Μαρ. 7, 2015

Βαστα Τασια..

 

Δεν είναι πολύ ωραίο αυτό που θα πω, αλλά θα το πω όσο πιο ωμά μπορώ (κι επειδή δεν έχω "δεσμεύσεις" και μπορώ): ο κος Πανούσης, όπως και η ΕΛΑΣ, προσπαθούν να βρουν τρόπους να μπλοκάρουν την πολιτική -σωστή και σύμφωνη με τα ανθρώπινα δικαιώματα- που θέλει να ασκήσει η Τασία Χριστοδουλοπούλου στο μεταναστευτικό. Μόνο που το μεταναστευτικό δεν είναι καν στην άμεση αρμοδιότητα του κου Πανούση -είναι στην έμμεση, ό,τι δηλαδή αφορά την αστυνομία.

Επίσης, μέσα στην αστυνομία υπάρχουν κέντρα που δεν θέλουν να κλείσει η Αμυγδαλέζα και παρομοια κέντρα -όχι μόνο γιατί είναι ακροδεξιάς νοοτροπίας. Πιο πιθανό επειδή κάποιοι κερδίζουν. Ξέρετε, ποτέ δεν έχουν απαντηθεί οι ερωτήσεις για το πόσα χρήματα έδινε η ΕΕ ανά κεφάλι για σίτιση-στέγαση και πόσο "κόστιζαν" οι ανθρώπινες ψυχές στιβαγμένες η μια πάνω στην άλλη. Είναι κοινό μυστικό ότι κάποιοι βάζαν στην τσέπη -και είνια κοινό μυστικό ότι αν είναι κάποιος να ανοίξει αυτή την υπόθεση, μόνο η Χριστοδουλοπούλου θα εκανε κάτι τέτοιο.

Θυμίζω τις δηλώσεις Πανούση ότι δεν θα κλείσουν τα κέντρα κράτησης. Τον συμβούλευσαν προφανώς από το Υπουργείο του...

Το ερώτημα είναι ποιος τον συμβούλευσε, όταν οι φασίστες συνοριοφύλακες και ο ακόμη πιο φασίστας πρώην πρωθυπουργός έκαναν θέμα για ένα έγγραφο που προέκυψε από σύσκεψη στο Υπουργείο του -για την οποία ήταν ενήμερος αν δεν ήταν και παρών-, να βγει ο Πανούσης στα κανάλια και να δηλώσει ανήξερος και ότι ποτέ δεν βγήκε τέτοιο έγγραφο (χωρίς καν να ρωτήσει την αρμόδια Διεύθυνση ή τη διπλανή υπουργό...) και να το πάει και παραπέρα λέγοντας ότι "η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει αποφασιστεί ακόμη" (δεν είναι καν δική του αρμοδιότητα, θυμίζω!), ουσιαστικά παίρνοντας πίσω τις δηλώσεις της Χριστοδουλοπούλου για τα κέντρα κράτησης (και για να είστε ενήμεροι, ο σχεδιασμός ήταν αυτός που έπρπε: να πα΄νε εκεί γιατροί, να φύγουν πρώτα αυτοί που έχουν κάπου να μείνουν, να εξασφαλιστεί στέγη σε ξενώνες φιλοξενίας κ.λπ.)

Και τέλος, έρχεται ο κος Πανούσης να πει ότι όποιος λέει ότι θα τηρηθούν τα ανθώπινα δικαιώματα 9ουσιαστικά αυτό έλεγε το χαρτί) "τρομοκρατεί" το λαό. Ήρθε να υποκύψει στους φασίστες συνοριοφύλακες και από πάνω να ¨"δωσει" (βλ. συνημμένο) την Χριστοδουλοπούλου, ο κύριος είμαι-εγκληματολόγος-αλλα-δεν-είχα-ξανακούσει-τίποτα-για-την-Αμυγδαλέζα-Πανούσης! (Ψάξτε να δείτε ο έγκριτος εγκληματολόγος όσο καιρό ήταν βουλευτής, πόσες ερωτήσεις ΔΕΝ έκανε για θέματα μεταναστών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα εντυπωσιαστείτε!!).

Το βαθύ κράτος είναι εδώ, παρόν. Και κάποιοι υποκύπτουν... Το επόμενο διάστημα, αν δεν υποκύψει και η Τασία Χριστοδουλοπούλου (που δεν θα υποκύψει, πιστεύω), θα δεχτεί κι άλλες επιθέσεις. Καλό είναι και όσοι και όσες δεν είχαν καταλάβει, τώρα να καταλάβουν τι παίζεται. Και κάποιος να σταματήσει τα "φίλια" και να αποκρούσει τα εχθρικά πυρά..

ΑΝΑΠΟΔΑ