Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ –  ΕΕ – ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή & γενικότερα στην περιοχή μας. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί, οδηγούν χιλιάδες στον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Δίνουν μάχη με τα κύματα στο Αιγαίο, ναυαγοί στα νησιά μας, συνεχίζοντας το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το Γολγοθά τους προς την επιβίωση.

Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν – η πολιτική της Ε.Ε. – τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά). Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια –  Αλληλεγγύη στους Ξεριζωμένους!

Το σωματείο μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για έμπρακτη στήριξη των μεταναστών συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης όπως: εμφιαλωμένο νερό 500ml, γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, μπισκότα, φρυγανιές, μπάρες δημητριακών, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά (που δεν χρειάζονται ψυγείο), ξηρά τροφή, βρεφικά είδη, πάνες, είδη ατομικής υγιεινής(χαρτομάντηλα, μωρομάντηλα, σερβιέττες, σαμπουάν – αφρόλουτρα σε ατομική συσκευασία, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, κλπ), πιάτα – ποτήρια – κουταλοπήρουνα μιας χρήσης, ρουχισμό σε καλή κατάσταση (πχ αδιάβροχα, μπουφάν, φόρμες, εσώρουχα, κάλτσες, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη), κουβερτάκια, υπνόσακοι, φάρμακα (πχ αναλγητικά, αντιπυρετικά, οινόπνευμα, Spasmoapotel, buscopan plusVoltaren, spray dexarina, otrivin, ronal, οφθαλμικές σταγόνες τύπου refresh plus, Tobrex – Tobradex, κρέμες Bepanthol, Fucicort, Sudocream, Zovirax, αντιβιωτικά Klaricid, Azirox, Vibramycin, Trebon, Aerius 10, xozal, Vermox σιρόπι, Dufalax σιρόπι, Mucosolvan σιρόπι, Καραμέλες για τον λαιμό, Μάσκες, Γάντια,Θερμόμετρα).

Τα παραπάνω είδη θα συλλέγονται από Δευτέρα 7 έως Πέμπτη 10 Μαρτίου ώρες: 7-9πμ και 1.30-3.30μμ στα γραφεία του ΣΕΝΕ (είσοδος Υψηλάντου α΄, τηλ.: 1321) με ευθύνη των μελών του ΔΣ, ως εξής:

  ΔΕΥΤΕΡΑ  7/3 ΤΡΙΤΗ  8/3 ΤΕΤΑΡΤΗ  9/3 ΠΕΜΠΤΗ 10/3
7 – 9πμ Δημήτρης Πιστόλας Δημήτρης Πιστόλας Βιβή Πασχάλη Νίκος Γούσιος
1.30 – 3.30μμ Βιβή Πασχάλη Βάσω Μαρκοπούλου Τατιάνα Ευαγγελοπούλου Τατιάνα Ευαγγελοπούλου

 

Στην κρίση, το ρατσισμό & την ξενοφοβία απαντάμε με ανθρωπιά κι αλληλεγγύη!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΠΟΔΟΣ