Εκδοσεις

Μαρ. 14, 2017

 

 

 

Σηφουνάκης Νίκος

ΙΜΒΡΟΣ – ΤΕΝΕΔΟΣ: Από τη Συνθήκη της Λωζάννης στη δραματική συρρίκνωση του Ελληνισμού

 

 

 

'Ετος 'Εκδοσης: 17/03/2017

Σειρά: Ιστορία

Σελίδες: 240

Barcode: 9789601431376

Τιμή: 18,00€ (με ΦΠΑ)

 

Μαρτυρίες από έγγραφα και σημειώσεις του τελευταίου Έλληνα επάρχου Ιωάννη Παπουτσιδάκι

Λωζάννη, 24 Ιουλίου 1923
Με ερωτάτε τας εντυπώσεις μου εκ της υπογραφής της ειρήνης. Πώς να σας κρύψω την βαθείαν μελαγχολίαν με την οποίαν υπογράφω την Συνθήκην της Λωζάννης, διά της οποίας οριστικώς καταργείται η Συνθήκη των Σεβρών. Εν τούτοις έθεσα την υπογραφήν μου με την συναίσθησιν ότι προσφέρω υπηρεσίαν εις την χώραν. Ηττήθημεν και μετά την πλήρη διπλωματικής απομόνωσιν εις την οποία περιήλθομεν διά της πολιτικής ήτις ωδήγησεν εις την ήτταν, επανάληψις του πολέμου ηδύνατο να οδηγήση εις πλήρη όλεθρον της Ελλάδος. Ενώ διά της θαυμαστής αναδιοργανώσεως του στρατού ην επέτυχεν η Επανάστασις επετύχομεν ειρήνην ήτις επιτρέπει εις το έθνος να τερματίση την πολεμικήν περίοδον και να αφοσιωθή εις το έργον της εσωτερικής ανασυντάξεως. Εάν καταπαύοντες τον εμφύλιον σπαραγμόν και επαναφέροντες την κανονικής λειτουργίαν του πολιτεύματος κατορθώσωμεν δι’ ελευθέρων εκλογών την συγκρότησιν εθνικής αντιπροσωπείας δυναμένης να δώση εις την χώραν κυβέρνησιν ανάλογον των περιστάσεων, πιστεύω ότι δυνάμεθα να αποβλέπωμεν μετ’ εμπιστοσύνης εις το μέλλον.

Iωάννης Παπουτσιδάκις (1891–1991). Γεννήθηκε στις Kυδωνίες (Aϊβαλί) της Mικράς Aσίας. Tο 1914 εγκαταστάθηκε στην Aγιάσσο της Λέσβου. Tο 1920 αποφοίτησε από τη Nομική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών και διορίστηκε στη Nομαρχία Λέσβου. Πολέ­μησε στη Mικρά Aσία και το 1922 τοποθετήθηκε διοικητικός γραμματέας της επαρχίας Mηθύμνης Λέσβου. Tον Aπρίλιο του 1923 μετατέθηκε στην Tένεδο και το Mάιο στην Ίμβρο ως διοικητικός γραμματέας (έπαρχος). Eκεί έζησε τα δραματικά γεγονότα της παράδοσης των δύο νησιών στην Tουρκία.

Απο τις Εκδοσεις Λιβανη

ΑΝΑΠΟΔΑ

Μαρ. 12, 2017
Όλοι και όλες μας γεννάμε κάποιες στιγμές στη ζωή μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μπορεί να γεννάμε παιδιά, ή ακόμα ιδέες, καλλιτεχνικά δημιουργήματα, ομάδες και κοινότητες, επιστημονικές εφευρέσεις ή κήπους! Για κάθε έναν και κάθε μία μας, η διαδικασία αυτή ισοδυναμεί με τη γέννηση ενός δικού μας "θείου βρέφους". Με κόπο και αγωνία, αλλά και με απόλαυση, το δημιούργημα βγαίνει από το σκοτάδι στο φως και αποκτάει οντότητα. Έτσι ο τοκετός είναι κάτι που ενδιαφέρει όλους και όλες μας.

Το βιβλίο αυτό προσφέρει πληροφορίες για την εξέλιξη ενός τοκετού, από την προετοιμασία μέχρι την ολοκλήρωσή του· επίσης για τις σχετικές φεμινιστικές διεκδικήσεις· αλλά και κάποιους στοχασμούς για την ιστορία του τοκετού, τη μυθολογία του, την πνευματικότητα και την αναλογία μικρόκοσμου μακρόκοσμου, καθώς στη σημερινή εποχή έχει έρθει πια η ώρα η επιστήμη να συνεργαστεί με την πνευματικότητα.

Οι πληροφορίες αυτές συνοδεύονται από έναν πλούτο αφηγήσεων γυναικών για την προσωπική τους εμπειρία.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα πολύχρωμο πρίσμα που απευθύνεται: στις γυναίκες που θα ήθελαν να μάθουν σχετικά με τα γεγονότα της γέννας· σε γιατρούς, μαίες και βοηθούς τοκετού που θα ήθελαν να ακούσουν τη φωνή των γυναικών αλλά και σε όσους/ες, γυναίκες και άντρες, ερευνούν και ασχολούνται με το Μυστήριο και την έκφραση του, όχι μόνο μέσα σε ένα γυναικείο σώμα, αλλά σε κάθε τοκετό ενός έργου, είτε αυτό είναι υλικό, είτε καλλιτεχνικό, επιστημονικό ή πνευματικό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Ευχαριστίες
Εισαγωγή: Η θεά σε δράση - Τοκετός
Φεμινιστική σκοπιά
Ιατρική σκοπιά
Προετοιμασία
Έναρξη και εξέλιξη του τοκετού
Στάδια του τοκετού
Πρώτο στάδιο της διαστολής
Δεύτερο στάδιο, της εξώθησης
Τρίτο στάδιο, της υστεροτοκίας
Μετά τον τοκετό: Λοχεία
Τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε σε έναν τοκετό
Ιατρική παρέμβαση στον τοκετό
Ενδοφλέβιος ορός
Καρδιοτοκογράφημα
Ακινησία και θέση ανάσκελα
Τεχνητή ρήξη του θυλακίου (αμνιοτομή) ή σπάσιμο των νερών
Πρόκληση και επίσπευση του τοκετού
Περινεοτομή
Εμβρυουλκία με αναρροφητήρα
Καισαρική τομή
Πνευματική - Φιλοσοφική σκοπιά
Ο τοκετός σαν οργασμική εμπειρία
Θρησκευτική - φιλοσοφική πλευρά
Γενέθλιος αστρολογικός χάρτης - ωροσκόπιο
Αναλογία του τοκετού με το μακρόκοσμο του Σύμπαντος
Επίλογος
Στοιχεία εικόνων
Βιογραφικό σημείωμα
 
Απο τις
Εκδοσεις  Κουκιδα
 
 Dr Eftyhia Leontidou MD

Obstetrician Gynecologist

Ravine str 11-13

11521 Athens Hellas

0030 210 7233765

ΑΝΑΠΟΔΑ
Φεβ. 9, 2017

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Alex Callinicos

Παρασκευή 17 Φλεβάρη, 6μμ, στο Polis Art Café

150 χρόνια από την πρώτη έκδοση του πρώτου τόμου του Κεφάλαιου του Μαρξ το 1867, η συζήτηση, ο διάλογος και οι αντιπαραθέσεις για τη σημερινή κρίση του καπιταλισμού, τις αιτίες της και την προοπτική της, έχουν ανάψει.

το Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 4, Αίθριο Στοάς Βιβλίου) θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του βιβλίου του Alex Callinicos "Η αποκρυπτογράφηση του Κεφάλαιου" (Μετάφραση: Απόστολος Λυκούργος, Λέανδρος Μπόλαρης).

 

Θα το παρουσιάσουν ο Χρήστος Λάσκος (οικονομολόγος, εκπαιδευτικός), η Χριστίνα Καρακιουλάφη (επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Κρήτης στο γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία των Εργασιακών Σχέσεων»), ο Βασίλης Δρουκόπουλος (επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθήνας στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών) και ο Πάνος Γκαργκάνας από την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη.


Με το βιβλίο αυτό για την «Αποκρυπτογράφηση του Κεφάλαιου», ο Άλεξ Καλλίνικος επιχειρεί μια παρέμβαση στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει από τότε που ο Μαρξ και ο Ένγκελς έγραψαν για τη «δραματική ανατροπή», όπως τη βαφτίζει ο Ουμπέρτο Έκο.
Είναι όντως ο «μάγος» καπιταλισμός ανήμπορος να κυβερνήσει τις παραγωγικές δυνάμεις που απελευθέρωσε; Είναι μήπως λογοτεχνικό σχήμα ότι «πνίγεται στην υπερπαραγωγή του»; Και πόσο εξακολουθεί σήμερα να «ξεγεννάει» προλετάριους που θα γίνουν «νεκροθάφτες» του;
Από τη Συσσώρευση του κεφάλαιου της Ρόζας Λούξεμπουργκ μέχρι τις σημερινές διαλέξεις του Ντέιβιντ Χάρβεϊ για Το Κεφάλαιο του Μαρξ, υπάρχει μια μακρά πορεία αναμέτρησης με τις προκλήσεις που ανέδειξαν όχι μόνο οι θεωρητικοί της άρνησης του Μαρξ, αλλά και η ίδια η εξέλιξη του καπιταλισμού.
Ο συγγραφέας παρεμβαίνει δυναμικά σε αυτή την πορεία βουτώντας στα βαθιά με τα κεφάλαια του βιβλίου του που ερευνούν τη σχέση της μεθόδου του Μαρξ με τον Ρικάρντο και τον Χέγκελ και προχωρώντας στα θεμελιακά ζητήματα της Αξίας, της Εργασίας και των Κρίσεων. Αποφεύγει τις φορμαλιστικές παγίδες και υπερασπίζεται με ουσιαστικό τρόπο τη σπουδαιότητα της πτωτικής τάσης του ποσοστού κέρδους για τη μαρξιστική θεωρία των κρίσεων

Ο Καλλίνικος «αποκρυπτογραφεί» το Κεφάλαιο για να μας προτείνει απαντήσεις ικανές να εξοπλίσουν τους αντικαπιταλιστές του σήμερα. Και καταφέρνει κάτι παραπάνω. Να μας εξοπλίσει για να συνεχίσουμε την αποκρυπτογράφηση μέχρι να ξεπεράσουμε όλες τις προκλήσεις του καπιταλισμού μέσα στην κρίση του και να φτάσουμε στην ανατροπή του. 

ΑΝΑΠΟΔΟΣ

 

Ιαν. 3, 2017

 

                                                      

 

                                                                                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

έχει την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει

στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ

 ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

 

του συγγραφέα και δημοσιογράφου Νόρμπερτ Χέρινγκ.

 

Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 201716.00-18.00,

στα πλαίσια του Money Show Athens 2017,

στο ξενοδοχείο HILTON - Αίθουσα «ΘΑΛΕΙΑ 4»

εωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46).

 

ΑΝΑΠΟΔΑ