Ιαν. 30, 2018

Μπρουνο : Ολες οι εξελιξεις

 

30/1/18 

-Στις 28/1 μαζέψαμε όλες τις υπογραφές που χρειαζόμασταν για να ξεκινήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Εχθές 29/1, μέλη της φιλοζωικής Αιγάλεω πήγαν στην εισαγγελία και κατέθεσαν όλα τα στοιχεία που συλλέξαμε τα τελευταία χρόνια, όπως και μηνύσεις κατά πάντων υπευθύνων. Σήμερα 30/1 κάναμε ακρόαση με την εισαγγελέα η οποία μας άκουσε και εξέτασε πολύ προσεκτικά τα στοιχεία μας αλλά και τα λεγόμενα μας..Θα διερευνήσει την υπόθεση και μέσα στην άλλη εβδομάδα θα έχουμε τις εξελίξεις. Δεν μπορούμε να αναφέρουμε τα όσα είπαμε γιατί είναι πολύ σοβαρά.

-Παράλληλα χθες 29/1, εθελοντές μας πήγαν στο Δικεπάζ για να δουν σε τι κατάσταση είναι ο Μπρούνο. Προς έκπληξη μας, δεν μας επέτρεψαν να περάσουμε παρόλο που υπήρχε επισκεπτήριο, με την δικαιολογία ότι είναι επιθετικός και στρεσαρισμένος και για τον λόγο αυτό μας ενημέρωσαν ότι δεν θα επανενταχθεί πάλι στον Δήμο μας. Όταν ρωτήσαμε λοιπόν εάν θα θανατωθεί μας απάντησαν πως '' εμείς δεν πράττουμε τέτοιες ενέργειες''.

- Ρωτάμε εμείς τώρα, με τι κριτήρια κύριοι κρίνεται ένα ζώο επιθετικό χωρίς να υπάρχει στον χώρο σας εκπαιδευτής - συμπεριφοριστής (και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι) ; Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι το Δικεπάζ δεν φιλοξενεί σκυλιά απεριόριστου χρόνου. Αφού λοιπόν δεν θα επανενταχθεί ο Μπρούνο στο σημείο απ΄ όπου σιτιζόταν εδώ και χρόνια από τους Δημότες του Αιγάλεω, τι θα γίνει με το σκυλί;! Αφού ευθανασίες δεν κάνετε, φιλοξενίες δεν κάνετε, επανένταξη δεν κάνετε... πια θα είναι η κατάληξη λοιπόν?! Η υπόθεση από κάπου μπάζει...!

-Έχουμε και λέμε.. Επιθετικό ζώο στον Δήμο μας δεν υπάρχει...επιθετικοί άνθρωπο όμως προς τα ζώα υπάρχουν αρκετοί και θα υπάρχουν όσο τους αφήνουμε. Αυτές τις μέρες, μας έχουν έρθει πληροφορίες από διάφορες έμπιστες πηγές ότι ''κάποιοι'' θα πάρουν τα αδέσποτα του Δήμου μας και θα τα πάνε σε καταφύγιο άλλου Δήμου (γνωρίζουμε που αλλά δεν θέλουμε να το δημοσιεύσουμε). Από εμάς να ξέρετε δεν θα προκύψει καμία τέτοια συνεργασία για πολλούς λόγους οι οποίοι είναι : 1) Το καταφύγιο που έχετε αποφασίσει να πάτε τα ζώα μας, απέχει χιλιόμετρα μακριά από εμάς, κάτι που δεν θα μας επιτρέπει να μπορούμε να τα επιβλέπουμε καθημερινώς. 2) Εμείς συνεργαζόμαστε με γειτονικό σωματείο εδώ και χρόνια και αυτό δεν θα αλλάξει. Και τέλος, 3) ο νόμος ορίζει πως κάθε Δήμος θα πρέπει να έχει το δικό του καταφύγιο έστω και με συνεργασία γειτονικού δήμου - σωματείου. 
Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να αφήσουμε δικό μας ζώο - τετράποδο φίλο μας να πάει σε άλλο Δήμο. Όλα τα ζώα μας είναι καταμετρημένα και καταγεγραμμένα και ξέρουμε ανά πάσα στιγμή ποιο λείπει, όπως επίσης ξέρουμε (με τις επαφές που έχουμε) και που θα μπορέσουμε να το βρούμε εάν κάποιο χαθεί.

- Η άλλη πληροφορία που λάβαμε, επίσης από έγκυρη πηγή, είναι πως ο δήμος μας έχει κάνει 150 στειρώσεις (μέσω δικεπάζ) τα τελευταία 2 χρόνια στα αδέσποτα μας (σκύλους και γάτες)... Να σας ενημερώσουμε ότι : τον τελευταίο 1,5 χρόνο είχαμε πάνω από 40 νεογέννητα τα οποία κάποια πέθαναν είτε από ασθένειες, είτε απο ''καλούς'' ανθρώπους, είτε εξαφανίζονταν μυστηριωδώς τα βράδια
Να σας υπενθυμίσουμε, σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει, πως τα στειρωμένα ζώα ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΝΕ!! (Υπόψιν ότι δεν συμπεριλαμβάνουμε κάπου στα 22 νέα κουτάβια που ήρθαν στον κόσμο πρόσφατα... από στειρωμένες θηλυκιές)!

- Η τελευταία πληροφορία που είχαμε είναι πως, θα καταθέσουν μηνύσεις εναντίον μας για τις ''ψευδείς'' ειδήσεις που αναφέρουμε. Να ξέρετε πως αυτό θέλαμε, να πάμε στα δικαστήρια για να δούμε ποιανού τελικά είναι ψευδείς οι ειδήσεις, διότι εμείς μιλάμε με ντοκουμέντα και δεν διαδίδουμε ασυναρτησίες. Αν γινόταν αυτό, οι καταγγελίες και οι μηνύσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα δεν θα γινόντουσαν δεκτές.

- Να ξέρετε πως δεν σταματάμε εδω.Θα συνεχίσουμε φυσικά με δυναμικές παρεμβάσεις είτε λέγονται συγκεντρώσεις είτε ενημερωτικά φυλλάδια σε κάθε γωνιά του δήμου ώστε να μάθουν όλοι πως έχουν τα πράγματα. Εμείς και τα ζώα μας είμαστε μαζί και θα μείνουμε. Εσείς είσαστε σήμερα και αύριο δεν είσαστε...

-Υ.Γ. Ούτε μεροκάματο ζητήσαμε και ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Δεν ζητήσαμε να μας δώσετε τα λεφτά σας, παρά μόνο ένα μέρος να στεγάσουμε τα ζώα μας, τις τροφές τους, μια ΣΟΒΑΡΗ ιατρική περίθαλψη και ότι άλλο ορίζει ο νόμος. Από εκεί και πέρα, δώστε στα ζώα αυτά που τους αναλογούν και σε εμάς ότι χρειαζόμαστε για να τα βοηθήσουμε. Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε μόνο για τα ζώα και θα μείνει ως έχει!

πηγη##Φιλοζωικη Αιγαλεω

ΑΝΑΠΟΔΑ