Παλαιοτερες Ανακ

Νοε. 6, 2015
Ιουλ. 14, 2015

                                           ΠΟΣΠΕΡΤ

 Αγία Παρασκευή 14 Ιουλίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε όλους και όλες, αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 ώρα 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και το απόγευμα στο Σύνταγμα στις 19:30 στο παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια σε παλαιά και νέα μνημόνια που φέρνουν τη διάλυση όλων όσων είχαν απομείνει από τις προηγούμενες φαύλες κυβερνήσεις οι οποίες επιχαίρουν γιατί κατάφεραν να εντάξουν στο club τους…. τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που θα μας εξέπλητταν όλους γιατί θα εφάρμοζαν τις προεκλογικές εξαγγελίες τους, για τις οποίες τους είχε εκλέξει ο ελληνικός λαός.  

Το μήνυμα του Νίκου Καζαντζάκη στην Ασκητική του, επίκαιρο σε κάθε εποχή, ίσως περισσότερο σήμερα.

Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!

«Ε κακομοίρη άνθρωπε», είπε δυνατά, «μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία!

Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την...ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά. 

Ας ανασκουμπωθούμε εμείς που το ξέρουμε, ας σύρουμε μπορεί να μας ακούσουν!» ……..

Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου.
Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου.

Η ανώτατη αρετή δεν είναι νά' σαι ελεύτερος, παρά να μάχεσαι για ελευτερία.

Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!

Ν' αγαπάς την ευθύνη. 
Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.

Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ……….

 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν θα παίξουμε το ρόλο του παρατηρητή σε όλα αυτά που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς αλλά και στην υποδούλωση των εργαζομένων και του λαού με την ολοκληρωτική διάλυση σε ό,τι μας έχει απομείνει εκτός από την αξιοπρέπειά μας που δεν αποτιμάται και δεν εκχωρείται.  

 

Δεν θα μείνουμε απαθείς βέβαια και σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την ΕΡΤ και την απρόσκοπτη λειτουργία της στο σύνολό της, είτε αυτοί προέρχονται από την κυβέρνηση ή το κομματικό φερέφωνό τους σε ρόλο γενικού διευθυντή που κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στην ΕΡΤ απαξιώνοντάς τη και απειλώντας τους εργαζόμενους με σκοπό και στόχο να τη συρρικνώσει. 

Νομίζει ότι τώρα θα του δοθεί η ευκαιρία που περίμενε χρόνια. Δεν θα τα καταφέρει, θα μείνει με το στόχο.

 

Δεν μπορεί για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι – όλοι οι εργαζόμενοι να είναι τα θύματα θανατηφόρων πολιτικών που προέρχονται από εκδικητές κατακτητές, που βρίσκουν ευήκοα ώτα και ελαστικές συνειδήσεις για να τα εφαρμόσουν, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα μετά το μεγαλειώδες όχι και το οποίο για εμάς ήταν αδιαπραγμάτευτο. 

Η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ να πάψει να παίζει το ρόλο βαστάζου του συστήματος και να συντονίσει, να οργανώσει τον δυναμικό και διαρκή αγώνα της τάξης μας. 

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ, ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

                                               ΓΙΑΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  Π.ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ                                        ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Νοε. 6, 2015
Ιουλ. 21, 2015
 

 

                                      ΠΟΣΠΕΡΤ 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου

Καταδικάζουμε την αναβίωση της αστυνομικής βίας εναντία στην εργατική συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ,  των συνδικάτων, των πολιτικών φορέων και της κοινωνίας.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε, η αστυνομία της “κυβέρνησης της αριστεράς” ξόδεψε όλο της το μένος και οι διαδηλωτές δέχθηκαν απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο και τους ξυλοκόπησαν ακόμα και μετά τη σύλληψή τους. 

Ανάμεσα στους 17 συλληφθέντες ήταν και ο Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων  του Ιδρύματος για το Παιδί “Η Παμμακάριστος”.

Η δίκη τους θα γίνει 22 Ιουλίου, ώρα 09:00, στα δικαστήρια Ευελπίδων και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. 

Δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόζει τον ίδιο αυταρχισμό που εφάρμοσαν και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις. 

Τα μνημόνια ενάντια στο λαό και στην κυριαρχία της χώρας είναι ίδια απ’ όπου κι αν προέρχονται. Για εμάς το ΟΧΙ ήταν και παραμένει ΟΧΙ. Δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανέναν ούτε και στην κυβέρνηση να το ερμηνεύει σαν υποταγή και πρόδρομο της ολικής εξαφάνισης του έθνους και της κυριαρχίας του. 

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των αγωνιζομένων ενάντια στα μνημόνια και καμία καταστολή της όποιας μνημονιακής εξουσίας δεν πρόκειται να μας σταματήσει. 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ - 09:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. 

Αγώνας μέχρι την ανατροπή όλων των μνημονίων.

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Νοε. 6, 2015
Ιουλ. 9, 2015

 ΠΟΣΠΕΡΤ                                                                       Αγία Παρασκευή 09Ιουλίου 2015

 

 

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ – ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΕΡΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Δεν υποτασσόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε, θέλουμε τη ζωή μας, διεκδικούμε το μέλλον των παιδιών μας, την ανεξαρτησία μας. 

 

Οι κάθε λογής τοκογλύφοι και τα εγχώρια τσιράκια τους δεν πρέπει να καθυποτάξουν τη θέληση του λαού και την καθαρή εντολή στην κυβέρνηση για να μην αποδεχτεί όρους υποταγής και περαιτέρω εξαθλίωσης του λαού.

 

Ο λαός μίλησε. Και το ΟΧΙ ήταν καθαρό και δεν μας ενδιαφέρει πώς το ερμηνεύει ο καθένας . 

 

Καλούμε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη λαϊκή εντολή και τη δύναμη που της δίνει ο λαός  και να μην υποχωρήσει στις ορέξεις των αρπακτικών και στους εκβιασμούς τους. 

 

Εδώ και τώρα να επιταχύνει και να υλοποιήσει τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις της  που αφορούν την κοινωνία, αλλά και να προβεί άμεσα στο χτύπημα κάθε διαπλοκής απ’ όπου κι αν προέρχεται, είτε αυτό είναι στα ΜΜΕ, είτε στις τράπεζες, είτε αλλού. 

 

Το δημοψήφισμα δημιούργησε νέους όρους και προοπτική για την ελληνική κοινωνία και δεν δικαιούται κανένας να το ξεπεράσει ή να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν φαλκιδεύοντας τις ελπίδες και τη θέληση του ελληνικού λαού. 

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

Ο αγώνας συνεχίζεται ……

ΑΝΑΠΟΔΑ

Νοε. 6, 2015
 
Ιουλ. 9, 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους των ιδιωτικών και δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και ιδιαίτερα των συναδέλφων τεχνικών που είναι μέλη της ΕΤΙΤΑ και της ΕΤΕΡ. 

 

Τελευταία, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης που έχουν βαλθεί να κάνουν πόλεμο στο λαό και στην κυβέρνηση, απειλούν με απολύσεις θέλοντας να εκβιάσουν ώστε να λειτουργούν με αδιαφάνεια και χωρίς καμιά νομιμότητα και σαν κύριο όπλο τους χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους. 

 

Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ θα σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων των ΜΜΕ και απέναντι στις δολοπλοκίες και τα συμφέροντα των καναλαρχών. 

 

Απαιτούμε νομιμότητα και καθαρές σχέσεις εργασίας, χωρίς καμία απόλυση και χωρίς εργασιακές σχέσεις «λάστιχο». Να πάψουν να εκμεταλλεύονται τους απλούς και αγνούς εργαζόμενους οι «νταβατζήδες» των μέσων και να μη ζητάνε να υπάρχουν εργαζόμενοι «ορχήστρα» για όλες τις δουλειές. 

 

Σε κάθε περίπτωση τους ενημερώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για αγώνες – σκληρούς αγώνες και ότι η περίοδος παραπληροφόρησης και ασυδοσίας είναι παρελθόν. Ο σάπιος μηχανισμός τους είναι σε αποδρομή.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Οκτ. 31, 2015

 

 

                                           ΠΟΣΠΕΡΤ

                                                                           Αγία Παρασκευή 06 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η ΓΣΕΕ …….. ΑΚΟΥΕΙ ;»

Η ΠΟΣΠΕΡΤ πρωτοπόρα στους αγώνες ενάντια στο μαύρο στις ζωές μας που έριξαν οι προηγούμενες φαύλες κυβερνήσεις με τα μνημόνια και την υποταγή τους σ’ αυτά και στους τοκογλύφους δανειστές, ήταν η πρώτη ομοσπονδία που κάλεσε τους εργαζόμενους και τον λαό σε ένα ΟΧΙ της λύτρωσης, σε ένα ΟΧΙ αντί  «κολυμβήθρας του Σιλωάμ» για ότι έχουμε περάσει και τους ανθρώπους που χάσαμε, σε ένα ΟΧΙ που δεν θα έδινε το ελεύθερο στην περαιτέρω φτωχοποίηση και εξόντωση του λαού μας, σε μια υποδούλωση που το μιντιακό κατεστημένο, μαζί με τους κεφαλαιοκράτες και τους «βάρβαρους» ήθελαν να εγκαθιδρύσουν στην Ελλάδα. 

Το περήφανο ΟΧΙ ήταν ένα ηχηρό χαστούκι σε όσους επιβουλεύονταν την ελευθερία μας, τα ατομικά εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματά μας. Ο λαός βροντοφώναξε «ραγιάδες δεν θα γίνουμε ποτέ». 

Με το μαζικό ΟΧΙ ο λαός απαίτησε απ’ την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω από τις προγραμματικές της δηλώσεις, να μην δεχτεί τις πιέσεις των δανειστών, να προστατεύσει τον δημόσιο πλούτο, την κυριαρχία της χώρας και την επιβίωση του λαού. 

Η αξιοπρεπής στάση των Ελλήνων πολιτών που στάθηκε με υπερηφάνεια, με πείσμα και αποφασιστικότητα ενάντια στο όργιο των συστημικών μέσων «ενημέρωσης» και της παραπληροφόρησης αλλά και θεσμικών οργάνων που σήμερα …. εκπροσωπούνται (;) από προεδρεία ξεπερασμένα, υποτελή και προδοτικά, όπως της ΓΣΕΕ κ.α. και τα οποία έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί όπως και οι εντολοδόχοι αρχηγοί τους, αφού απέτυχαν να χειραγωγήσουν την ψήφο των εργατών και της κοινωνίας και να την στοιχίσουν μαζί με τους καναλάρχες και τους εκδότες της διαπλοκής, τον ΣΕΒ, τα ντόπια και διεθνή μονοπώλια. 

Είναι τεράστιες οι συνδικαλιστικές και ηθικές ευθύνες της απούσας από τους κοινωνικούς αγώνες  πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για τα μνημόνια μέχρι σήμερα αλλά και ο βρώμικος ρόλος τους στο συνταγματικό δικαίωμα του λαού για δημοψήφισμα, που ήθελε το «Ναι» εργαλείο σ’ αυτούς και τα αφεντικά τους για την εξαφάνιση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων και τη συνέχιση της «ομερτά» για τους ίδιους και τα ιδιοτελή συμφέροντά τους.  

Εδώ και τώρα ζητάμε την παραίτηση αυτής της καταστροφικής «ομαδούλας» που φοβισμένη και υποδουλωμένη στα θέλω των αγορών, έχει επιλέξει το  στρατόπεδο του «εχθρού», θεωρεί ότι μπορεί να παίζει ακόμα και το ρόλο του καθοδηγητή του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Οι εργαζόμενοι και οι κοινωνία μίλησαν. 

Όσο και αν κλείνετε τ’ αυτιά σας, το «ξεκουμπιστείτε από εδώ» θα σας τρυπάει τα τύμπανα. 

Η αξιοπρέπειά σας έχει χαθεί προ πολλού. Ψήγματα ντροπής υπάρχουν ; Παραιτηθείτε τώρα. 

Και άντε μου ……

ΑΝΑΠΟΔΑ