Απρ. 28, 2016

Δημοτικα τελη υπερ των αδεσποτων στο λογαριασμο του νερου στην Καρδιτσα

 


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας ψήφισε στη συνεδρίαση της 4/2/2015 (κατά πλειοψηφία) τηνεπιβολή δημοτικών τελών για τα αδέσποτα σκυλιά. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας karditsalive.net στοχεύει στη συγκέντρωση 40 με 45 χιλ. €, (από τους δημότες που έχουν στην κατοχή τους σύνδεση ύδρευσης), για τη ''φροντίδα'' των αδέσποτων σκυλιών σε συνεργασία με το ''Φιλοζωικό Όμιλο'' και ιδιώτες κτηνιάτρους. 


Να θυμήσουμε ότι παλιότερα και συγκεκριμένα στις 17/04/2013 είχαμε δημοσιεύσει στο Dogw0rld  την πρόταση που είχε γίνει από το Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας να μπει στον λογαριασμό της ΔΕΥΑ το ποσό των 0,50e (αντιστοιχεί σε 3e τον χρόνο) ως ενίσχυση για τα τεράστια έξοδα των αδέσποτων ζώων [τροφές, εμβόλια, φάρμακα, στειρώσεις κλπ.] (Διαβάστε ΕΔΩ). Η πρόταση τότε είχε θετική ανταπόκριση αλλά όπως φαίνεται είχε μείνει στάσιμη. 

Ευχόμαστε και άλλοι Δήμοι να μιμηθούν το παράδειγμα της Καρδίτσας και της Πρέβεζας, η οποία ήταν η πρώτη πόλη που θέσπισε τέλος υπέρ των αδεσπότων ζώων στον λογαριασμό της ΔΕΥΑ, 1 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό (Διαβάστε ΕΔΩ).

 
ΑΝΑΠΟΔΑ