Φεβ. 17, 2016

ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ

 

 

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας

για τον άνθρωπο, από αυτήν που δίνει,

η ελευθερία!"

 

1. Aσφάλεια

                Τέλεια πόλη για τον Αριστοτέλη, είναι εκείνη που είναι αυτάρκης, "που δημιουργήθηκε για να γίνει ευκολότερη η εξασφάλιση των αναγκαίων και διατηρείται για να ζουν καλύτερα οι πολίτες".

Θεμελειώδης προϋπόθεση για την ύπαρξη της πόλης, είναι ο πληθυσμός να είναι τόσος ώστε να επιτρέπει να ζει με αυτάρκεια ως πολιτική κοινωνία. Αν κάποιος χωριστεί απο το σύνολο, παύει να είναι αυτάρκης. Η πόλη προηγείται, εκ φύσεως, απο τον καθένα.

Αυτάρκεις πόλεις, όπως τις ορίζει ο Αριστοτέλης, δεν υπάρχουν σήμερα. Χώρες που να παράγουν τα πάντα, υπάρχουν πολλές. Είναι όμως αυτάρκεις, όταν δεν εξασφαλίζουν τα απαραίτητα - τουλάχιστον προς το ζην - σε όλους τους πολίτες τους; Η απάντηση είναι αρνητική. Μήπως υπάρχουν αυτάρκεις πλανήτες; Ο μοναδικός που γνωρίζουμε παρέχει απλόχερα όλα τα αγαθά του, παρ όλα υτά, δεν έχουν τα απαραίτητα προς το ζην όλοι οι κάτοικοι του. Αυτό συμβαίνει διότι όπως και σε μια πολυπηθή πόλη εφ όσον οι κάτοικοι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ώστε δίκαια να μοιραστούν και τα ανάλογα αξιώματα, έτσι το ίδιο συμβαίνει και με τις χώρες και με τον πλανήτη. Και ενώ ζούμε όλοι σε περιβάλλον που μπορούμε να έχουμε αυτάρκεια ως οργανωμένες κοινωνίες, ο πλούτος όλος έχει μαζευτεί και τον ορίζουν οι λίγοι και όχι οι πολλοί. Αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα Δημοκρατικά πολιτεύματα που σύμφωνα με τον Αριστοτέλη - πάντα - είναι το χείριστο όλων! Και είναι, διότι δεν αναθέτει τα αξιώματα στους άριστους μέσω αποδεδειγμένων αγώνων ή διαγωνισμών, αλλά μέσω ψήφων που όλοι έχουν δικαίωμα να ρίξουν ώστε να κερδίσει όχι αυτός που θα πει την αλήθεια, αλλά τα πιο αρεστά ψέματα! Έτσι οι κοινωνίες οδηγούνται μοιραία, σε αργο θάνατο, ενώ τα περισεύματα της αυτάρκειας που θα μπορούσαν να έχουν, τα ορίζουν οι λίγοι ώστε να ζουν καταχρηστικά εις βάρος των πολλών.

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ασφάλεια; Μα, και την ασφάλεια τελικά την ορίζουν οι λίγοι για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και γρήγορα να μπορούν να καταστέλουν αντίθετες φωνές και γνώμες πριν αρχίσουν να γίνονται πολύ δυνατές.

Έτσι οι δυνάμεις ασφαλείας των κρατών, δηλαδή Αστυνομία, Στρατός και τέλος ιδιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας, εκπαιδεύονται όλοι, με τέτοιο τρόπο, όπου όχι μόνο να είναι σε θέση να μπορούν να καταστείλουν εξεγέρσεις, τυχόν επιθέσεις κ..α. που θα βάλουν σε κίνδυνο την "δημοκρατία" των λίγων που ορίζουν την αυτάρκεια, αλλά έχουν εκπαιδευτεί και πιστεύουν πως το κάνουν για το κοινό καλό!

Έτσι, η Αστυνομία, και όλες οι δυνάμεις ασφαλείας σε κάθε τόπο, δεν είναι στην υπηρεσία του πολίτη, όπως θα έπρεπε και όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι εκάστοτε υπουργοί δημοσία τάξεως ή "προστασίας του πολίτη (εδώ γελάμε μέχρι δακρύων)", αλλά προστατεύουν πάνω απ όλα και με ακριβή σειρά:

1. τις εταίρίες και τα αφεντικά που ορίζουν την αυτάρκεια της πόλης, κράτους, πλανήτη.

2. τους πολιτικούς οι οποίοι είναι οι διευθυντές των εταιριών τους καθώς μέσω αυτών επιτυγχάνονται οι στόχοι των εταιριών και ψηφίζονται τα νομοσχέδια στην βουλή.

3. τα Μ.Μ.Ε. οι οποίοι είναι οι πωλητές των προΪόντων τους και των ιδεών τους, καθώς και οι ρουφιάνοι οι οποίοι ανακαλύπτουν και αποδοκιμάζουν πρώτοι βαφτίζοντας τρελούς, επικύνδυνους, τρομοκράτες κτλ όσους εναντιώνουν την φωνή τους στις εταιρίες και τα συμφέροντα.

4. Προστατεύουν το οργανωμένο έγκλημα (ναρκωτικά, πορνεία, τζόγο, οικονομικό έγκλημα κτλ) καθώς απο εκεί προέρχεται μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο χρησιμοποιείται για να δουλεύει καλά αυτός ο μηχανισμός (λάδωμα).

 

Βλέπεται πουθενά να υπάρχει προστασία του πολίτη;;

Βλέπεται πουθενά να υπάρχει προστασία στα σχολεία των παιδιών του πολίτη, όταν απ έξω πουλάνε ναρκωτικά και το γνωρίζει η αστυνομία;

και άλλα πολλά που θα τα ανακαλύψετε και μόνοι σας όταν θα έχετε ολοκληρώσει το διάβασμα αυτού του άρθρου...

Αυτός είναι ο κανόνας!

Άρα η ασφάλεια, είναι κάτι που ο καθένας πλέον σήμερα, πρέπει να φροντήσει προσωπικά για τον εαυτό του, την οικογέια του, τους φίλους του, και το μυστικό είναι η αυτάρκεια, που πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολο να την πετύχει, καθώς όλα είναι ελεγχόμενα απο το σύστημα σχεδόν 100%.

Όλα όμως ξεκινάνε απο τον τρόπο που σκέφτεται κανείς. και το πως έχει εκπαιδευτεί ώστε να αναγνωρίζει όλους τους μηχανισμούς και να μπορεί να επιβιώνει μέσα σε αυτούς, αλλά σαν εχθρός αυτών, ώστε αν κάποτε ευδοκιμήσει το έδαφος για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, να είναι σε θέση κάποιοι, να το πράξουν!

Εκπαίδευση στην προσωπική ασφάλεια

Σήμερα όλοι οι φορείς ανεξαρτήτως (απο όσους γνωρίζουμε), που προσφέρουν εκπαίδευση γύρω απο την αυτοπροστασία ή την πρόληψη εγκλήματος ακόμα και σε tactical εκπαιδεύσεις, μιλιταριστικού τύπου για πολίτες, είναι στηριγμένες σε πιο ανάλαφρη μορφή στις μεθόδους εκπαίδευσης των καθεστωτικών προτύπων των δυνάμεων ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι η νοοτροπία είναι τέτοια που γίνεται απόλυτα ελεγχόμενα υπο το βλέμμα του συστήματος και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει και να οδεύσει προς την επαρκή αυτάρκεια και κατά συνέπειαν και προς την επαρκή του ασφάλεια. Όλες οι κινήσεις και μέθοδοι που θα εκπαιδευτεί κάποιος, είναι φιλτραρισμένες απο την εκπαίδευση των επαγγελματιών, ώστε το σύστημα να γνωρίζει τα όρια που μπορεί κάποιος να φτάσει σε περίπτωση που θελήσει να "ξεφύγει" απο το κοπάδι και να χρησιμοποιήσει την εκπαίδευση του για ανατροπή. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν όλα κυριολεκτικά, η παιδεία, η υγεία, η θρησκεία κ.ο.κ. Όπως τα σεμινάρια Ιατρικής λόγου χάρη, γίνονται για την εξέλιξη στην κατάρτιση των ιατρών, έτσι και τα σεμινάρια γύρω απο την ασφάλεια γίνονται για την εξέλιξη (μεθόδων και τεχνολογίας) των επαγγελματιών στον χώρο της ασφάλειας. Αλλά όπως και τα Ιατρικά σεμινάρια, χρηματοδοτούνται απο τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, με σκοπό να πείσουν τους Ιατρούς να γίνουν πωλειτές του νέου φαρμάκου που εφηύραν, έτσι και τα σεμινάρια απο τους ειδικούς του εξωτερικού πρώη αρχηγούς των ειδικών δυνάμεων, αστυνομίας, αξιωματικών του πολέμου του κόλπου ή του αφγανιστάν κτλ γίνονται για να περάσουν τις νέες νοοτροπίες "υποτέλειας" στο σύστημα, στους εκπαιδευόμενους, δίνοντας τους και κάτι παραπάνω σε μια τακτική, κάνοντας τους να αισθάνονται ότι κατέκτησαν ένα πολύ ακριβοθώρειτο μυστικό, ενώ στην πραγματικότητα στο 1 που κατέκτησαν οι άλλοι βρίσκονται στο νο 10. Είναι όλα απόλυτα ελεγχόμενα.

Πάντα όμως ένα σύστημα, όσο καλοστημένο και να είναι, έχει και τα τρωτά του σημεία. Σημεία που βγαίνουν κατά καιρούς στην επιφάνεια, απο δυσαρεστημένους ή παραγκονισμένους πρώην συστεμικούς ειδικούς, οι οποίοι  προλαβαίνουν να βγάλουν διάφορα στην φόρα πρωτού το σύστημα τους κάνει να σωπάσουν για πάντα.

Κάποιοι αυτά τα λαμβάνουν υπόψη τους και τα αναλύουν με διαφορετικό τρόπο σκέψης που τους ανοίγει πόρτες και γύρω απο την εκπαίδευση. Εκπαίδευση, που μπορεί να αφυπνίσει αυτόν που είναι έτοιμος να δει την κατάσταση όπως έχει και όχι όπως του την παρουσιάζουν!

Επειδή όμως ο πολύς κόσμος είναι πλέον εκπαιδευμένος απο το σύστημα, θα πάει να εκπαιδευτεί απο τους "πωλειτές" του συστήματος! Δεν θα αναζητήσει καθόλου μια διαφορετική προσέγγιση. Το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει και με τον καταναλωτισμό. Διψάς; πιες Κόλα. Πεινάς; Φάε Πίτσα! Ενώ ξέρουν, είναι βέβαιο αυτό, πως βλάπτουν την υγεία τους! Έτσι λοιπόν και στην ασφάλεια, θα πας να εκπαιδευτείς απο τους ειδικούς (???) που σου πουλάνε τα καλύτερα και πιο οργανωμένα σεμινάρια αυτοπροστασίας, καθώς έχουν μάθει απο τους καλύτερους στον κόσμο, που επιβιώνουν απο τις πιο δύσκολες καταστάσεις που είναι μόνιμα σε εμπόλεμες καταστάσεις και όμως αντέχουν τόσους αιώνες!!!

Μα καλά, αφού αντέχουν τόσους αιώνες, γιατί πουλάνε σεμινάρια με την μέθοδο τους, στους εν δυνάμει αντιπάλους τους;;; όσοι δεν το καταλάβατε, σταματείστε την ανάγνωση του παρόντος άρθρου τώρα.

Για τους υπόλοιπους κλείνω το κεφάλαιο, με το ρητό του Ηράκλειτου

"Η φρόνηση είναι κοινή σ' όλους.Σ' όλους τους ανθρώπους έχει δοθεί η αυτογνωσία και η σωφροσύνη.Γι' αυτό πρέπει ν' ακολουθήσουμε τον κοινό λόγο, γιατί το κοινό είναι συμπαντικό. Ενώ όμως ο λόγος είναι κοινός, οι πολλοί ζουν σαν να έχουν μια ιδιαίτερη φρόνηση."

Η Τρομοκρατια ειναι το 2ο κεφαλαιο

Νεκταριος Λυκιαρδοπουλος

Συνεχιζεται......

ΑΝΑΠΟΔΑ