε και να ενημερωθούμε για το τι μας περιμένει και πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε. 

Συνάδελφοι, 
Δεν χρειάζεται  να σας τονίσουμε ότι είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι εκεί. 
Οι λογικές του παρελθόντος, ο «ωχ αδελφισμός», οι προσωπικές επαφές και η μη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση για τα προβλήματα καθώς και οι εύλογες αμφιβολίες και παρατηρήσεις για πολλά θεμελιώδη ζητήματα πρέπει να γίνουν παρελθόν και να κατατίθενται σε συλλογικά όργανα και ενώπιος ενωπίω. 

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και για παραπληροφόρηση.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. 

ΥΓ. θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και αλλού που θα ανακοινωθούν έγκαιρα. 

                                                        ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Απρ. 6, 2017

 

Σεπ. 25, 2015
 

                                                            ΠΟΣΠΕΡΤ

TO ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ERTOPEN.COM ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ της εκπομπής της ΕΡΤ3, Zona Rossa
Άλλος θα μπορούσε να πει «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω…».
Στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όμως ήρθε «Φύλλο Πορείας» και αποχαιρετά το ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5.
Αφήνει πίσω ανθρώπους που στήριξαν το κίνημα των φαντάρων, που ευαισθητοποιήθηκαν και έβαλαν πλάτη να αμφισβητηθεί του Παραλόγου η Θητεία, που τίμησαν τον λόγο τους και φιλοξένησαν χωρίς κανένα όρο τη μαχητική αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο 5λεπτο ένθετο «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» που παρουσιάζαμε κάθε Σαββάτο, στις 7.00 το πρωί.

Όμως η ταξική πάλη θέτει διλήμματα. Που το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει μάθει να απαντά, να παίρνει θέση και να μην κρύβεται. Το αποδείξαμε εξάλλου όταν υπερασπιστήκαμε τους απεργούς ηχολήπτες του σταθμού, κάνοντας φυσικά το αυτονόητο απέναντι στους φίλους και συναγωνιστές.
Από την πρώτη στιγμή του αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στάθηκε στο πλευρό τους. Ο αγώνας τους ενάντια στα Μνημόνια, το σύνολο της αστικής ταξικής πολιτικής και του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, ήταν και είναι κοινός.
Σήμερα επομένως που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκειμένου να υλοποιήσει την σκληρή ταξική της πολιτική επιστρατεύει την στυγνή βία κατά των κινημάτων και την Λογοκρισία, εμείς επιλέγουμε να μείνουμε πιστοί στους συναγωνιστές μας.
Αποχωρούμε λοιπόν από το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα αμφισβήτησης στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στέκουμε δίπλα στους συναγωνιστές  της ERTOPEN.COM και στους συντελεστές της εκπομπής της ΕΡΤ3, Zona Rossa.
Παίρνουμε θέση απέναντι σε μια κυβέρνηση που όχι μόνο αθέτησε τις υποσχέσεις της, προχώρησε σε ένα στυγνό Πραξικόπημα εναντίον της λαϊκής βούλησης όπως αυτό εκφράστηκε με το Δημοψήφισμα του Περήφανου ΟΧΙ του εργαζόμενου λαού μας, αλλά και σε μια κυβέρνηση που μπορεί να εκφράζει την βούληση των πλουσίων και της Ε.Ε., που δεν τη διαφοροποιεί τίποτε από το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ, αλλά που την χωρίζει άβυσσος από τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μια κυβέρνηση που μαυρίστηκε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και γνώρισε την καταδίκη της μεγαλύτερης ιστορικά Αποχής σε εκλογική διαδικασία από τη Μεταπολίτευση. Μια κυβέρνηση Εχθρό των εργαζόμενων και της νεολαίας. 
Κάτι που επιβεβαιώνει με ξεκάθαρο τρόπο απέναντι στους φαντάρους τους οποίους αδικεί, εκμεταλλεύεται εργασιακά, φορολογεί φορτώνοντας τους το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, εκπαιδεύει σε ρόλο Πραιτοριανού των βρώμικων πολέμων εναντίον του εργαζόμενου λαού - με πρώτο θύμα τους πρόσφυγες-, εντάσσει στις άθλιες συμμαχίες της με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και τους Πραξικοπηματίες της Αιγύπτου. 
Δηλώνουμε λοιπόν παρόν στους νέους μεγάλους αγώνες και τις βαθιές ανατρεπτικές διαδικασίες που απαιτεί η ταξική πάλη, προτάσσοντας την αναγκαιότητα της κλιμάκωσης του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στην σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα και το γενικευμένο πόλεμο του αστικού κόσμου απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας, εντός και εκτός συνόρων, για την επιβολή της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης.  
Καλούς και νικηφόρους Αγώνες. Με τις σημαίες του Εργατικού Διεθνισμού και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης.  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

ΑΝΑΠΟΔΑ

Νοε. 7, 2015
Σεπ. 25, 2015
 

 

                                                     ΠΟΣΠΕΡΤ                 

 

                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                   Αγία Παρασκευή, 24/09/2015

    

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μετά τα χθεσινά απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά γεγονότα και την κατάσχεση των μηχανημάτων εκπομπής από την αστυνομία, την ΕΕΤΤ και τον εισαγγελέα,  με σκοπό να φιμώσουν και να ρίξουν «μαύρο» στην ΕΡΤopen, καθώς και την απαγγελία κατηγοριών απέναντι στον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, τον Γραμμ. Οικονομικού Δημήτρη Κούνη και αλληλέγγυων, ευχαριστεί για τη συγκινητική και διαχρονική συμπαράστασή τους : τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους αλληλέγγυους, τα συνδικάτα, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τα κινήματα της κοινωνίας, τους πολιτικούς φορείς και τα κόμματα που με τον πιο καταγγελτικό τρόπο εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις κατά των υπευθύνων και τον ανοίκειο τρόπο κλεισίματος της φωνής των εργαζομένων, δήλωσαν δε τη συμπαράστασή τους και διακήρυξαν την αναγκαιότητα της ύπαρξης της EΡΤopen. 

Καταδίκασαν όλους αυτούς που κρύβονται πίσω από τέτοιες στοχευμένες ενέργειες, όταν όλοι γνωρίζουν ότι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο – κυρίως το ραδιοφωνικό - με δύο αποφάσεις του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, καθώς και της ολομέλειάς του, έχει κρίνει τελεσίδικα ότι κανένας ραδιοφωνικός σταθμός δεν λειτουργεί σε νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας, που εδώ και 15 χρόνια αναμένεται και έχει επίσης ακυρωθεί κάθε απόπειρα διαφοροποίησης, όπως και της τότε Υφυπουργού κας. Βούλτεψη  που το προσπάθησε. Είναι σε εκκρεμότητα το όλο θέμα και ο σημερινός αρμόδιος Υπουργός έχει υποσχεθεί ότι θα δοθεί σύντομα λύση. 

Η ΕΡΤopen που λειτουργεί αυτοδιαχειριστικά και με αλληλέγγυους, χωρίς καμία αμοιβή σε κανέναν, εξέπεμπε στη συχνότητα 106,7 συχνότητα της ΕΡΤ που εξέπεμπε ο «Φιλία» και κατοχύρωνε τη συχνότητα  ώσπου να γίνει χρήση της από την ΕΡΤ.  Άλλωστε καμιά καταγγελία, πουθενά, δεν έγινε από την ΕΡΤ. 

Σε κάθε περίπτωση δεν θα κάνουμε «κυνήγι μαγισσών» για να βρούμε τους νοσηρούς εγκεφάλους αυτής της ενέργειας. Η ευθύνη όμως της κατοχύρωσης από την κυβέρνηση ώστε να προλάβει τέτοιες ενέργειες, της αποδίδεται καθ’ ολοκληρία. 

Δηλώνουμε ότι η ΕΡΤopen δεν είναι «τοτέμ» και ξεπερασμένη από τη σημερινή πραγματικότητα. 

Η ΕΡΤopen είναι μια αναγκαιότητα που με τους αλληλέγγυους μαζί δίνει φωνή σε όλους τους αποκλεισμένους από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, συστημικά και μη. Δίνει φωνή στα συνδικάτα, στους κοινωνικούς φορείς,  στη νεολαία, στους φοιτητές, στην ΚΕΕΡΦΑ – μετανάστες, στις συλλογικότητες - πολιτικές ή μη, στους ανθρώπους του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, των σπορ και σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου ή μη, αναδεικνύοντας με ιδιαίτερο και δημοκρατικό τρόπο τα προβλήματα της χειμαζόμενης κοινωνίας από τα μνημόνια που φέρνουν την κατάργηση των κοινωνικών δομών, των ατομικών, συλλογικών, εργασιακών, συνταγματικών δικαιωμάτων, φέρνουν την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες, την υποδούλωση και την απαξίωση κάθε ανθρώπου που ζει σε τούτη εδώ τη χώρα και θέλει να είναι ελεύθερος. 

Η ΕΡΤopen με την παγκοίνως γνωστή ιστορία της σε όλους και με τη συμβολή της στην αλλαγή του status των συνδικαλιστικών αγώνων και διεκδικήσεων, καθώς και τη συμμετοχή της σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή του πολιτικού γίγνεσθαι και τον καθοριστικό της ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, δικαιούται και θα παραμείνει ανοιχτή. Θα παραμείνει ανοιχτή και θα συνεχίσει .

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Νοε. 7, 2015
 
Σεπ. 22, 2015

                                       ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                 

Αγία Παρασκευή, 22/09/2015

 

 

Αφού τα παχιά λόγια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης στην ΕΡΤ θα είναι αυτό που θα οδηγεί τη λειτουργία της και την ενημέρωση έχουν μείνει απραγματοποίητες υποσχέσεις και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τον οικονομικό στραγγαλισμό που συνεχίζουν να προκαλούν στη ΕΡΤ και από τα σχέδια των κανονισμών και του οργανογράμματος στα οποία, δήθεν θα δίνονταν έμφαση, καθημερινά διαβλέπουμε να γίνεται προσπάθεια ώστε να ξεχαστεί αυτός ο μεγάλος αγώνας των εργαζομένων και της κοινωνίας και οι προσδοκίες τους που ολοένα προδίδονται.

 

Εκτός των ανωτέρω κάποιες εκπομπές με μεγάλη αποδοχή, που έχουν κρατηθεί με νύχια και με δόντια όπως το «Αντιδραστήριο» και …. η «Ζona  rossa» που κρατούν το επίπεδο αποδοχής της ΕΡΤ3 σε υψηλά επίπεδα δεν στηρίζονται από κανένα, εκτός από τους συντελεστές που με πάθος και δύναμη συνεχίζουν την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση που επιζητά η πλειοψηφία του λαού και όχι τα συμφέροντα της Εldorado Gold. 

 

Σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε την ανεξάρτητη έρευνα και δημοσιογραφία καθώς και την ανάδειξη των προβλημάτων ζωής μιας ολόκληρης περιοχής και όχι των συμφερόντων μιας «χούφτας» ανθρώπων και κάθε «νταβατζή» που θέλει να ποδηγετεί την ενημέρωση με όποιας μορφής «εργολαβία» αναλαμβάνει, εκμεταλλευόμενος ακόμα την ανέχεια και τον φόβο κάποιων εργαζομένων που εν χορώ τους βάζει να βρίζουν την ΕΡΤ (5-9-15) κλπ. 

 

Οι ευθείες απειλές τους δεν μας τρομάζουν και δεν πρέπει να τρομάζουν κανέναν. Ελπίζουμε ότι και η διοίκηση της ΕΡΤ δεν θα τις χρησιμοποιήσει σαν άλλοθι. 

Επιβάλλεται και πρέπει να συνεχίσει η ΕΡΤ να προβάλει θέματα στο δρόμο της αγωνιστικής, αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που ενοχλούν την καθεστηκυία τάξη και είναι υπέρ των πολιτών. 

 

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται παρούσα και δυναμικά αλληλέγγυα στον αγώνα ενάντια στη φίμωση της αλήθειας και υπέρ της δημοκρατίας.

                                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

                        Ο Προεδρος                                      Ο Γ. Γραμματεας

                   Π. Καλφαγιαννης                                     Γ. Κασιματης

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Νοε. 7, 2015
Σεπ. 10, 2015

                                                      ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                 Αγία Παρασκευή, 10/09/2015

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους της ΕΡΤ τονίζει για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα ύπαρξης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ στο σύνολό της, σαν βασικό πυλώνα ενημέρωσης και πολιτισμού. 

 

Με αφορμή το χθεσινό debate και την όλη κάλυψη των εκλογών, με τις πολλές απαιτήσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και με την ΕΡΤ σε προσπάθεια ανασυγκρότησης, δείχνει την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό του προσωπικού της που με στερήσεις, δυσκολίες, έλλειψη πολλών υποδομών που ακόμα δεν έχουν λειτουργήσει και τεχνικών προβλημάτων, καθώς και ο απαράδεκτος τρόπος των εκτός έδρας μετακινήσεων υποχρεώνει όλους μας, πολιτικούς, διοίκηση, συνδικαλιστικό κίνημα κλπ να επαινέσουμε αυτούς τους εργαζόμενους που υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν κάτω από αντίξοες συνθήκες στο έργο τους για να έχουν άρτιο αποτέλεσμα. 

 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν αποδείξει διαχρονικά - παρά τις κατά καιρούς λοιδορίες και απαξίωση από το σύστημα της διαπλοκής – ότι επιτελούν το έργο τους ξεπερνώντας όλα τα παραπάνω και στέκονται όρθιοι απέναντι σε κάθε πρόκληση. 

 

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε με το απόθεμα κουράγιου και ψυχής ώστε και σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κρατήσουμε τον επαγγελματισμό μας και την αξιοπρέπειά μας καθώς και την ΕΡΤ της καρδιάς μας σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο μας επιτρέπουν οι συνθήκες. 

 

Σε αυτούς τους εργαζόμενους, σε όλη την Ελλάδα, με τα πολλά προβλήματα και τους διαχωρισμούς σε πατρικίους και πληβείους, με πολλές εκκρεμότητες σε ουσιαστικά ζητήματα για τον τρόπο πρόσληψής τους, την ασφάλισή τους, το μισθολόγιό τους, τον τρόπο λειτουργίας και του μεγέθους της ΕΡΤ 

ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

                                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

                       Ο Προεδρος                                Ο Γενικος Γραμματεας

                   Π. Καλφαγιαννης                                  Γ. Κασιματης

ΑΝΑΠΟΔΑ