Νοε. 7, 2015

ΠΟΣΠΕΡΤ : Ενοχλουν <<Αντιδραστηριο>> και <<Zona rossa>>

 
Σεπ. 22, 2015

                                       ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                 

Αγία Παρασκευή, 22/09/2015

 

 

Αφού τα παχιά λόγια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης στην ΕΡΤ θα είναι αυτό που θα οδηγεί τη λειτουργία της και την ενημέρωση έχουν μείνει απραγματοποίητες υποσχέσεις και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τον οικονομικό στραγγαλισμό που συνεχίζουν να προκαλούν στη ΕΡΤ και από τα σχέδια των κανονισμών και του οργανογράμματος στα οποία, δήθεν θα δίνονταν έμφαση, καθημερινά διαβλέπουμε να γίνεται προσπάθεια ώστε να ξεχαστεί αυτός ο μεγάλος αγώνας των εργαζομένων και της κοινωνίας και οι προσδοκίες τους που ολοένα προδίδονται.

 

Εκτός των ανωτέρω κάποιες εκπομπές με μεγάλη αποδοχή, που έχουν κρατηθεί με νύχια και με δόντια όπως το «Αντιδραστήριο» και …. η «Ζona  rossa» που κρατούν το επίπεδο αποδοχής της ΕΡΤ3 σε υψηλά επίπεδα δεν στηρίζονται από κανένα, εκτός από τους συντελεστές που με πάθος και δύναμη συνεχίζουν την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση που επιζητά η πλειοψηφία του λαού και όχι τα συμφέροντα της Εldorado Gold. 

 

Σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε την ανεξάρτητη έρευνα και δημοσιογραφία καθώς και την ανάδειξη των προβλημάτων ζωής μιας ολόκληρης περιοχής και όχι των συμφερόντων μιας «χούφτας» ανθρώπων και κάθε «νταβατζή» που θέλει να ποδηγετεί την ενημέρωση με όποιας μορφής «εργολαβία» αναλαμβάνει, εκμεταλλευόμενος ακόμα την ανέχεια και τον φόβο κάποιων εργαζομένων που εν χορώ τους βάζει να βρίζουν την ΕΡΤ (5-9-15) κλπ. 

 

Οι ευθείες απειλές τους δεν μας τρομάζουν και δεν πρέπει να τρομάζουν κανέναν. Ελπίζουμε ότι και η διοίκηση της ΕΡΤ δεν θα τις χρησιμοποιήσει σαν άλλοθι. 

Επιβάλλεται και πρέπει να συνεχίσει η ΕΡΤ να προβάλει θέματα στο δρόμο της αγωνιστικής, αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που ενοχλούν την καθεστηκυία τάξη και είναι υπέρ των πολιτών. 

 

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται παρούσα και δυναμικά αλληλέγγυα στον αγώνα ενάντια στη φίμωση της αλήθειας και υπέρ της δημοκρατίας.

                                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

                        Ο Προεδρος                                      Ο Γ. Γραμματεας

                   Π. Καλφαγιαννης                                     Γ. Κασιματης

 

ΑΝΑΠΟΔΑ