Οι πιστοι μας φιλοι

Φεβ. 3, 2019

Το Πρώτο Πάρκο Σκύλων Εγκαινιάστηκε Στο Ηράκλειο

Εγκαινιάστηκε, στο Ηράκλειο το πρώτο πάρκο Σκύλων στην Κρήτης, στην περιοχή του Καράβολα. Πρόκειται για έναν επιμελημένο χώρο, στον οποίο οι ιδιοκτήτες σκύλων θα μπορούν να πηγαίνουν μαζί με τους τετράποδους «φίλους» τους και να τους αφήνουν να παίξουν ελεύθεροι, μέσα σε μια περίφρακτη έκταση που τους παρέχει ασφάλεια.

 

 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, υπήρχε η αναγκαιότητα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου καθώς όμως και η αναγκαιότητα να αγαπήσουν τον καινούργιο χώρο οι δημότες της πόλης. «Ελπίζουμε ότι θα το ευχαριστηθούν πρωτίστως οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων και τα σκυλιά τους και θα απολαύσουν οφέλη του και όλοι οι υπόλοιποι. Είμαι βέβαιος ότι όσοι το χρησιμοποιούν, θα δείξουν την ανάλογη προσοχή, θα ακολουθούν τις οδηγίες για την ορθή συμπεριφορά εντός του χώρου, και θα φροντίζουν, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να παραμείνει καθαρό», τόνισε ο δήμαρχος.

 

 

Πρόκειται για τη συνέχεια της επικοινωνίας φιλοζωικών σωματείων αλλά και πολιτιστικών συλλόγων που ζητούσαν τη δημιουργία χώρου, η οποία ήρθε μετά και τη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων που αφορούσε τη δημιουργία δημόσιας τουαλέτας τετράποδων. Στο χώρο που δημιουργήθηκε οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να επιμελούνται την έξοδο των τετράποδων, ενώ παράλληλα δημιουργείται το πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να φροντίζουν τη σχέση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των σκύλων τους και τον υπολοίπων πολιτών.

Στο Πάρκο Σκύλων αναμένεται να υπάρξουν και εκδηλώσεις για τα τετράποδα, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη αλλά και την εκπαίδευση όλων προς τις υποχρεώσεις που οφείλουν οι άνθρωποι να έχουν για τα κατοικίδια τους.

Πηγη##FANPAGE

AΝΑΠΟΔΑ

Απρ. 4, 2018

Τα ζώα είναι ότι μας απέμεινε από το παράδεισο (Milan Kundera)

 πιο ανάλαφρα μέρη, αφήνοντας μας να παλεύουμε να συνειδητοποιήσουμε αν η απώλεια σου, είναι πρωτο ψέμα ή όχι… 

 

 Είμασταν εκεί νωρίς, την ώρα της ανατολής για ένα τηλεοπτικό γύρισμα για άλογα. Ξεπρόβαλλες μαζί με τον ήλιο, μέσα από τα βράχια… σαν φάντασμα! Ήσουν τόσο αδύνατη στην κυριολεξία από τα «κόκκαλα βγαλμένη»…ένα σώμα γεμάτο πληγές. Προσπάθησα να σε πλησιάσω αλλά ο φόβος σου… ασύλληπτος, ήταν αδύνατον να εμπιστευτείς... τρομαγμένη έφυγες μακριά και στάθηκες να μας παρατηρείς. Πλησίασες και πάλι δειλά, μπόρεσα να σε τραβήξω φωτογραφία και δέχτηκες λίγη τροφή και νερό αφού είχα απομακρυνθεί! Αργά το μεσημέρι τελειώσαμε, αλλά εσύ δεν ήσουν πια εκεί....φύγαμε. Η εικόνα σου είχε στοιχειώσει το μυαλό μου. Αποφασίσαμε με μια φίλη να επιστρέψουμε την επόμενη μέρα...αλλά μάταια, όχι μόνο εκείνη τη μέρα αλλά και την επόμενη και την μεθεπόμενη, εσύ πουθενά! Εγκαταλείψαμε κάθε προσπάθεια πιστεύοντας ότι θα είχες ησυχάσει πια από όλο αυτόν τον πόνο που βίωνες.

 

είδα εσένα σαν αγγελάκι, αερικό, να μου γλύφεις τα χέρια τόσο έντονα που ξύπνησα…και αυτό ήταν. Τηλεφώνησα στη φίλη και χωρίς να της αφήσω περιθώρια άρνησης ξεκινήσαμε και πάλι για το γνώριμο μέρος. Είδαμε δύο άντρες με κυνηγετικά ρούχα. Τους πλησιάσαμε και τους δείξαμε τη φωτογραφία σου. Ήμουν σίγουρη ότι ως κυνηγοί θα σε είχαν παρατηρήσει μιας και εσύ πριν εξαθλιωθείς τόσο από την ανθρώπινη αδιαφορία, ήσουν ένα καθαρόαιμο κυνηγόσκυλο γίγας επανιέλ μπρετόν! Δεν θα ξεχάσω τις φορές που όταν πια ζούσες μαζί μας μας σταματούσαν να ρωτήσουν αν ήσουν καλή στο κυνήγι! Και μας πιάναν τα γέλια ενθυμούμενοι την πρώτη φορά που άκουσες πυροτέχνημα και από τον φόβο σου πήδηξες πάνω στην αγκαλιά μου σαν τον Σκουπιντού. Εκεί αντιλήφθηκα τον λόγο που σε εγκατέλειψε ο κυνηγός πριν σε βρούμε…ήταν απλό…δεν του βγήκες καλή στο κυνήγι και έτσι  και όταν πια λόγω ηλικίας και ασθένειας, δεν μπορούσες να παράξεις άλλο χρήμα, 

 

Και ναι λοιπόν...οι δυο κυνηγοί σε είχαν δει σε ένα σημείο που πετάνε μπάζα.

 

Μας έκανε εντύπωση γιατί ήταν ακριβή ράτσα πουλόσκυλου, θα ΄χει ψοφήσει για δε μπορούσε να πάρει τα πόδια του» μας είπαν! Δεν τους ακούσαμε, ήρθαμε και σε βρήκαμε…ζωντανή και έτοιμη να μας εμπιστευτείς. που μαζί με την ανιδιοτελή αγάπη και την πίστη δύο υπέροχων κτηνιάτρων που πίστεψαν ότι θα ζήσεις, τα κατάφερες και έγινες ένας πανέμορφος σκύλος που τραβούσες τα βλέμματα πάνω σου από θαυμασμό πια. Ένα υπέροχο πλάσμα, και εμείς οι τυχεροί και συνάμα ευλογημένοι που επέλεξες να μας χαρίσεις αυτά τα τελευταία χρόνια της ζωής σου. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας, Αγγελάκι μας αγαπημένο!

Κατά βάθος που εγκατέλειψε το Αγγελάκι! Έμεινε κοιμισμένη μη γνωρίζοντας το μεγαλείο της πραγματικής ανιδιοτελούς αγάπης, πόσο κρίμα…μια ζωή χαμένη!

 και στα νιαουρίσματα από «πεταμένα» νεογέννητα γατάκια μέσα από τον κάδο σκουπιδιών. Είναι αυτοί οι ίδιοι που θα φροντίσουν όπως μπορούν έναν συνάνθρωπο μας σε ανάγκη. 

 που οδηγεί όλους τους φιλόζωους πολίτες, μέλη ή μη σωματείων δεν έχει σημασία, να μάχονται καθημερινά για την προστασία των ζώων  

Με απλά λόγια  

 να την αναλάβει μιας και το νομοσχέδιο μεταβιβάζει το σύνολο των αρμοδιοτήτων για τα ζώα συντροφιάς στους Δήμους.

, από το δικό του υστέρημα και από το δικό του περίσσεμα ψυχής και θα τον τιμωρεί αν τολμά να προσφέρει παραπάνω.

 Αναφέρει ότι είναι αναποτελεσματική η διαχείριση των ζώων από τους Δήμους γιατί δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους από το 2012 ( σύμφωνα με τον Ν.4039), και έτσι στο άρθρο 9 του νέου νομοσχεδίου όπου ορίζεται η περισυλλογή και η διαχείριση των ζώων, φορτώνει τους Δήμους με ακόμα περισσότερες υποχρεώσεις…για να μην υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα!

Μήπως το νομοσχέδιο για μια ακόμα φορά στήθηκε, με συντεχνιακή λογική και ορέξεις για κατασπατάληση κονδυλίων στο όνομα δήθεν της προστασίας των ζώων, αφού με την εφαρμογή του, ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων ζώων θα εκτιναχτεί στα ύψη και … άμεσα θα πρέπει να βρεθούν λύσεις» για αντιμετώπιση του. 

Μάλλον οι αρμόδιοι στο ΥΠΑΑΤ που κατασκεύασαν αυτό το νομοσχέδιο δεν έχουν έχουν καμία απολύτως ιδέα ότι ένα θεσμικό πλαίσιο προστασίας δεν ασχολείται με πρακτικές διαδικασίες διαχείρισης αλλά βάζει αρχές για την ευζωία και προστασία των ζώων σε συμμόρφωση με τις Διεθνείς Ευρωπαϊκές/κοινοτικές επιταγές και εναρμόνιση με το κοινοτικό δίκαιο.

 να θεσμοθετηθεί νομικά η εντατική εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις υποχρεώσεις του κατόχου ζώου συντροφιάς, με ιδιαίτερη έμφαση στη αναγκαιότητα της στείρωσης. 

 συμπεριλαμβάνοντας τα ιπποειδή και άλλα ζώα που πλέον ζουν δίπλα στον άνθρωπο,  να αναπτύσσει μια βαθύτερη και ευρύτερη παιδεία ευσπλαχνίας, ανθρωπιάς και σεβασμού της ζωής, δημιουργώντας για το καλό όλης της κοινωνίας, πολίτες υπεύθυνους που νοιάζονται. 

. Το φυσικό τους περιβάλλον είναι πλάι στον άνθρωπο, κάτω από την δική του ευθύνη και φροντίδα. 

 

ΑΝΑΠΟΔΑ
 
Ιαν. 30, 2018
 

30/1/18 

-Στις 28/1 μαζέψαμε όλες τις υπογραφές που χρειαζόμασταν για να ξεκινήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Εχθές 29/1, μέλη της φιλοζωικής Αιγάλεω πήγαν στην εισαγγελία και κατέθεσαν όλα τα στοιχεία που συλλέξαμε τα τελευταία χρόνια, όπως και μηνύσεις κατά πάντων υπευθύνων. Σήμερα 30/1 κάναμε ακρόαση με την εισαγγελέα η οποία μας άκουσε και εξέτασε πολύ προσεκτικά τα στοιχεία μας αλλά και τα λεγόμενα μας..Θα διερευνήσει την υπόθεση και μέσα στην άλλη εβδομάδα θα έχουμε τις εξελίξεις. Δεν μπορούμε να αναφέρουμε τα όσα είπαμε γιατί είναι πολύ σοβαρά.

-Παράλληλα χθες 29/1, εθελοντές μας πήγαν στο Δικεπάζ για να δουν σε τι κατάσταση είναι ο Μπρούνο. Προς έκπληξη μας, δεν μας επέτρεψαν να περάσουμε παρόλο που υπήρχε επισκεπτήριο, με την δικαιολογία ότι είναι επιθετικός και στρεσαρισμένος και για τον λόγο αυτό μας ενημέρωσαν ότι δεν θα επανενταχθεί πάλι στον Δήμο μας. Όταν ρωτήσαμε λοιπόν εάν θα θανατωθεί μας απάντησαν πως '' εμείς δεν πράττουμε τέτοιες ενέργειες''.

- Ρωτάμε εμείς τώρα, με τι κριτήρια κύριοι κρίνεται ένα ζώο επιθετικό χωρίς να υπάρχει στον χώρο σας εκπαιδευτής - συμπεριφοριστής (και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι) ; Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι το Δικεπάζ δεν φιλοξενεί σκυλιά απεριόριστου χρόνου. Αφού λοιπόν δεν θα επανενταχθεί ο Μπρούνο στο σημείο απ΄ όπου σιτιζόταν εδώ και χρόνια από τους Δημότες του Αιγάλεω, τι θα γίνει με το σκυλί;! Αφού ευθανασίες δεν κάνετε, φιλοξενίες δεν κάνετε, επανένταξη δεν κάνετε... πια θα είναι η κατάληξη λοιπόν?! Η υπόθεση από κάπου μπάζει...!

-Έχουμε και λέμε.. Επιθετικό ζώο στον Δήμο μας δεν υπάρχει...επιθετικοί άνθρωπο όμως προς τα ζώα υπάρχουν αρκετοί και θα υπάρχουν όσο τους αφήνουμε. Αυτές τις μέρες, μας έχουν έρθει πληροφορίες από διάφορες έμπιστες πηγές ότι ''κάποιοι'' θα πάρουν τα αδέσποτα του Δήμου μας και θα τα πάνε σε καταφύγιο άλλου Δήμου (γνωρίζουμε που αλλά δεν θέλουμε να το δημοσιεύσουμε). Από εμάς να ξέρετε δεν θα προκύψει καμία τέτοια συνεργασία για πολλούς λόγους οι οποίοι είναι : 1) Το καταφύγιο που έχετε αποφασίσει να πάτε τα ζώα μας, απέχει χιλιόμετρα μακριά από εμάς, κάτι που δεν θα μας επιτρέπει να μπορούμε να τα επιβλέπουμε καθημερινώς. 2) Εμείς συνεργαζόμαστε με γειτονικό σωματείο εδώ και χρόνια και αυτό δεν θα αλλάξει. Και τέλος, 3) ο νόμος ορίζει πως κάθε Δήμος θα πρέπει να έχει το δικό του καταφύγιο έστω και με συνεργασία γειτονικού δήμου - σωματείου. 
Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να αφήσουμε δικό μας ζώο - τετράποδο φίλο μας να πάει σε άλλο Δήμο. Όλα τα ζώα μας είναι καταμετρημένα και καταγεγραμμένα και ξέρουμε ανά πάσα στιγμή ποιο λείπει, όπως επίσης ξέρουμε (με τις επαφές που έχουμε) και που θα μπορέσουμε να το βρούμε εάν κάποιο χαθεί.

- Η άλλη πληροφορία που λάβαμε, επίσης από έγκυρη πηγή, είναι πως ο δήμος μας έχει κάνει 150 στειρώσεις (μέσω δικεπάζ) τα τελευταία 2 χρόνια στα αδέσποτα μας (σκύλους και γάτες)... Να σας ενημερώσουμε ότι : τον τελευταίο 1,5 χρόνο είχαμε πάνω από 40 νεογέννητα τα οποία κάποια πέθαναν είτε από ασθένειες, είτε απο ''καλούς'' ανθρώπους, είτε εξαφανίζονταν μυστηριωδώς τα βράδια
Να σας υπενθυμίσουμε, σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει, πως τα στειρωμένα ζώα ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΝΕ!! (Υπόψιν ότι δεν συμπεριλαμβάνουμε κάπου στα 22 νέα κουτάβια που ήρθαν στον κόσμο πρόσφατα... από στειρωμένες θηλυκιές)!

- Η τελευταία πληροφορία που είχαμε είναι πως, θα καταθέσουν μηνύσεις εναντίον μας για τις ''ψευδείς'' ειδήσεις που αναφέρουμε. Να ξέρετε πως αυτό θέλαμε, να πάμε στα δικαστήρια για να δούμε ποιανού τελικά είναι ψευδείς οι ειδήσεις, διότι εμείς μιλάμε με ντοκουμέντα και δεν διαδίδουμε ασυναρτησίες. Αν γινόταν αυτό, οι καταγγελίες και οι μηνύσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα δεν θα γινόντουσαν δεκτές.

- Να ξέρετε πως δεν σταματάμε εδω.Θα συνεχίσουμε φυσικά με δυναμικές παρεμβάσεις είτε λέγονται συγκεντρώσεις είτε ενημερωτικά φυλλάδια σε κάθε γωνιά του δήμου ώστε να μάθουν όλοι πως έχουν τα πράγματα. Εμείς και τα ζώα μας είμαστε μαζί και θα μείνουμε. Εσείς είσαστε σήμερα και αύριο δεν είσαστε...

-Υ.Γ. Ούτε μεροκάματο ζητήσαμε και ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Δεν ζητήσαμε να μας δώσετε τα λεφτά σας, παρά μόνο ένα μέρος να στεγάσουμε τα ζώα μας, τις τροφές τους, μια ΣΟΒΑΡΗ ιατρική περίθαλψη και ότι άλλο ορίζει ο νόμος. Από εκεί και πέρα, δώστε στα ζώα αυτά που τους αναλογούν και σε εμάς ότι χρειαζόμαστε για να τα βοηθήσουμε. Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε μόνο για τα ζώα και θα μείνει ως έχει!

πηγη##Φιλοζωικη Αιγαλεω

ΑΝΑΠΟΔΑ

Ιαν. 26, 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ Δήμος Αιγάλεω ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΩΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ προς όλους να μαθευτεί το γεγονός.

Ενημερώνουμε όλους του πολίτες του Δήμου μας και τους αναγνώστες μας ότι πριν 3 μήνες είχαμε κάνει μια συνάντηση με τον Κ. Φίλη όπου συζητήσαμε τα ζητήματα για τα αδέσποτα και μας είπε πως τα αιτήματά μας θα τα μεταφέρει στο διοικητικό συμβούλιο και στον Δήμαρχο, και πως θα μας απαντούσαν γραπτώς κάτι που δεν έγινε τελικά ποτέ. Παρόλο τις έντονες προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε μαζί τους για να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση για τα αδέσποτα, δεν καταφέραμε ποτέ να πάρουμε μια απάντηση, και έτσι έπειτα από εκκλήσεις, οι ίδιοι μας κάλεσαν σε ραντεβού στο οποίο και δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Να ενημερώσουμε και εμείς πια με την σειρά μας, ότι πλέον ουδεμία επικοινωνία θέλουμε και πως θα πάψουμε να κάνουμε καταγγελίες και από εδώ και πέρα θα ξεκινήσουμε τις προσωπικές μηνύσεις και θα το πάμε μέχρι τέλους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ Δικεπάζ:

Εχθές 25/1/18 ενημερωθήκαμε αρκετούς πολίτες πως με βάναυσο τρόπο πιάσατε ένα γέρικο σκυλί να το μεταφέρετε στο Δικεπάζ με τις ψευδείς καταγγελίες πως είναι επιθετικό. Αυτή η συμπεριφορά σας αγγίζει τα όρια της κακοποίησης και της ανθρώπινης τρέλας. Αρπάξατε ένα γέρικο σκυλί με λάσο το οποίο έκλαιγε και ούρλιαζε από τον φόβο του για να το μεταφέρετε για ευθανασία. Όλο αυτό συνέβη, όπως λέτε, λόγω των ανύπαρκτων υπογραφών που έχουν μαζευτεί από τους πολίτες γιαυτά τα ζώα που τα κρίνουν επιθετικά. Τα συγκεκριμένα ζώα, ζούνε πολλά χρόνια στο Αιγάλεω χωρίς να έχουν πειράξει ποτέ κανέναν και σιτίζονται από εμάς του εθελοντές και την φιλοζωική του Αιγάλεω.

Θα ήθελα να ρωτήσω εσάς στο δικεπάζ, πως γίνεται να σας φωνάζουμε να έρθετε να πιάσετε ζώα που χρειάζονται να πάμε άμεσα για στείρωση και να μας λέτε είτε '' πιάστε τα εσείς'' είτε '' είναι επιθετικά δεν μπορούμε''.

Υπάρχει φωτογραφικό υλικό και βίντεο που αποδεικνύουν πως ούρλιαζε και φοβόταν το σκυλί κατά την διάρκεια που προσπαθούσατε να το πιάσετε, όλα αυτά να ξέρετε, έχουν ήδη δοθεί σε δικηγόρο και σύντομα θα μας δώσετε απαντήσεις και εσείς και ο Δήμος Αιγάλεω, στα δικαστήρια.

Να ενημερώσουμε και εσάς, πως αν πειράξετε οποιοδήποτε ζώο του Δήμου μας χωρίς πρώτα να έχουμε ενημερωθεί εμείς, οι επιπτώσεις θα είναι αρκετά άσχημες και πως έχουμε ήδη κινηθεί νομικά. ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ!

Είμαστε νέοι και έχουμε δώσει όλο μας το είναι όλα αυτά τα χρόνια γιαυτά τα ζωντανά που εσείς τώρα κρίνεται επιθετικά και τα κακοποιείτε. Είμαστε διατεθειμένοι να το πάμε μέχρι τέλους.

Υ.Γ. Περιμένουμε ΕΧΘΕΣ κιόλας να μας επιστραφεί ο γέρικος σκυλάκος και αν τυχόν θανατωθεί τότε από εκεί και πέρα θα έχετε να κάνετε με την οργή μας. Έχουμε δικαίωμα σα άνθρωποι να νιώθουμε οργή και λαχτάρα για τα ζώα μας και αυτό που κάνουμε.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Ιαν. 24, 2018

Φόρος αν αγοράσετε και επιδότηση αν υιοθετήσετε κατοικίδιο Ελλάδα, επικαιρότητα NOW PLAYING 24 σπάνιες φωτογραφίες που δείχνουν μια διαφορετική πλευρά του κόσμου μας Σφαγή αρνιών πριονίζοντας τον λαιμό τους σύμφωνα με την μουσουλμανική διαδικασία του χαλάλ 1.6 χιλ. Την «σφραγίδα» του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, φέρει το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς (τα γνωστά μας κατοικίδια) αλλά και τα αδέσποτα, που στις αρχές του Φεβρουαρίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, «με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού προχωράμε σε αυτή την μεταρρύθμιση με πρωτεύοντα στόχο την προστασία και την ευζωία των μικρών μας φίλων». Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ήταν σε προδιαβούλευση για 6 ολόκληρους μήνες. Βασικός στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με το νέο νομοσχέδιο, είναι ο περιορισμός του αριθμού των αδέσποτων και παράλληλα βαριές κυρώσεις σε όσους προχωρούν στην εγκατάλειψη, των δεσποζόμενων ζώων τους. Ποιους αφορούν οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς Οι αλλαγές ωστόσο δεν αφορούν μόνο ιδιοκτήτες ζώων αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως εθελοντές, φιλόζωους, κτηνιάτρους, δήμους κλπ. Μέσω του νέου σχεδίου νόμου, θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο σήμανσης και καταγραφής δεσποζόμενων και αδέσποτων προκειμένου να περιοριστούν οι ανεύθυνες συμπεριφορές, η παράνομη εμπορία και η εγκατάλειψη ζώων. Επίσης, θα δημιουργηθούν θεσμοί που θα διασφαλίζουν τα χρήματα, του δημοσίου αλλά και των ζωόφιλων, να χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την προστασία των ζώων. Βασικοί διαχειριστές των αδέσποτων αποτελούν οι δήμοι, οι οποίοι θα ενισχυθούν και πλέον θα τους δίνεται η δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι το έργο τους. Ειδικός φόρος για αγορά κατοικιδίου και ατέλεια ή επιδότηση για όσους υιοθετούν Οι δήμοι, που θα είναι αρμόδιοι, θα μπορούν να επιβάλλουν ειδικό τέλος στην αγορά ενός ζώου ενώ αντίθετα θα μπορούν να πριμοδοτούν, με ατέλεια, την υιοθέτηση ενός αδέσποτου καθώς τα ζώα που χρειάζονται κάποιοι για λόγους υγείας, όπως τους σκύλους οδηγούς των τυφλών. Για τα ζώα εισαγωγής που θα διατεθούν προς πώληση, θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις ευζωίας και ιχνηλασιμότητας, από τη γέννηση του, τη μεταφορά του στην Ελλάδα και την πώληση του από δομές που εξασφαλίζουν επαρκή χώρο ενδιαίτησης. «Ποτέ δεν θα ήμασταν διατεθειμένοι να κάνουμε ευθανασίες» Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισαν πως «σε κάθε περίπτωση αποτελεί νοσηρό αποκύημα φαντασίας η υπόνοια ότι θα προχωρούσαμε σε ευθανασίες. Ουδέποτε ετέθη από οποιονδήποτε φορέα τέτοια πρόταση, ούτε θα ήμασταν διατεθειμένοι να την αποδεχθούμε» και συμπλήρωσαν «οι ευθανασίες παραμένουν μία πράξη που αποφασίζεται αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους, όπως προβλέπει και ο σημερινός νόμος». Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα καταγεγραμμένα οικόσιτα ανέρχονται περίπου στις 200.000 και τα αδέσποτα τις 20.000.

πηγη##naftemporiki


ΑΝΑΠΟΔΑ