Μαρ. 12, 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ...Απο αλληλεγγυους στον Πειραια

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ομάδα μας και άλλοι αλληλέγγυοι στον Πειραιά απαιτούμε από τις αρχές, το λιμενικό και κάθε αρμόδιο να ΜΗΝ μετακινούν μαζικά κόσμο σε camp σε όλη την Ελλάδα από το λιμάνι γιατί:
-Οι άνθρωποι δεν έχουν καταγραφεί ανά περίπτωση, και υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να κάνουν αιτήσεις για άσυλο, οικογενειακή επανένωση ή relocation (όπου δικαιούνται στέγη) κι οι αρμόδιες οργανώσεις ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ. Ούτε διερμηνείς υπάρχουν για σαφή ενημέρωση.
-Υπάρχουν οικογένειες με μέλη τους στα νοσοκομεία. 
-Υπάρχουν διαβητικοί, μωρά, υπερήλικες, άνθρωποι με αναπηρίες ή τραυματίες πολέμου που παρακολουθούνται από τους αλληλέγγυους γιατρούς.
-Υπάρχουν ασυνόδευτα ανήλικα. 
-Υπάρχει κίνδυνος να χωριστούν οικογένειες. 
-Αμφισβητούμε την καταλληλότητα των νέων χωρών "φιλοξενίας" για ευπαθείς ομάδες και γενικά, αφού πρόσφυγες επιστρέφουν στον Πειραιά από αυτούς και διαμαρτύρονται. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ακόμα και σε πολύ βασικά. 
- Οι οργανώσεις είναι απαράδεκτο σε μια τέτοια κρίση να μην εργάζονται Σαββατοκύριακο και να αφήνεται όλο στις μη ειδικευμένες αρχές που απαξιούν να συνεννοηθούν με τους μη ειδικευμένους αλληλέγγυους της κάθε βάρδιας για αφίξεις πλοίων, πούλμαν που επιστρέφουν και κατανομή των προσφύγων στους χώρους.
Ούτε κόπτονται ιδιαίτερα για διακινητές, περίεργους και παραβάσεις των ΜΜΕ προπαγάνδας, που παρεμποδίζουν ή θέτουν σε κίνδυνο την όλη δράση.
Για ανθρώπους μιλάμε. 
Λίγη σοβαρότητα.

ΑΝΑΠΟΔΑ