Μαρ. 13, 2015

Β" Που πας ΑΛΕΞΗ [ συνεχεια κειμενου]

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και στους κάτω ορόφους, του δεκαεξαόροφου γίγαντα της Κατεχάκη κι'εμείς, που δεν είμαστε παρά ένα απλό και σεμνό ποντικάκι,με πατριωτικές και βαθιά δημοκρατικές πεποιθήσεις όμως,που βλέπουμε,ακούμε και μυρίζουμε πολλά πράγματα εδώ μέσα,δεν μπορούμε,παρά να ανησυχούμε.

 Ο Κος καθηγητής που εγκαταστάθηκε στο υπουργείο,είναι ένας δημοκρατικός άνθρωπος με γνώσεις και βαθιά πίστη στους νόμους. Ολο το οικοδόμημα όμως που υπάρχει από κάτω του,έχει τους δικούς του άγραφους νόμους και είναι έτσι συγκροτημένο, δεκαετίες τώρα, ακριβώς για να αγνοεί και να παραβιάζει τους νόμους,πάντα βέβαια νομότυπα. Αυτό το τελευταίο,δεν πρόκειται ποτέ να το καταλάβει ο υπουργός,όσο καιρό και να μείνει στο υπουργείο, γι'αυτό και δεν θα κάνει τίποτα για να το αλλάξει. Πρακτικά,είναι εντελώς ανήμπορος και δεν πρόκειται ποτέ και σε καμιά περίπτωση, να καταφέρει να ελέγξε^τους βαθιά ριζωμένους παρακρατικούς μηχανισμούς, στον κορμό της αστυνομίας.

Γνωρίζει άραγε ο Κος υπουργός,ότι πάρα πολλές πια δεκάδες ' 'συνάδελφοι" της Ε ΥΠ, διαβιούν μονίμως στην καρδιά των Εξαρχείων, με την κατάλληλη αμφίεση και την πρέπουσα συμπεριφορά,ώστε να περνούν απαρατήρητοι; Εκεί άλλως τε είναι εγκατεστημένη και η ανεπίσημη έδρα τους(....εταιρία τάδε).Εκεί λογοδοτούν και από κει πληρώνονται,Απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία τους στην κατεχάκη και σε οποιαδήποτε σχετική υπηρεσία. Απο τις υπηρεσίες και από συγκεκριμένα γραφεία,απλά εκπορεύονται οι εντολές για την δράση τους. Και η δράση τους, κάθε άλλο παρά περιορίζεται στην συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών. Είναι άριστα επαιδευμένοι και έμπειροι, ώστε να αναπτύσουν μαχητική και πρωτοπόρα πρακτική δράση μέσα στο πιο "ατίθασο" και λιγώτερο πολιτικοποιημένο και ανεξέλεγκτο κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα πρόσφατα γεγονότα(εμπρησμός περυτολικού στα εξάρχεια,πορεία 250-300 εξεγερμένων

αντιεξουσιαστών στο κέντρο)και η έκταση που πήραν,κατά κάποιο τρόπο,ηταν

πρώτες προσπάθειες και δοκιμές προσαρμογής στις νέες συνθήκες.

Θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες ενέργειες,όρεξη να έχουμε να παρακολουθούμε

και να αξιολογούμε. Τα υπόλουτα, θα αναλαμβάνουν να τα κάνουν τα ΜΜΕ και κάθε

συντηρητική πολιτική φωνή,ώστε να εκλείψει από τα μυαλά της κυβέρνησης,

οποιαδήποτε "επικίνδυνη" σκέψη, για έλεγχο και περιορισμό της δράσης των

ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΕΛΤΑ κλπ.

 Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οριστικά ότι, το πρόβλημα στην αστυνομία δεν είναι μόνο η διείσδυση της Χρυσής Αυγής,που σε ορισμένες υπηρεσίες ξεπερνάει το 50%.Το πρόβλημα είναι η γενικώτερη νοοτροπία και λογική που μετά από επίμονες προσπάθειες χρόνων,έχει ριζώσει στο 80-90% περίπου όλου του δυμαμικού του σώματος,ακόμα και στους εντελώς απολίτικους και αδιάφορους για πολιτικά κόμματα και ιδεολογίες συναδέλφους,που δεν είναι καθόλου λίγοι. Και η λογική αυτή,κυρίαρχη στο σώμα,επιβάλει το μίσος για "τον εχθρό λαό",για όλους αυτούς που βγαίνουν στους δρόμους και φωνάζουν, που είναι όμως πολλοί "κι'αν δεν τους φάμε εμείς,θα μας φάνε αυτοί ". Πάνω τους λουτόν αδιακρίτως κΓόποιον πάρει ο χάρος.

Ιδιαίτερα στα ΜΑΤ και στην ΔΕΛΤΑ, η λογική αυτή είναι κυρίαρχη κι Όποιος συνάδελφος,σπάνια,έχει την ελάχιστη ένσταση,αυτόματα γίνεται περίγελως και δαχτυλοδεικτούμενος από όλους,αξιωματικούς και μη.

 Ο πρωθυπουργός της χώρας, με τους υπουργούς οικονομικών,εξωτερικών και άμυνας,από τις πρώτες μέρες αυτής της κυβέρνησης, με την στάση τους απέναντι στους Γερμανούς επικυρίαρχους,εκαναν τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να νοιώθουν περήφανοι. Σήκωσαν ανάστημα,διαπραγματεύτηκαν και για πρώτη φορά,μια Ελληνική κυβέρνηση, είχε άποψη και την διατύπωσε. Οι Κοι Παππάς, Φλαμπουράρης και Βουτσης, κινήθηκαν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Ανέλαβαν να τακτοποιήσουν πολιτικά και οργανωτικά, το τεράστιο και καθοριστικής σημασίας για την χώρα,έργο των αρμοδιοτήτων και δράσεων της κατεχάκη και χωρίς να σηκώσουν κανένα ανάστημα,χωρίς να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση,παραδόθηκαν αμαχητί στους εγχώριους και ξένους επικυρίαρχους, που χρόνια τώρα και με κυβερνήσεις που έκαναν τα στραβά μάτια, εποπτεύουν και κατευθύνουν, εκ του ασφαλούς τα διαδραματιζόμενα στο δεκαεξαοροφο. Καθόλου δεν τους στενοχώρησαν και κανένα πρόβλημα δεν τους δημιούργησαν. Σκέφτηκαν και έπραξαν, πριν από αυτούς, γι'αυτούς και σίγουρα εξασφάλισαν την εμπιστοσύνη και τις ευχαριστίες τους,που εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε, σε τι μεταφράζεται αυτό.

Το σίγουρο είναι,ότι ο δρόμος που έχει να διαβεί ο Α. Τσίπρας και η κυβέρνηση του στον συγκεκριμένο τομέα,είναι πολύ καλά και αποτελεσματικά ναρκοθετημένος. Οι εκρήξεις(προβοκάτσιες), θα είναι πολλές και ηχηρές. Οσο πιο γρήγορα βγουν, σωστά συμπεράσματα από τον πρωθυπουργό,τόσο το καλύτερο για τον ίδιο,την κυβέρνηση και γενικώτερα για την πατρίδα μας.

 

Ενα ποντικάκι, από την κατεχάκη