Ιουν. 18, 2015

Ολο και πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

 
Του  Αρη  Θαλάσση


ΠΟΤΑΜΙ και Στ. Θεοδωράκης,λειτουργούν πλέον εντός κυβέρνησης,  με την μορφή του......Πανούση.
Ο άνθρωπος υποδεικνύει στον Τσίπρα πως, μέσω ανασχηματισμού,να ξεφορτωθεί τους ΄΄δύσκολους΄΄
της κυβέρνησης και αξοιοποιώντας  ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ στην βουλή, να περάσει ότι  θέλει,αγνοώντας
κι΄εκει,τους συνήθεις  ΄΄δύσκολους΄΄.
Του συστήνει δε, με κάθε τρόπο, να αποφύγει τις εκλογές,γιατί  και  160 βουλευτές να βγάλει,αναλογικά,
το πρόβλημα του ευνοικού συσχετισμού(γι΄αυτόν),δεν το λύνει. Τυχερός πραγματκά ο Τσίπρας!!!!!
Αμα έχεις τέτοιους υπουργούς,τι να την κάνεις την αντιπολίτευση!!
Σούλτς, Γιούνκερ, Σταύρος,Σαμαράς,Βενιζέλος και όλα τα μίντια μαζί σε συσκευασία ..........Πανούση.

Ο  άνθρωπος είναι  επικίνδυνος. Πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να  τον..........φυγουν,γιατί μονος του δεν φευγει με τίποτα.

 
 
 
 
 
Πανούσης: Αν δεν έχουμε συμφωνία θα πάμε σε εθνική κρίση
17/6/2015 12:23:00 μμ | Πολιτική
 
«Εγώ νομίζω ότι θα έχουμε συμφωνία. Με τους όρους τους όποιους καλύτερους για να αγωνιστούμε μετά για να τους διορθώσουμε. Αν δεν έχουμε συμφωνία θα πάμε σε εθνική κρίση».
«Εγώ νομίζω ότι περίπτωση ρήξης δεν πρέπει να περνά από το μυαλό κανενός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πανούσης αναφερόμενος στην αίσθησή του αν θεωρεί ότι οδηγούμαστε σε ρήξη ή σε συμφωνία.

Σχετικά με την παρέμβαση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου στον realfm 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Η Ελλάδα όταν είναι, ιστορικά δηλαδή αυτό, όταν βρίσκεται, ένα μέτρο πριν από τον γκρεμό πηδά και τραγουδάει πένθιμα και ηρωικά τραγούδια. Τελειώσαμε με αυτό. Δεν υπάρχει ρήξη, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από την Ευρώπη, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε μόνοι μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε συμμάχους, να έχουμε άλλο νόμισμα, τον Ενβέρ Χότζα επί Αλβανίας. Δεν υπάρχουν αυτά.

Στο ερώτημα αν κατά τη γνώμη του θα πρέπει ο πρωθυπουργός να αλλάξει μεταξύ άλλων και το κόμμα του με αφορμή και τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαπραγμάτευση ο κ. Πανούσης ανέφερε: «Αυτοί που θα διαφωνήσουν δεν έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά να κάνουν ένα κόμμα και να αντιπολιτευτούν. Δεύτερον, υπάρχει μία ολόκληρη κοινωνία η οποία θέλει να στηρίξει τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Αρα αν θες να αντλήσεις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις έχεις χώρο και έχεις και πολλούς ανθρώπους να βοηθήσουν σε αυτό. Δεν θα χάσεις τίποτα από αυτή τη μεριά. Από την άλλη αν πας να κάνεις εκλογή και βγεις με 160 που έχουν τις ίδιες αναλογίες, δηλαδή τους δύο-τρεις τρόπους να σκέφτεσαι, δεν έχεις κάνει τίποτα».

Στην επισήμανση αν εννοεί ότι πρέπει να προηγηθεί μία σχετική ομογενοποίηση, πολιτική, του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε καταφατικά και τόνισε: «Αυτό μπορεί να γίνει και με ανασχηματισμό αν χρειαστεί. Οποιος θέλει είναι από εδώ, όποιος θέλει είναι από εκεί. Οποιος θέλει μένει στο κόμμα, αλλά φεύγει από την κυβέρνηση γιατί διαφωνεί -και θα έχουμε τέτοιες περιπτώσεις κατά τη γνώμη μου- δεν δίνω συμβουλές εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μιλάμε ελεύθερα και αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Εγώ πιστεύω ότι τα κόμματα που βρίσκονται σε μία, ας πούμε, διαρκή αυτάρκεια, βλέπε «Ποτάμι», πρόσωπα των κομμάτων αυτών, βλέπε ΠΑΣΟΚ, πολλοί θα ήθελαν να βοηθήσουν αυτή την κυβέρνηση που στρίβει λίγο στα κεντροαριστερά».
 
ΑΝΑΠΟΔΑ