Εκτός οριων

Απρ. 6, 2015
  Το Αιγάλεω μετά από χρόνια    ανέδειξε αριστερό Δήμαρχο. Ο Μπίρπας , υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε γρήγορα το αληθινό πρόσωπο μιας κατ΄επίφαση και μόνο αριστερής Δημαρχίας.
 Ενώ τα αστικά κέντρα στενάζουν από έλλειψη ελεύθερων δημοσίων χώρων , ο ανωτέρω αποφάσισε να τσιμεντωποιήση τμήμα του Μπαρουτάδικου άλσους προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί παιδικός σταθμός, παρά το γεγονός ότι υπάρχαν εναλλακτικά  και άλλοι προτεινόμενοι χώροι . Μετά από τις αντιδράσεις του κόσμου οι μπουλντόζες σταμάτησαν προς το παρόν  και μόνο.
 Ο "αριστερός" κατά τα άλλα Δήμαρχος όμως ξαναχτυπά. Υπάρχει δικαστική εφετειακή απόφαση η οποία δικαιώνει τους σχολικούς φύλακες οι οποίοι διεκδίκησαν δεδουλευμένα (διαφορά με το βασικό ισχύοντα τότε  μισθό, αργίες, νυχτερινά, δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων ,επίδομα αδείας) .Στις 15/1 ,προεκλογικά, είχε συνάντηση με τους σχολικούς φύλακες όπου τους διαβεβαίωνε ότι θα τα εισπράξουν , αρκει να μην προέκυπταν νομικά κωλλύματα. Σε 20 ημέρες υποτίθεται ότι θα έδινε οριστική απάντηση .΄Εκτοτε , ούτε φωνή ούτε ακρόαση παρά τις επανηλλειμένες οχλήσεις του αρμόδιου δικηγόρου! Την Πέμπτη 26  Μαρτίου θετουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. 

Τι θα κάνετε κε Δήμαρχε; Θα πληρώσετε ή θα χρησιμοποιήσετε τις γνωστές πολιτικάντικες τρίπλες σας;

Εκτωρας

Μαρ. 23, 2015

Δικαιώματα κρατουμένων

Τα αιτήματα μας,σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο,είναι εν συντομία τα κάτωθι:

1)Για το 110Α Π.Κ.:
α)Κατάργηση,για τις περιπτώσεις που υπάγονται στη ρύθμιση του άρθρου 110Α,της προσθήκης ορίων έκτισης ποινής,επιβολής περιοριστικού όρου και δυνατότητας ανάκλησης.Επαναφορά της εφ’άπαξ χορήγησης.
Προκειται για μια διάταξη ανθρωπιστικού χαρακτήρα που χορηγεί απόλυση υπό όρο,σε βαριά πάσχοντες,χωρίς περιορισμούς και χορηγείται μόνο μια φορά

.Η απολύση υπό όρο κατ’ άρθρο 110Α’ χορηγείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ υπό τον όρο ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ(άρθρο 108).Τι λέει όμως αυτό το άρθρο;Το άρθρο 108 λέει ότι όποιος απολύεται,κατά την περίοδο δοκιμασίας(δηλαδή για όσο χρόνο υπολοιπόταν ως την οριστική λήξη της ποινής του),αν ξανακάνει αδίκημα έρχεται πίσω στη φυλακή και εκτίει και την παλία ποινή αλλά και την νέα ***αθροιστικά***.Δηλαδή σε τιμωρεί και εκτίεις πρώτα την παλιά ποινή και μετά την νέα ***ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ*** σου το δικαίωμα της συγχώνευσης.Στο επίμαχο άρθρο ο νομοθέτης έχει κάνει αυτή την πρόβλεψη να μην συντρέχουν δηλαδή οι άλλες προυποθέσεις των άρθρων 105(όρια ποινής) και 106(επιβολή περιοριστικών όρων)για να δώσει μια και μοναδική ευκαιρία στον κατάδικο(γι αυτό έλεγε ότι χορηγείται άπαξ και σημειώνεται στο Ποινικό μητρώο του),ο οποίος ΝΟΣΕΙ από σοβαρές ασθένειες,να αντιμετωπίσει την ασθένεια του εκτός φυλακής ή να μην πεθάνει σε μέσα αυτήν.

Με το νέο όμως νόμο αν υποτεθεί ότι κάποιος νοσεί απο μια ασθένεια όπως η νεφρική ανεπάρκεια θα πρέπει να εκτίσει το ένα πέμπτο(σε περίπτωση 15 ετών ποινής δηλαδή 3 ολόκληρα χρόνια).Το ερώτημα είναι θα προλάβει να ΖΗΣΕΙ για να εκτίσει;;;;
Θα βγει και θα ξαναμπεί αν έρθει μια νέα ποινή με προγενέστερη τέλεση αδικήματος λόγω καθυστέρησης απονομής της δικαιοσύνης;;;;;;Θα ξαναμπει για να εκτίσει και το ένα πέμπτο ή της νέας ποινής ή της όποιας προκύψει μετά την συγχώνευση.

Θα μπορούσαμε να σας γράψουμε πολλά παραδείγματα για όλα τα ανεξήγητα φαινόμενα που θα ανακύψουν,αλλά δεν έχει νόημα γιατί τα ίδια λέει και το ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε για το νέο νομοσχέδιο του Υπ.Δικαιοσύνης όσον αφορά τους βαριά ασθενείς.

β)Επειδή έχει παρατηρηθεί ακόμη και τώρα παρόλο που ισχύει ρητά ότι δεν εφαρμόζεται η εξαίρεση του άρθρου 106(περι επιβολής όρων) ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ για λόγους αποκατάστασης της νομιμότητας και της αδικίας να μπει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ στο νέο νομοσχέδιο μια παράγραφος ή ένα μεταβατικό άρθρο που να λέει ότι:Σε αυτούς που κατά το παρελθόν απολύθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 110Α και η απόλυση έχει ανάκληθεί κατ’αρθρον 107 Π.Κ.,οι ανακλήσεις αυτές ακυρώνονται και θεωρούνται ως μην γενόμενες.

Για την χορήγηση της απόλυσης υπό όρο αποφαίνεται το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής μετά από την αίτηση του καταδίκου.Ο Εισαγγελέας υποχρεούται αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης να διατάξει ειδική πραγματογνωμοσύνη για την διακρίβωση της συνδρομής των προϋποθέσεων της παραγράφου 1 του παρόντος και την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας αν αυτό δεν έχει βεβαιωθεί από το Κ.Ε.Π.Α.Την κατά τα άνω ειδική πραγματογνωμοσύνη ή την βεβαίωση από το Κ.Ε.Π.Α. υποβάλλει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μαζί με την πρόταση του.Η υπ’αριθμόν 164484/18-12-2009 κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας,Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εφαρμόζεται αναλόγως.
Αυτό γιατί απο την απλή ανάγνωση στο σχέδιο νόμου προκύπτει ότι ειδική πραγματογνωμοσύνη αφορά μόνον αυτούς που χρειάζονται την πιστοποίηση ποσοστού αναπηρίας καί κανενός άλλου.Επίσης θα χρειαστεί εκ νέου έκδοση κοινής Υπουργικής Απόφασης έτσι όπως είναι τώρα διαμορφωμένο.

Η προηγούμενη έκανε ένα χρόνο να εκδοθεί.Πάλι τα ίδια;;;;

α)Να αντικατασταθεί στην αρχή της παραγράφου ο όρος «….κάθε ημέρα παραμονής σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης….» με τον όρο «Κάθε ημέρα ΚΡΑΤΗΣΗΣ….. Ετσι δεν αδικούνται και όσοι κρατούνται μακροχρόνια σε Αστυνομικά τμήματα,Τμήματα Μεταγωγών κ.λ.π.
β)Να προστεθεί περίπτωση στ’ ως εξής:για κρατούμενους που παραμένουν και νοσηλεύονται σε Θεραπευτικά καταστήματα ή Νοσοκομεία για όσο διαρκεί η νοσηλεία τους,εφόσον αυτό το ευεργέτημα δεν τους χορηγείται για άλλον λόγο.

Αυτό διασφαλίζει π.χ. κάποιον ο οποίος νοσηλεύεται μακροχρόνια στο Νοσοκομείο για οποιαδήποτε αιτία.Αυτούς δηλ.που έχουν ποσοστά αναπηρίας από 67% και κάτω ή και 50% και κάτω εφόσον ΔΕΝ είναι επαχθής η κράτηση τους αλλά επιβάλλεται νοσηλεία για έναν χρόνο ας πούμε.Οπως ένας κινητικά ανάπηρος που απαιτείται να διαβιεί σε συνθήκες για ΑΜΕΑ που εντός φυλακής υπάρχουν μόνο στα θεραπευτικά καταστήματα ή Νοσοκομεία.

γ)Να προστεθεί εδάφιο ως εξής:….Ο ευεργετικός υπολογισμός των ημερών κράτησης ισχύει και χορηγείται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από την οποτεδήποτε έναρξη και ύπαρξη τον λόγων και προϋποθέσεων που ορίζονται εδώ.
Αναδρομική εφαρμογή για όλους όσους υπάγονται στις περιπτώσεις του ευργετικού υπολογισμού για να συμπεριληφθούν αυτοί που νοσηλεύονται για ασθένειες που αναφέραμε στην προηγούμενη αυτοί με κινητικά ΑΜΕΑ και αυτοί που θα έχουν τώρα για πρώτη φορά το δικαίωμα ευργετικού υπολογισμού για πρώτη φορά αλλά πληρούσαν τις προυποθέσεις από παλιότερα.

3)Αυτοί που δεν υπάγονται στο άρθρο 110Α αλλά υπάγονται στο άρθρο 105 παρ.7 να εκτίουν την ποινή τους με δυο πέμπτα καθ’οιονδήποτε τρόπο

Ετσι εξασφαλίζεται μια δίκαιη αντιμετώπιση ανάλογη με τους υγιείς κρατούμενους,που προωθείται με το παρόν νομοσχέδιο,με διαβαθμίσεις δύο επιπέδων,τους βαριά πάσχοντες του 110Α,αλλα,και αυτούς που είναι ασθενείς και δεν υπάγονται σε αυτό,και πρέπει να τους δωθεί η ευκαιρία να εκτίσουν την ποινή τους λίγο γρηγορότερα από τους υπολοίπους υγιείς.Θυμίζουμε την διαβάθμιση του νέου νομοσχεδίου για τους κρατούμενους γενικά.

Ετσι θα πρέπει και θα είναι δικαιο να υπάρξει και μια διαβάθμιση για τους ασθενείς κρατούμενους που όπως ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ γύρω στα 200 άτομα.

Τό δημοσιεύω όπως ακριβώς μού τό έστειλαν άς ελπίσουμε αυτή την φορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης νά τηρήσει τίς υποσχέσεις του και νά δοθεί ένα τέλος στήν ταλαιπωρία αυτών τών ανθρώπων
Τήν περασμένη εβδομάδα ένας συγκρατούμενος τους έχασε άδικα την ζωή του γιατί δέν τόν μετέφεραν στό νοσοκομείο νωρίτερα…

Η  εικόνα μέσα από το κολαστήριο όπως την δημοσιεύουν στόν λογαριασμό τους οι διαχειριστές απελπιστική δέν θυμίζει σε τίποτε νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά σταύλο

Σοβαρές καταγγελίες από τα παιδιά που διαχειρίζονται τό λογαριασμό‪#‎kolastirio‬ στό twitter απειλούν με αυτοκτονία..

Καλό κουράγιο καλή δύναμη στά παιδιά του «κολαστηρίου»

Mairi Kampouraki

ΑΝΑΠΟΔΑ

 
Φεβ. 17, 2015

Κάθε γειτονιά και στρατόπεδο συγκέντρωσης

Οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και το Ιράκ στην αυγή του 21ου αιώνα σηματοδότησαν την αρχή μιας “διεθνούς καριέρας” για τους μηχανισμούς του ελληνικού κράτους• δηλαδή, τη μαζική διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων παρανομοποιημένων μεταναστών. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης, το ελληνικό κράτος βρέθηκε “την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο”.

Την εποχή που έμπαιναν μπροστά πολεμικές συγκρούσεις, οι οποίες ακόμα κρατάνε και απλώνονται σε χώρες της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και τη Μέση Ανατολή, αυτή η μικρή γαλανόλευκη κουκκίδα ήξερε ότι βρισκόταν στη “σωστή” μεριά του χάρτη κι είπε να αξιοποιήσει στο έπακρο τις συντεταγμένες της. Και κάπως έτσι είδαμε τους δρόμους όλης της χώρας να πλημμυρίζουν σιγά σιγά με κάθε είδους μπάτσους. Και κάπως έτσι είδαμε στάβλους και εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα ή κτήρια μπατσοσχολών να γίνονται στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

Οι γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε (αξίζει μόνο να αναφέρουμε ότι για το 2013 το ελληνικό κράτος τσέπωσε 82,7 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες, το Ταμείο Επιστροφής και το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων[1]), καθώς κι η πολύχρονη εμπειρία των μπατσο-μηχανισμών στη “φιλοξενία” μεταναστών αποτελούσαν εγγύηση επιτυχίας. Πολλά χρόνια πριν την επίσημη πρώτη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το ελληνικό κράτος έβλεπε την αστυνομική διαχείριση των μεταναστών ως μια δουλειά με μέλλον. Σήμερα, οι έλληνες υπουργοί συνεχίζουν να υπενθυμίζουν κάθε τρεις και λίγο το “έργο που επιτελείται” και να διεκδικούν διαρκώς νέα “πακέτα στήριξης”.

Τον Ιούλιο που μας πέρασε, οι κύριοι Κικίλιας και Βαρβιτσιώτης ξενάγησαν την Ευρωπαία Επίτροπο Σεσίλια Μάλμστρομ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόρια στη Λέσβο. Μια τυπική, βαρετή αγγαρεία θα έλεγε κανείς. Και ίσως να ήταν. Όμως ο υπουργός Ναυτιλίας κύριος Βαρβιτσιώτης δεν έχασε την ευκαιρία και δήλωσε: “αυτό που χρειαζόμαστε και ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα κονδύλια (…). Η Ελληνική Κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, έθεσε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ως κυρίαρχο για τη χώρα διεθνώς”[2]. Σαν να λέμε, “ρίξτε κανένα φράγκο γιατί εδώ κάτω ασχολούμαστε με σοβαρά ζητήματα κι έχουμε έξοδα”.

Να, λοιπόν, πώς τα πλέον ευαγή ιδρύματα αυτής της χώρας, όπως για παράδειγμα η ΕΛ.ΑΣ, έχουν βρεθεί να διαχειρίζονται τεράστια κεφάλαια και να ασκούν μέσω αυτών μια κάποιου είδους “κοινωνική πολιτική”. Αν κάποτε ο ευρωπαϊκός ουρανός έβρεχε επιδοτήσεις για την αγορά γεωργικών μηχανημάτων, σήμερα πέφτει χρήμα για την κατασκευή, φύλαξη και συντήρηση στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πεδίο δόξης λαμπρό για μικρά και μεγάλα αφεντικά, λιγότερο ή περισσότερο ακραιφνείς φασίστες που έχουν και μια επιχειρησούλα, ΜΚΟ και φιλάνθρωπους όλων των τάσεων.

Τα μπατσο-ευρώ είναι εδώ και τους κλείνουν το μάτι. Έχοντας αυτά ως δεδομένα, μας φαίνεται ότι δεν αρκεί να κοιτάξει κανείς τους φράχτες και τα κάγκελα ή τις άθλιες συνθήκες κράτησης για να καταλάβει τι είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Δεν αρκεί να κοιτάξει κάπου μακριά, στις παρυφές των πόλεων, στη μέση του πουθενά, για να εντοπίσει τα λεγόμενα κέντρα κράτησης. Πρέπει να ρίξει μια ματιά και λίγο πιο κοντά του. Γιατί ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν είναι κάποιου είδους αόρατος βάλτος που καταπίνει μετανάστες• δεν είναι ένας χώρος απομονωμένος που καμία σχέση δεν έχει με τη δική μας καθημερινότητα. Κατά τη γνώμη μας, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι (και) οι κοινωνικές σχέσεις που δημιουργούνται γύρω του. Για την ακρίβεια, είναι το πλέγμα των υλικών σχέσεων που υφαίνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δίνοντας δουλειές σε μια πληθώρα μικρών και μεγάλων αφεντικών που παρέχουν υπηρεσίες στην Ελληνική Αστυνομία.

Με άλλα λόγια, η ΕΛ.ΑΣ μετασχηματίζεται σε έναν μεγαλοεργολάβο που υπογράφει συμβάσεις έργου, συνάπτει συμφωνίες με ΜΚΟ, μαγαζιά κι εταιρείες, αναλαμβάνοντας να φέρει πιο κοντά μας το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Γεμίζουμε σιγά σιγά με συνεργάτες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι εμφανίζονται απλώς ως προμηθευτές αναλώσιμων και υπηρεσιών που πουλάνε από κλιματιστικά και είδη γραφείου μέχρι κουβέρτες, τρόφιμα κλπ. Έλα, όμως, που στην ουσία λειτουργούν ως υποκαταστήματα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης μέσα στις γειτονιές μας. Διαφόρων ειδών επιχειρήσεις που έχουν επαφές με τους μπάτσους, ενημερώνονται εγκαίρως για επικείμενους διαγωνισμούς, καταθέτουν τις “πιο συμφέρουσες προσφορές” κι αυξάνουν τα κέρδη τους βγάζοντας λεφτά στις πλάτες των κρατούμενων μεταναστών.

Σε κάποια μάλιστα από αυτά τα μικρά ή μεγάλα μαγαζιά μπορεί να δουλεύουμε κι εμείς• χωρίς καλά καλά να ξέρουμε τη “διπλή ζωή” του αφεντικού μας. Χωρίς να ξέρουμε ότι το σκατομάγαζο που μας έχει απλήρωτους για μήνες “γιατί δε βγαίνει”, έχει άκρες με τους μπάτσους και παίρνει δουλειές για λογαριασμό τους. Κι είναι πολλά τα αφεντικά που συμμετέχουν σε αυτές τις business εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα το δίκτυο που σχετίζεται με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης να διευρύνεται και να περικλείει όλο και περισσότερους. Να λοιπόν, πώς οι χώροι αυτοί παύουν να είναι και τόσο μακρινοί. Να πώς βγαίνουν έξω από τις πύλες τους και χτίζουν μια χώρα-στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Κι εμείς γιατί τα λέμε όλα αυτά; Σίγουρα όχι για να πούμε ότι ο ζόφος έχει κυριαρχήσει κι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κάθε άλλο. Τα λέμε γιατί μας φαίνεται ότι όσο στρέφουμε την προσοχή μας στις σχέσεις που αναπτύσσονται γύρω από τα συγκεκριμένα στρατόπεδα, τόσο περισσότερο θα απομακρύνονται οι αδυναμίες και θα παρουσιάζονται οι δυνατότητες. Αν το γεγονός ότι τα στρατόπεδα είναι φυτεμένα στα κατσάβραχα ή φρουρούνται από πάνοπλους μπάτσους τα καθιστά απροσπέλαστα και συνεπάγεται μια σχεδόν αυταπόδεικτη “αδυναμία παρέμβασης”, δεν ισχύει το ίδιο και για τα υποκαταστήματα της ΕΛ. ΑΣ, στα οποία αναφερθήκαμε παραπάνω. Τα μαγαζιά-συνεργάτες της αστυνομίας μπορούν να λειτουργήσουν ως (κοντινό και οικείο πια) σημείο όπου είναι δυνατό να καλλιεργηθεί η πόλωση και να εκφραστεί η δυσφορία όσων δεν γουστάρουν ούτε την ΕΛ. ΑΣ ούτε τους συνεργάτες της. Και κάπως έτσι, μιλώντας, δηλαδή, για το αφεντικό του παρακάτω δρόμου και για τα κολλητηλίκια του με το υπουργείο Δημοσίας Τάξης βάζει κανείς ζήτημα εκεί που ζει. Φέρνοντας μια υπόθεση κεντρικής κρατικής πολιτικής, όπως είναι η διαχείριση της ζωής και της εργασίας των μεταναστών, στο μικροεπίπεδο της γειτονιάς. Ορίστε μια δυνατότητα που βρίσκεται μέσα στα χέρια μας!

Πριν από μερικές ημέρες, στις 18 Οκτώβρη, η συνέλευση autonome antifa μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες διαδήλωσε έξω από ένα τέτοιο “μικρομάγαζο” που συνεργάζεται με την ΕΛ.ΑΣ. Η αποθήκη απορρυπαντικών και χαρτικών του Κ. Τζιρώνη στα Πετράλωνα συγκαταλέγεται στους φίλους της Ελληνικής Αστυνομίας και βοηθάει, με το αζημίωτο βέβαια[3], στη δημιουργία της χώρας-στρατόπεδο συγκέντρωσης. Γι’ αυτό κι εκείνοι που συμμετείχαν στην εν λόγω διαδήλωση επέλεξαν να καταδείξουν αυτή τη σιωπηρή αλλά ορατή λειτουργία του.

Όχι για να καταγγείλουν έτσι γενικά κι αφηρημένα, αλλά για να δείξουν στην πράξη ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει κανείς πόλη, να κάνει ολόκληρο ταξίδι ή να γίνει πρωταθλητής στην πεζοπορία για να δηλώσει ξεκάθαρα ότι “ούτε θέλει ούτε μπορεί να ζει σε μια χώρα με στρατόπεδα συγκέντρωσης”. Κι όσο για τον κύριο Τζιρώνη, αυτός δεν είναι ο μόνος. Αυτή η χώρα βρίθει Τζιρώνηδων. Είναι τα αφεντικά μας, είναι οι γνωστοί φασίστες της γειτονιάς μας, είναι αυτοί που χαριεντίζονται με τους Δελτάδες του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Είναι αυτοί, που βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας.

Τι μικρός που είναι ο κόσμος τελικά!

1. Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ., την “Ανακοίνωση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Πέμπτη ετήσια έκθεση για τη μετανάστευση και το άσυλο (2013)” που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάη του 2014.
2. Βλ., “Μ. Βαρβιτσιώτης: Περισσότερα κονδύλια από την Ε.Ε για την παράνομη μετανάστευση”, Ναυτε-μπορική, 21/7/2014.
3. Για τις συμβάσεις που υπογράφει ο Τζιρώνης με την ΕΛ.ΑΣ και για το ύψος των αμοιβών του, βλέπε ενδεικτικά

ΕΔΩ καί ΕΔΩ

πηγη##antifascripta

ΑΝΑΠΟΔΑ

Φεβ. 16, 2015

Ο συνήγορος του πολίτη εδώ και καιρό είχε επισημάνει τίς άθλιες συνθήκες στά κάτεργα κράτησης αλλοδαπών

Ελληνικά Γκουαντάναμο αποθήκες ψυχών,τό όνειρο τους γιά μιά καλύτερη ζωή στην χώρα πού γέννησε την δημοκρατία παρέμεινε όνειρο,η χώρα αυτή τους έδειξε το σκληρότερο πρόσωπο της

Ο συνήγορος του Πολίτη από το 2013 είχε επισημάνει τίς άθλιες συνθήκες πού επικρατούν στά κέντρα κράτησης

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο

Διαπιστώσεις κλιμακίου πού επισκέφθηκε τα προαναφερόμενα κέντρα ο συνήγορος του Πολίτη προωθεί τό έγγραφο στό αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στήν ΓΑΔΑ στόν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,στήν διεύθυνση αλλοδαπών,στό κέντρο κράτησης Κορίνθου

Δείτε εδώ την έκθεση

Τό αρχηγείο τής ΕΛ.ΑΣ απαντά μεταθέτοντας σέ άλλους την ευθύνη δηλώνοντας πώς δέν αφορά αποκλειστικά τήν ΕΛ.ΑΣ η διαχείριση και η εποπτεία τών κέντρων κράτησης

δείτε εδώ

Φώτο Lefteria

φώτο Lefteria

Τό μόνο που πραγματικά τους έκαιγε ήταν να αντλήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια προκειμένου να δημιουργήσουν κέντρα κράτησης,δημιουργώντας με τίς ευλογίες της Ε.Ε σύγχρονα Αουσβιτς εντός της Ελληνικής επικράτειας

Δείτε και αυτό

Ομοίως στίς 14 Αυγούστου 2013 η Διεθνής αμνηστία καταγγέλει την παρατεταμένη κράτηση μεταναστών καθώς και τίς άθλιες συνθήκες κράτησης

Συστηματική και παρατεταμένη κράτηση των παράτυπων μεταναστών και των αιτούντων άσυλο προκαλεί εξέγερση

Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει για μια ακόμη φορά τη βαθιά ανησυχία της για τις παρατεταμένες περιόδους κράτησης των παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο και τις πολύ κακές συνθήκες κράτησης σε διάφορους χώρους κράτησης μεταναστών και σε αστυνομικά τμήματα στην Ελλάδα.

Αυτοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τους ανθρώπους που κρατούνται στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα σε εξέγερση το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά που λάμβαναν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εξέγερση παρακινήθηκε από άτομα που κρατούνται στο κέντρο, αφού έμαθαν ότι θα κρατούντο μέχρι δεκαοκτώ μήνες και όχι δώδεκα μήνες, όπως είχαν αρχικά ενημερωθεί. Αστυνομικοί φρουροί έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε δύο από τους οικίσκους που χρησιμοποιούνται για ύπνο σε συνέχεια της ενεργοποίησης των κλιματιστικών από τους μετανάστες. Ορισμένοι χτυπήθηκαν και κακοποιήθηκαν προφορικά από τους αστυνομικούς φρουρούς, όταν αρνήθηκαν να επιστρέψουν στους οικίσκους τους.

Σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στις 12 Αυγούστου 2013, η Ελληνική Αστυνομία ανέφερε ότι οι κρατούμενοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε στρώματα και οικίσκους. Η εξέγερση σταμάτησε μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ. Δηλώθηκε ότι 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 41 μετανάστες (από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο) συνελήφθησαν και ότι θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για πρόκληση ταραχών και σοβαρές σωματικές βλάβες. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τόνισε επίσης ότι ο στόχος είναι να κρατούν κάθε παράτυπο μετανάστη μέχρι αυτός /αυτή να επιστραφεί στη χώρα του/της, εκτός εάν οι αρμόδιες αρχές ισχυριστούν ότι αυτός /αυτή δικαιούται διεθνούς προστασίας.

Η οργάνωση ενημερώθηκε από δικηγόρους ότι οι μετανάστες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των ταραχών ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία κατά τη μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις κράτησης της Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα. Σύμφωνα με πρόσθετες αναφορές, μετά την εξέγερση, η αστυνομία έχει σταματήσει τα άτομα που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα από το να εξέρχονται από τους οικίσκους, παρά την αφόρητη ζέστη.

Κατά τις επισκέψεις της οργάνωσης στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2013 οι κρατούμενοι εξέφρασαν την απελπισία τους για την παρατεταμένη κράτησή τους και ανέφεραν, μεταξύ άλλων, κακή ποιότητα του φαγητού, κακές συνθήκες υγιεινής και δυσκολίες να μιλήσουν με τις οικογένειές τους λόγω περιορισμένη πρόσβαση σε τηλέφωνα. Τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι κρατούμενοι μίλησαν για τις ανησυχίες τους για την υγιεινή λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης για την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στο κέντρο κράτησης. Τους τελευταίους μήνες, η οργάνωση έλαβε επίσης καταγγελίες για κακομεταχείριση ορισμένων κρατουμένων που μεταφέρθηκαν από την Αμυγδαλέζα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να απελαθούν.

Οι συνθήκες κράτησης και η έλλειψη των διαδικαστικών εγγυήσεων που περιβάλλουν την κράτηση στην Ελλάδα, έχουν επικριθεί συχνά από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης και Τιμωρίας (CPT) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ( FRA). Επιπλέον, μεταξύ του 2009 και το τέλος του 2012, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει κρίνει ότι η Ελλάδα έχει παραβεί το άρθρο 3, σε 11 περιπτώσεις που αφορούν τις συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών που κρατούνται σε κέντρα κράτησης μεταναστών ή σταθμούς συνοριοφυλακής.

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να σταματήσουν την πρακτική της συστηματικής και παρατεταμένη κράτησης των παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο, και να διερευνήσουν χωρίς καθυστέρηση όλους τους ισχυρισμούς της κακομεταχείρισης από αστυνομικούς φρουρούς πριν από την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα και στο κρατητήριο της Πέτρου Ράλλη.

Διαβάστε, επίσης: Δημόσια Δήλωση: Οι ελληνικές αρχές πρέπει επειγόντως να διερευνήσουν ισχυρισμούς για κακομεταχείριση στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου, http://bit.ly/YcVvi1

Εδώ

Καταδίκη της Ελλάδας για εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης μεταναστών

Για απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης δύο μεταναστών καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι δύο προσφεύγοντες είχαν συλληφθεί χωρίς άδεια παραμονής και κρατήθηκαν για ένα εξάμηνο στις φυλακές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο δικαστήριο είχαν προσφύγει η Αισαγιάχ Ερλιάνα Χερμάν από την Ινδονησία και ο Μπάρντι Σεραζαντίσχιβιλι από τη Γεωργία, οι οποίοι είχαν συλληφθεί, στις 9 και 26 Αυγούστου του 2010, χωρίς να έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Κρατήθηκαν για ένα εξάμηνο στις φυλακές, ενώ οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου απορρίφθηκαν. Η Αισαγιάχ Ερλιάνα Χερμάν απελευθερώθηκε μετά την εξάμηνη κράτηση της, ενώ ο Μπάρντι Σεραζαντίσχιβιλι απελευθερώθηκε μετά από επανειλημμένες αιτήσεις του. Στο δικαστήριο, σημείωσαν ότι η κράτηση τους ήταν μη νόμιμη και παρατεταμένη, αναφέροντας ότι τα κελιά στα οποία κρατήθηκαν ήταν μικρά και ανθυγιεινά, και υποχρεώθηκαν να συμβιώσουν με πληθώρα άλλων κρατουμένων.

Το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, καθώς και για παραβίαση του άρθρου 5 (παράγραφος 4), για το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελευθερία και για το δικαίωμα σε μία γρήγορη απόφαση, σχετικά με τη νομιμότητα της κράτησής τους. Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλει από 8.000 ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη στον καθένα από τους δύο προσφεύγοντες και να επιβαρυνθεί και με 2.000 ευρώ για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων.

 Δείτε εδώ

Ολοι γνώριζαν ,και σιωπούσαν έπρεπε να πεθάνουν άνθρωποι ώστε η πολιτεία επιτέλους να αποφασίσει να κλείσει τά κέντρα κράτησης (φιλοξενίας) όπως τά βάπτισαν

Μέγιστη περιόδος κράτησης για τους αλλοδαπούς κρατούμενους στην ΕΕ

Μairi Kampouraki

ΑΝΑΠΟΔΑ

Νοε. 27, 2014

Ο Σίμος Κεδίκογλου τον έδωσε τον δικό του στον ΕΔΟΕΑΠ. Και μάλιστα στεγνά.
Προσκεκλημένος στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου, την περασμένη Δευτέρα, στο Κόντρα, ο αδικοχαμένος-πολιτικά- κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσομοίασε τη διαγραφή του από τον ΕΔΟΕΑΠ με πολιτική δίωξη. Και είπε ότι με την διαγραφή του οι συνδικαλιστές του στερούν σύνταξη και περίθαλψη.
Μήνες πριν από την εμφάνιση Σίμου, για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ενώπιον της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων ο Γ.Γ. του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούντζος και προσπάθησε να <γλιτώσει> τον Σίμο από τη διαγραφή. Κάποιοι άλλοι ψήφισαν λευκό στο συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, πετυχαίνοντας έτσι να μην ληφθεί απόφαση κατά του Κεδίκογλου. Και μπροστά στη γενική κατακραυγή ενώπιον της συνέλευσης τάχθηκαν υπέρ. (Καλέ μου συνάδελφε Νταβανέλο γι αυτές τις συνιστώσες, τις θλιβερές, φαντάζομαι ότι μιλούσες). 
Αλήθεια ήταν ασφαλισμένος ο Κεδίκογλου στον ΕΔΟΕΑΠ;
Και με ποιο τρόπο;
Kαλύτερα όμως να απαντήσει το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ πως ακριβώς ασφαλίζει πρώην και νυν υπουργούς –δημοσιογράφους;

πηγη## Απο το προφιλ της συναδελφου Γεωργιας Κοντραρου

           ΑΝΑΠΟΔΑ